• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

"Φύσημα" σε ηχογράφηση

Νεκτάριος Κοντολέων

Nekkon

Gretsch addict
Πόντοι
1,038
Καλημερίζω το forum. Κάνω μια ηχογράφηση για το καινούριο τραγούδι της χορωδίας μας και αντιμετωπίζω το εξής θέμα. Θέλω δυο καθαρές κιθάρες. Η μια άρπισμα η άλλη ακόρντα. Χρησιμοποιώ στην ηχογράφηση ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο preset (Neural DSP Morgan Amp Suite, Vox ήχος αριστερά, Fender ήχος δεξιά, κομπρέσσορας μπροστά, reverb πίσω). Άρα η μόνη μεταβλητή είναι το παίξιμο (άρπισμα vs strumming) και Η ΚΙΘΑΡΑ. Το άρπισμα παίζεται με Gretsch electromatic G5422TG με τους μανίσιους μαγνήτες και τα ακόρντα με Fender Telecaster American Deluxe με DiMarzio Twang Kings. Αυτό που παρατηρώ είναι ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑ διαφορά στο φύσημα. Η Gretsch έχει πολλά παραπάνω μποφόρ. Θα ακουγόταν έτσι κι αλλιώς παραπάνω αφού 1) είναι καρφί ηχογράφηση και 2) έχει την ιδιαιτερότητα του αρπίσματος που είναι λίγο πιο αδύναμο το σήμα. Αλλά και πάλι, τόση διαφορά; Ακούστε μήπως είναι ιδέα μου αλλά δε νομίζω, ακόμα και από το κινητό το ακούω

Η Gretsch

Και η Τέλε

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ΟΙ ΜΑΓΝΗΤΕΣ. Οι Twang Kings ΔΕΝ είναι wax potted, με αποτέλεσμα να τσιροκοπάνε όταν βάζω έστω και λίγο gain, αλλά στα καθαρά η κιθάρα αναπνέει. Απεναντίας, οι μαμά μαγνήτες της Gretsch ΕΙΝΑΙ wax potted. Φταίει αυτό; Δεν φταίει; Είναι το hollowbody της κιθαρας (ΑΝ παιζει κάποιον ρόλο σε καρφί ηχογράφηση). Εκτιμώ οποιοδήποτε insight και ευχαριστώ προκαταβολικά!

Άκουσα και τις δύο σου κιθάρες από τα monitors και από τα ακουστικά μου, σε αρκετά μεγάλη ένταση και δεν ακούω κανένα φύσημα.

Πέραν αυτού και από τα λεγόμενά σου:

Θα ακουγόταν έτσι κι αλλιώς παραπάνω αφού 1) είναι καρφί ηχογράφηση

Ενώ ή tele δεν είναι καρφί;

Όσον αφορά το κέρωμα των μαγνητών, δεν παίζει κανένα ρόλο στο hum (αν το φύσημα στο οποίο αναφέρεσαι πρόκειται για pickup hum), ειδικά αφού μιλάμε για καθαρό ήχο.

Χωρις να μπορώ να ακούσω αυτή τη στιγμή τα κλιπ, όπως σου είπε ο JJ το κερωμα δεν έχει σχέση. Ίσως το shielding των ηλεκτρικών ομως να παίζει ρόλο. Στη τελε οι μαγνήτες αλλάχτηκαν απο στοκ στους τωρινούς? Έκανε μήπως τοτε και καμιά περιποίηση στα ηλεκτρικά ο τεχνικός?

Χωρις να μπορώ να ακούσω αυτή τη στιγμή τα κλιπ, όπως σου είπε ο JJ το κερωμα δεν έχει σχέση. Ίσως το shielding των ηλεκτρικών ομως να παίζει ρόλο. Στη τελε οι μαγνήτες αλλάχτηκαν απο στοκ στους τωρινούς? Έκανε μήπως τοτε και καμιά περιποίηση στα ηλεκτρικά ο τεχνικός?
Δεν ξέρω Οδυσσέα, την πήρα δεύτερο χέρι και την έχω κάνει ένα σέρβις μόνο εγώ στον Φάνη (Πνοή και Νύξη), αλλά πέτυχα διάνα με αυτήν την κιθάρα, και πανάλαφρη (περίπου 3100 γρ.) και ηχάρα οι μαγνήτες (έχω και τους στοκ αλλά δεν νομίζω να τους χρειαστώ ποτέ)

Άκουσα και τις δύο σου κιθάρες από τα monitors και από τα ακουστικά μου, σε αρκετά μεγάλη ένταση και δεν ακούω κανένα φύσημα.

Ου γαρ ερχεται μονον :cry:

Υπαρχει διαφορα στο φυσημα.

Το πρωτο που μου παει το μυαλο ειναι το tone control.

Επειδη το φυσημα γινεται πιο εντονο με τις υψηλες συχνοτητες, η διαφορα στα ηλεκτρικα των δυο κιθαρων, η αντισταση του ποτενσιομετρου ξερω γω, μπορει να κοβει καποιες παραπανω υψηλες συχνοτητες στην τελε.

Μου ακουγεται και λιγο πιο μουντη η τελε, πραγμα σπανιο για τελε :ROFLMAO:

Μια απλη σκεψη, οι guitar teck γκουρου θα μας διαφωτισουν.

Ου γαρ ερχεται μονον :cry:

Συμφωνώ απολύτως αλλά προς υπεράσπισή μου, είμαι με βαριά γρίπη και τα πάντα από το λαιμό και πάνω είναι βουλωμένα. Όχι ότι έχω και καμιά ακοή της προκοπής κανονικά δηλαδή αλλά λέμε.

Α καλα, αμα εχεις και καμια απο αυτες τις καινουργιες τις γριπες τις τουμπανο, και που ακουσες την κιθαρα ειναι κατορθωμα.

Σόρρυ για το οφτόπικ Νεκτάριε.

Έχω την Α. Το μόνο κοινό με τις "παλιές" γρίπες που περνούσαμε είναι το όνομα. Κατά τ' άλλα συμπτώματα σε ένταση και σε διάρκεια επί 100.

H Gretsch έχει διπλούς ,η tele μονους επομενως η Gretsch δεν θα έπρεπε να κάνει κανένα hum.
Κάτι έχουν τα ηλεΧτρονικα της.
Σε ΚΑΝΟΝΙΚΟ ενισχυτη ποια κιθαρα εχει το περισσοτερο hum?

H Gretsch έχει διπλούς ,η tele μονους επομενως η Gretsch δεν θα έπρεπε να κάνει κανένα hum.
Κάτι έχουν τα ηλεΧτρονικα της.
Σε ΚΑΝΟΝΙΚΟ ενισχυτη ποια κιθαρα εχει το περισσοτερο hum?
Νομίζω το ίδιο, αλλά όταν τις κουμπώνω σε ενισχυτή δεν προσέχω κανένα hum. Από εντάσεις δωματίου μέχρι και live δεν με ενόχλησε ποτέ θόρυβος. Σε ηχογράφηση που μετράει και το πραγματικό τσικ μόνο το παρατηρώ

Είναι πολύ το φύσημα από τη gretsch. Μοιάζει με φύσημα λόγω υψηλής έντασης στο input. Δεν έχουν να κάνουν οι μαγνήτες νομίζω.

Ναι τώρα τα άκουσα και εγώ και η Gretsch είναι λιγο βουιστρουλα υπερ του δεόντως. Στον ενισχυτή ίσως το υπερκαλύπτει το noise floor του ενισχυτή και δεν το πρόσεξες.

Θα πω και πάλι οτι ψιλιαζομαι τα ηλεκτρικά της Gretsch. Αν ακουμπήσεις τη γέφυρα παρατηρείς κάποια αλλαγή στο επίπεδο του βζουτ?

Είναι πολύ το φύσημα από τη gretsch. Μοιάζει με φύσημα λόγω υψηλής έντασης στο input. Δεν έχουν να κάνουν οι μαγνήτες νομίζω.
Είναι ακριβώς ίδιο input level με την Τελε όμως...

Δε νομίζω πως το noise floor που ακούμε στην Gretsch του Nekkon σχετίζεται με το ψηλότερο output των μαγνητών.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back