και πόσες ώρες δούλεψες για αυτά τα 42 EUR?
Εκανα αρκετες ωρες α) γιατι ειμαι ψειρας και β ) επειδη οπως ειπα ηταν η πρωτη δουλεια που θα παρεδιδα και με ενδιεφερε να ειναι αψογη για εμενα και οχι να ικανοποιησει απλα τον πελατη. (και θα συνεχισω φυσικα να το κανω αυτο εν μερη και οπου αξιζει).
Εκανα λοιπον περισσοτερα απο οτι
μου ζητηθηκαν τα οποια ηταν
3 κιθαρες + 1 μπασο για ενα 3λεπτο κομματι.
Καταρχην ειχα χρονο και
ασχοληθηκα περισσοτερο με το pre και post production.
Να ακουσω δλδ καλα το κομματι, να μελετησω την αρμονια και τις μελωδιες του και να σκεφτω πως θα το στησω με ακουστικες και δωδεκαχορδες, και post, να κανω editing, τοσο στο vocal track οσο και στα δικα μου, ωστε να "κατσουν" οσο καλυτερα και φυσιολογικα γινεται (δεν ειχε κλικ τρακ το κομματι).
Δεν ηθελα να αφησω τη δουλεια αυτην, σε αυτον που θα εκανε τη μιξη. Ποιος ξερει αν θα την εκανε οπως επρεπε?
Αυτα, μπορει και
12 ωρες.
Τα
παιξιματα δεν μου πηραν περισσοτερο απο
ενα 6ωρο (γιατι ειχα και το μανικι χωρις κλικ να "κυνηγαω"
τις φωνες, και δεν μπορουσα να κανω πουθενα copy paste).
Ηχογραφησα λοιπον :
1 τρακ μπασο
3 x 12χορδες (οι μια εξ αυτων ηταν ντουμπλαρισμα γηια στερεοφωνια αλλα και με διφωνιες σε καποια σημεια)
και 2 x 6χορδες (η μια ντουμπλαρισμα στην αλλη)
για 3λεπτο περιπου κομματι,
6 Tracks συνολο.
Αυτα συμφωνα με το τιμολογιο μου στο premium gig στο Fiver, θα ηταν 60 δολαρια για τις κιθαρες + extra 20 για το μπασο.
Θα εβαζα ομως + 40 για τις
ιδιαιτεροτητες* του project και θα εδινα ενα custom offer,
συνολο120 δολαρια, ισον 96 ευρω.
Εφοσον ομως δεν μου ζητηθηκαν ολα αυτα,
δεν μπορουσα να τα χρεωσω. Τα εκανα για παρτη μου.
Ηθελε ομως να κανουμε κι αλλα κομματια (οπως και εγινε), και τα
εδωσα προσφορα στην τιμη του Gig μου που περιλαμβανει ολες τις κιθαρες για ενα κομματι, δλδ
στα 60 δολλαρια, ισον 48 ευρω, ισον 42 καθαρα (ουσιαστικα, εκανα δωρο το μπασο και τις ιδιαιτεροτητες).
Στα επομενα κομματια δουλεψα πιο εξυπνα
Εβαλα κλικ εγω (με παραλλαγες) και εβαλα το Vocal Track πανω στο κλικ, κι ετσι εκανα και καποια copy paste.
Εγιναν ολα στο μισο χρονο, που και παλι ειναι πολυς, αλλα ... ειμαι ψειρας.
Αποτελεσμα:
1. Εχω 3 reviews με αποθεωτικα σχολια και 5 αστερια σε ολους τους τομεις (Seller communication level, Recommend to a friend, Service as described)
2. Το βασικο, απο την 20η σελιδα (με 50 περιπου κιθαριστες στη καθε μια) των
recommended** κιθαριστων, πηγα στην 1η σελιδα.
* α) το βασικο οτι
δεν υπηρχε κλικ, β) επρεπε να βγαλω
με το αυτι ολα τα παιξιματα ενος συγκεκριμενου -και οχι απλου αρμονικα- κομματιου και να το
κανω ακουστικη διασκευη
**Υπαρχουν 3 κατηγοριες best sellers, recommended και new arrivals.
.