• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

fender telecaster μουσικο στυλ...

Νικος Ραχμανιδης

NT Nick Trick

Ενεργό μέλος
Πόντοι
218
Χαιρετε, θελω να ρωτησω αν μπορης να παιξης hard rock δεκαετιας 70,80 με fender telecaster, αυτο το λεω γιατι δεν εχω δει κανεναν κιθαριστα απο αυτες τις δεκαετιες να παιζει με telecaster. Οι περισοτεροι παιζουν με gibson les paul και fender stratocaster, ο μονος που εχω δει ειναι ο izzy stradlin ο δευτερος κιθαριστας των κανονικων guns n roses, απο κει και περα ο keith richards παιζει με telecaster και ο bruce springsteen που παιζουν χαλαρα πραγματα οχι hard rock. Οσον αφορα τη συγκεκριμενη κιθαρα την εχω(fender squier telecaster standard), την εβαλα στην παραμορφοση και τα σπαει, τη λετε?

και επειδή πιάνω (από τις ερωτήσεις - και μην παρεξηγηθείς..... :D - ότι τώρα ξεκινάς βασικά)....δες εδώ τι λέει και κάνει το ΙΕΡΟ αυτό ΠΝΕΥΜΑ (σήμερα) που έφτιαξε όλη την ιστορία της ροκ στις αρχές της δεκαετίας του 70 με μια les paul.....

Εδώ βέβαια παίζει με μια τελε καθώς η lespaul είχε χαθεί όταν γυρίστηκε το βίντεο αυτό λίγο πριν μας αφήσει...

Αλλά πιστεύω θα καταλάβεις ότι δεν έχει καμμία σχέση η κιθάρα, αλλά το χέρι.

(επειδή ρώταγες αλλού για χορδές.....)

φίλε αυτά δεν μετράνε...

είναι στο χέρι.

το έχεις ή όχι?

εμείς γεράσαμε και ακόμα αναρωτιώμαστε...

(πιστεύω να είναι καλά τα αγγλικά σου, γιατί ο μακαρίτης ....είναι ντόμπρος και σκέτη απόλαυση - όπως ήταν σε όλη του τη ζωή)

geodimitri είπε:
Με τους κατάλληλους μαγνήτες παίζεις τα πάντα... ;)

Αυτό που λέει το παιδί. Εκ του οποίου καταλήγουμε στο ότι με την δική σου Tele δεν παίζεις hard-rock των '70s-'80s, όχι όπως είναι τουλάχιστον. Θέλεις humbucker στη γέφυρα, για να βγάλεις αυτό που θέλεις. Έχω Tele με Seymour Duncan Hot Rails στη θέση αυτή και βγάζει (αρκετά κοντά) κοντά αυτό τον ήχο. Αν μπορούσες να βάλεις full size humbucker θα έπαιζες μέχρι καφρο-metal.

τα μισα τραγουδια των LED ZEPPELIN ειναι γραμμενα  με telecaster.......... ;)

johnps είπε:
τα μισα τραγουδια των LED ZEPPELIN ειναι γραμμενα  με telecaster.......... ;)

...απ τους αληθινους συνθετες τους να συμπληρωσω  ;D

Αν και για μέχρι 80ς hard rock ο καθένας θα φανταστεί μια κιθάρα με humbuckers εγώ πιστεύω ότι για μέχρι κι αυτό το στυλ η τελε σου  σε πάει ανετα και χωρίς καμία αλλαγή σε μαγνήτες για πολύ καιρό.

Πολύ πιθανό βέβαια να ζητήσεις μετά απο αυτόν τον καιρό το κάτι παραπάνω σε output μαγνητών. Τότε  να ξέρεις μπορείς να αλλάξεις σε humbucker και μαζί μ'αυτό και pickguard ή έχεις και τη λύση του humbucker σε μέγεθος single coil μαγνήτη ώστε να μην αναγκαστείς να αλλάζεις pickguard.

Και κάπου εδώ προσπαθώ να θυμηθώ σε ποια συνέντευξη του Guitar world o Hetfield δήλωνε ότι το μισό Black Album γράφτηκε με την Tele του Bob Rock  :angel:

Να γράφτηκε μπορεί, να ηχογραφήθηκε μάλλον όχι

χωρίς να ξέρω, νομίζω με explorer & mesa boogie ηχογραφήθηκε το black album

Rebel_Of_South είπε:
Να γράφτηκε μπορεί, να ηχογραφήθηκε μάλλον όχι
Ούτε το ένα ούτε το άλλο, τα κομμάτια είχαν γραφτεί πριν γνωρίσουν τον Bob Rock

Και κάπου εδώ προσπαθώ να θυμηθώ σε ποια συνέντευξη του Guitar world o Hetfield δήλωνε ότι το μισό Black Album γράφτηκε με την Tele του Bob Rock
Η μόνη κιθάρα του Bob Rock που χρησιμοποιήθηκε ήταν μια Gretsch White Falcon σε κάποια μέρη του Nothing Else Matters (μπορείς να τη δεις στο 2:58 του βίντεο)

Η μόνη Tele που έχει χρησιμοποιηθεί σε άλμπουμ είναι μία 1990s Fender Telecaster ’52 Reissue με B-Bender (και ανήκει στον Het) με την οποία ηχογραφήθηκε το intro του The Unforgiven II και την οποία μπορείς να την δεις και στο αντίστοιχο βίντεο.

offtopic τέλος  ;D

Νομιζω και το Ronnie απο το load ειναι ηχογραφημενο με την ιδια tele.Σε live εχω δει να παιζει με τελε και το Turn the page σε καποιες περιπτωσεις...

leon7pap είπε:
Νομιζω και το Ronnie απο το load ειναι ηχογραφημενο με την ιδια tele.Σε live εχω δει να παιζει με τελε και το Turn the page σε καποιες περιπτωσεις...
Πιθανόν, δεν το γνώριζα.  :)

Άσχετο αλλά αφού αναφέρθηκε το κομμάτι, στο βίντεο του Turn the page παίζει με μια 1963 Gibson SG/Les Paul Standard που του έκανε δώρο ο Bob Rock

Trending...

Νέα θέματα

Back