Waterfall-K είπε:Μεγαλη φαντασια εχεις Mamonu.![]()
ωραια. αφου δεν εχεις αντανακλασεις (προφανως η φυσικη λειτουργει διαφορετικα στην Χαλκιδα) ελπιζω να παιξεις και καμια νοτα τωρα.
Waterfall-K είπε:Μεγαλη φαντασια εχεις Mamonu.![]()
Οταν ειμαι καθιστος μπορω να παιξω με ολα τα synths, και κυριως με το SY77 το οποιο ειναι στο υψος του γραφειου και ειναι το ιδανικο υψος για να παιζεις πληκτρα καθιστος. Απο πανω του ειναι το MOXF6 το οποιο ειναι στο υψος του στηθους και το Μ50 που ειναι στο υψος του κεφαλιου. Και τα τρια παιζονται ανετα απο καθιστη ή ορθια θεση.Jet72 είπε:@Waterfall-K:
Θα περίμενα κάποιον μικρό midi controller σε τέτοια θέση που να μπορείς να παίξεις ακόμη και όταν είσαι καθιστός για edit.
Δεν υπαρχει στο rig καποιο MIDI Controller (αυτο φανταζομαι εννοεις με το "m.contr."), ολα ειναι synths. Δεξια ειναι τα Yamaha SY77, Yamaha MOXF6 και Korg M50 και αριστερα τα Novation Ultranova, Waldorf Blofeld και M-Audio Venom. Στα δεξια του γραφειου θα μπει το Korg Symphony Module το οποιο θα συνδεθει στο MOXF για να περασει απο τα εφφε του.Οι m.contr. (αριστερό μέρος του Rig), οι πάνω, είναι παιξable ? Φαίνεται να έχουν μεγάλη κλήση.
Οχι δεν ειναι ασταθες. Ενα πολυ μικρο κουνημα το κανει βεβαια οταν παιζω στα δυο πανω synths, αλλα μεχρι εκει. Τα εχουν αυτα οι βασεις τυπου Χ, ακομα και οι βασεις διπλου Χ οπως ειναι οι δικες μου. Καλα για τις μονου Χ βασεις δεν το συζηταμε, ακομα και με ενα synth πανω σε πιανει ναυτια απο το κουνημα.Το δεξί μέρος του Rig δεν είναι ασταθές λόγω βάρους; Αυτό είναι γενικότερη απορία, πως μπορεί κανείς να παίξει γρήγορα ή "βαριά" σε keyboards τα οποία βρίσκονται τόσο ψηλά σε τέτοιου τύπου stand?
Προσωπικα εχω ακριβως την αντιθετη αποψη.Waterfall-K είπε:Οι ποιο σταθερες βασεις ειναι σαν κι αυτη που βλεπεις παρακατω, αλλα πιανουν πολυ χωρο. Εχω μια τετοια απ'τα παλια αλλα που χωρος για να τη στησω.
Μια jasper 3αρα η 4αρα εχω αρχιση εδω και 4 μηνες να σκεφτομαι σοβαρα καθως ενα + τους ειναι οτι παιρνουν και καποια προσθετα πανω τους οπως βασεις για monitor,laptop,αναλογια.Αν και το πιο βασικο ειναι ο χωρος οπως το ειπε και ο φιλος jack2 την κολας στον τοιχο και εισαι κομπλε 8)Waterfall-K είπε:Οταν ειμαι καθιστος μπορω να παιξω με ολα τα synths, και κυριως με το SY77 το οποιο ειναι στο υψος του γραφειου και ειναι το ιδανικο υψος για να παιζεις πληκτρα καθιστος. Απο πανω του ειναι το MOXF6 το οποιο ειναι στο υψος του στηθους και το Μ50 που ειναι στο υψος του κεφαλιου. Και τα τρια παιζονται ανετα απο καθιστη ή ορθια θεση.
Τα τρια αριστερα synths παιζονται κι αυτα απο καθιστη θεση, με ποιο προσβασιμο το Ultranova το οποιο εχει 3 οκταβες και γι αυτο μπηκε πρωτο στη βαση, η οποια βαση ειναι σε τετοια θεση και υψος που επιτρεπει το Ultranova να παιζεται κανονικα και να ειναι μεταξυ και κατω απο τη δεξια οθονη και το MOXF6.
Το Blofeld παιζεται επισης Οk στη θεση που ειναι, και το Venom που ειναι στην τελευταια πανω θεση παιζεται με λιγο τεντωμα του σωματος. Ολα αυτα απο καθιστη θεση. Οταν ειμαι ορθιος τα τρια τελευταια synths παιζονται ακομα πιο ανετα. Υπαρχει τελος και η λυση του MIDI, τα συνδεω αν θελω ολα και τα ελεγχω απο το SY77.
Δεν υπαρχει στο rig καποιο MIDI Controller (αυτο φανταζομαι εννοεις με το "m.contr."), ολα ειναι synths. Δεξια ειναι τα Yamaha SY77, Yamaha MOXF6 και Korg M50 και αριστερα τα Novation Ultranova, Waldorf Blofeld και M-Audio Venom. Στα δεξια του γραφειου θα μπει το Korg Symphony Module το οποιο θα συνδεθει στο MOXF για να περασει απο τα εφφε του.
Οχι δεν ειναι ασταθες. Ενα πολυ μικρο κουνημα το κανει βεβαια οταν παιζω στα δυο πανω synths, αλλα μεχρι εκει. Τα εχουν αυτα οι βασεις τυπου Χ, ακομα και οι βασεις διπλου Χ οπως ειναι οι δικες μου. Καλα για τις μονου Χ βασεις δεν το συζηταμε, ακομα και με ενα synth πανω σε πιανει ναυτια απο το κουνημα.Γενικα οι μονου Χ βασεις δεν προτεινονται.
Οι ποιο σταθερες βασεις ειναι σαν κι αυτη που βλεπεις παρακατω, αλλα πιανουν πολυ χωρο. Εχω μια τετοια απ'τα παλια αλλα που χωρος για να τη στησω.
![]()
Αν ειχα ελευθερο τοιχο θα ειχα χρησιμοποιησει ηδη την παλια βαση μου η οποια ειναι τυπου Jasper. Σταθερες βασεις τυπου Jasper δεν κανουν για εξοικονομηση χωρου λογω κατασκευης. Πρωτον ειναι πιο μεγαλες σε πλατος απο τις τυπου Χ βασεις αρχιζοντας απο τα 130cm, και το μηκος αυτο δεν αλλαζει. Σε μια βαση τυπου Χ το πλατος μεγαλωνει ή μικραινει αναλογα το υψος που θα στησεις τη βαση. Μικροτερο υψος/μεγαλυτερο πλατος και το αντιθετο. Αν εγω θελω να στησω μια μονου Χ βαση με το Ultranova μου πανω της, το πλατος/ανοιγμα της θα μειωθει στα 55cm, κατι που δεν γινεται να αλλαξει στην παραπανω Jasper, το ανοιγμα της θα παραμεινει κοντα στο εναμιση μετρο, ειτε εχω πανω μονο το Ultranova ειτε το SY77.jack2 είπε:Προσωπικα εχω ακριβως την αντιθετη αποψη.
Η 6-tier JASPERS συγκριτικα με αλλες βασεις δεν πιανει πολυ χωρο γιατι "κολλαει" στον τοιχο και τα υψηλοτερα tiers ειναι υπο κλιση.
Συμφωνω απολυτως σε ολα οσα αναφερειςWaterfall-K είπε:Αν ειχα ελευθερο τοιχο θα ειχα χρησιμοποιησει ηδη την παλια βαση μου η οποια ειναι τυπου Jasper. Σταθερες βασεις τυπου Jasper δεν κανουν για εξοικονομηση χωρου λογω κατασκευης. Πρωτον ειναι πιο μεγαλες σε πλατος απο τις τυπου Χ βασεις αρχιζοντας απο τα 130cm, και το μηκος αυτο δεν αλλαζει. Σε μια βαση τυπου Χ το πλατος μεγαλωνει ή μικραινει αναλογα το υψος που θα στησεις τη βαση. Μικροτερο υψος/μεγαλυτερο πλατος και το αντιθετο. Αν εγω θελω να στησω μια μονου Χ βαση με το Ultranova μου πανω της, το πλατος/ανοιγμα της θα μειωθει στα 55cm, κατι που δεν γινεται να αλλαξει στην παραπανω Jasper, το ανοιγμα της θα παραμεινει κοντα στο εναμιση μετρο, ειτε εχω πανω μονο το Ultranova ειτε το SY77.
Απ'την αλλη οι βασεις τυπου Χ σου αφηνουν ελευθερο χωρο στα πλαινα, κατι που δεν μπορει να γινει με τις βασεις τυπου Jasper λογω των πλαινων καυθετων σωληνων τους. Αυτο σημαινει οτι μπορεις να στησεις ως και τρια synths με μια βαση τυπου Χ και ενα μερος της απο τα δεξια ή αριστερα να ειναι πανω και μεσα απο ενα γραφειο για παραδειγμα. Κι αυτο γιατι δεν εχει πλαινους σωληνες και ετσι αφηνει κενο απο τα δεξια και τα αριστερα της βασης. Στο προηγουμενο μου setup και οι δυο βασεις τυπου Χ ηταν καθετα στο παλιο γραφειο και μπορουσα ανετα να ανοιξω τα συρταρια τα οποια ανοιγαν κατω απο τα πλαινα της βασης, αυτο δεν μπορει να γινει αν στησεις καθετα στο γραφειο σου μια βαση τυπου Jasper.
Καλες και αγιες λοιπον οι τυπου Jasper βασεις αρκει να εχεις χωρο γι αυτες.
@Αγγελε, σε λαθος θεμα ποσταρεις...![]()
Λυσσαξες μ'αυτα... ;D Μια χαρα ακουγονται ρε κι εκει που ειναι, δεν ειναι τοσο χαμηλα οσο νομιζεις.cos_dr είπε:βαλ τα ηχεια στον τοιχο λεμε με κλιση. . χαχαχ