Gibson 345

ierissiotis

Μέλος
Πόντοι
48
Καλημέρα.Μια ερώτηση. Μπορεί η Gibson 345 να παίξει μονοφωνικά χωρίς πρόβλημα ή θα πρέπει να χρησιμοποιείς πάντα 2 καλώδια μονοφωνικά σε 2 ξεχωριστούς ενισχυτες?

Θέλω να πώ δηλαδή αν παίζει μόνο με ενα καλώδιο σε ενα ενισχυτη.

Έχω την εντύπωση πως θα πρέπει να φτιάξεις ένα ειδικό καλώδιο για αυτό, στην μία άκρη θα είναι στερεοφωνικό και στην άλλα άκρη μονοφωνικό (κολλάς τα 2 σήματα μαζί).

Ναι αλλά αν αλλάξει το τζάκ, η κιθάρα θα χάσει σχεδόν το 3,14159% της αξίας της.

Αν και δεν είμαι σίγουρος νομίζω με ένα απλο mono βίσμα παίζει κανονικά mono χωρίς πρόβλημα

Νομίζω πως με ένα απλό μονοφωνικό καλώδιο θα ακούς μόνο τον ένα μαγνήτη, και αυτόν μόνο όταν είναι επιλεγμένος με τον τριθέσιο. Ίσως παίξει με το μονοφωνικό καλώδιο αν κάνεις ελληνικές πατέντες του στυλ "βάζω το καλώδιο μέχρι την μέση".

kwstas79 είπε:
Νομίζω πως με ένα απλό μονοφωνικό καλώδιο θα ακούς μόνο τον ένα μαγνήτη, και αυτόν μόνο όταν είναι επιλεγμένος με τον τριθέσιο.
Ακούς και τους δύο κανονικά , όπως και τους ήχους με το varitone  ;)

δεν ξέρω όμως αν παίζει καμιά απώλεια  :-\

Θα υπάρχει απώλεια, και συγκεκριμένα 100% απώλεια του ενός μαγνήτη.

Όλα αυτά αν το wiring είναι το εργοστασιακό φυσικά, σε κάθε άλλη περίπτωση τα πάντα είναι πιθανά.

sevenpanda.jpg

Eιμαι και εγω κατα 99% σιγουρος οτι αν εχει το εργοστασιακο wiring θα ακους μονο τον ενα μαγνητη με mono καλωδιο, τουλαχιστον ετσι θυμαμαι απο μια 60s που επαιξα. Απο εκει και περα το κολπο με το ψευτοστερεο καλωδιο ειναι πολυ ευκολο, σε περιπτωση που δε θες να αλλαξεις το wiring.

Συμφωνα με το επισημο wiring της 345, βαζοντας απλο mono βυσμα, θα παιζει μονο ο bridge μαγνητης. Για να μην κανεις μοντες στην κιθαρα, φτιαχνεις ενα απλο καλωδιο με τον εξης τροπο:

Στη μια του ακρη θα εχει το κανονικο mono βυσμα. Στην αλλη του ακρη θα εχει βυσμα stereo, στο οποιο εσωτερικα θα εχεις συνδεσει το tip και το ring μαζι (προς το tip του mono βυσματος στην αλλη ακρη), και το sleeve προς το sleeve του mono βυσματος.

Με αυτον τον τροπο θα συμπεριφερεται οπως μια οποιαδηποτε τυπικη ΗΗ κιθαρα, χωρις απωλειες κλπ... (εννοειται βεβαιως οτι το stereo βυσμα μπαινει στην κιθαρα και το mono στον ενισχυτη, ε... ;) )

PS: αμα εισαι και λιγο μερακλης βεβαιως, μπορεις να κανεις και το εξης: να αλλαξεις ενα απο τα ποτενσιομετρα της κιθαρας με ποτενσιομετρο που εχει ενσωματωμενο διακοπτη (push/pull) και με μια μικρη καλωδιωση να μπορεις να μετατρεπεις το βυσμα της κιθαρας σε στερεο ή μονο κατα βουληση με το πατημα του διακοπτη (ωστε να μη χρειαζεσαι μετατροπεα-καλωδιο κλπ)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back