Φτιάξτε τα πάντα με ΑΙ

(Ενα μέρος Off topic)

Κατά την προσωπική μου γνώμη,αρκετοί άνθρωποι δέν έχουν κατανοήσει πλήρως το είδος της τεχνολογίας που αναφερόμαστε,κάνοντας λανθασμένες υποθέσεις,αναλύοντας λανθασμένα δεδομένα,οδηγούμενοι σε λανθασμένα αποτελέσματα.

Περισσότερο μου θυμίζει λογική προσέγγισης μιας τεράστιας βάσης δεδομένων του παρελθόντος που είναι αποθηκευμένη σε έναν υπερυπολογιστή μαμούθ και λειτουργεί με λογική αλγορίθμων του παρελθόντος.

Πολλοί απο αυτούς τους ανθρώπους αναφέρουν αρκετές φορές τον όρο "αν φτάσει στο επίπεδο",πιστεύουν ότι ανατρέχει και δίνει αποτέλεσμα μόνο σε πράγματα που έχουν γίνει ή την παρομοιάζουν με τεχνολογίες που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα πρίν.

Δέν νομίζω ότι μπορεί να γίνει σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο τεχνολογικό μέσο μας έχει παρουσιαστεί στο παρελθόν.
Δέν πρόκειται για κάποιον αλγόριθμο που λειτουργεί βάση λογικής,όπως πιθανότατα θα εχουμε στο μυαλό μας.

Εχουμε να κάνουμε με κώδικα,που γεννά κώδικα.
Ασταμάτητα,ακούραστα,ταχύτατα,για πρώτη φορά στην ιστορία της τεχνολογίας.

Ουτε είναι μια στατική βάση δεδομένων,αλλά ενα τεράστιο δίκτυο μικρότερων,που μάλιστα μπορούν να εξελίσσονται ανεξάρτητα και να αλληλοεπιδρούν (δυναμικά).

(Το οποίο μετατρέπεται σε On Topic)

Πιστεύω,ότι έχουμε παραθέσει είναι δείγματα "ερασιτεχνικής" χρήσης AI στην μουσική,η χρήση κάποιας στατικής/περιορισμένης έκδοσης αυτής που εμείς έχουμε στην διάθεση μας,δέν πιστεύω σε καμία περίπτωση,βάση όλων των προηγουμένων που ανέφερα πιό πάνω,οτί οι δυνατότητες της φτάνουν να δώσουν μόνο αυτό το αποτέλεσμα.

Καλό θα ήταν κάποια στιγμή να τεθεί το ερώτημα που κατά την γνώμη μού δέν θα απαντηθεί με ειλικρίνεια απο τους παρόχους ΑΙ και είναι το μοναδικό πραγματικά που έχει σημασία για εμένα.

Εφ όσων,όπως έχουν παραδεχτεί και οι ίδιοι,οι χρήστες με τα δεδομένα και τις ενέργεις τους εξελίσουν ένα εργαλείο,που άλλοτε είναι ελεύθερο και άλλοτε επί πληρωμής,σε ποιό ποσοστό μπορούν μετά να το χρησιμοποιήσουν ως ελεύθερο και γιατί εκ νέου επι πληρωμής?

Αν δηλαδή κάποιος δώσει την λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα που αφορά αρκετούς ανθρώπους από το σπίτι του,αυτή η πληροφορία θα μοιραστεί σε κλάσματα δευτερολέπτου προς όλους τους χρήστες ώς όφειλε να κάνει,η θα είναι εξαφανισμένη σαν πληροφορία και θα την δούμε σε μορφή προιόντος στα ράφια από κάποια μεγάλη πολυεθνική?

Οι αν κάποιοι πληρώσουν π.χ το Cubase AI και αυτό τυποποιήσει μία ενέργεια τους και την περιλαμβάνει στην επόμενη του έκδοση,οι χρήστες θα πληρωθούν,η δέν θα πληρωθούν,αλλά θα πρέπει να καταβάλουν και χρηματικό ποσό για να την αποκτήσουν?
Κατ αρχάς η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση απ' αυτά που γράφεις στην αρχή για το AI.

Υπάρχει το παραδοσιακό AI το οποίο αναλύει απλά δεδομένα και το Generative AI το οποίο αναλύει δεδομένα και patterns. Στην πραγματικότητα όμως όλα αυτά δεν είναι παρά μια εφαρμογή της στατιστικής, όσο κι αν σε κάποιους φαντάζει μαγικό.

Ακόμη βρισκόμαστε μακριά από το AGI, που θα σκέφτεται με παρόμοιο τρόπο με αυτόν που φαντάζεσαι, να παράγει δηλαδή καινούργια γνώση με τον τρόπο που την παράγει ένας άνθρωπος.

(Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια του Stanford κι έχω πιστοποίηση στο Machine Learning).
 
ελα μωρε μπαμ κανει!!!!!!!!!! θαμπος ηχος, ενορχηστρωση PSR,,,!!!!!!!!!! (καλα εγω μουσικη απο το ΥΤ,,, Ποτέ.-)
Με Το Kronos φτιαχνεις καλυτερα ταξιμια!!!!! alla... Κατι σου κανει βρε παιδι μου ομως!!!!! κολλάς!
Δεν έχεις αδικο πανω σε αυτό και σε άποψη ήχου φαίνεται πιο σύγχρονο αλλά εντάξει εμένα με ξεγέλασε , δεν το περιέμενα και γιαυτο ήρθε και η φουλ ξενερα
 
Machine Learning
Γι αυτό σκέφτεσαι αλγοριθμικά πιστεύω,χρειάζεσαι δεδομένα για να ξεκινήσεις αν δέν κάνω λάθος?
Η διαφορά μας είναι ότι εγώ πιστεύω π.χ οτί σε μιά δοκιμή ενός ηλεκτρονικού παιχνιδιού το οποίο όντως να βασίζεται σε Patterns,δέν χρειάζεται να διοχετεύσεις κανένα δεδομένο σε εξελιγμένες μορφές AI για να τα καταφέρουν.
Φαντάσου το σαν να βλέπει πρώτη φορά κάτι,χωρίς να ξέρει τους κανόνες και χωρίς να μπορεί να τραβήξει δεδομένα από πουθενά.
Πιστεύεις οτί κάτι τέτοιο είναι εφικτό?
Γιατί άν είναι εφικτό,έρχεσαι πιό κοντά σε αυτό που υποστηρίζω.
Ακόμη βρισκόμαστε μακριά από το AGI, που θα σκέφτεται με παρόμοιο τρόπο με αυτόν που φαντάζεσαι, να παράγει δηλαδή καινούργια γνώση με τον τρόπο που την παράγει ένας άνθρωπος.
Θα έπερνα το ρίσκο να πώ,οτί η πρώτη εφαρμογή σε μεγάλη κλίμακα έγινε πολύ πρόσφατα.
 
🔵 Pink Floyd

1. "Echoes"
Andrew Lloyd Webber’s "Phantom of the Opera"
Oι Pink Floyd έχουν κλέψει το ριφ,
Ώστε οι Floyd που ηχογράφησαν το 1971 το Echoes, έκλεψαν τη μουσική από τον Webber που έγραψε το Phantom of the Opera το 1986, στο ομώνυμο μιουζικαλ

Σκέψου πόσο μπροστά ήταν οι Floyd 😂
 
Ώστε οι Floyd που ηχογράφησαν το 1971 το Echoes, έκλεψαν τη μουσική από τον Webber που έγραψε το Phantom of the Opera το 1986, στο ομώνυμο μιουζικαλ
Και εγώ το είχα δεί,αλλά δέν παύει να ισχύει οτί όλοι όλο και κάτι έχουν κλέψει και αναφερόμαστε στα οφθαλμοφανή.
Αν αρχίσεις και ψάχνεις...
 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back
Top