FX Loop και θεματακια

Kostas Fender

Ενεργό μέλος
Πόντοι
118
Λοιπόν τα φωτα σας οποίος είχε η έχει παρόμοια εμπειρία ...έχω έναν marshall dsl1 head....είχα κάποτε ένα delay boss dd3 και μου έκανε θέματα με πτώση της έντασης. Εκεί που έπαιζα ξαφνικά χανόταν ο ήχος σταδιακά η έκανε μικρό παράσιτα παράλληλα. Λέω οκ καμία λάμπα θα είναι...αλλάζω και τις 3 λάμπες. Πάλι τα ίδια ...με τα πολλά αλλαζω και τα καλώδια κιθάρας κλπ κλπ πάλι τα ίδια. Λέω τι διαολο....αλλάζω πετάλι και παίρνω ένα tc electronic flashback mini 2. Όλα καλά στην αρχή δούλευε τέλεια...λέω αυτό θα ήταν μπορεί να είχε κάποια ασυμβατότητα το boss...μετά όμως πάλι τα ίδια και αυτό....μετά ανακαλύπτω ότι όταν έπαιζα στο 1w δεν έκανε κανένα θέμα. Όταν όμως εριχνα τα watt στο 0.1 εκεί ήταν το θέμα και έκανε τα ίδια...παράσιτα και πτώση ήχου . Πρόσθεσα στην συλλογή μου ένα mxr carbon copy analog delay....το βάζω όλα καλά!!! Σήμερα το πήρα και έπαιζα με τις ώρες. Καμία πτώση έντασης κανένα θέμα! Να σημειώσω ότι παίζω με αυτά τα καλώδια που τα συνδέεις όλα μαζί τα πετάλια γτ δεν έχω πεταλιερα. Δοκίμασα να δουλέψω τα προηγούμενα πεταλια με ξεχωριστή τροφοδοσία μόνα τους αλλά πάλι τα ίδια μου έκαναν. Μακάρι το mxr να μου λύσει το πρόβλημα γτ το λατρεύω και σαν πετάλι.

Μήπως είχε κάνα θέμα το διακοπτακι για τα 0,1w? Πιθανών να ήθελε λίγο καθάρισμα. Δοκίμασες τα πετάλια στο input και όχι fx loop? Έκαναν το ίδιο?
Είναι πολύ εύκολο να βρεις τι φταίει, αρκεί να κάνεις τις κατάλληλες δοκιμές.

Ενα τα βάλεις στο input και παίζουν κανονικά, τότε κάτι παίζει με το fx loop….

Κωστα για αρχη ας βεβαιώθουμε οτι υπάρχει θέμα με το effects loop (που οπως μας τα λες ψιλιαζομαι οτι δεν φταει αυτο, αλλα πάμε ένα ένα βήμα).

Βάλε τον ενισχυτή στο 0.1W και παίξε χωρίς πετάλια, καρφί στον ενισχυτή και με ενα μικρό καλώδιο (που να ξέρεις οτι είναι καλής ποιότητας και χώρις θεματα) να συνδέει κατευθείαν απο το FX send στο return. Δες αν εμφανίζεται το πρόβλημα. Μετά, βγάλε αυτό το καλώδιο απο τη λούπα και επανέλαβε.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back