Φθηνή Hοllow/Semi... Οι προτάσεις σας...

Κωνσταντίνος Πέγιος

kpeyos

Moderator
Staff member
Πόντοι
1,083
Πρόσφατα άκουσα μια Cort Yorktown, και δεν ήταν καθόλου κακή (αν εξαιρέσετε ότι οι μαγνήτες μου φάνηκαν λίγο αταίριαστοι)...

Μπήκα λοιπόν σε σκέψεις, να χτυπήσω καμιά φθηνούλα hollow ή semi για να κάνω την πλάκα μου από το ebay και μάλλον μεταχειρισμένη...

Το budget δεν θα πρέπει σε καμιά περίπτωση να ξεπεράσει υα 600-700 ευρώ.

Παρακαλώ για τις σκέψεις σας!!!

Να συμπληρώσω ότι οι μαγνήτες που θα φοράει δε με πολυενδιαφέρουν. Μου περισσεύει ένα σετ stormy mondays!!! (από ενθουσιασμό είχα αγοράσει δύο!!!)

Με 600-700 ευρώ είτε παίρνεις κορεάτικη/κινέζικη κιθάρα τύπου Epiphone, Hagstrom ή Ibanez (και σου μένουν και αρκετά χρήματα στην τσέπη) είτε ζορίζεσαι λίγο ακόμα για να ανέβεις κατηγορία (Epiphone Elitist, Yamaha Japan κλπ.). Οι επιλογές είναι πάρα πολλές για να τις απαριθμήσει κανείς. Προσωπικά θα ξεκινούσα το ψάξιμο από Epiphone.

Αν δεν υπήρχαν οι οι Stormy Mondays στη μέση, η Gretsch θα ήταν μία ενδιαφέρουσα επιλογή.

spy είπε:
Αν δεν υπήρχαν οι οι Stormy Mondays στη μέση, η Gretsch θα ήταν μία ενδιαφέρουσα επιλογή.
Eξήγησέ το λίγο... δεν το καταλαβαίνω.  :-\

Όσον αφορά τους Stormy Mondays, φήμες λένε ότι ταιριάζουν πολύ με τις semi ή full hollow... απλά ρωτήστε τον Ελάβντου!!!  ;D (αν και εγώ του είχα προτείνει τους Mule)

bloody_sunday είπε:
Eξήγησέ το λίγο... δεν το καταλαβαίνω.  :-\
H Gretsch έχει μονούς DeArmond, οπότε αν ο φίλος μας θέλει ντε και καλά να βάλει τους Stormy Mondays θα χρειαστεί routing (τα ίδια ισχύουν και για Gretsch με humbuckers γιατί δεν είναι standard-sized). Τρέχα γύρευε...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εχω παίξει με αυτήν HB-35 Washburn αρκετές φορές καί προσωπικά την βρίσκω πολύ καλή γιά τα λεφτά της καί όχι μόνο.Την βρήκα πολύ καλλίτερη από πολύ ακριβότερες κιθάρες.Ο καλλίτερος καί τελικός κριτής είναι το αυτί σου αλλά κατά την γνώμη μου,η συγκεκριμένη κιθάρα είναι τρελό value 4 money καί μέσα στα χρήματα που διαθέτεις

http://nireas.nakas.gr/ecomnakas/nakas2006/Default.asp?Static=75&Product=4827

Εγώ πήρα την Hagstrom Viking,

http://www.hagstromguitars.com/viking.html

Η κιθάρα είναι πολύ καλή και απο αισθητικής  και ηχητικής άποψης.

Το hardware και ηλεκτρικα   είναι μια χαρά, και έχει και ωραίες λέπτομέρειες όπως το tailpiece τα κλειδιά και φυσικά το headstock.

Ηχητικά δεν με απογοήτευσε πουθενά είτε κατευθείαν στο guitar rig ειτε live με οποιοδήποτε ενισχυτή.

Φυσικά αν την τσιτώσεις με dist/overdrive έχει feedback αλλα αυτό το περιμένεις ούτως η άλλως σε τέτοιες κιθάρες

Η κιθάρα ήρθε τέλεια σεταρισμένη και  το υλικό της ταστιέρας θυμίζει έβενο.

Πάντως έχοντας πειραματιστεί με διάφορες σχιστομάτισες κιθάρες πιστεύω οτι στα λεφτά της δεν θα έπαιρνα κάτι καλύτερο και δεν σκοπεύω να αλλάξω τπτ πάνω της!

Υπαρχουν απειρες προτασεις.Στη θεση σου ,μια και οι Hagstrom εχει πολυ καλους μαγνητες & ειναι κριμα να τους αλλαξεις ,θα επαιρνα μια Epiphone Sheraton ή μια Johnson αν ηταν να ψωνισω απο Ευρωπη ή μια ΥΑMAHA SA2200/IBANEZ AS200 (μιλαμε για εκπληκτικες κιθαρες ) απο ΗΠΑ .

"Παιζει" μια και στο γερμανικο ebay μπορει να κλεισει σε λογικη τιμη

http://cgi.ebay.de/Yamaha-SA-2200-Semiakustik_W0QQitemZ120318367111QQcmdZViewItem?hash=item120318367111&_trkparms=72%3A1274|39%3A1|66%3A2|65%3A12|240%3A1318&_trksid=p3286.c0.m14

ffmakis είπε:
Να κανεις οικονομια και να παρεις μια Ibanez GB-10.

Με 1200 ευρω παιρνεις μια κιθαρα που πλησιαζει την 335 Gibson.

Παντα υπαρχουν ευκαιριες και στην Ελλαδα.

http://cgi.ebay.com/Vintage-Ibanez-George-Benson-Archtop-Guitar-GB-10_W0QQitemZ130262200205QQcmdZViewItem?hash=item130262200205&_trkparms=39%3A1%7C66%3A2%7C65%3A3%7C240%3A1318&_trksid=p3286.c0.m14
διαφορετικο σώμα η 335 με την μπένσον ρε φουρφουρομάκη.Αν ο φίλος θελει λεπτή η μπένσον δεν θα του κανει.Θυμάμαι τώρα πως ενιωσα με το που πηρα την hagstrom.Δεν ειχα ιδεα ποσο παχια ηταν κ μου πεσε βαρύ το γλυκο να την συνηθήσω αφου πριν ειχα μια λεπτη strato like.Τωρα πλεον μου φαινεται παιχνιδι η δευτερη κ βαρβατιλα η σκαφαρα αφου εγινε ενα με τα χερια μου.

Οποια κ να παρεις αφου ειναι για χαβαλε μια χαρα θα ειναι.Κοιτα να σου αρεσει το χρώμα κ το σχήμα κ παρτην.Εχεις κ σκοπο την αλλαγη μαγνητων οποτε μην κοιτας κααααν μαρκα αν δεν εχεις κολλημα με αυτα.

Κατι αλλο φιλε ειναι οτι επαιξα αρκετες φορές με μια epiphone 335 deluxe που ειναι κ ακριβή κ πιο κοντα στην gibson και ηταν σχετη απάτη.Δεν μαρεσε σε αισθηση και γενικα πουθενα.

Το λεω αυτο γιατι μπαινοντας στο τρυπάκι να πάρεις μάρκα χάνεις σε άλλους τομεις δυστυχώς.Οποτε αν εχεις σκοπο να την μοσχοπουλήσεις σύντομα λογω του οτι αναφέρεις οτι την θες για πλακα σε φάση παρε μια επωνυμη αλλιως βρες οτι πιο street fighter υπάρχει κ τσίμπα το.

Ο παπουφάνκ ειναι ο οδηγητής σου, με την ευχή μου.

Aν βρώ κάποια από τις κιθάρες που πρότεινε ο SF τέλος του μήνα που θα 'χω και τα λεφτά θα τις χτυπήσω σίγουρα. Αν και το κόβω λίγο χλωμό στο budget μου :(

Μιας και θελεις φθηνη semi-hollow για upgrade, αυτη πως σου φαινεται?

Epi.jpg

ειναι ουσιαστικα απαιχτη μιας και δεν με βολευει το μανικι της. Eιναι (μαλλον ηταν) κορεατικη Limited edition...

Σκοπευω να βγαλω μαγνητες (WCR Crossroads) και ηλεκτρικα (RS) και να τα μεταμοσχευσω σε αλλη Epi (ψηνομαι για G-400 που με βολευει το σχημα και το μανικι της_ναι μ'αρεσουν οι SG)

Η τιμη θα ειναι "παιδικη" και 'κονομας bone nut και Grover tuners, συν ολη την προικα της.

επισης εχω "μακρυνει" το neck tenon μιας και προσθεσα κομματακι maple.

pm αν ψηνεσαι να το "ψαξουμε".

Ρίξε και μια ματια στις Peerless, έχουν διαφορα μοντέλα απο semi hollow μεχρι hollow.Ακουγονται πολύ καλά λόγια για την εταιρεία και απο μια μικρη επαφή που είχα με μια μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις.Καποια στιγμη (σε μερικές μέρες) που θα έχω χρόνο θα πάω να κάνω μια πιο εκτεταμένη δοκιμή (τη firefox πχ που είναι και στυλ 335) και σου λέω και μια πιο εμπερειστατωμένη γνώμη.

http://www.peerlessguitars.co.uk/

Να και απο το μαγαζί που τις βρήκα για να δεις τιμές (φαντάζομαι θα υπάρχει και εισαγωγέας σε άλλες χώρες, γερμανία πχ, που μπορει να ειναι και πο φθηνος)

http://www.jamguitars.co.uk/peerlessstock.htm

Αυτο σαν μια ενναλακτική απο την πεπατημένη.

τσιμπα το οχημα οχι γιατι το ξέρω αλλα επειδή τα παιδια εδω τις κιθαρες τις προσέχουν περισσότερο απο τις γυναικες-γκόμενες.Ζουνε με το να κοιτάνε κ να παιζουν αυτα τα ξύλα με τις χορδές.

Βρείτε τα γιατι ειναι και το οργάνι δοκιμασμένο ενω απο μια ενδεχόμενη παραγγελία απο εξωτερικό μπορεί να κανεις αυτο το πράμα http://www.noiz.gr/index.php?topic=155707.0

Οχι πως δεν γίνεται αλλα θα σου βγεί πιο ακριβή στο τέλος η κιθάρα.Αλλιως θα πρεπει να την στείλεις πίσω απο κει που την πήρες για να σου στείλουν αλλη κ γενικα τρέξιμο κ αβεβαιότητα.Το παλεκάρι το αλτερβόδι το ξέρουμε εδώ κ αμα σε δώκει μαιμού ακούρδιστο ξύλο θα τον λιθοβολάμε για κανα μήνα.Ο παπουφάνκ θα του περάσει πρώτος τα ηλεκτρικά απο πίσω.Γι' αυτο σε λεω παρε το αμα το γουστάρεις ετσι οπως φαίνεται.(εμενα απο ομορφια δε μου λεει τπτ :P )

Χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση στην κιθάρα του Alderbody, θέλω να πω για τη συγκεκριμένη Epiphone (την οποία δοκίμασα με τους WCR που φορούσε βέβαια), ηχητικά "κοιτούσε στα μάτια" την 335 μου ;)

Alderbody πώς γίνεται να μακρύνεις το neck tenon? Παράξενο μου ακούγεται...

Απο όσο ξέρω ,εκει που τελειωνε το tenon, κόλλησε άλλο ένα κομμάτι ξύλο.Τώρα πως του ήρθε αυτο δε ξέρω

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back