Φτιάξτε τα πάντα με ΑΙ

sultan of string

Εξαιρετικό μέλος
Πόντοι
2,148
Για οσους παραπονιούνται ότι όλο για τελε και για πετάλια και λάμπες μιλάνε εδώ μέσα, ιδού κάτι να σας φτιάξει το κέφι.

Φτιάξτε τον δικό σας καλλιτέχνη, τη μουσική, τους στίχους, τα πάντα όλα

και προβληματιστείτε

Το συζητήσαμε και τις προάλλες, όλα τα κομμάτια που ακούστηκαν στο βίντεο του Beato μου φαίνονται ίδια, δεν ξέρω αν το έκανε εσκεμμένα επιλέγοντας κάποια κουτάκια ξέρω γω. Αλλά επειδή ήμαστε ακόμα στην αρχή αυτής της τεχνολογίας φαντάζομαι ότι όταν αυτό ωριμάσει δεν θα ασχολείται πια κανείς με την σύνθεση μουσικής και μόνο τεχνητά μπορεί αν περιοριστεί αυτό, δηλαδή να μην επιτραπεί η εξέλιξη αυτής της τεχνολογίας με νόμους για την προστασία του πολιτιστικού προϊόντος ξέρω γω...

Μια συναφής περίπτωση που μου ήρθε τώρα είναι η εφεύρεση της φωτογραφίας, έλεγαν τότε ότι θα ήταν το τέλος την τέχνης της ζωγραφικής... Δεν ήταν τελικά το τέλος της αλλά σίγουρα μπήκε στο περιθώριο σε σχέση με το πόσο σημαντική τέχνη ήταν πριν την φωτογραφία, Απλά το αναφέρω, δεν είμαι σίγουρος ότι είναι ο καταλληλότερος παραλληλισμός γιατί η φωτογραφία από μια ζωγραφιά έχει μεγάλη διαφορά ενώ ο σκοπός της ΑΙ μουσικής είναι να είναι μη διακρίσιμη από την πραγματική μουσική

Μια συναφής περίπτωση που μου ήρθε τώρα είναι η εφεύρεση της φωτογραφίας, έλεγαν τότε ότι θα ήταν το τέλος την τέχνης της ζωγραφικής... Δεν ήταν τελικά το τέλος της αλλά σίγουρα μπήκε στο περιθώριο σε σχέση με το πόσο σημαντική τέχνη ήταν πριν την φωτογραφία, Απλά το αναφέρω, δεν είμαι σίγουρος ότι είναι ο καταλληλότερος παραλληλισμός γιατί η φωτογραφία από μια ζωγραφιά έχει μεγάλη διαφορά ενώ ο σκοπός της ΑΙ μουσικής είναι να είναι μη διακρίσιμη από την πραγματική μουσική
Μάλλον όχι η φωτογραφία με τη ζωγραφική, αλλά η ανατύπωση ενός έργου το έκανε αυτό!
Τώρα το κάνει καλύτερα η ΑΙ! Βέβαια το πρωτότυπο έργο στη ζωγραφική έχει υλική υπόσταση και εκεί είναι δύσκολο να φτάσεις ακόμα!
(οφφ τοπικ- Υπάρχει και η χαρακτική αλλά εκεί τα αντιτυπα βγαίνουν σε πολυ περιορισμένο αριθμό από τον ίδιο τον δημιουργό)

Μάλλον όχι η φωτογραφία με τη ζωγραφική, αλλά η ανατύπωση ενός έργου το έκανε αυτό!
Τώρα το κάνει καλύτερα η ΑΙ! Βέβαια το πρωτότυπο έργο στη ζωγραφική έχει υλική υπόσταση και εκεί είναι δύσκολο να φτάσεις ακόμα!
(οφφ τοπικ- Υπάρχει και η χαρακτική αλλά εκεί τα αντιτυπα βγαίνουν σε πολυ περιορισμένο αριθμό από τον ίδιο τον δημιουργό)
η εκτύπωση ζωγραφιών είναι πολύ πρόσφατο επίτευγμα, Εγώ μιλάω για μια άλλη εποχή που πολλοί καλλιτέχνες ζούσαν κάνοντας πορτρέτα και τοπία και η τέχνη τους ήταν ο μόνος τρόπος απαθανάτισης

Έχω τόσα μα τόσα να σας πω, και ως ερασιτέχνης μουσικός και συνθέτης αλλά και ως επαγγελματίας στον χώρο της πληροφορικής.
Αντί για αυτά όμως, θα σας πω ότι "το έφερα στα μέτρα μου"
ChatGPT - Μου έγραψε στίχους σε Glam Metal 80s με οδηγία: γράψε μου για love over nuclear weapons
Το τραγούδι: Love is the last explosion. Περνάει στην επόμενη φάση.
Το Suno έβγαλε αυτό....
Θα πω ότι για δημιούργημα μηχανής, το θεωρώ ΑΡΙΣΤΟ. Από κει και πέρα ξεκινάει μία τεράστια συζήτηση.

Attachments

Γκρουπαρα

Μαλακια καναμε που καθομασταν και μαθαιναμε κιθαρα, παραδεχτειτε το.

Να και οι στιχοι απο Grok

Skies burn red, the end is near,Warheads scream through atmosphere.
Cities crumble, ash and dust,Steel and bone reduced to rust.
No salvation, no escape,Humanity's final mistake.
Blinding flash, the world ignites,Apocalypse in dead of night.

Nuclear destruction, annihilation's call,Fire rains down, consumes us all.
Wasteland born from mankind's greed,Death's the harvest, hate's the seed.

Radiant scars paint the ground,Silent screams, no living sound.
Mutant shadows stalk the haze,Lost in endless, toxic days.
Empires fall, their thrones decay,Nature bleeds, skies turn gray.
No gods to save, no prayers heard,Just the echo of a dying world.

Nuclear destruction, annihilation's call,Fire rains down, consumes us all.Wasteland born from mankind's greed,Death's the harvest, hate's the seed.

Blast wave rips through flesh and stone,Earth's last cry, a hollow moan.Poisoned winds, the reaper's breath,Bow to the reign of atomic death.No future left, no tales to tell,This is the end, our man-made hell.

Nuclear destruction, annihilation's call,Fire rains down, consumes us all.Wasteland born from mankind's greed,Death's the harvest, hate's the seed.
Fallout reigns, the skies stay black,No road forward, no turning back.In the ruins, our sins remain,Nuclear death, eternal pain.

Απο κατι εξαμβλωματα που κατα καιρους εχουμε δει, κλασεις ανωτεροι

Έχω τόσα μα τόσα να σας πω, και ως ερασιτέχνης μουσικός και συνθέτης αλλά και ως επαγγελματίας στον χώρο της πληροφορικής.
Αντί για αυτά όμως, θα σας πω ότι "το έφερα στα μέτρα μου"
ChatGPT - Μου έγραψε στίχους σε Glam Metal 80s με οδηγία: γράψε μου για love over nuclear weapons
Το τραγούδι: Love is the last explosion. Περνάει στην επόμενη φάση.
Το Suno έβγαλε αυτό....
Θα πω ότι για δημιούργημα μηχανής, το θεωρώ ΑΡΙΣΤΟ. Από κει και πέρα ξεκινάει μία τεράστια συζήτηση.
Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλά να πει κανείς αλλά θα σου κάνω την εξής ερώτηση, θεωρείς ότι σου ανήκει με οποιονδήποτε τρόπο το κομμάτι αυτό; ''φέρνοντας το στα μέτρα σου'' θεωρείς ότι συμμετείχες κατά κάποιο τρόπο στην δημιουργία του κομματιού;

Αυτο ακριβως.
Σιγουρα υπάρχουν επανω του ψηφιακες υπογραφές με ποιο app φτιαχτηκε.
Επισης ηδη το youtube εχει αρνηθεί το monetization τετοιων κομματιών

Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλά να πει κανείς αλλά θα σου κάνω την εξής ερώτηση, θεωρείς ότι σου ανήκει με οποιονδήποτε τρόπο το κομμάτι αυτό; ''φέρνοντας το στα μέτρα σου'' θεωρείς ότι συμμετείχες κατά κάποιο τρόπο στην δημιουργία του κομματιού;
Κατά 0.001% ναι.

Άρα πρακτικά όχι !!

Αλλά, θα έστρωνα τους στίχους, θα έστρωνα την μουσική με δικά μου στοιχεία και μετά θα το ηχογραφούσε η μπάντα/ οι μουσικοί μου κλπ κ τελικά αντε να βρεις την αρχική πηγή "έμπνευσης". ή το ΑΙ πίσω από αυτά.

Όσοι έχετε δουλέψει με ΑΙ για επαγγελματικους σκοπούς νομίζω με καταλαβαίνετε πιο άμεσα.

Για "υπέρ-εμπορικη" μουσική, μια χαρά θα παίξει το Α.Ι.
Αν θελετε μπορούμε να την συνεχίσουμε τη συζήτηση, δεν λέω τίποτα δογματικά, εκτίμηση κάνω με βάση τα στοιχεία που βλέπω και συνδυάζω (εγώ, όχι το ΑΙ...)

Κατά 0.001% ναι.

Άρα πρακτικά όχι !!

Αλλά, θα έστρωνα τους στίχους, θα έστρωνα την μουσική με δικά μου στοιχεία και μετά θα το ηχογραφούσε η μπάντα/ οι μουσικοί μου κλπ κ τελικά αντε να βρεις την αρχική πηγή "έμπνευσης". ή το ΑΙ πίσω από αυτά.

Όσοι έχετε δουλέψει με ΑΙ για επαγγελματικους σκοπούς νομίζω με καταλαβαίνετε πιο άμεσα.

Για "υπέρ-εμπορικη" μουσική, μια χαρά θα παίξει το Α.Ι.
Αν θελετε μπορούμε να την συνεχίσουμε τη συζήτηση, δεν λέω τίποτα δογματικά, εκτίμηση κάνω με βάση τα στοιχεία που βλέπω και συνδυάζω (εγώ, όχι το ΑΙ...)
Αυτό που περιγράφεις ότι μπορείς να κάνεις στο ΑΙ κομμάτι περιγράφεται καλύτερα από την αγγλική λέξη plagiarism, κάτι που το ΑΙ πρόγραμμα έχει κάνει ήδη σε αμέτρητα κομμάτια προκειμένου να το παράγει αρχικά. Εγώ είμαι χομπίστας, δεν με πληρώνει κανείς για να γράφω μουσική με το κιλό και έτσι δεν θα ασχολούμουν ποτέ με κλοπιμαία τα οποία έχουν κλαπεί προηγουμένως.

Το να ξέρεις να παίζεις ένα όργανο δίνει στην φαντασία σου ένα τρόπο να γίνει δημιουργική και να σε ικανοποιήσει με ένα αποτέλεσμα, τουλάχιστον εγώ γι' αυτο ασχολούμαι με τη μουσική. Δεν μπορεί να μου το δώσει αυτό η νέα τεχνολογία γιατί πηδάει (εντός και εκτός εισαγωγικών) όλα τα δημιουργικά στάδια και πάει κατευθείαν στο αποτέλεσμα με το οποίο ουδέ μια σχέση έχω

Το splice, φανταζομαι θα υπαρχει και αλλου, εχει μια λειτουργια που διαλεγεις ειδος, τεμπο κ τονικοτητα και σου κανει μια διαλογη απο τις χιλιαδες χιλιαδων λουπες που εχει διαθεσιμες και τις βαζει σε εναν player να παιζουν συγχρονισμενα ενω εσυ εχεις την επιλογη να πειραξεις τεμπο, τονικοτητα, να προσθαφαιρεσεις λουπες κλπ. Τωρα καποιος μπορει να παρει αυτες τις πεντε λουπες που θα του πεταξει κ να το κυκλοφορησει. Εγραψε τραγουδι; Μαλλον οχι θα ελεγα. Μπορει ομως να παρει αυτες τις λουπες κ να τις χρησιμοποιησει σαν αρχη για μια δικια του δημιουργια. Να ηχογραφησει τα παντα απο την αρχη, να προσθεσει μερη κλπ. Αυτος εγραψε τραγουδι; Ναι λεω εγω. Καλό; Αναλογα τη δουλεια που εριξε και την αισθητικη του.

Το splice εδω ειναι απλα ενα εργαλειο που ο καθενας το χρησιμοποιει αναλογα με τους στοχους του και τις ικανοτητες του. Η ΑΙ ειναι το ιδιο αλλα ταξεις μεγεθους πιο αποδοτικο.

Ολα κρινονται απο τους στοχους που εχει καποιος. Απ οτι καταλαβαινω ο Σουλταν αντιλαμβανεται τη μουσικη ως κατι που πρεπει να ιδρωσει, να παιδευτει και στο τελος να νιωσει υπερηφανος για το τί καταφερε ή εστω απογοητευμενος πχ για το τί δεν καταφερε. Να νιωσει κατι ομως. Νομιζω αυτα τα εργαλεια δεν ταιριαζουν στους στοχους του και απορω γιατι προβληματιζεται, δεν ειναι ανταγωνιστες του δεν μπορουν να μπουν αναμεσα στη σχεση του με τη μουσικη του.

Απο την αλλη για καποιον που γραφει μουσικη με το κιλο και παιζει με deadlines κλπ ενα τετοιο εργαλειο μπορει να ειναι, οπως λενε, "πολλαπλασιαστης δυναμεων". Σε αυτη την περιπτωση δεν εχει την πολυτελειαα να κατσει να το σκεφτει και πολυ. Απλα θα το χρησιμοποιησει. Το αποτελεσμα και παλι θα εχει να κανει με την αισθητικη του και τη δουλεια του.

Απο την αλλη ως ακροατης σκεφτομαι: αν καποια στιγμη η ΑΙ γινει οντως εξυπνη και ειναι σε θεση να αναπτυξει αισθητικη ή οπως την αντιλαμβανεται σε γλωσσα μηχανης, γιατι να μην θελουμε να ερθουμε σε επαφη με το αποτελεσμα; Η αποψη ενος οντος μη ανθρωπινου πανω σε κατι τοσο ανθρωπινο οπως η τεχνη. Με ενδιαφερει πολυ αλλα δυστυχως ειμαστε πολυ μακρυα απο εξυπνες μηχανες και αμφιβαλλω οτι θα θελουν αυτονομα να ασχοληθουν με τεχνη ΑΝ καποια στιγμη μπορουν να παρουν αποφασεις.

κι εγω εχω να πω πολλα πανω στο θεμα!
εχω ομως μια ερωτηση... Πανω σε αυτην την ερωτηση + ενα σχολιο.
Αν, πες αυτο το κομματι: Το ξανα γραψω. Το ενορχηστρωσω απ'την αρχη. του αλλαξω βασικες συγχορδιες κλπ. + στοιχους. Κρατοντας καποια , λιγα κομματια του. Ειναι δικο μου ή δεν ειναι;
προσωπικα μου αρεσει παρα πολυ η ai, γιατι, μαθαινω (προσπαθω να τελειοποιησω) ενορχηστρωση "πανω" της!
πιστευω λειπουν πολλα για να γινει τελεια, αλλα, το οτι μπορεις να μαθεις κατι πανω στη τεχνη, εκμεταλλευομενος τα παραγωγα της, οχι να αντιγραψεις, + να τη χρησιμοποιεις σωστα, μονο σε καλο βγαινει. Θα ηθελα τη γνωμη σας πανω στο πρωτο κομματι του ποστ μου.

κι εγω εχω να πω πολλα πανω στο θεμα!
εχω ομως μια ερωτηση... Πανω σε αυτην την ερωτηση + ενα σχολιο.
Αν, πες αυτο το κομματι: Το ξανα γραψω. Το ενορχηστρωσω απ'την αρχη. του αλλαξω βασικες συγχορδιες κλπ. + στοιχους. Κρατοντας καποια , λιγα κομματια του. Ειναι δικο μου ή δεν ειναι;
προσωπικα μου αρεσει παρα πολυ η ai, γιατι, μαθαινω (προσπαθω να τελειοποιησω) ενορχηστρωση "πανω" της!
πιστευω λειπουν πολλα για να γινει τελεια, αλλα, το οτι μπορεις να μαθεις κατι πανω στη τεχνη, εκμεταλλευομενος τα παραγωγα της, οχι να αντιγραψεις, + να τη χρησιμοποιεις σωστα, μονο σε καλο βγαινει. Θα ηθελα τη γνωμη σας πανω στο πρωτο κομματι του ποστ μου.
Αν ζητάς και την δική μου άποψη πάνω στο θέμα διάβασε σε παρακαλώ το ποστ 13 που έχω γράψει, γιατί απαντάω εκεί, αλλά θα το ξαναγράψω, Ναι αν πάρεις ένα κομμάτι ΑΙ και το αλλάξεις σε 10 από τα 20 σημεία του τότε σου μένουν 10 κλεμμένα σημεία

Αυτό που περιγράφεις ότι μπορείς να κάνεις στο ΑΙ κομμάτι περιγράφεται καλύτερα από την αγγλική λέξη plagiarism, κάτι που το ΑΙ πρόγραμμα έχει κάνει ήδη σε αμέτρητα κομμάτια προκειμένου να το παράγει αρχικά. Εγώ είμαι χομπίστας, δεν με πληρώνει κανείς για να γράφω μουσική με το κιλό και έτσι δεν θα ασχολούμουν ποτέ με κλοπιμαία τα οποία έχουν κλαπεί προηγουμένως.

Το να ξέρεις να παίζεις ένα όργανο δίνει στην φαντασία σου ένα τρόπο να γίνει δημιουργική και να σε ικανοποιήσει με ένα αποτέλεσμα, τουλάχιστον εγώ γι' αυτο ασχολούμαι με τη μουσική. Δεν μπορεί να μου το δώσει αυτό η νέα τεχνολογία γιατί πηδάει (εντός και εκτός εισαγωγικών) όλα τα δημιουργικά στάδια και πάει κατευθείαν στο αποτέλεσμα με το οποίο ουδέ μια σχέση έχω
θα ηθελα και προσωπικα τη γνωμη σου φιλε συμφορουμητη, αν εχεις χρονο!
για ενα μπουσταρισμα στη συνθεση. Θα ηταν ενα καλο εργαλείο για να το χρησιμοποιησει κανεις;

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back