Ω ναι! το τσέκαρες?ELIANIOS είπε:ΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!!!???????????
Θενξ![]()
Παρεμπιπτόντως, έχει ασχοληθεί κανείς με αγορά tolex από μοναστηράκι-ερμού? Οκ έξω υπάρχει, εδώ έχει βρει κάποιος?
Ω ναι! το τσέκαρες?ELIANIOS είπε:ΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!!!???????????
Θενξ![]()
Aν σε ενδιαφέρει, υπάρχουν νομίζω και περιπτώσεις στο ίντερνετ (ή και στην Ελλάδα) που αποκαθιστούν τον κώνο ενός μεγαφώνου κάνοντας reconing. To μειονέκτημα είναι πως χάνει το worn-in feel και ήχο του ο κώνος όταν βάζεις έναν ολοκαίνουργιο, το πλεονέκτημα είναι πως έχεις πάλι ένα μεγάφωνο και πάλι 100% λειτουργικό (αν ο κώνος είχε ζημιά), και με την αυθεντική vintage αισθητική και μαγνήτες/πηνία.xaris123 είπε:Καμμένα δεν είναι σίγουρα, το ενα έχει μια μικρή τρυπούλα από πίσω μόνο..ανσε ενδιαφέρουν πες μου γιατί μάλλον θα τα αλλάξω..
Ναι ναι το γνωρίζω, είχα ασχοληθεί παλιά σε hifi ηχεία που είχα. Θα δω στο τέλος τι θα κάνω με αυτά, δε θα μείνουν έτσι πάντως..bloody_sunday είπε:Πολύ ωραίο εύρημα!
Aν σε ενδιαφέρει, υπάρχουν νομίζω και περιπτώσεις στο ίντερνετ (ή και στην Ελλάδα) που αποκαθιστούν τον κώνο ενός μεγαφώνου κάνοντας reconing. To μειονέκτημα είναι πως χάνει το worn-in feel και ήχο του ο κώνος όταν βάζεις έναν ολοκαίνουργιο, το πλεονέκτημα είναι πως έχεις πάλι ένα μεγάφωνο και πάλι 100% λειτουργικό (αν ο κώνος είχε ζημιά), και με την αυθεντική vintage αισθητική και μαγνήτες/πηνία.
Χαιρετώ!
Πριν λίγες ημέρες απόκτησα έναν super reverb silverface 45W του 70κάτι..Ο ενισχυτής βρισκόταν για σχεδόν 10 χρόνια μέσα σε έναν παραδοσιακό αλευρόμυλοστη Χαιρώνεια λίγο έξω από τη Λειβαδιά... Πρίν καταλήξω ότι "παντού υπάρχει ένας fender" ρίξτε μια ματιά στις φωτό..
Ο σειριακός αριθμός είναι Α79029 και βάσει αυτού ο ενισχυτής χρονολογείται το πρώτο μήνα του 1976.. Ο συγκεκριμένος φοράει 4 δεκάρια μεγάφωνα και έχει ποτενσιόμετρο master volume καθώς και στο τροφοδοτικό χρησιμοποιεί την GT5U4 για ανόρθωση. Τον είχαν φέρει από αμερική και είναι 110V και του έχουν προσθέσει greek patent.. μετασχηματιστή για 220..
εχω παρει ζβαρνα ολους τους αλευρομυλους μπας και βρω και εγω κανεναν αλλα ματαια.....να πιασω τους νερομυλους μηπως???????
Tolex, δεν νομίζω να βρεις εδώ. Μόνο, δερματίνη....xaris123 είπε:Ω ναι! το τσέκαρες?
Παρεμπιπτόντως, έχει ασχοληθεί κανείς με αγορά tolex από μοναστηράκι-ερμού? Οκ έξω υπάρχει, εδώ έχει βρει κάποιος?
Να σαι καλα! Θα αλλαχθούν τα μεγάφωνα μαλλον.. Πειράγματα και λοιπά "κυκλωματικά" είναι τα αγαπημένα μου! Είχα καιρό να ασχοληθώ με ανακατασκευές. Πολλά λαμπάτα ραδιόφωνα, ασύρματοι, πομποδέκτες..Ότι σε point to point κυκλωμα με εξιτάρει χρόνια τώρα! Αν και τρωω δούλεμα από φίλους για την αρχαιολαγνεία.. ;Dalderbody είπε:Συγχαρητηρια για το ευρημα!
οι σκισμενες μεμβρανες επιδιορθωνονται με ...χαρτοπετσετα !
tolex κλπ θα βρεις μονο απο το εξωτερικο. Εγω ειχα παρει απο allparts.
Αν θελεις πειραγματα στο κυκλωμα, αναλαμβανω ευχαριστως...
(αλλα βρισκομαι στη Θεσσαλονικη)
Ο ενισχυτης μπορει να γινει 1000 φορες καλυτερος απο οτι ειναι ηδη.
Το να κρατησεις τα παλια μεγαφωνα εμπεριεχει κι ενα ρισκο, γιατι μπορει να τα "σκασεις" και μετα να εχεις προβληματα. Οσο ναναι, ειναι ταλαιπωρημενα...
Οτι χρειαστεις, εδω ειμαστε.
Και παλι συγχαρητηρια! Εκπληκτικο ευρημα!
οχι κατ'αναγκη. εγω μονος μο το περασα και δεν ξεφυγε ουτε χιλιοστο...nasokosm είπε:... για να μπορέσεις να το βάλεις αρκετά τεντωμένο και με τις πτυχές σωστά οριζόντια και κάθετα χρειάζονται δύο άτομα και αρκετή υπομονή..
ασ' τους να λενε... Ου γαρ οιδασι...xaris123 είπε:... Αν και τρωω δούλεμα από φίλους για την αρχαιολαγνεία.. ;D
Mε πρόλαβες! Τι δουλεια εχει αυτος εκει? ;Dmyster_maze είπε:Εdit: Τι μαμακία έχουν κάνει στο bias? Βγάλε αυτό το πράσινο πράμα από 'κεί! Χαλάει όλη την φωτογραφία! ;D
ειναι για να μειωνει το ripple στην τροφοδοσια του Bias.odis13 είπε:Mε πρόλαβες! Τι δουλεια εχει αυτος εκει? ;D
Με αυτό το πράσινο πράμα?! ;Dalderbody είπε:ειναι για να μειωνει το ripple στην τροφοδοσια του Bias.
μοιαζει με πυκνωτη WIMA, αλλα μαλλον ειναι απλα καποιος πλαστικος.myster_maze είπε:Με αυτό το πράσινο πράμα?! ;D