Gibson Les Paul Classic Custom Antique Ebony

scofield είπε:
ελα να σου μαθω εγω κιθαρα...
δεν σε συμφέρει...δεν τα παίρνει τα γράμματα...

marathon είπε:
ευχαριστω που συμβαλεις με τις αποψεις σου στο θρεντ...

ελα να σου μαθω εγω κιθαρα
οχι ρε ,μη σε κουραζω κι ολας....

κ συ να μου δειξεις πως τις αγοραζουν...
μπα βαριεμαι,ασε που λυπαμαι τους...πωλητες...που θα σε αντιμετωπισουν...("ειναι χαλασμενη αυτη η κιθαρα που πουλας φιλε?","γιατι το Pickguard εχει σημαδια?","οι χορδες γιατι ειναι μεταχειρισμενες?" και αλλα τετοια ;D)

ζηλευεις γιατι εχω δισκογραφια και χιτ ενω εσυ μονο μια αψογη τεχνικη και ενα σαχλοφωνο παλιογερε... ;D

superfunk δεν καταλαβαινω το πνευμα σου,απο την στιγμη που δεν με γνωριζεις προσωπικα...ποσο μαλλον η αρνητικη διαθεση στα γραφομενα σου.Εαν δεν θελεις να γραψεις κατι αλλο  επι του θεματος καλως ,δεν θα δεχτω ομως τα προσβλητικα σου σχολια που αφιλοκερδως μοιραζεις...Για την ιστορια κ επειδη το ανεφερες εχω ηδη τρεις vintage κιθαρες,οποτε ατυχησες στο σχολιο σου.

Ευχαριστω τα παιδια που ειπανε την γνωμη τους κ ειχαν να προτεινουν κατι.Τα υπολοιπα τα προσπερναω...

τελος παντων ετσι κι αλλοιως παρε ΓΡΗΓΟΡΑ οτι ειναι να παρεις γιατι με τη δραχμη στη γωνια ουτε μπαγλαμα δεν θα παιρνεις σε 3 μηνες με αυτα τα λεφτα.... ;D

scofield είπε:
3)S9f ειναι τα τελευταια μου λεφτα οσον αφορα κιθαρα,ναι δεν εχω αλλα...κ δεν μπορω να τα αυξησω,αυτα ειναι,αντε το πολυ-πολυ με δανεισμο να βρω κ τα 200 που αναφερει ο oselifer.Το σεναριο 4000 κ ανω, για μενα ειναι επιστημονικη φαντασια πλεον...
Έτσι όπως είναι τα πράγματα στην Ελλάδα,αν εμφανιστείς με 3 χιλιάρικα και ζητήσεις έναν διακανονισμό για το υπόλοιπο,μην ξαφνιαστείς αν αρχίσουν τις κwλοτούμπες και ανοίξουν και σαμπάνιες... ;D Είναι πραγματικά κρίμα να αγοράσεις μια κιθάρα τώρα και να την πουλήσεις αργότερα γιατί θα σε "τρώει" να πάρεις μιά VOS που ΟΝΤΩΣ θα την κρατήσεις μιά ζωή... ;)

ευχαριστω που συμβαλεις με τις αποψεις σου στο θρεντ...

ελα να σου μαθω εγω κιθαρα κ συ να μου δειξεις πως τις αγοραζουν...
Για να σε βοηθήσει στα λέει αυτά,όχι για να σε προσβάλει.

S9F είπε:
Για να σε βοηθήσει στα λέει αυτά,όχι για να σε προσβάλει.
δεν νομιζω να βοηθαει ιδιατερα ...αυτο που καταφερνει ευκολα ειναι να γινεται αντιπαθης...ειδικα στο προτελευταιο του ποστ εχει ξεφυγει... μαλλον ειναι χιουμοριστας ο superfunk κ αρεσκεται στο να λεει σχολια προς εσωτερικη καταναλωση.

S9F είπε:
Για δες εδώ... ;) Σε 18 ώρες λήγει,δεν θα πληρώσεις δασμούς και τα μεταφορικά δεν θα είναι και τόσο πολλά.

http://www.ebay.co.uk/itm/Gibson-1957-VOS-Les-Paul-Custom-Black-Beauty-/170753773710?pt=UK_Musical_Instruments_Guitars_CV&hash=item27c1b7d08e
αν κ δε βλεπω shipping για την χωρα μας,θα του στειλω ενα μηνυμα να μαθω...θενκς.

Φιλε scofield, αν θες να σου δωσω το κουνητο του κουμπαρου μου να πας να δεις το οργανο απο κοντα να το χαιδεψεις  ;D, γιατι απ οτι εχω καταλαβει και συ (οπως και ολοι οι αλλοι εδω που δινουν γνωμη) δεν εχεις ιδιαν επαφη με το οργανο.

Εγω προσωπικα αν και 40 χρονια φουρναρης, δεν δινω ποτε γνωμη για οργανα μεσα δω γιατι δεν ξερω. Εχω μαθει και βολευομαι με οτι καλο υπαρχει την εκαστοτε στιγμη.

Για να φτανω να σου λεω για το οργανο αυτο εχω εκπλαγει (και εχω δει και παιξει πολλες gibson στη ζωη μου)

Ο κιθαριστας του μαγκα δεν εχει αυτη.  ;D

@SF

Ο Μαγκας τα καψε πραγματικα στο βιντεο  ;D

@ scofield

Ο SF Δεν ειναι αυτος που δειχνει. Εχει βαλει και μια ψαρωτικη φωτο εκει του Τζακ Νικολσον απο τη λαμψη και το παιζει .... 8)

Μην τον παρεξηγεις...ειναι ωραιος κομμενος περα, χαμενος στον κοσμο του, και γνωστης, αλλα μερικες φορες κολλαει σε λεπτομεριες.  ;D

TSotir είπε:
Φιλε scofield, αν θες να σου δωσω το κουνητο του κουμπαρου μου να πας να δεις το οργανο απο κοντα να το χαιδεψεις  ;D, γιατι απ οτι εχω καταλαβει και συ (οπως και ολοι οι αλλοι εδω που δινουν γνωμη) δεν εχεις ιδιαν επαφη με το οργανο.

Εγω προσωπικα αν και 40 χρονια φουρναρης, δεν δινω ποτε γνωμη για οργανα μεσα δω γιατι δεν ξερω. Εχω μαθει και βολευομαι με οτι καλο υπαρχει την εκαστοτε στιγμη.

Για να φτανω να σου λεω για το οργανο αυτο εχω εκπλαγει (και εχω δει και παιξει πολλες gibson στη ζωη μου)

Ο κιθαριστας του μαγκα δεν εχει αυτη.  ;D

@SF

Ο Μαγκας τα καψε πραγματικα στο βιντεο  ;D

@ scofield

Ο SF Δεν ειναι αυτος που δειχνει. Εχει βαλει και μια ψαρωτικη φωτο εκει του Τζακ Νικολσον απο τη λαμψη και το παιζει .... 8)

Μην τον παρεξηγεις...ειναι ωραιος κομμενος περα, χαμενος στον κοσμο του, και γνωστης, αλλα μερικες φορες κολλαει σε λεπτομεριες.  ;D
οχι δεν την εχω πιασει στα χερια μου,εγω απο gibson μια studio ειχα ολη κ ολη...κ μια gibson sg του κολλητου μου (που του την φυλαγα για ενα διαστημα)...αν ειχα την ευκαιρια να την δοκιμασω δεν θα ανοιγα το θρεντ (να μην κουραζουμε κ τον SuperFunk)...

δυστηχως δεν ειμαι απο Αθηνα,αλλιως θα το εκτιμουσα ιδιαιτερα αν συναντουσα τον κουμπαρο σου... ;Dκραταω την γνωμη σου ομως,θενξς.

Η Classic Custom κυκλοφόρησε ταυτόχρονα με τη σειρά Classic Antique και ήταν ουσιαστικά το Classic USA μοντέλο με κάποια upgrades π.χ. binding και crown στο headstock και σε περιορισμένες εκδόσεις συνήθως των 400 κομματιών.

Σε κάθε περίπτωση θα είναι μια καλή και αξιοπρεπής κιθάρα αλλά σε καμία περίπτωση της κατηγορίας VOS. αλλάζουν πολλά specs με κυριότερο το neck tennon και άλλα που δεν θυμάμαι τώρα

Τσέκαρε και εδώ

http://community.musiciansfriend.com/docs/DOC-2536

Φίλε Scofield, προσωπικά, δεν πολυκατάλαβα το αντικείμενο του thread. Έχεις βάλει στο μάτι μια συγκεκριμένη κιθάρα, φαίνεται ότι έχεις κάνει ήδη εκτενή  έρευνα αγοράς, έχεις μάλλον καταλήξει στην εν λόγω, έμπειρος φαίνεσαι από τα γραφόμενά σου, οπότε τι ακριβώς περιμένεις σαν συνεισφορά από τα μέλη ενός φόρουμ ;  Πλην της περίπτωσης του ΤSotir, που έτυχε να έχει υπ’ όψη του το όργανο, δίχως κι αυτός να είναι ιδιοκτήτης ο ίδιος- οι υπόλοιποι όλοι –μα όλοι- (συμπεριλαμβανομένου του γράφοντος) δεν έχουν δει την κιθάρα παρά μόνο σε φωτογραφία.

Άσε που μερικοί δεν την έχουν δει ούτε καν σε φωτογραφία ή –ακόμη κι αν την έχουν δει- μάλλον δεν διακρίνονται για την παρατηρητικότητά τους, απόδειξη το γεγονός ότι παρατηρήθηκε συστηματική σύγχυση του μοντέλου στο οποίο εσύ αναφέρεσαι, με άλλο συγγενές (les paul μαύρη η μία, les paul μαύρη η άλλη, ε, το ίδιο πράγμα  είναι, στις λεπτομέρειες θα κολλήσουμε  τώρα ;)

Θα παρατήρησες ότι η «κοινή γνώμη», στη συντριπτική της πλειοψηφία, μάλλον αποδοκιμάζει την επιλογή σου. Ως βασική ένσταση, προβάλλεται κυρίως το γεγονός ότι με τα ίδια λεφτά αγοράζεις μια καλύτερη μεταχειρισμένη ή, αν τσοντάρεις κάμποσα ακόμη, αγοράζεις μια  καλύτερη του κουτιού.  Τώρα, εάν με ρωτήσεις εμένα, που λίγα σκαμπάζω ο καψερός, τι ακριβώς σημαίνει «καλύτερη», θα σε κοιτάζω σαν χαζός, μέχρι τελικά να ψελλίσω ότι καλύτερη –προφανέστατα- σημαίνει ακριβότερη, στο βαθμό που μιλάμε για κιθάρες που δεν τις έχουμε στα χέρια μας, απλώς τις βλέπουμε  στο κάδρο. –Τι άλλο μπορεί να σημαίνει, δηλαδή ;

Για να το καταλάβουμε με παράδειγμα, υπάρχουν ας πούμε δυό γουρούνια, ένα γουρούνι classic κι ένα γουρούνι VOS. Και τα δυό γουρούνια είναι χωμένα μέσα σε σακιά και περιμένουν αγοραστή. Παίρνει ένας τύπος  τηλέφωνο τον ζωέμπορα και τον ρωτάει αν υπάρχει κάνα γουρούνι για πούλημα. «-Ναι αμέ», λέει ο έμπορας, «έχω ένα classic κι ένα VOS». Εννοείται ότι το VOS πωλείται ως VOS, που VOS σημαίνει «καλύτερο», που «καλύτερο» σημαίνει ακριβότερο. Έτσι, ο εξ αποστάσεως αγοραστής, που δεν έχει τη δυνατότητα να δεί από κοντά τους χοίρους και να κρίνει ιδίοις όμμασι , ως μοναδικό μέτρο  σύγκρισης της ποιότητας των δύο ζώων έχει  αυτήν την πιστοποίηση VOS, μαζί βέβαια την συνακόλουθη διαφορά στην τιμή.

Θέλω να πω δηλαδή, γουρούνι στο σακί σκοπεύεις να πάρεις, ούτως ή άλλως. Είτε την classic που σκέφτεσαι, είτε κάποια άλλη μεταχειρισμένη (ας πούμε μια VOS)  από το  ebay, γουρούνι στο σακί σε αμφότερες τις περιπτώσεις. Πρώτα πληρώνεις, μετά  παίζεις. Έπειτα γουστάρεις ή μεταμελείσαι, αναλόγως.

Υπ’ αυτά τα δεδομένα, εφόσον δηλαδή μιλάμε για αγορά στα τυφλά (ή μάλλον στα κουφά), υπάρχουν κάμποσοι λόγοι για να καταλήξεις στην αγορά της Classic Antique, που σε τελική ανάλυση αυτήν γουστάρεις να πάρεις, εκτός βέβαια κι αν η οριστική σου απόφαση εξαρτάται σε ορισμένο βαθμό από διαδικτυακά δημοψηφίσματα, στα οποία συμμετέχει όποιος θέλει, ειδικά εάν ΔΕΝ έχει προσωπική αντίληψη του αντικειμένου. Έτσι κι αλλιώς, η κιθάρα φαίνεται εξαιρετική και δεν βλέπω ιδιαίτερο λόγο να μην παίζει αντιστοίχως της εμφάνισής της, όπως εξάλλου δεν βλέπω και κανένα λόγο μια VOS να μην παίζει αναλόγως της τιμής της. 

Από την άλλη, είτε το θέλουμε είτε όχι, το ζήτημα της πιθανής μελλοντικής μεταπώλησης είναι κομμάτι της (κάθε) αγοράς και  ειδικά της αγοράς καινούργιου οργάνου. Αυτό ισχύει σήμερα περισσότερο από ποτέ, καθώς τα πράγματα σφίγγουν αγρίως και τα φράγκα σπανίζουν, γενικώς.  Δράμα η κατάσταση, λέει. Ξαναγυρίζουμε –λέει- στη δεκαετία του ’70. –Ε, και ;  Όλα τα καλά πράγματα στη τη δεκαετία του ’70 συμβήκανε. –Λάθος κάνω ;

Vkbob είπε:
Ξαναγυρίζουμε –λέει- στη δεκαετία του ’70. –Ε, και ;  Όλα τα καλά πράγματα στη τη δεκαετία του ’70 συμβήκανε. –Λάθος κάνω ;
ε,δεν θα το ελεγα κι ολας,μαλλον μπερδευτηκες με τα 60s

http://en.wikipedia.org/wiki/1970s

απο τις χειροτερες 10ετιες ever....(ειδικα στην οικονομικη παρακμη,στις δικτατοριες και την καταλυση των ελευθεριων και στην ανοδο του ακραιου συντηρητισμου δεν την παιζει καμμια 10αετια...)

(ασε που δεν θα γυρισουμε στο 1970,στο 1946 θα γυρισουμε...& σε διαβεβαιωνω οτι ΤΙΠΟΤΑ το καλο δεν εγινε τοτενες....)

Superfunk είπε:
(ασε που δεν θα γυρισουμε στο 1970,στο 1946 θα γυρισουμε...& σε διαβεβαιωνω οτι ΤΙΠΟΤΑ το καλο δεν εγινε τοτενες....)
Ε όχι και τίποτα.Το 46 γεννήθηκε ο Σταλλόνε!!  ;D

scofield είπε:
Παραθετω περιληπτικα τα χαρακτηριστικα [u]της κ ακουω τη γνωμη σας[/u].Παιζω με ενα marshall dsl 401.Ευχαριστω.
Για τον φιλο Vkbob που με ρωτησε γιατι ανοιξα το θρεντ,παραθετω το πρωτο μου ποστ στο συγκεκριμενο θρεντ...Δεν εχω κατασταλαξει 100% στην συγκεκριμενη,μια γνωμη/αποψη παραπανω ζητησα κ επιπλεον ειχα μια απορια γιατι η τιμη της ειναι υψηλη...αν δικαιολογειται απο κατι δηλαδη...τις απαντησεις μου πανω-κατω τις πηρα...

το μπατζετ μου ειναι συγκεκριμενο κ το ειπα,οπως τονισα επισης οτι δεν ειμαι θετικος σε κατι μεταχειρισμενο,αλλα μαλλον δεν εισακουστηκα...Σε καθε περιπτωση εκτιμω κ ευχαριστω τα παιδια που ειχαν να μου προτεινουν κατι (ακομη κ μεταχειρισμενο),αυτο ομως που δεν ανεχομαι ειναι το ειρωνικο ή φλεγματικο χιουμορ ορισμενων.

Το θεμα μπορουν αν θελουν οι διαχειριστες να το κλειδωσουν,εγω βαζω μια τελεια εδω.

odis13 είπε:
Δεν εχω δοκιμασει την κιθαρα αλλα θα πρεπει να πω οτι η ελλειψη εβενινης ταστιερας και τα λαθος inlays χαλανε ολη την αισθητικη του οργανου...
Σωστος!!το πρωτο ματι αυτο λεει. Απο κει και περα χανω κατια ρε παιδια? :-[

Γιατι ειναι κλασικ αυτη? τι χαρακ/κα εχει. Ειμαι κατοχος κλασικ...αλλα καμια σχεση.σορυ αν αποσυντονιζω το θρεντ.ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ;D

Θα παρατήρησες ότι η «κοινή γνώμη», στη συντριπτική της πλειοψηφία, μάλλον αποδοκιμάζει την επιλογή σου. Ως βασική ένσταση, προβάλλεται κυρίως το γεγονός ότι με τα ίδια λεφτά αγοράζεις μια καλύτερη μεταχειρισμένη ή, αν τσοντάρεις κάμποσα ακόμη, αγοράζεις μια  καλύτερη του κουτιού.
Αγαπητε φιλε Vkbob, δεν καταλαβα να αποδοκιμαζει κανενας την επιλογη του γιατι αν πραγματικα γινοταν αυτο θα ηταν τεραστια κουλαμαρα. Πραγμα που δεν γνωριζεις δεν μπορεις να το αποδοκιμασεις.

Ειναι συνηθες το φαινομενο στα φορα, αν καποιος ρωταει κατι για κατι, ο αλλος αν δεν γνωριζει αυτο το κατι προτεινει κατι δικο του και το προτεινει με τετοιο τροπο που φαινεται οτι αποριπτει το αρχικο "κατι" αυτουνου που εβαλε το θεμα, και αυτο σε τελικη αναλυση με χαλαει και μενα και το scofield.

Οσο για το μεταχειρισμενο ειναι μια αλλη ιστορια και εγω προσωπικα την θεωρω πολυ πονεμενη. Ειναι δυσκολο να παει καποιος δηλαδη με ελαφρα τη καρδια να σκασει τρια χιλιαρικα να παρει ενα οργανο μεταχειρισμενο. Θελει ΤΕΡΑΑΑΣΤΙΑ προσοχη, αλλο ειναι τα  500...αυτα τα δινεις.

Τελειως προσωπικα, εγω δεν εδωνα τα λεφτα αυτα σε μεταχειρισμενο οργανο.

Εν παση περιπτωση...δεν με συγκινουν τα Gipson...ποτε δεν με συγκινουσαν (τυγχανω φεντερακιας). Το παιδι ας κανει οτι γουσταρει, δικα του ειναι τα λεφτα, αλλα αν παρει το οργανο αυτο, απο τα λεφτα που θα δωσει δεν θα κλαψει ουτε ενα ευρω.

scofield είπε:
το μπατζετ μου ειναι συγκεκριμενο κ το ειπα,οπως τονισα επισης οτι δεν ειμαι θετικος σε κατι μεταχειρισμενο,αλλα μαλλον δεν εισακουστηκα...Σε καθε περιπτωση εκτιμω κ ευχαριστω τα παιδια που ειχαν να μου προτεινουν κατι (ακομη κ μεταχειρισμενο),αυτο ομως που δεν ανεχομαι ειναι το ειρωνικο ή φλεγματικο χιουμορ ορισμενων.

Το θεμα μπορουν αν θελουν οι διαχειριστες να το κλειδωσουν,εγω βαζω μια τελεια εδω.
Οι πιο πολλοί θεωρούν οτι είναι κρίμα να πάρεις καινούρια μια κατώτερη κιθάρα όταν μπορείς να πάρεις σε άριστη κατάσταση μια ανώτερη μεταχειριμένη.

Και ο superfunk στεναχωρήθηκε για σένα γι'αυτό και ήταν τόσο απόλυτος..

Σαν κιθάρα μπορεί να είναι άριστη η classic.

Το θέμα είναι αν δε σου αρέσει να μπορείς να τη δώσεις χωρίς να χάσεις ούτε ευρώ και όχι τα μισά λεφτά όπως λές οτι σου έχει ξανασυμβεί.

Γι'αυτό και είμαστε τόσο πιεστικοί με τα μεταχειρισμένα.

Trending...

Νέα θέματα