Ήμουν πελάτης της Cakewalk, μάλλον ο μόνος στη χώρα που είχε κάνει register όλες τις εκδόσεις του Sonar, μέχρι που κλείσανε. Με απ' ευθείας ανάθεση, μέσω της εδώ αντιπροσωπείας, με είχαν στείλει και είχα κάνει εβδομαδιαίο σεμινάριο σε ανθρώπους ραδιοφωνικού σταθμού σε κάποιο υπόγειο στον Περισσό, για να καταρτιστούν όσον αφορά βασικές λειτουργίες editing, εκείνα τα χρόνια.
Επίσης, κάπως χαριτωμένο αυτό, θυμάμαι ότι είχα τηλεφωνήσει στο Βερολίνο, στα κεντρικά της Native Instruments να διαμαρτυρηθώ για το ότι (αρχικώς) δεν υποστήριζαν το DX Format, με τον Γερμανό σε άψογη προφορά Σβαρτσενέγκερ να με ρωτάει: Why are you using this, the environment is so Uninspiring?
Επίσης, έχω στήσει καμιά δεκαριά σταθμούς εργασίας (για ένα συνθέτη ορχηστικής μουσικής στην Κηφισιά), με διπλές γεφυρωμένες κάρτες ήχου να στέλνουν σε κονσόλα κλπ, πάντα με κάποιο Sonar, σε εποχές λίγο μετά τα Windows 2000.
Οπότε συμφωνώ και επαυξάνω για την ποιότητα και την ιστορία του προϊόντος, καθώς και με τις ειδικές επισημάνσεις του npap για τα ορθά κριτήρια για την επιλογή DAW.
Εν΄τούτοις, δεν υπάρχει εκ' μέρους μου κάποια δίκη προ-προ-προθέσεων, απλά συνετή ανάγνωση όσων λέει ο πιλότος. Ναι, δεν λέει ακόμη "Πέφτουμε, προσευχηθείτε σε κάποιον", αλλά λέει ένα "Αγαπητοί επιβάτες, όπως θα προσέξατε έχει ανάψει η φωτεινή ένδειξη για επιστροφή στις θέσεις σας". Δεν θα προτείνω λοιπόν, σε κανέναν, να ξεκινήσει αυτή τη στιγμή με Cakelwalk προϊόν, τουλάχιστον μέχρι να περάσουν οι αναταράξεις. Η καταναλωτική εμπιστοσύνη παίρνει πολλά χρόνια να κτιστεί, ένα πεντάλεπτο για να γκρεμιστεί.
Και, εν' τω μεταξύ, υπάρχουν άλλες προτάσεις, από εταιρείες που φαίνονται πιο συγκροτημένες, προτιτότατες οικονομικά, με πλατύτερο userbase και μάλλον πιο αισιόδοξο μέλλον. Ούτε ο LK, ούτε ο SF, ούτε ο NP, ούτε κανένας άλλος που έχει ήδη έργο με ένα DAW, δεν θα πάει να το αλλάξει στα 50 του, προφανώς.