Fender twin silverface

Superfunk είπε:
δεν εχεις (οι blackface ειναι μεχρι το 66)

αρα ειναι του 60 κατι με την πρώτη ευκαιρια θα το βγαλω φωτογραφία να δούμε και του πότε είναι

THEOD είπε:
αρα ειναι του 60 κατι με την πρώτη ευκαιρια θα το βγαλω φωτογραφία να δούμε και του πότε είναι
Μέχρι '64 αν είναι Vibrolux και '64 - '67 αν είναι Vibrolux Reverb.

οι περισσοτεροι συγχρονοι λαμπατοι ενισχυτες απο πλευρας κατασκευης,υλικων και τελικα ηχου (αν βεβαια ο vintage ενισχυτης ειναι καλα συντηρημενος) ειναι ελαφρως ΑΣΤΕΙΟΙ μπροστα σε εναν παλιο Fender.
+1  :)

αρα ειναι του 60 κατι
ΟΥΤΕ του 60 "κατι" ειναι... ;D  (1964-1966 αντε 67 εβγαιναν)

Παντως αφου δεν σου προσφερει κατι παραπανω απο εναν νεο ενισχυτη και ειναι και μπακατελα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ να σε απαλλαξω απο αυτον. ;D (σοβαρα μιλαω)

Τιμή έξι κατοστάρικα με δόσεις(το ντουκου πέθανε), και μου΄είπε να του τα δίνω σιγα-σιγα όποτε έχω και όποτε θέλω.

Αυτό που εχω να πω απο τον δικό μου silverface (72) χωρίς να είμαι φανατικός φεντερόβιος  και χωρίς να εχω την εμπειρεία του sf είναι οτι ο ενισχυτης είναι απλά απιστευτος, μα τα καλύτερα κρυστάλλινα καθαρά που εχω ακούσει ποτέ, headroom με την οκά, χωρίς να κάνει το παραμικρό hiss ακομα και σε μεγάλες εντάσεις (την στιγμή που άλλοι ενισχυτές βουίζουν σαν κάτι παλιά επαγγελματικά ψυγεία ΛΕΩΝΙΔΑΣ  ;D ;D

που υπήρχαν κάποτε σε ολες τις ψησταριές) και γενικά πιστεύω οτι για το (vintage) υφος του ηχου που προορίζονται να "βγάζουν" είναι κορυφές

Γυρω στα 700 παιζουν και στη αγορα οι non ul  οποτε καλα στον εδωσε ;)

Αυτό που εχω να πω απο τον δικό μου silverface (72) χωρίς να είμαι φανατικός φεντερόβιος  και χωρίς να εχω την εμπειρεία του sf είναι οτι ο ενισχυτης είναι απλά απιστευτος, μα τα καλύτερα κρυστάλλινα καθαρά που εχω ακούσει ποτέ, headroom με την οκά, χωρίς να κάνει το παραμικρό hiss ακομα και σε μεγάλες εντάσεις (την στιγμή που άλλοι ενισχυτές βουίζουν σαν κάτι παλιά επαγγελματικά ψυγεία ΛΕΩΝΙΔΑΣ  Grin  Grinπου υπήρχαν κάποτε σε ολες τις ψησταριές) και γενικά πιστεύω οτι για το (vintage) υφος του ηχου που προορίζονται να "βγάζουν" είναι κορυφές
το μονο που θελουν τα θηρια αυτα ειναι ενα ΚΑΛΟ σερβις,ΤΙΠΟΤΑ αλλο.

Superfunk είπε:
το μονο που θελουν τα θηρια αυτα ειναι ενα ΚΑΛΟ σερβις,ΤΙΠΟΤΑ αλλο.
Εχεις να συστήσεις κάποιον καλό μάστορα?(Αθήνα)

Superfunk είπε:
ΟΥΤΕ του 60 "κατι" ειναι... ;D  (1964-1966 αντε 67 εβγαιναν)

Παντως αφου δεν σου προσφερει κατι παραπανω απο εναν νεο ενισχυτη και ειναι και μπακατελα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ να σε απαλλαξω απο αυτον. ;D (σοβαρα μιλαω)
Κοίτα αν δεν ειχα το στουντιακι που μπαίνει κόσμος και χαίρετε να τα βλέπει και να παίζει

με αυτα τα μηχανήματα με ολη μου τη χαρα θα στον έδινα  και και σε πολύ χαμηλή τιμή.

Πάντως θυμάμαι χαρακτηριστικά παιζαμε με ενα ιδιαίτερα γνωστό jazz κιθαρίστα απο την

Αθήνα στο χώρο μου. Εγω επαιζα σε ενα AER 60 και αυτος μπαινει στον Fender μετα απο λιγο μπαίνει σε εναν polytone V μετα σε ενα roland jc 120 μετα σε ενα vox καινουργιο

και στο τελος βάζει το βύσμα  στον Aer και καταλειγουμε να παιζουμαι δυο ατομα σε ενα

μικρο κουτάκι για δυο ώρες.

Ο τύπος ειναι λάτρης της λάμπας    ???

Δεν κανει για τζαζ το.... μηχανισμα που εχεις,αν ειχες κανα καλοσερβιρισμενο twin δεν νομιζω να εμπαινε στον AER :)

Οντως πολλοι τζαζ κιθαριστες (ειδικα αν παιζουν με full hollow body σκαφη) προτιμουν ss ενισχυτες.

οι περισσοτεροι συγχρονοι λαμπατοι ενισχυτες απο πλευρας κατασκευης,υλικων και τελικα ηχου (αν βεβαια ο vintage ενισχυτης ειναι καλα συντηρημενος) ειναι ελαφρως ΑΣΤΕΙΟΙ μπροστα σε εναν παλιο Fender.

Επειδή είχα αρκετούς vintage ενισχυτές Fender - Vox τελευταία πούλησα Vox Jmi AC-30

1960,πρέπει να πώ ότι η Αγριόγατα μου τους ξεσκίζει όλους  ;D

Τα έσκασα για να το πάρω αλλά έχω καινούργιο εργαλείο με τρομερό ήχο καθαρό και βρώμικο ή και τα 2 μαζί,έχει τέτοια επιλογή για 2 κανάλια μαζί με ξεχωριστό master volume.

Επειδή είχα αρκετούς vintage ενισχυτές Fender - Vox τελευταία πούλησα Vox Jmi AC-301960,πρέπει να πώ ότι η Αγριόγατα μου τους ξεσκίζει όλους  Grin

Τα έσκασα για να το πάρω αλλά έχω καινούργιο εργαλείο με τρομερό ήχο καθαρό και βρώμικο ή και τα 2 μαζί,έχει τέτοια επιλογή για 2 κανάλια μαζί με ξεχωριστό master volume.
τους VOX ναι τους ξεσκιζει (ετσι κι αλλοιως οι Original AC30 θελουν μαζι και εναν...τεχνικο...αν τους αγορασεις τοσο unreliable ειναι ;D ;D),με Fender δεν μπορεις να τους συγκρινεις τους Matchless γιατι απλα δεν βγαζει αντιστοιχα μοντελλα η εταιρεια (ειδικευεται  κυριως σε εξαιρετικα αντιγραφα VOX και δεν βγαζει ουτε εναν ενισχυτη με 6v6/6L6 λυχνιες  )

edit νομιζα οτι ειχες MATCHLESS ,εχεις ομως BADCAT (αλλαξε ο Μανωλιος δηλ. ;D) αυτοι βγαζουν και δυο μοντελλα με 6V6 αλλα διαφορετικης φιλοσοφιας απο τη Fender.  

Τα ΕΣΚΑΣΕΣ ομως, ενω με ενα 700αρακι-1000ρικακι (αναλογα με το μοντελλο) χτυπας sf Fender που μαμει και δερνει... ;D

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Superfunk είπε:
Τα ΕΣΚΑΣΕΣ ομως, ενω με ενα 700αρακι-1000ρικακι (αναλογα με το μοντελλο) χτυπας sf Fender που μαμει και δερνει... ;D
Ναι με έτρωγε ο πισινός μου  ;D

Και τωρα ψάχνω για καμπίνα με 2/12

Δεν θα ξεχάσω όταν ήρθε κάποιος φίλος 60αρης να αγοράσει ένα 1967 Fender vibrolux reverb

Toν δοκίμασε του άρεσε πολύ τα βρήκαμε με την τιμή και στο τέλος του λέω,

Κάτσε λίγο να ακούσεις το 1965 Vox Ac-50 σε μια καμπίνα της πλάκας αλλα με 2 καλά μεγάφωνα.

Τα βάλαμε και τα 2 στην σειρά και άρχισε η δοκιμή,όταν τελείωσε το τεστ ήθελε να αγοράσει το Vox η διαφορά αρκετά μεγάλη.

Ναι ρε συ, αυτα ειναι γουστα και βεβαια παντα παιζει ρολο και τη συντηρηση εχει γινει στους ενισχυτες,ακομα και το holy grail των blackface (Fender Vibroverb) να εχεις αν δεν ειναι καλα συντηρημενος χαλια θα ακουγεται... ;D

Παντως και εγω παρολο που λατρευω τους παλιους Fender...με Boogie Mark 1 παιζω....(ιδιος και καλυτερος ηχος,και μισος ογκος) ;D

Ξερει κανεις ποιος αναλαμβάνει υπευθυνα twin reverb για μετατροπη απο non master volume silverface σε blackface και ποσο περιπου στοιχιζει?

crisk είπε:
Ξερει κανεις ποιος αναλαμβάνει υπευθυνα twin reverb για μετατροπη απο non master volume silverface σε blackface και ποσο περιπου στοιχιζει?
Εγώ θα έλεγα να στείλεις ένα πμ στον myster_maze... ;)

Γεια σας στέλνω και γω κάποιες φωτογραφίες για να μου πείτε του πότε ειναι περίπου

αυτος ο  vibrolux

DSC02192.JPG

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back