καλησπερα βασικα ψαχνω αναμεσα σε roland juno g κ korg m50 αλλα ειδα μαι αγγελια για το yamaha cs1x k cs2x κατα πολυ πιο οικονομικη.μπικα στο youtube και ακουσα ηχους και μου ψηλο αρεσε.βασικα εχω ενα roland sh-201 και ασχολουμαι με την ηλεκτρονικη μουσικη.απλα αυτο που εχω ειναι αναλογικο και θα ηθελα και ενα κανονικο να συνεχισω τα μαθηματα που αφησα καποτε.αυτα αν εχετε να μου προτηνετε κατι σας ακουω.Costas_SD είπε:Kαλησπερα.το ειχα αυτο για μερικους μηνες οποτε μπορω να εκφερω μια αντικειμενικη γνωμη πιστευω.Πρωτον τα πληκτρα του δυστυχως ειναι πoιοτητας αρμονιου yamaha psr :-\ ,δευτερον οι ηχοι του οι ακουστικοι ειναι πολυ αδυναμοι για τα σημερινα δεδομενα.παντως οι συνθετικοι του ηχοι ειναι αρκετα καλοι δεν εχουν να ζηλεψουν τιποτα απο τα αντιστοιχα ψηφιακα workstations της εποχης του.Στην ουσια το cs1x ειναι εναι ενα rompler εξειδικευμενο στην ηλεκτρονικη μουσικη (Φυσικα εχει και arpeggiator)Μια αλλη παρατηρηση ειναι οτι στο multi που εχει αν θυμαμαι καλα μονο ενας κανονικος ηχος του συνθ μπαινει και οι υπολοιποι ειναι οι κλασικοι yamaha xg.Γραψε τι προτιμησεις εχεις και εδω ειμαστε...
τι μοντελο ειναι πρεπει να ειναι και αυτο λιγο παλιο.αν δεν βρω κατι σε τιμη ευκεριαςmamonu είπε:πραγματικα ελεινο synth. XG MIDI ηχοι με κακο φιλτρο το οποιο οταν το γυρνας αλλαζει η χροια του ηχου μεν αλλα φενεται οτι ειναι πολυ DSP intensive και το συνθ αντιδραει καπως πιο αργα.
Αυτο που θελω να πω ειναι οτι τα plugin synths που υπαρχουν σημερα ειναι πολυ καλυτερα απο αυτο. πραγμα σπανιο για hardware
σε αντιθεση το yamaha ΑΝ1Χ πχ ειναι αξιοπεπεστατο analog modelling synth
απο rac μαρεσει το v-xt αλλα δεν εχω δουλεψει ποτε παρομιο μηχανημα.δηλαδη μπορει να δουλεψει πανω στα πληκτρα του roland sh-201???mamonu είπε:πραγματι ειναι παλιο μοντελο. αλλα ειναι αρκετα καλο σε V.A αναλογικους ηχους.
αμα θες κατι για ολα τα ειδη ηχων το roland juno g ειναι καλυτερο για αυτο που θες.
αν και θα σου προτεινα ενα μονοφωνικο πραγματικο αναλογικο (oxi VA) στην πορεια επiσης για να εχεις στη διαθεση σου αρκετα ηχοχρωματα. ισως rack για να μην ειναι πολυ ακριβο.
Συμφωνω και προσθετω οτι λειτουργει πολυ καλα σε liveμιας και τα φιλτρα του ειναι λιγο σκληρα,ομως σε ενα live οι details πανε περιπατο.ghen είπε:Αν θες αξιοπρεπείς ήχους ψευδο-analog με βασικές δυνατότητες για realtime χειρισμό παραμέτρων χωρίς να χρειάζεται να ανοίξεις υπολογιστή πάρτο.
Στα μείον η οθόνη του.
ναι, μεσω sequencer στο midi καναλι βαζεις σαν midi input το 201 και midi output το vxt και δεν χρειαζεσαι αλλα πληκτραfoxxx είπε:απο rac μαρεσει το v-xt αλλα δεν εχω δουλεψει ποτε παρομιο μηχανημα.δηλαδη μπορει να δουλεψει πανω στα πληκτρα του roland sh-201???
man ευχαριστω!!!! αναμεσα σε v-xt k radias τι αποψη εχεις???mamonu είπε:ναι το live. η cubase , η logic αναλογα με τα γουστα σου / υπολογιστη σου.
sh201 midi from usb σαν input. (θα στο εχει σαν option οποιο προγραμμα και αν χρησημοποιεις)
σε
midi out v-xt η οποιο αλλο συνθ rack ή keyboard.
αυτο προυποθετει και ενα μικρο/φτηνο usb midi interface στον υπολογιστη σου 2x2 πχ ωστε ναι εχεις αρκετα inputs/oυtputs αν τα χρειαστεις
μην ανυσηχεις παντως. η συνδεσμολογια ειναι ευκολη.
το πιο δυσκολο ειναι τα λεφτα για το roland vsynth κατα την γνωμη μου
αλλα σαν συνθ καλυπτει αρκετες βασεις.
ΥΓ
(αν και το 201 εχει και usb και midi out οποτε ισως να μπορεις να κανεις δουλεια σου και χωρις extra midi interface απλα βαζοντας το 201 στο καναλι 1 και οποιο ρακ πχ στο καναλι 2 απο το ιδιο midi port)
εσυ με τι μασηνια παιζεις?mamonu είπε:γενικα μου αρεσει το v-xt γιαι καλυπτει πολλες πλευρες. γενικα ειναι βαθυ συνθ και απο τα λιγα καλα που εχει βγαλει η roland τον τελευταιο καιρο.
το radias το ειχε ενας φιλος επαιξα λιγο μαζι του δεν ηταν ασχημο αλλα δεν με τρελλανε.. δεν θα το αγοραζα προσωπικα ..
αλλα ειμαι καλυμενος απο αυτο το ειδος ηχων....![]()