- Πόντοι
- 98
- Ιδιότητα
- Κιθάρα
μοιαζει με πυκνωτη WIMA, αλλα μαλλον ειναι απλα καποιος πλαστικος.myster_maze είπε:Με αυτό το πράσινο πράμα?! ;D
τον κοβω για 0,47μF...
μοιαζει με πυκνωτη WIMA, αλλα μαλλον ειναι απλα καποιος πλαστικος.myster_maze είπε:Με αυτό το πράσινο πράμα?! ;D
;D ;D ;Dmyster_maze είπε:Με αυτό το πράσινο πράμα?! ;D
Εννοείται πως θα αλλαχθούν οι ηλεκτρολυτικοί, και όχι μόνο, στο τροφοδοτικό. Σωστό φιλτράρισμα πάνω από όλα!! Τους παλιούς mallory θα τους κρατήσω για το βράδυ της ανάστασης! ;Dalderbody είπε:...ωραια πραματα!
Mallory με τη μια εξω, αν θες να παιζεις και (μεθ)αυριο...
Συμβουλη/γνωμη:
αλλαξε το "tube matching" σε πραγματικο variable bias.
Επισης εγω θα εβγαζα το master Volume, φυσικα το Ground lift, και μερικα αλλα...
...και βλεπουμε
Σίγουρα είναι ένας "πλαστικός" αλλά αν ήθελε κάποιος να μειώσει το ripple, ας έβαζε έναν ηλεκτρολυτικό, έστω 22μ. Μάλλον είχαν αρχίσει ήδη οι Mallory να "φεύγουν" και σκέφτηκε κάποιος ότι αυτό θα διορθώσει το πρόβλημα.... τωρά γιατί στο bias... δεν έχω ιδέα. Έχω δει πολλά τέτοια περίεργα....alderbody είπε:μοιαζει με πυκνωτη WIMA, αλλα μαλλον ειναι απλα καποιος πλαστικος.
τον κοβω για 0,47μF...
Ευκαιρία να γίνει Blackface! Δεν θα το σκεφτόμουν καν! Προσοχή μόνο στο μήκος του faceplate μιας και δεν έχουν όλα το ίδιο μήκος.Άσε που δε βρίσκω front panel για έκδοση silverface με master volume, οπότε δρόμο!!
Η πόλωση μην φοβάσαι, ακόμα εκεί θα είναι, εκτός και αν τον μετατρέψεις σε variable bias, όπως πολύ σωστά, πρότεινε ο φίλτατος alderbody.Τα υπόλοιπα θα τα αφήσω για το τέλος μιας και θα γίνει δουλειά με πολύμετρο, παλμογράφο, γεννήτρια για να το συμμαζέψω λίγο. Η πόλωση θα έχει μετατοπισθεί προς Λαμία μεριά μετά από τόοοσα χρόνια..
Από TAD θα γίνει η παραγγελία για το περισσότερο hardware του ενισχυτή. Όσο για το faceplate τους έστειλα mail ρωτώντας τους αν βγαίνει με master volume και η απάντηση ήταν αρνητική. Οπότε μονόδρομος η κατάργησή του.alderbody είπε:πιστευω να εχεις δει αυτα τα faceplates του TAD.
για customιες, κοιτα κι εδω
ή για αντιγραφο χωρις το logo απο Mojotone
πρεπει να βγαζει πολυ πραμα απο μεσα...xaris123 είπε:Η όλη υπόθεση όπως και να χει έχει το χαβαλέ της πέρα από τα "επιστημονικά" που γουστάρουμε και συζητάμε. Όταν αυτό το "σίχαμα" (δε φαντάζεστε πόσα αραχνομαμουνοειδή έχω σκοτώσει!! ) τελειώσει και γίνει ξανά ενισχυτής τότε θα αρχίσω να ασχολούμαι με τα πιο βαθιά της υπόθεσης.
Υπ'όψην ότι η συμβουλή αυτή ισχύει μόνο για τα παλιά κουμπιά Fender. Διορθώνω για να μην το δει κανείς που έχει καινούργια κουμπιά και πάει να τα καθαρίσει. Τα καινούργια δεν είναι τόσο καλά και αν τα βάλεις σε σαπούνι και μετά πας να τα καθαρίσεις θα φύγουν και οι αριθμοί!alderbody είπε:btw, τα κουμπια γινονται σαν καινουρια με νερο, σαπουνι και οδοντοβουρτσα.
και μια ερωτηση/περιεργεια:
στο reverb tank, αν τεσταρεις με το beeper του πολυμετρου το INPUT βυσμα (RCA) μεταξυ tip και sleeve, δειχνει συνεχεια? (δηλ. κανει μπιπ?)
Η μηπως το κανει στο OUTPUT?
...απλα θελω να το συγκρινω με το δικο μου. Θεωρητικα, οσα tanks βρισκονται σε BF/SF Fenders θα επρεπε να ειναι ιδια (accutronics 4AB3C1B). Απο τη φωτο, φαινεται εξ'οψεως ιδιο: 2Χ2 σουστες, κοκινη και ασπρη μπομπινα στους transducers, κλπ
Οχι, δεν τα μπερδεψα. Το Input μου χτυπαει tip-sleeve και το Output δεν χτυπαει.myster_maze είπε:Έχεις μπερδέψει το Input με το Output? ;D
Για 4AB3C1B, με πολύμετρο ωμικά μετράμε περίπου 1.1Ω στην είσοδο ( και κάνει μπιπ ) και περίπου 215Ω στην έξοδο ( και δεν κάνει μπιπ ). Ιnput Impedance 8R και Output Impedance 2K25.
Ότι το (-) στο input είναι isolated από το σασί, δηλαδή δεν "ακουμπάει" στο μεταλικό κουτί, ενώ στο output δεν είναι, άρα ακουμπά στο σασί. Το σασί δλδ γειώνεται μόνο από το output βύσμα ( για αποφυγή ground loop ). Δοκίμασε με το πολύμετρο, πλην και σασί, να δεις....alderbody είπε:Το C στο 5ο ψηφιο του κωδικου υπονοει Insulated Input / Grounded Output.
Αυτο τι σημαινει? Εδω μπερδευομαι.
α ετσι μαλιστα!... Τελικα ηταν εντελως ετυμολογικη η ορολογια!myster_maze είπε:Ότι το (-) στο input είναι isolated από το σασί, δηλαδή δεν "ακουμπάει" στο μεταλικό κουτί, ενώ στο output δεν είναι, άρα ακουμπά στο σασί. Το σασί δλδ γειώνεται μόνο από το output βύσμα ( για αποφυγή ground loop ). Δοκίμασε με το πολύμετρο, πλην και σασί, να δεις....
1μf στα 63Volt..το άτιμο!alderbody είπε:μοιαζει με πυκνωτη WIMA, αλλα μαλλον ειναι απλα καποιος πλαστικος.
τον κοβω για 0,47μF...
;Dxaris123 είπε:1μf στα 63Volt..το άτιμο!
Έγινε η παραγγελία?Ετοιμάστηκε λίστα με "bill of materials" 8) όσον αφορά τους πυκνωτές, τροφοδοτικού και τους "από κάτω"..Προτιμήθηκαν οι sprague orange drop και η σειρά ΤAD audio cap για αυτούς της εξομάλυνσης στη τροφοδοσία.
Hard wired και Hand wired σημαίνει το ίδιο.......Hand wired ???
Η γνώμη μου είναι, ότι αξίζει. Αρκεί να γίνει η αλλαγή με σοβαρό μετασχηματιστή και να είναι direct replacement. Να μην χρειαστεί δλδ πατέντα να μπει και "χαλάσεις" το σασί! Βγαίνουν αρκετοί σήμερα από Mercury, Heyboer, Weber, Hammond κτλ. Μερικοί είναι ακριβοί και καμιά φορά χωρίς λόγο ...και άλλοι είναι νορμάλ.Αξίζει να τον αλλάξω σε 220 ή καλύτερα με τον εξωτερικό μετασχηματιστή;
Ωστόσο τι μηχανήματα?! Μήπως υπάρχει κάτι σοβαρό εκεί πέρα που λέει να το κρατήσεις ή να το ...δωρήσεις?myster_maze είπε:Τα Mallory, κατά την γνώμη μου, να είναι το πρώτο που θα αλλάξεις! Όπως και να φαίνονται δεν έχει σημασία. Ο ηλεκτρολύτης ξεραίνεται....
Και στο ράφι να ήταν τόσα χρόνια, αχρησιμοποίητοι, πάλι το ίδιο θα ήταν. Το ίδιο ισχύει και για τα μέσα Mallorάκια...