Gibson les paul studio 50's tribute p90

frunobulax είπε:
Οι κύριες διαφορές είναι όντως το μπράτσο (αν και διάβασα για 50s που μοιάζαν με 60s στο πάχος - και τούμπαλιν)
Αν και το 50s μπράτσο δεν και ειναι και το πιο παχύ που εχω συναντήσει σε Gibson σίγουρα πιστεύω πως έχει μεγάλες διαφορές με το 60s (το αναφέρω επειδή είχα μια Les Paul special με 60s slim taper μπράτσο). Ισως η περίπτωση που λες να έχει να κανει με το quality control (?) της Gibson.

ΠΟΛΥ ωραια ειναι (για...Gibson... ;D)....

Aλλα ρε παιδι μου,δεν ξερω αν στο ειπε κανεις...

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΗΡΕΣ GOLDTOP??? ;D

Επισης ενα wraparound bridge  θα απογειωνε την κιθαρα και εμφανισιακα αλλα και ηχητικα...(δεν μπορω να τους καταλαβω εκει στη Gibson....) 

Superfunk είπε:
χαχαχαχαχαχαχαχα!!! ;D ;D ;D

είπαμε, δεν ειμαι τόσο πρόστυχο αγόρι!!!!! αλήθεια, προσπαθούσα να με φανταστω με χρυσή κιθάρα και δεν μου έβγαινε...!!!!

Όσο για το wraparound φαντάζομαι θα έχει να κάνει με τη μείωση του κόστους.... υποθέτω πως θα μπορει να μπει μετά πάντως, ε?

Βluesscholar, κι εγώ υποπτευομαι το quality control της gibson για το θέμα του πάχους των μανικιών.... κάπου σε κάποιο αμερικανικο φόρουμ πάντως ήταν που διάβασα απο κάποιον που έκανε μετρήσεις και ήταν διαφορετικά.

Όσο για το wraparound φαντάζομαι θα έχει να κάνει με τη μείωση του κόστους.... υποθέτω πως θα μπορει να μπει μετά πάντως, ε?
ισα-ισα το wraparound ειναι πιο φτηνο..... ;D....

οχι ρε μαμωτο δεν μπορει να μπει χωρις να κανεις σοβαρη επεμβαση στην κιθαρα και να εχει και τρυπες μετα...

frunobulax είπε:
χαχαχαχαχαχαχαχα!!! ;D ;D ;D

είπαμε, δεν ειμαι τόσο πρόστυχο αγόρι!!!!! αλήθεια, προσπαθούσα να με φανταστω με χρυσή κιθάρα και δεν μου έβγαινε...!!!!

Πάντως το goldtop μοντέλο είναι πραγματικά πολύ όμορφο. Δεν ξέρω αν μπόρεσες να τη δεις από κοντά, αλλά πραγματικά ΔΕΝ είναι τόσο ακραίο όσο νομίζεις και ούτε sparkly.

@ superfunk: όντως το wraparound θα ήταν μια άψογη επιλογή από πλευράς Gibson αλλά...

Όμως, υπάρχει η ενδιάμεση λύση (κάτι που είχα κάνει στην standard les paul που είχα). Δηλαδή, να περάσει κανείς τις χορδές γύρω από το tailpiece. Δεν ξέρω πόσο φέρνει ηχητικά αυτή η πατέντα στο κλασσικό wraparound αλλά είναι μια λύση και δουλεύει!

Δηλαδή, να περάσει κανείς τις χορδές γύρω από το tailpiece. Δεν ξέρω πόσο φέρνει ηχητικά αυτή η πατέντα στο κλασσικό wraparound αλλά είναι μια λύση και δουλεύει!
μπα,τιποτα δεν κανει απλα μειωνει το tension των χορδων και κανει πιο ευκολοπαιχτη την κιθαρα....οι χορδες δυστυχως παλι περνανε απο την tune-o-matic γεφυρα...

Superfunk είπε:
ισα-ισα το wraparound ειναι πιο φτηνο..... ;D....

οχι ρε μαμωτο δεν μπορει να μπει χωρις να κανεις σοβαρη επεμβαση στην κιθαρα και να εχει και τρυπες μετα...
ε, τοτε δεν κάνω τίποτα... δεν την τρυπάω.... το πολύ πολύ να της βάλω το τρέμολο (που τώρα είναι στην sg) το οποίο μπαινει - βγαίνει αναίμακτα.

Bluescholar, έχεις δίκιο πως είναι πολύ όμορφη η goldtop και φυσικά δεν θα είναι και τόσο sparkly.... απλά έχοντας ήδη όμως αυτη που ειναι πολύυυ sparkly

PA170003.jpg

PA170009.jpg

PA170012.jpg

...σκέφτηκα να έχω κάτι πιο παραδοσιακό...!!!

frunobulax είπε:
εμένα πάλι, ανάλογα το χρώμα της κιθάρας μου κάνει ή δεν μου κάνει το binding... ας πούμε, μαύρη les paul χωρίς binding δεν μου αρέσει (οι 50s και 60s tribute υπάρχουν σε μαύρο χωρίς binding φυσικά, και δεν το βρίσκω ωραίο). Στο honeyburst (και στο λευκό) μου αρέσει χωρίς binding.
γενικά οι -burst δεν "χάνουν" χωρίς το binding. Η Silverburst Studio που έχω δείχνει φοβερή και χωρίς αυτό ;) ;D

μεγειά και καλόπαιχτη!!

Superfunk είπε:
ενα wraparound bridge  θα απογειωνε την κιθαρα και εμφανισιακα αλλα και ηχητικα...(δεν μπορω να τους καταλαβω εκει στη Gibson....) 
Τα κρατήσανε όλα για τις καινούργιες melody maker οι αθεόφοβοι  >:(

Θρέντ στο tdpri http://www.tdpri.com/forum/other-guitars-other-instruments/270357-new-gibson-melody-maker-body-styles-have-you-seen-these.html

Superfunk είπε:
ΠΟΛΥ ωραια ειναι (για...Gibson... ;D)....

Aλλα ρε παιδι μου,δεν ξερω αν στο ειπε κανεις...

Επισης ενα wraparound bridge  θα απογειωνε την κιθαρα και εμφανισιακα αλλα και ηχητικα...(δεν μπορω να τους καταλαβω εκει στη Gibson....) 

Ερώτηση :

Τι περισσότερο σου δίνει μία wraparound brige σε σχέση με την άλλη που θα έχει και tune 0 matic ?

lofring είπε:
Ερώτηση :

Τι περισσότερο σου δίνει μία wraparound brige σε σχέση με την άλλη που θα έχει και tune 0 matic ?
Ηχο,ηχο και ακομα περισσοτερο...ηχο.....it is just a matter of physics .... ;)

Για την αγορά της κιθάρας απο αμερική μεσολάβησε φίλος (που ζει και εδω αλλα και στην αμερική - και αυτό διευκόλυνε την αγορά και τη μεταφορά στο όνομά του) και του έδωσα σύνολο 650 ευρώ. Περίπου 620 έβγαινε η κιθαρα και τα υπόλοιπα μεταφορικά.

Όταν έφτασε η κιθαρα και τον ρώτησα αν του χρωστάω άλλα λεφτά μου είπε πως τα 650 αρκουσανε για την αγορα και τη μεταφορα (+3 ευρω τελωνειο).

frunobulax είπε:
Όταν έφτασε η κιθαρα και τον ρώτησα αν του χρωστάω άλλα λεφτά μου είπε πως τα 650 αρκουσανε για την αγορα και τη μεταφορα (+3 ευρω τελωνειο).
Καταρχήν μεγειά την κούκλα (και σόρυ που δεν κατάφερα να ρθω στο live!).

Σκέτη ζημιά, οι P90's.

Ερώτηση: Επειδή μόλις πριν λίγες ώρες κάηκα από εκτελωνισμό κιθάρας στα ελτα (πληρωσα >150 ευρώ και ήμουν και τυχερός!), πώς και πλήρωσε μόνο 3 ευρώ τελωνείο?

ndnikola είπε:
Καταρχήν μεγειά την κούκλα (και σόρυ που δεν κατάφερα να ρθω στο live!).

Σκέτη ζημιά, οι P90's.

Ερώτηση: Επειδή μόλις πριν λίγες ώρες κάηκα από εκτελωνισμό κιθάρας στα ελτα (πληρωσα >150 ευρώ και ήμουν και τυχερός!), πώς και πλήρωσε μόνο 3 ευρώ τελωνείο?
Κατανοώ την αγωνία σας για μάθηση αλλά γυρίστε το σε pm ή τηλέφωνο μιας και θα μπείτε σε περιγραφές διαδικασιών που δεν θα είναι ακριβώς νομότυπες.  ;)

Μέτα όμως στείλτε και καμιά από τις όχι ακριβώς νομότυπες διαδικασίες σε pm κατά 'δω, για να μορφωθούμε και 'μεις βρε αδερφέ!  ;)

Δεν υπάρχει τίποτα το παράνομο σε ότι έγινε. Ο άνθρωπος έχει μόνιμη κατοικία στην αμερική και παράλληλα ζει και εργάζεται και στην ελλάδα. Την αγορά την έκανε online απο μαγαζί στην αμερική το οποίο μαγαζί έστειλε τη κιθάρα ground shipping στη δ/νση του εκει, και έπειτα οι δικοί του έστειλαν σε αυτον την κιθάρα στην ελλάδα (ως δική του). Το τελωνείο ζήτησε 3 ευρώ για αυτό....

Αν υπάρχει κάτι "παράνομο" είναι πως η κιθάρα ενω αγοράστηκε τυπικά απο αυτόν, την πήρα εγω... τα εισαγωγικά στο παράνομο τα βάζω επειδή θα ήταν πράγματι παράνομο αν μου την πουλούσε!

Υπάρχει και ο τρόπος του "δώρου". Aγόρασα μία κιθάρα απο Ιαπωνία μέσω eBay πρίν 2 χρόνια.Είπα στον Ιάπωνα πωλητή να μου την στείλει σαν "δώρο" (και το έκανε). Η κιθάρα ήρθε μετά απο μία εβδομάδα πληρώνοντας 2€ τελωνείο στον ταχυδρόμο...και όλα καλά.  ;)

Το έσβεισα διότι βρήκα τον μπελά μου...πιστεύωντας ότι έτσι θα βοηθούσα λίγο.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
1.Μη λες ανακριβειες,δεν υπαρχουν "δωρα" για τα τελωνεια της ΕΕ,απλα παρανομως ο πωλητης σου δηλωσε μηδενικη αξια.

2.Μπορει παρακαλω ενας mod να ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ το θεμα?(ή τουλαχιστον να σβυσει τις...νυξεις για παρανομια?)  

Trending...

Νέα θέματα

Back