Επιτρεπεται να πει καποιος για την εμπειρια του απο καποιον επαγγελματια

Πηγα στον Α την  κιθαρα μου για σερβις χθες. Ηταν πολυ ευγενικος. Περιποιηθηκε αρκετα την καλη μου. Στις τιμες ηταν ο,τι καλυτερο εχω δει, καθως εκανα τις Χ,Ψ,Ζ εργασιες και μου πηρε μονο 25 ευρω. Η κιθαρα τωρα παιζει μονη της malmsteen.  Με κερασε και καφε.

Πηγα σημερα στον Β για σερβις. Μια ωρα εψαχνα παρκινγκ. Του ειχα αφησαέι την κιθαρα να κανει Θ,Ε,Ξ εργασιες. Παω να την παρω και βλεπω τρια μεγαλα χτυπηματα σε διαφορα σημεια και μου εκανε τον ανηξερο. 

Παω να δοκιμασω να παιξω και οι καινουργιες χορδες που μου εβαλε ειχαν σκουρια. Και το σεταπ χαλια. Παω να πληρωσω και με χρεωνει τρελο ποσο και χωρις αποδειξη. Εφαγα και κληση για παρανομο παρκαρισμα. Εννοειται δεν ξαναπαταω εκει.

Αυτα ειναι δυο πιθανα ψιλοακραια σεναρια. Το πρωτο ειναι "διαφημιση" και το δευτερο "δυσφημιση". Προσωπικα, τα θεωρω εντος οριων. Λεω τα γεγονοτα αναλυτικα και θα μου φαινοταν φυσιολογικο εαν εβλεπα τετοια κριτικη συχνα. Ισως ενας νομικος μας διαφωτισει για τις τυχον ευθυνες που θα μπορουσαν να καταλογιστουν.

Επισης, εαν ημουν το Χ μελος, 10 χρονια εγγεγραμενο και 4000 ποστ, θα μου κανατε like. Εαν ημουν ο Y που γραφτηκα χθες βραδυ, σχεδον θα μου κανατε αναφορα.

Αυτα απο μενα.

Φρέσκος στην πόλη που ήρθα να ζήσω στο εξωτερικό, ρώτησα τον μπασίστα μας, χρόνια μουσικό, δικτυωμένο, με μπάντες κλπ, που παίζει κόντρα μπάσο, ηλεκτρικό, φλάουτα και πιάνα κλπ, τον εκτιμώ και σαν μουσικό και σαν άνθρωπο, να μου συστήσει guitar tech να πάω μια μεταχειρισμένη κιθάρα που πήρα (και την οποία γουστάρω πολύ) για σετάρισμα, τσεκ στα ηλεκτρικά κλπ (η κιθάρα δεν είναι επώνυμη, αλλά Κορεάτικη, λες πολ μαόνι, μάρκας Spear).
Αυτός που μου σύστησε και πήγα, εκτός του ότι με σνόμπαρε για το όργανο, μου το επέστρεψε σεταρισμένο μια χαρά (είναι set neck) με σπασμένο/ραγισμένο το ένα πλαστικό knob.
Όταν παραπονέθηκα, μου είπε "ας έπαιρνες σκληρή θήκη, ξέρεις πόσες κιθάρες στοιβάζονται εδώ μεσα κάθε μέρα?"

Όσο κι αν βρίσκω ότι έκανε σωστή δουλειά (που σιγά τη δουλειά δηλ. για κάποιον που ξέρει), δεν ξαναπήγα έκτοτε. Και είναι η πρώτη φορά που "γκρινιάζω" γι' αυτό, ούτε στον φίλο μου δεν το είπα.
Γνώμες;

Οταν χάνω έναν πελάτη για ένα πλαστικό knob,δεν είμαι επαγγελματίας

Εγώ πήγα σε μάστορα μια Squier Strat για σετάρισμα και όταν πήγα να την πάρω και έφτασα σπίτι είδα ότι έκανε εργασίες χωρίς την έγκρισή μου και την είχε κάνει Fender MIA, από μαύρη την είχε βάψει κόκκινη και άλλαξε και ταστιέρα από rw σε maple. Τον αλήτη, γι' αυτό δεν ξαναπάτησα.

Δεν ξέρω 5 ανθρώπους που να συμφωνούν όλοι για τον ίδιο υδραυλικό, ηλεκτρολόγο και τεχνικό μουσικών οργάνων ότι κάνει καλή δουλειά. Μέχρι 4 όμως ξέρω. 

Για όσους ακόμα δεν καταλαβαίνουν την διαφορά διαφήμισης απο δυσφήμιση:

1. Στην περίπτωση της γκρίζας διαφήμισης θα χάσω εγω διαφημιστικά έσοδα. Το προτιμώ.

Επίσης μπορεί να μην είναι τοσο καλός ο διαφημιζόμενος όσο λέει και να μην προσφέρει την καλύτερη υπηρεσία. Δυστυχώς κανείς δεν το εγγυάται.

Οι πιθανότητες ενα μέλος με μεγάλη συνεισφορά να αυτοπροβληθεί στα καλά καθούμενα είναι λίγες αλλά και αν το κάνει, εφόσον έχει βοηθήσει κόσμο εδω μέσα με τις γνώσεις του, ας κερδίσει και αυτός κάτι. Χαλάλι του, το αξίζει.

Αν όμως κάποιος γραφτεί για να πει πόσο καλός είναι ή απλά συμμετεχει για να αυτοπροβάλλεται, ελέγχεται απο τη διαχείριση. Γι αυτό μετράει το μέγεθος και όχι ο αριθμός της συμμετοχής.

2. Η περίπτωση της δυσφήμισης διώκεται δια νόμου. Τι άλλο να πω. Είναι αδίκημα.

Αν ο θιγόμενος απο τα κείμενα ενός ανώνυμου κινηθεί δικαστικά, η διαχείριση της σελίδας είναι υποχρεωμένη απο τον νόμο να δώσει όλα τα στοιχεία που διαθέτει για τον εντοπισμό του, στην Δίωξη.

Αυτό για να μην νομίζετε πως εχω εγω τις συνέπειες και φοβάμαι.

Επίσης δεν φοβάμαι μην μου δυσφημίσετε τους πελάτες και τους χάσω. ?

Αυτό είναι το σκεπτικό μου και σας ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία για εκατοστή όγδοη φορά να το αναπτύξω.

Καλά κάνετε. Διορθώνομαι.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αρα οτιδηποτε πουμε, που πιθανον να θιξει καποιον επαγγελματια, μπορει να θεωρηθει απο αυτον ως δυσφημιση, και να κινηθει νομικα? 

Οτι ισχύει για ιδιώτες ισχύει και για επαγγελματίες. Ο νόμος είναι ένας.

Η συμπεριφορά μου εξω στην κοινωνία, δεν πρέπει να ειναι διαφορετική απο αυτη στο ιντερνετ.

Αν σκέφτομαι διπλά να θίξω κάποιον σε real life, μη νομίζω πως θα το κάνω ανώνυμα και εύκολα εδω.

Πολύ γρήγορα να πω τα εξής.

Νομίζω ότι μπερδευόμαστε με μερικές έννοιες.

Άλλο αρνητική κριτική, άλλο καταγγελία.

Και τα δύο βέβαια, είναι κατά κάποιον τρόπο δυσφήμιση.

Αρνητική κριτική είναι πχ να πω ότι δεν είμαι ευχαριστημένος από την δουλειά/εξυπηρέτηση/υπηρεσίες κάποιου, αιτιολογόντας το βέβαια.

Καταγγελία είναι "το όργανό μου έπαθε ζημιά στα χέρια του" :classic_biggrin: , "πήγε να με κοροϊδέψει/με κορόιδεψε", κλπ.

Άλλο το "δεν κάνει καλή δουλειά για τα γούστα μου", κι άλλο το "είναι απατεώνας/ανεύθυνος/δεν δέχεται ευθύνες για τίποτα".

Η αρνητική κριτική δεν νομίζω ότι είναι νομικά κατακριτέα, αν αιτιολογηθεί και φυσικά αν ευσταθεί (μένει στους άλλους να το διαπιστώσουν, και φυσικά μπορεί να έχουν διαφορετική γνώμη).

Η καταγγελία όμως, αν γίνεται, θα πρέπει να γίνεται επώνυμα (ίσως όχι φανερά επώνυμα, αλλά ο καταγγέλων να έχει αφήσει οικειοθελώς τα στοιχεία του στην διαχείριση πριν την καταγγελία), να λάβει γνώση ο καταγγελόμενος έτσι ώστε να έχει την ευκαιρία να απαντήσει, και φυσικά να είναι ενήμερος (να το ξέρει από μόνος του) ο καταγγέλων, ότι υπάρχει περίπτωση να ζητηθούν οι όποιες νομικές ευθύνες από τον καταγγελόμενο.

Και λίγο χιούμορ ...

Πηγα στον Α την  κιθαρα μου για σερβις χθες.

Πηγα σημερα στον Β για σερβις.

Κάθε μέρα την κιθάρα για σέρβις.

Μάλιστα.

Κι ύστερα λέμε για τον SF που αλλάζει χορδές κάθε 10 ώρες, ?

Μακαρι να την ειχα παει για σερβις. Δεν θα καθομουν ολη μερα να βλεπω βιντεο με καλωδιωσεις.... :classic_biggrin:

Τότε γιατί το amazon, ebay ακόμα και το δικό μας σκρουτζ επιτρέπουν και τις κακές/αρνητικές κριτικές?  Ουφ μπερδεύτηκα, πάω να πιω καμιά μπύρα

Ο admin, εαν εχω καταλαβει σωστα, εχει σιγουρα "προβλημα" με την στεγνη δυσφημιση. Ειναι κατι που απαγορευεται.

Οσον αφορα την αρνητικη κριτικη, βαση γεγονοτων και εμπειριων, απλως κρουει τον κοδωνα του κινδυνου διοτι μπορει μπορει να θεωρηθει δυσφημιση και υπαρξουν νομικες περιπετειες. 

Γιαννη, εαν κανω λαθος με διορθωνεις.

Για να πουλα καποιος μεσω amazon ή ebay, σε μια κακη κριτικη προφανως δεν θα κυνηγησει ουτε τον πελατη, ουτε το site. Πιο πιθανο το τελευταιο να βαλει χερι στον πωλητη. Εχουν συγκεκριμενες συμφωνιες, φανταζομαι, οπου ολα αυτα που συζηταμε θα θεωρουνται αυτονοητα. Ή ισως και οχι.

Δεν θα καθομουν ολη μερα να βλεπω βιντεο με καλωδιωσεις
τα άσπρα στα μεσαία καβλιτσέκια του push pull και τα κίτρινα κανονικά πάνω στον 3θέσιο. Τα κάτω καβλιτσέκια τα γειώνεις. Τα πάνω μένουν κενά. Μόλις μπήκα και είδα το ποστ. 

Για τα υπόλοιπα καλυμένος από Yameth, αλλά μπορώ και να παραθέσω εμπειρίες ή απόψης εκ των έσω. Μόλις βρω λίγο χρόνο.

Ευχαριστω Φανη!  :classic_biggrin:

Για τα υπόλοιπα καλυμένος από Yameth, αλλά μπορώ και να παραθέσω εμπειρίες ή απόψης εκ των έσω. Μόλις βρω λίγο χρόνο.

Περιμενουμε την αποψη σου

Κανένας δεν θα κινηθεί στην Ελλάδα εναντίον κάποιου άλλου νομικά αν δεν υπάρχει σοβαρό οικονομικό αντικείμενο. Πρέπει να είναι πολύ χαζός κάποιος ο οποίος θα μπει σε διαδικασία δικαστικών εξόδων επειδή κάποιος είπε πως δεν κάνει καλά τη δουλειά του. Και τι να διεκδικήσει? Χρήματα? Αν σε βρει ποιος είσαι, και αν σε τρέξει στα δικαστήρια με έξοδα παράστασης κλπ, και αν κερδίσει το δικαστήριο, πόσα να επιδικάσει? Και αν τα επιδικάσει και δεν του τα δώσεις? Κι άλλο δικαστήριο? Λολ

Και προφανώς δεν είναι συκοφαντική δυσφήμιση το να πεις πως 'Ο τάδε τεχνικός μου έκανε κακή δουλειά" . Όλοι κρινόμαστε επαγγελματικά και πολύ αυστηρά μάλιστα. 'Ασε που αν το πεις, ή θα βγουν κάποιοι και θα πουν "οχι σε εμένα έκανε εξαιρετική δουλειά" πράγμα που σημαίνει πως πιθανώς ήταν τυχαίο γεγονός, ή αν βγούν και άλλοι δεκα και πουν πως ο συγκεκριμένος είναι απαράδεκτος τότε έχει βάση και αυτός που διαβάζει μπορεί να φιλτράρει και να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Προσωπική άποψη, καλό θα ήταν να μπορούμε να παραθέτουμε τέτοια γεγονότα, αρκεί αυτό να μη γίνεται καταχρηστικά ή με μένος. Όπως θα λέγαμε σε ένα φίλο μας κιθαρίστα "μην πας στον τάδε τεχνικό γι αυτό και γι αυτό τον λόγο" .Κατ'αυτό τον τρόπο προστατεύονται και οι καλοί επαγγελματίες αλλά και όσοι επισκέπτονται το φόρουμ. 

Ακραίο παράδειγμα, αλλά όταν λέμε πως πχ δε μας αρέσει ο Malmsteen, είναι συκοφαντική δυσφήμιση? Μην τρελαθούμε δηλαδής ?

Last edited:
όταν λέμε πως πχ δε μας αρέσει ο Malmsteen, είναι συκοφαντική δυσφήμιση? Μην τρελαθούμε δηλαδής ?

Αυτή την διαφορά προσπάθησα να επισημάνω πριν.

Άλλο δηλαδή να πεις "δεν μου αρέσει ο Malmsteen", ή ακόμα και "θεωρώ ότι δεν παίζει καλά", και άλλο να πεις "ξέρω από τον παραγωγό του, ότι παίζει playback, και τα σόλο του τα ηχογραφεί ο JimmyPap".

Το ένα δεν είναι, αλλά το άλλο είναι συκοφαντική δυσφήμιση.

Δηλαδή ένα νέο μέλος που γράφτηκε πριν λίγες μέρες και ξεκίνησε ένα πολύ ωραίο θέμα με μία ανακατασκευή,που είμαι βέβαιος άρεσε στους πιο πολλούς μας,τον "παρακολουθεί στενά το μάτι της διαχείρισης" αλλά ταυτόχρονα έκανε και το θέμα sticky ενώ βλέπουμε ξεκάθαρα οτι είναι διαφήμιση;

Εάν ήταν δυσφήμιση,θα γινώταν sticky;

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον κύριο,και ούτε σκοπεύω να τον θίξω,και ζητώ και συγνώμη που ανακατέυω το θέμα του και τον ίδιο σε αυτό το θέμα,καθώς μου άρεσε η παρουσίαση που έγραψε έτσι αναλυτικα και με φωτό,και κατα 101% ποτέ να μην έχω κάποιο πρόβλημα μαζί του,αλλα και ποτέ να μην τον συναντήσω in real life.

Απλά βλέπω πως είμαστε ελαστικοί στην διαφήμιση,και αυστηροί στην δυσφήμιση

Απλά βλέπω πως είμαστε ελαστικοί στην διαφήμιση,και αυστηροί στην δυσφήμιση
Χωρίς να μου πέφτει λόγος να μιλήσω εκ μέρους του Νόιζ, έχω να πω ότι αυτό δεν ισχύει.

Ειδικά αν δεις πώς έχουν αντιμετωπιστεί από τους περισσότερους συμφορουμίτες στο παρελθόν ορισμένα διαφημιστικά βίντεο κιθαρολόγων εκπαιδευτών, που μπαίνουν μόνο για να ποστάρουν τις δουλίτσες τους, δεν θα το έγραφες αυτό.

Απο κει και πέρα, νομίζω ότι για την αντιμετώπιση την οποία εισπράττει κάποιος/α , ισχυει ό,τι ισχύει και παντού: υπάρχουν εκείνοι που μπαίνουν σε ένα "χώρο" (επαγγελματικό, συναισθηματικό - σχέση δηλ, ή και ένα μουσικό φόρουμ) με καχυποψία -ότι κάποιος "θα τους τη φερει", ότι τους επιβουλεύονται, ότι "ο κόσμος είναι κακός" κλπ) και υπάρχουν και εκείνοι που μπαίνουν χωρίς φοβίες και υστεροβουλία, second thoughts, ειλικρινείς αλλά όχι ανυποψίαστοι, με καλές προθέσεις.
Αυτά ξέρεις, φαίνονται από τις λίγες πρώτες λέξεις που θα γράψει κάποιος, δεν χρειάζεται πτυχίο ψυχανάλυσης για να τα διακρίνει κανείς.
Και μάντεψε πώς θα αντιμετωπιστεί, κάθε περίπτωση.

Καλώς ήρθες στο Νόιζ!

Αφού ο κανονισμός 7,λέει πως απαγορεύονται διαφημίσεις αλλά και δυσφημίσεις,τότε άσχετα εάν υπάρχει σκοπιμότητα απο πίσο ή όχι,απαγορεύονται.

Δεν είδα πουθενά κανένα παραθυράκι τύπου "απαγορεύονται οι διαφημίσεις πέραν των τάδε και τάδε λόγων"

Και αν το τραβίξουμε το σκοινίσκοινί,ακώμα και το "πάρε την κιθάρα απο το thomann γιατί έχεις και δικαίομα επιστροφής και είναι και 50€ πιο κάτο από εκεί που λες" κάνουμε διαφήμιση του ενώς και διώχνουμε τον πελάτη απο τον άλλο οπότε του προκαλούμε προβλήματα.

Δεν τα λέω όλα αυτά για να κάνω τον καμπόσο ή τον εξυπνάκια,απλά θέλω να ξέρω πού ξεκηνάν και πού τελειώνουν τα όρια "ανοχής" του noiz ώστε να ξέρω τι μπορώ να γράφω και τι όχι.

z ώστε να ξέρω τι μπορώ να γράφω και τι όχι.

Γραψε εσυ οτι θες και θα σου πουμε εμεις αν ειναι ανεκτο πάντα  με οδηγό   την  σπουδαία και ανυπέρβλητη ΣΟΦΙΑ μας   :classic_biggrin:

Δεν τα λέω όλα αυτά για να κάνω τον καμπόσο ή τον εξυπνάκια,απλά θέλω να ξέρω πού ξεκηνάν και πού τελειώνουν τα όρια "ανοχής" του noiz ώστε να ξέρω τι μπορώ να γράφω και τι όχι.

Βρισκομαστε σε "γκριζα" ζωνη. Δεν υπαρχουν συγκεκριμενες λεξεις και φρασεις που απαγορευονται. Ειναι τοσοι πολλοι οι παραγοντες, οπου μονο απο το αποτελεσμα μπορει να κριθει το επιτρεπτο του πραγματος. 

Αρα, λεγε αυτο που θεωρεις σωστο και εαν χτυπησει καμπανακι θα το καταλαβεις...

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back