fiverr εμπειρίες;

Κάποιες φορές όταν δουλεύουν πρώτη φορά με κάποιον που δεν ξέρουν, δίνουν κάτι δοκιμαστικό για τεστάρισμα.

Αν όλα πάνε καλά, συνεχίζεται η συνεργασία.
Ναι αλλα το θεμα ειναι οτι αυτος δεν ηθελε καλη (κανονικη) μιξη.
Η μιξη που εβαλα στο πρωτο ποστ ηταν παρα πολυ καλη γιαυτον. Την χαλασα κι αλλο για να τη παρει.

Θα μπορουσα να ηχογραφουσα κουλος με σαπιες χορδες και κιθαρες των 20 ευρω σε γραμμοφωνο και να ηταν ευχαριστημενος

Πού ξέρεις τι έχει στο μυαλό του?

Πού ξέρεις τι έχει στο μυαλό του?
Εγω ?
Μιλησαμε με μηνυματα πως το θελει πριν το φτιαξω.

Έστειλα την πρωτη μιξη (αρκετα φτωχη οπως μου ζητησε), δεν περιμενα οτι ηθελε πιο φτωχη αλλα μου ζητησε πιο Low fi, το χαλασα κι αλλο και του το ξαναστειλα και ηταν ευχαριστημενος

τι μας κρύβουν....

Για δωκε λινκ

αυτός το έκανε πολύ κοντά, βέβαια με δικά του φωνητικά, αλλά το ενδιαφέρον είναι ότι το έκανε lofi γιατί το έκανε σε κασέτα με tascam 688

Εγω ?
Μιλησαμε με μηνυματα πως το θελει πριν το φτιαξω.

Έστειλα την πρωτη μιξη (αρκετα φτωχη οπως μου ζητησε), δεν περιμενα οτι ηθελε πιο φτωχη αλλα μου ζητησε πιο Low fi, το χαλασα κι αλλο και του το ξαναστειλα και ηταν ευχαριστημενος

Εννοούσα "που ξέρεις τι έχει στο μυαλό του" να κάνει στο μέλλον, και θέλει τέτοια μίξη.

Aυτός το έκανε πολύ κοντά, βέβαια με δικά του φωνητικά, αλλά το ενδιαφέρον είναι ότι το έκανε lofi γιατί το έκανε σε κασέτα με tascam 688
Δεν ειναι το ονομα του αυτο.

Και για να ενημερωσω το θεμα και να φτασουμε στο διαταυτα.

Η παραγγελια ηταν για 60 δολαρια, το fiverr κρατησε το 20%, εμειναν 48 δολαρια, τα οποια εδωσα εντολη να πανε στο paypal (οπου ειχα ηδη δημιουργησει businnes account και τον ειχα συνδεσει με την τραπεζα και την καρτα μου).

Στο paypal εγινε η μετατροπη των 48 δολαριων σε 42.11ευρω και εδωσα εντολη να μεταφερθουν στην τραπεζα μου.
(PayPal exchange rate:1 USD = 0,8773 EUR. This exchange rate includes our currency conversion fee)

Ουσιαστικα το Paypal κρατησε γυρω στο 1 ευρω και κατι σεντς,  (τα 48 δολαρια μου τα βγαζει στα σαιτ ισοτιμιας 43.2 ευρω)

Αποτελεσμα: απο 60 δολλαρια παραγγελία, πηρα 42.11 ευρω.

Δεν εινα ασχημα εκτος απο το μεγαλο νταβατζιλικι (20%) του fiverr, το οποιο τα παιρνει και απο τον πελατη. Στα 60 δολλαρια παραγγελια, καπελο 3 δολλαρια, 63 συνολο.

.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Τεράστιο ποσοστό! :classic_ohmy:
Ενα απο τα μειονεκτηματα.

Αλλο μειονεκτημα ειναι οτι συνηθως πρεπει να παρατεισαι απο τα συγγενικα δικαιωματα (για να εισαι ανταγωνισιμος).

Πλεονεκτημα ομως ειναι οτι δεν περιμενεις οπως στην Ελληνικη δισκογραφια (που εχεις μεν συγγενικα δικαιωματα - τα οποια ομως εχουν γινει ψιχουλα πλεον) να πληρωθεις του Αγιου (και ενα χρονο καθυστερηση μου εχει τυχει) μερικες φορες να απειλησεις και δικαστικα.

Σε 17 μερες μετα την πωληση του Gig μπορεις να μεταφερεις τα χρηματα στο Paypal, απο εκει συνηθως αμεσως στην τραπεζα σου και σε 1-3 εργασιμες να φτασουν στα χερια σου.

Σε 20 μερες συνολο ας πουμε.

Το αλλο πλεονεκτημα ειναι οτι αν κανεις ονομα (πχ με πωλησεις και καλα reviews), μπορεις να ανεβασεις τις οικονομικες σου απαιτησεις σταδιακα.

Και αν τωρα που αρχισα με μηδεν πωλησεις και καθολου reviews, ειχα βαλει μια τιμη χαμηλη κα παλι βγηκε αξιοπρεπης αμοιβη σε σχεση με τα Ελληνικα δεδομενα, στη συνεχεια μπορει να φτασει το εσοδο να αντιστοιχει για τη δουλεια που προσφερω και με το παραπανω.

Για μισό ρε μάγκες. Τι θέλατε δηλαδή, να δουλεύουν τζάμπα ή για την ψυχή της μάνας τους? 
Δεν ειπε κανεις αυτο.

Κριτικη για το μεγεθος του ποσοστου καναμε.

Αν δεν ηθελα, δεν θα το δεχομουν και δε θα προσεφερα υπηρεσια εκει.
Το δεχτηκα και πηγα.
Δικαιωμα στην κριτικη εχω ομως.
Οπως εχω και δικαιωμα αν βρω κατι καλυτερο να παω εκει.

.

Για μισό ρε μάγκες. Τι θέλατε δηλαδή, να δουλεύουν τζάμπα ή για την ψυχή της μάνας τους? 

Κάτσε ρε Βαγγέλη, δηλαδή αν πχ η χρυσή ευκαιρία, το ebay, ή το airbnb σου κρατούσαν 20% από τις πωλήσεις ?

Για σκέψου λίγο.

Δηλαδή ή η ψυχή της μάνας ή 20%?

Θεωρώ ότι το ποσοστό θα έπρεπε να είναι μονοψήφιο.

Κάτσε ρε Βαγγέλη, δηλαδή αν πχ η χρυσή ευκαιρία, το ebay, ή το airbnb σου κρατούσαν 20% από τις πωλήσεις ?

Για σκέψου λίγο.

Δηλαδή ή η ψυχή της μάνας ή 20%?

Θεωρώ ότι το ποσοστό θα έπρεπε να είναι μονοψήφιο.
Συμφωνω

Βεβαια ο καθενας ζηταει οσα πιστευει μπορει να παρει.

Στη συνεχεια μπορει να αλλαξουν τα δεδομενα και να μη μπορει να ζηταει τοσα.

Ενα 5% θα ηταν τιμιο κατα την αποψη μου. Το 20% ειναι too much
Ενα σαιτ σαν το σκρουτζ ειναι, μονο που πουλανε υπηρεσιες εκει.

Δλδ αν καποιος εχει μαγαζι και πουλαει ενα μιξερ 60 ευρω μεσω του σκρουτζ και του ζηταει το σκρουτζ 12 ευρω προμηθεια να του μεινουν 48Ε και ζηταει και αλλα 3 ευρω απο τον πελατη να το πληρωσει 63 δηλαδη, πως θα φανει?

Αν φτασουμε στην ακρη του νηματος, αυτος που κατασκευασε το μιξερ με τα χερακια του, θα παρει κανα διευρο για τη δουλεια του.

Οι αερητζηδες θα τα εχουν παρει τα περισσοτερα.

.

Ρε παιδιά κάποτε υπήρχαν αρκετά site για freelancers, πια δεν ξέρω την αγορά.

Εκεί έδινε κι έπαιρνε ότι υπηρεσία μπορείς να φανταστείς.

Το ποσοστό αν δεν κάνω λάθος, έπαιζε γύρω στο 3-5%.

EDIT: Θυμάμαι το elance, αλλά τώρα έγινε upwork.

Για τσέκαρε βρε Σπύρο μου.

https://www.upwork.com/hire/audio-production-freelancers/

https://www.upwork.com/o/profiles/users/_~010e9a4e2cd0aeafe4/

Μπράβο Σπύρο και για την δουλειά και για την λεπτομερή ενημέρωση.

Το πρότζεκτ ήταν σίγουρα πολύ ανώτερο του χρηματικού τιμήματος αλλά κατά τη γνώμη μου το προσέγγισες πολύ σωστά.

Χτίζοντας το προφίλ σου θα έχεις σίγουρα την δυνατότητα να ανεβάσεις τις τιμές στο μέλλον.

Τώρα δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες πίσω από μια τέτοια επιχείρηση σαν το  fiverr φαντάζομαι ότι δεν είναι απλό πράγμα να το λειτουργείς, μόνο το νομικό κομμάτι και το μέρος της προώθησης μου φαίνεται βουνό, αλλά το ποσοστό που ζητάει είναι αυτό που χρεώνουν  όλες οι Crowdsourcing πλατφόρμες και Agents που γνωρίζω, πάνω κάτω.

Τώρα δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες πίσω από μια τέτοια επιχείρηση σαν το  fiverr φαντάζομαι ότι δεν είναι απλό πράγμα να το λειτουργείς, μόνο το νομικό κομμάτι και το μέρος της προώθησης μου φαίνεται βουνό, αλλά το ποσοστό που ζητάει είναι αυτό που χρεώνουν  όλες οι Crowdsourcing πλατφόρμες και Agents που γνωρίζω, πάνω κάτω.
Σιγουρα ειναι στημενο καλα και πολυ φιλικο για τον αγοραστη.

Αν ειναι τετοια τα ποσοστα σε ολες τις παρομοιες πλατοφορμες, τοτε με το δικιο του ζηταει κι αυτο τοσα, αλλα .... ειναι πολλα.

Και για να ενημερωσω το θεμα και να φτασουμε στο διαταυτα.

Η παραγγελια ηταν για 60 δολαρια, το fiverr κρατησε το 20%, εμειναν 48 δολαρια, τα οποια εδωσα εντολη να πανε στο paypal (οπου ειχα ηδη δημιουργησει businnes account και τον ειχα συνδεσει με την τραπεζα και την καρτα μου).

Στο paypal εγινε η μετατροπη των 48 δολαριων σε 42.11ευρω και εδωσα εντολη να μεταφερθουν στην τραπεζα μου.
(PayPal exchange rate:1 USD = 0,8773 EUR. This exchange rate includes our currency conversion fee)

Ουσιαστικα το Paypal κρατησε γυρω στο 1 ευρω και κατι σεντς,  (τα 48 δολαρια μου τα βγαζει στα σαιτ ισοτιμιας 43.2 ευρω)

Αποτελεσμα: απο 60 δολλαρια παραγγελία, πηρα 42.11 ευρω.

Δεν εινα ασχημα εκτος απο το μεγαλο νταβατζιλικι (20%) του fiverr, το οποιο τα παιρνει και απο τον πελατη. Στα 60 δολλαρια παραγγελια, καπελο 3 δολλαρια, 63 συνολο.

και πόσες ώρες δούλεψες για αυτά τα 42 EUR?

software ειναι, απλά μια πλατφόρμα, οι άνθρωποι υπεισέρχονται μόνο όταν υπάρξει δύσκολο πρόβλημα, π.χ. είτε τεχνικό στην πλατφόρμα, είτε κάποια διένεξη μεταξύ αγοραστών/πωλητών.

Απότι διαβάζω ακόμα δεν είναι κερδοφόρα εταιρία, αλλά έχουν κάνει επενδύσεις εκατομμυρίων και κάθε χρόνο πάνε όλο και καλύτερα. Δεν ασχολούνται μόνο με μουσική αλλά και με πολλά άλλα, κυρίως γραφικές τέχνες.

Υπάρχουν και άλλα παρόμοια σάιτ για freelancing, το πιο γνωστό νομίζω είναι το freelancer.

Και μένα 20% μου φαίνονται πολλά, .. η πραγματικότητα των μεσαζόντων. Τουλάχιστον υπάρχει διαφάνεια στη συναλλαγή. Ένας κανονικός μάνατζερ δεν θα έπαιρνε λιγότερα (αντιθέτως πολλές φορές, και ειδικά στην ελληνική πραγματικότητα..)

software ειναι, απλά μια πλατφόρμα, οι άνθρωποι υπεισέρχονται μόνο όταν υπάρξει δύσκολο πρόβλημα, π.χ. είτε τεχνικό στην πλατφόρμα, είτε κάποια διένεξη μεταξύ αγοραστών/πωλητών.

Και αυτοί πληρώνονται, δεν έχει σημασία αν είναι υπάλληλοι.

Το Σκρούτζ που απευθύνεται μόνο στην Ελλάδα έχει πάνω από 230 άτομα προσωπικό και 2.600  τ.μ. γραφεία και είναι μόνο software.

και πόσες ώρες δούλεψες για αυτά τα 42 EUR?

Εκανα αρκετες ωρες α) γιατι ειμαι ψειρας και β ) επειδη οπως ειπα ηταν η πρωτη δουλεια που θα παρεδιδα και με ενδιεφερε να ειναι αψογη για εμενα και οχι να ικανοποιησει απλα τον πελατη. (και θα συνεχισω φυσικα να το κανω αυτο εν μερη και οπου αξιζει).

Εκανα λοιπον περισσοτερα απο οτι μου ζητηθηκαν τα οποια ηταν 3 κιθαρες + 1 μπασο για ενα 3λεπτο κομματι.

Καταρχην ειχα χρονο και ασχοληθηκα περισσοτερο με το pre και post production.
Να ακουσω δλδ καλα το κομματι, να μελετησω την αρμονια και τις μελωδιες του και να σκεφτω πως θα το στησω με ακουστικες και δωδεκαχορδες, και post, να κανω editing, τοσο στο vocal track οσο και στα δικα μου, ωστε να "κατσουν" οσο καλυτερα και φυσιολογικα γινεται (δεν ειχε κλικ τρακ το κομματι).
Δεν ηθελα να αφησω τη δουλεια αυτην, σε αυτον που θα εκανε τη μιξη. Ποιος ξερει αν θα την εκανε οπως επρεπε?
Αυτα, μπορει και 12 ωρες.

Τα παιξιματα δεν μου πηραν περισσοτερο απο ενα 6ωρο (γιατι ειχα και το μανικι χωρις κλικ να "κυνηγαω"
τις φωνες, και δεν μπορουσα να κανω πουθενα copy paste).

Ηχογραφησα λοιπον :
1 τρακ μπασο
3 x 12χορδες (οι μια εξ αυτων ηταν ντουμπλαρισμα γηια στερεοφωνια αλλα και με διφωνιες σε καποια σημεια)
και 2 x 6χορδες (η μια ντουμπλαρισμα στην αλλη)
για 3λεπτο περιπου κομματι, 6 Tracks συνολο.
Αυτα συμφωνα με το τιμολογιο μου στο premium gig στο Fiver, θα ηταν 60 δολαρια για τις κιθαρες + extra 20 για το μπασο.
Θα εβαζα ομως + 40 για τις ιδιαιτεροτητες* του project και θα εδινα ενα custom offer, συνολο120 δολαρια, ισον 96 ευρω.

Εφοσον ομως δεν μου ζητηθηκαν ολα αυτα, δεν μπορουσα να τα χρεωσω. Τα εκανα για παρτη μου.

Ηθελε ομως να κανουμε κι αλλα κομματια (οπως και εγινε), και τα εδωσα προσφορα στην τιμη του Gig μου που περιλαμβανει ολες τις κιθαρες για ενα κομματι, δλδ στα 60 δολλαρια, ισον 48 ευρω, ισον 42 καθαρα (ουσιαστικα, εκανα δωρο το μπασο και τις ιδιαιτεροτητες).

Στα επομενα κομματια δουλεψα πιο εξυπνα
Εβαλα κλικ εγω (με παραλλαγες) και εβαλα το Vocal Track πανω στο κλικ, κι ετσι εκανα και καποια copy paste.
Εγιναν ολα στο μισο χρονο, που και παλι ειναι πολυς, αλλα ... ειμαι ψειρας.

Αποτελεσμα:

1. Εχω 3 reviews με αποθεωτικα σχολια και 5 αστερια σε ολους τους τομεις (Seller communication level,  Recommend to a friend,  Service as described)
2. Το βασικο, απο την 20η σελιδα (με 50 περιπου κιθαριστες στη καθε μια) των recommended** κιθαριστων, πηγα στην 1η σελιδα.

*  α) το βασικο οτι δεν υπηρχε κλικ, β) επρεπε να βγαλω με το αυτι ολα τα παιξιματα ενος συγκεκριμενου -και οχι απλου αρμονικα- κομματιου και να το κανω ακουστικη διασκευη
**Υπαρχουν 3 κατηγοριες best sellers, recommended και new arrivals.

.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back