scofield είπε:
επειδη ειμαι σε αναζητηση μια καινουργιας
κ τελευταιας les paul θα εκτιμουσα την αποψη σας επι του θεματος...
Ειχα ηδη αγορασει το 2008 μια
Gibson les paul studio (απο Ελλαδα)
αλλα την πουλησα φετος λογω του οτι ειχε ιδιατερα παχυ μανικι για τα γουστα μου (50 profile..)...
...Επιπλεον λογω οτι τα λεφτα καποια στιγμη τελειωνουν κ λογω οτι προσωπικα
εχω χασει αρκετα απο τις μεταπωλησεις των οργανων που ειχα κατα καιρους στην κατοχη μου,θελω να κατασταλαξω σε ενα value for money οργανο το οποιο θα κρατησω για αρκετα χρονια...
Με αφορμή το thread σου και μερικών γραφόμενών σου,ορίστε μερικές συμβουλές από τη δική μου εμπειρία: (Σε "1,2,3" form για να είναι πιό εύκολο)
1.Καταρχήν,διαβάζοντας αυτό που γράφεις οτί "τα λεφτά τελειώνουν", "τελευταίο μου κομπόδεμα",μάλλον θα πρέπει να το σκεφτείς πολύ σοβαρά πριν τα ξοδέψεις για την όποια κιθάρα...Αν κατάλαβα λάθος,με συγχωρείς.
2.Μάλλον θέλεις μία VOS Custom,αλλά ξεφεύγει αρκετά από το budget σου.Οπότε σου προτείνω να κάνεις υπομονή,να μαζέψεις 4+ χιλιάρικα (αφού θέλεις σώνει και καλά καινούρια και τελευταία -όπως λες- κιθάρα) και να πάρεις αυτή που πραγματικά θέλεις.Γιατί αν αγοράσεις αυτή που θες τώρα,είναι θέμα χρόνου πότε θα την πουλήσεις (με τρελή "χασούρα" να σαι βέβαιος γι΄αυτό...) για να πάρεις αυτη που πραγματικά ήθελες.
3.Αφού θέλεις καινούρια
Gibson,θα πρέπει να συμβιβαστείς με την ιδέα,οτί όταν έρθει η ώρα να την πουλήσεις θα έχεις "χασούρα"...Τελεία και παύλα.Trust me,oι μόνες
καινούριες Gibson από τις οποιες δεν έχασα λεφτά,αλλά αντιθέτως έβγαλα και κέρδη (ή
τουλάχιστον τα πήρα πίσω μέχρι τελευταίας...δραχμής
) ήταν limited edition/συλλεκτικές/Murphy της τάξεως των $9,000+ που φυσικά δεν τις αγόρασα για να γρατζουνάω...
4.Για -οποιαδήποτε-
Gibson USA ούτε κατά διάνοια δεν θα έδινα €2,800,όχι γιατί δεν είναι καλά όργανα,αλλά λόγω της δραματικής χασούρας σε περίπτωση μεταπώλησης. Ποτέ δεν αγόρασα καινούρια κιθάρα για να πάιζω...
5.Ακόμα και αν βρεθεί κάποιος που δοκίμασε το συγκεκριμένο μοντέλο,νομίζεις οτί θα σε βοηθήσει σε κάτι αν σου πει οτί "ηταν καλή", ή οτί "ήταν κακή" ??? Εκτός αν δοκίμασε ΤΗΝ ΙΔΙΑ που βρήκες εσύ.