- Πόντοι
- 1,038
Καλημερίζω το forum. Κάνω μια ηχογράφηση για το καινούριο τραγούδι της χορωδίας μας και αντιμετωπίζω το εξής θέμα. Θέλω δυο καθαρές κιθάρες. Η μια άρπισμα η άλλη ακόρντα. Χρησιμοποιώ στην ηχογράφηση ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο preset (Neural DSP Morgan Amp Suite, Vox ήχος αριστερά, Fender ήχος δεξιά, κομπρέσσορας μπροστά, reverb πίσω). Άρα η μόνη μεταβλητή είναι το παίξιμο (άρπισμα vs strumming) και Η ΚΙΘΑΡΑ. Το άρπισμα παίζεται με Gretsch electromatic G5422TG με τους μανίσιους μαγνήτες και τα ακόρντα με Fender Telecaster American Deluxe με DiMarzio Twang Kings. Αυτό που παρατηρώ είναι ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑ διαφορά στο φύσημα. Η Gretsch έχει πολλά παραπάνω μποφόρ. Θα ακουγόταν έτσι κι αλλιώς παραπάνω αφού 1) είναι καρφί ηχογράφηση και 2) έχει την ιδιαιτερότητα του αρπίσματος που είναι λίγο πιο αδύναμο το σήμα. Αλλά και πάλι, τόση διαφορά; Ακούστε μήπως είναι ιδέα μου αλλά δε νομίζω, ακόμα και από το κινητό το ακούω
Η Gretsch
Και η Τέλε
Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ΟΙ ΜΑΓΝΗΤΕΣ. Οι Twang Kings ΔΕΝ είναι wax potted, με αποτέλεσμα να τσιροκοπάνε όταν βάζω έστω και λίγο gain, αλλά στα καθαρά η κιθάρα αναπνέει. Απεναντίας, οι μαμά μαγνήτες της Gretsch ΕΙΝΑΙ wax potted. Φταίει αυτό; Δεν φταίει; Είναι το hollowbody της κιθαρας (ΑΝ παιζει κάποιον ρόλο σε καρφί ηχογράφηση). Εκτιμώ οποιοδήποτε insight και ευχαριστώ προκαταβολικά!
Η Gretsch
Και η Τέλε
Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ΟΙ ΜΑΓΝΗΤΕΣ. Οι Twang Kings ΔΕΝ είναι wax potted, με αποτέλεσμα να τσιροκοπάνε όταν βάζω έστω και λίγο gain, αλλά στα καθαρά η κιθάρα αναπνέει. Απεναντίας, οι μαμά μαγνήτες της Gretsch ΕΙΝΑΙ wax potted. Φταίει αυτό; Δεν φταίει; Είναι το hollowbody της κιθαρας (ΑΝ παιζει κάποιον ρόλο σε καρφί ηχογράφηση). Εκτιμώ οποιοδήποτε insight και ευχαριστώ προκαταβολικά!