Ερώτηση για George L βύσματα

Μόνο belden και neutrik.

Παίρνω χύμα και κόβω κολλάω.

Τελευταία φορά έφτιαξα πριν 10 χρόνια. Την περασμένη βδομάδα πήρα άλλα 10 μέτρα και βύσματα να συμμαζέψω ορισμένα πράγματα. Αυτά για μικρά και παράξενα μήκη.

Αλλά αρκετές φορές για πιό σταθερά μήκη παίρνω απο Νάκα κλπ ό,τι βρώ. proel, kirlin κλπ

Πάντως τα συγκεκριμένα τα άκουσα μαζί με άλλα, που ήταν επίσης πχιοτικά, και μου έκαναν εντύπωση- τα βρήκα πολύ ευκρινή και του απολύτου γούστου μου.

Βλέπω ότι έχουν capacitance 75 pf/m ,λίγο παραπάνω από τα 67 που έχουν τα George L που είναι τα Τσάμπιονς της ευκρίνειας.

Ίσως αυτή η ελάχιστη διαφορά προς το πιο high end roll off σου αρέσει.

Και εμένα μου αρέσουν τα Vovox εμφανισιακά ,και ηχητικά μια χαρά είναι.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Για τι δουλειά το θες;

Επίσης τι εννοείς αθάνατο;

Eπισης δεν κάνει 25 ευρώ κάνει 6.

http://www.banzaimusic.com/George-L-s-0-155-BK-per-meter.html?gclid=CjwKCAjwge2iBhBBEiwAfXDBRwIN2_ghBAHLHElX-tAjSRA97D14mPozW3K19v2LChs0QpO0ek7Q0BoCiFgQAvD_BwE
7,5 ευρώ το κάθε βύσμα και 7,5 ευρώ το μέτρο=22,5

https://sonstage.gr/product/bysma-gonia-george-ls-brass-unplated-225-solderless/

Αθάνατα από την άποψη ότι αν σου κάνει νερά το καλώδιο, τσαλακώσει κοντά στο βύσμα, το κόβεις ένα εκατοστό και το φτιάχνεις στα γρήγορα ακόμα και στο δρόμο να είσαι, χωρίς κολλητήρι. Έλεγα να πάρω 1-2 βύσματα να υπάρχουν spare, αλλά θέλει και το ίδιο καλώδιο.

Εκτός κι αν είσαι τόσο ΓΕΡΟΣ που να έχεις το ORIGINAL του παππού Bill Lawrence, το συγκεκριμένο το χρησιμοποιώ καθημερινά από το 1984 που το πρωταγορασα στο ΝΥ και είναι πιο flexible και από 20χρονη στριπτιζεζ σε joint του ΜισισιπΙΜπλουζσκαιεστιναΟυμε

Προβολή συνημμένου 35499
Αυτό έχω. Αρα είμαι. ?

7,5 ευρώ το κάθε βύσμα και 7,5 ευρώ το μέτρο=22,5

https://sonstage.gr/product/bysma-gonia-george-ls-brass-unplated-225-solderless/

Αθάνατα από την άποψη ότι αν σου κάνει νερά το καλώδιο, τσαλακώσει κοντά στο βύσμα, το κόβεις ένα εκατοστό και το φτιάχνεις στα γρήγορα ακόμα και στο δρόμο να είσαι, χωρίς κολλητήρι. Έλεγα να πάρω 1-2 βύσματα να υπάρχουν spare, αλλά θέλει και το ίδιο καλώδιο.

Εντάξει δηλ.ενα καλώδιο τρία μέτρα θα α σου βγει στα 35 ευρώ όσο κάνει δηλ οποιοδήποτε decent καλώδιο με αυτές τις προδιαγραφές.

Πάντως δεν κάνουν για μεγάλα μήκη τα George L, σε live , ειδικά αν κινείσαι θα γίνουν κοκορέτσι.

εγώ έχω άλλη απορία για τα George L. 

γίνεται να χαλάσουν (αν δεν τα τσακίσεις στη μέση) ?

έχω κανά 2 μικρά, που δεν κάνουν καλή επαφή. λύνω, κόβω, ξαναδένω, αλλά σήμα δεν παίρνω. η πλάκα είναι ότι στο πολύμετρο παίρνω continuity. 

Στα χαλασμένα μου, τα βύσματα είναι γωνιακά, φαντάζομαι παίζει ρόλο.

Σάματις να ψεκάσω με σπρέι επαφών?

εγώ έχω άλλη απορία για τα George L. 

γίνεται να χαλάσουν (αν δεν τα τσακίσεις στη μέση) ?

έχω κανά 2 μικρά, που δεν κάνουν καλή επαφή. λύνω, κόβω, ξαναδένω, αλλά σήμα δεν παίρνω. η πλάκα είναι ότι στο πολύμετρο παίρνω continuity. 

Στα χαλασμένα μου, τα βύσματα είναι γωνιακά, φαντάζομαι παίζει ρόλο.

Σάματις να ψεκάσω με σπρέι επαφών?

Γενικά ΔΕΝ είναι και ότι πιο reliable ειδικά αν ΜΕΤΑΚΙΝΕΙΣ συνέχεια τα πετάλια σου τα γωνιακά Τζακ.

Με τα ίσια δεν υπάρχει θέμα, συνήθως :).

όταν έκανα γκιταρτεκιλικη σε φίλους που έπαιζαν support στους R.E.M o δικός τους tech μου είπε: ''καλα είσαι σοβαρός και βγαίνεις live μπροστά σε 80.000 κόσμο με George L καλώδια?" Και μου χάρισε επιτόπου καλώδια φτιαγμένα με...τι άλλο... Belden και Neutrick...

ε κάτι παραπάνω θα ξέρει.

όταν έκανα γκιταρτεκιλικη σε φίλους που έπαιζαν support στους R.E.M o δικός τους tech μου είπε: ''καλα είσαι σοβαρός και βγαίνεις live μπροστά σε 80.000 κόσμο με George L καλώδια?" Και μου χάρισε επιτόπου καλώδια φτιαγμένα με...τι άλλο... Belden και Neutrick...
αν μιλαμε για καλωδια μεγαλα σε μηκος  ναι τα neutrik ειναι πολυ καλα ανεξαρτητα απτο καλωδιο γιατι αυτο ειναι υποκειμενικο στα γουστα του καθενος

ωστοσο ειναι πολυ μεγαλα για patch cables υπαρχουν πολλες εταιριες με πολυ καλα βυσματα και μικρα οπως squareplug,evidence κτλπ 

εγω χρησιμοποιω sommer classique για μεγαλα καλωδια 

και sommer tricone mkii για patch cables

ωστοσο ειναι πολυ μεγαλα για patch cables υπαρχουν πολλες εταιριες με πολυ καλα βυσματα και μικρα οπως squareplug,evidence κτλπ 

Nαι υπάρχουν.

Βέβαια αν έχεις 2-3 πετάλια όπως ο Peter Buck δεν σε νοιάζει και...μεγάλα να είναι...

Τι να ζητήσω από το μαγαζί δηλαδή για belden και neutrik?

Τι να ζητήσω από το μαγαζί δηλαδή για belden και neutrik?
Καλώδιο belden με neutrik plug (jack). Αν τα φτιάξεις μόνος σου, το αυτό. Πάρε όσο καλώδιο χρειάζεσαι, τα jack και στρώσου στο κολλητήρι ? 

Belden 8412 με τα Neutrik NP2 Silent.

8412.JPG

Δεν το βρίσκω... Μόνο το 9778...
Το οποίο λαμβάνει "αποθεωτικές" κριτικές απ' ότι βλέπω: "Belden 9778 has a capacitance of 148 pF/m (45 pF/ft) which puts it towards the higher end of the Capacitance League Table". Μια χαρά... 

Δεν υποτίθεται ότι το χαμηλό capacitance  δίνει μεγαλύτερη ευκρίνεια άρα είναι καλύτερο;

μου φαίνεται πάρα πολύ το 148 pF/m, μήπως εννοείς 48;

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back