Και πιθανότατα πιο βαριά. Την έχεις δοκιμάσει?psilosm2 είπε:H traditional ειναι non chambered.
Σίγουρα πιο βαριά. 8) Δεν είναι κακό όμως αυτό.Αρκεί να είναι μέσα σε κάποια όρια.ginargiros είπε:Και πιθανότατα πιο βαριά.
ΑΚΡΙΒΩΣ...psilosm2 είπε:Nai ειναι πιο βαρια...αλλα πιστευω οι non chambered εχουν καλυτερο ηχο απο τις chambered.
Επειδή είσαι σε δίλημμα καλλίτερα πήγαινε άκουσέ τις και τις δύο μαζί και αποφάσισε μόνος σουS9F είπε:...
Επειδή είσαι σε μια κατάσταση-δίλημμα,πάρε τη non-chambered.
Σωστός...Απλά επειδή κατάλαβα οτι του αρέσουν πιο vintage καταστάσεις του πρότεινα την traditional.E7#9 είπε:Επειδή είσαι σε δίλημμα καλλίτερα πήγαινε άκουσέ τις και τις δύο μαζί και αποφάσισε μόνος σου
Εγώ έχω την standard08 και είμαι πολύ ικανοποιημένος από τον ήχο της.
Δεν εννοούσε original του ΄61... :nkab23 είπε:(εντάξει δεν είναι του 1961, πού να τη βρώ??)
+10000000000000000 8)αλλά όταν πιάνω τη Les Paul γεμίζουν τα αυτιά μου)...
Πάντως η Duo Jet και η BluesBird που είναι chambered ...@μ@ν και δέρνουν (από ήχο βέβαια και όχι από βάρος)Το μόνο που κερδίζεις με μία chambered είναι στην εργονομία λόγω χαμηλού βάρους -ειδικά αν έχεις πρόβλημα στη μέση - αλλά κατά τ΄άλλα...κλάφτα Χαράλαμπε...
reissue 1961 εννοουσα φυσικα που κανει περιπου 1200 ευρω. ευτυχως καποιοι καταλαβαν οτι μιλαω για κιθαρες top of the line με τους ΙΔΙΟΥΣ μαγνητες ασχετα αν διαφωνουν μαζι μου τουλαχιστον δεν εχω υποψια οτι δεν ημουν σαφης στο προηγουμενο μηνυμα μου.nkab23 είπε:Μόλις το Νοέμβριο αγόρασα κι εγώ μια Gibson Les Paul Traditional Ebony... Θα σου πω ότι στη δοκιμή που έκανα στο μαγαζί ο ήχος της Standard δε μου έκανε ενώ της Traditional με γέμιζε... Τώρα αυτά είναι υποκειμενικά βέβαια, αλλά κατόπιν δοκιμής έκανα συνειδητή επιλογή... Θα σου έλεγα να πας σε μαγαζί με κιθάρες, να τις δεις, να τις πιάσεις, να παίξεις και να αποφασίσεις. Το μαγαζί που πήγα εγώ (στη Γλυφάδα) μου την έδωσε 120 ευρώ πιο ακριβά από τον... Θωμά (1700 πλήρωσα αν θυμάμαι καλά) και το προτίμησα γιατί την έβλεπα μπροστά μου αντί να περιμένω να δω τι θα φέρει ο ταχυδρόμος... Αξίζει 1500% τα λεφτά της όσον αφορά τον ήχο και (αν τη βλέπεις σαν...φετίχ όπως εγώ) δε θα χορταίνεις να την κοιτάζεις! Είναι απλά πανέμορφη...
Όσον αφορά τη σύγκριση με το ταυράκι που λέει ο φίλος πιο πάνω, έχω μia SG special faded του 2003 με EMG μαγνήτες (εντάξει δεν είναι του 1961, πού να τη βρώ??) αλλά αν τις ακούσεις τη μια δίπλα στην άλλη, το ταυράκι ακούγεται τζούφιο (και μην παρεξηγηθώ, το αγαπάω το ταυράκι μου και το χρησιμοποιώ πάρα πολύ, αλλά όταν πιάνω τη Les Paul γεμίζουν τα αυτιά μου)...
μια χαρα ειναι και οι 2,εγω εχω μια του 90 κατι,δηλαδη μια σημερινη traditional και ουτε τοοοοσο βαρια ειναι και εχει και απιθανο ηχο,καλητερο και απο μια custom shop custom που χω.ολα λοιπον ειναι λαχειο...και αν την παρεις απο γερμανια δυστειχως δεν θα την ακουσεις οποτε...παρε αυτη που σου κανει στο ματι και στην τιμηpsilosm2 είπε:Σκεφτομαι να την παραγγειλω απο τον γνωστο Θωμα απο Γερμανια.
Αξιζει τα λεφτα της?
Σκεφτομουνα και για την Standard 08 αλλα λογω του οτι ειναι Chambered με χαλαει. H traditional ειναι non chambered.
δεν ειπα οτι ειναι ΟΛΟΙΔΙΟΣ ειπα οτι οι περισσοτεροι ακομα και μουσικοι δεν ειναι σε θεση να ξεχωρισουν τις δυο κιθαρες με κλειστα ματια.Ksekourdistos είπε:μα ο ηχος sg και les paul de facto δεν ειναι ο ιδιος ακομα και με τα ιδια ξυλα και με τους ιδιους μαγνητες . Οι sg εχουν χαρακτηριστικα μεσαια εξαιτιας του διαφορετικου παχους του σωματος .