ερώτηση για ένταση ακουστικών,στο pc.

edessaios

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Παιδιά χρησιμοποιώ το pc για djing και έχω ρυθμίσει την δεύτερη έξοδο στα ακουστικά όπου συνδέω ένα ζευγάρι του ipod,αλλά ή ένταση τους είναι μικρή.Η κάρτα ήχου μπορεί να δώσει και άλλη ένταση μέσα από το πρόγραμμα αλλά παραμορφώνει πολύ τον ήχο,όταν ανεβάζω σε ικανοποιητικά επίπεδα την ένταση.Αρχικά σκέφτηκα ότι φταίνε τα ακουστικά αλλά μετά τα σύνδεσα σε mp3player και έβγαζαν πολύ δυνατή ένταση χωρίς παραμορφώσεις.

Τι μου προτείνετε να κάνω?Κάποια ρύθμιση ή κάτι τέτοιο?Νέα κάρτα ήχου?Αγορά ακουστικών ή και τα δύο?

Θα χρείαστει να παίξω και σε ένα καφέ σε λίγο καιρό που θα χει και κάποια ένταση.

Η κάρτα ήχου μου είναι μια soundmax onboard και το pc 3 μηνών με διπλοπύρήνο intel και 2gb μνήμη.

Καλά εννοείται πως αν κάνεις djing έστω και για λίγο σοβαρά θες όπωσδήποτε ακουστικά κλειστού τύπου, για να σε απομονωνουν από τον τριγύρω θόρυβο, στις επιλογές των κομματιών.

Για προτάσεις έχουν σκάσει πολλές στο νοιζ. Απλά κάνε search για ακουστικά και θα βρεις καμπόσα

να συμπληρώσω ότι θες σίγουρα και μια κάρτα ήχου και ένα ableton

αυτά δηλαδή χρησιμοποιούν οι περισσότεροι DJ στις μέρες μας που

παίζουν με laptop

ΥΓ να ξέρεις ότι ο ήχος που παίρνεις τώρα από το in της κάρτας σου είναι μονοφωνικό

οπότε ακούς μόνο το ένα κανάλι του stereo

jmone είπε:
να συμπληρώσω ότι θες σίγουρα και μια κάρτα ήχου και ένα ableton

αυτά δηλαδή χρησιμοποιούν οι περισσότεροι DJ στις μέρες μας που

παίζουν με laptop
Mάλλον εννοείς το Traktor κι όχι το Ableton...

Όχι, το ableton είναι το κορυφαίο στις προτιμήσεις των dj. Αλλά ας μην πάμε τόσο μακρυά. Για αρχή ακόμη και τα akg k55 κοντά στα 30 εουρος θα σου κάνουν δουλειά. Μετά βλέπεις

ναι όμως λέμε δεν βγάζει ένταση η κάρτα.Να πάρω ακουστικά.Εγώ σκεφτόμουν και ακριβά αλλά άμα δεν βγάζει ενίσχυση η κάρτα?Οι ενισχυτές ακουστικών κάνουν δουλειά?Τα ακουστικά αυτά που μπορώ να τα βρώ?Όσο για το ableton πείτε μου έλληνα dj που το χρησιμοπιεί!Εγώ το έχω αλλά για remixes για τί με δυσκολεύει  πολύ το warping.

μήπως χάνεις σε ένταση επειδή ακούς μόνο ένα από τα κανάλια του στέρεο?

edessaios είπε:
(...) και έχω ρυθμίσει την δεύτερη έξοδο στα ακουστικά όπου συνδέω ένα ζευγάρι του ipod,αλλά ή ένταση τους είναι μικρή.
Μπορείς να το εξηγήσεις λίγο περισσότερο αυτό;

Δύο πράγματα συμβαίνουν:

1. Η αντίσταση των ακουστικών είναι πολύ μεγάλη

2. Η έξοδος που τα συνδέεις δεν προενισχύει το σήμα (είναι δηλαδή Line-out out και όχι headphones out)

να το εξηγήσω.Η κάρτα ήχου είναι 5.1Εγώ βάζω στην έξοδο για τα μπροστά ηχεία (πράσινου χρώματος)δηλαδή για τα ηχεία του μαγαζιού,όπως σκέφτομαι,και στην άλλη (μάυρου χρώματος) την ρυθμίζω ως side speakers και βάζω εκεί τα ακουστικά.

Το 1 δεν το κατάλαβα

Το 2 μάλλον συμβαίνει και δεν έχει προενίσχυση.

Τώρα τι λύσεις έχω?Εγω δύο πράγαμτα σκέφτηκα.Η να πάρω καμοιά καλή μεταχειρισμένη κάρτα ήχου(βλέπε motu ultralite στις αγγελίες)και ακουστικά γύρω στο 50άρικο για djing  ή να πάρω πρόχειρα πάλι τέτοιου επιπέδου ακουστικά ή και πιο ακριβά για να μπορώ να παίζω και στα πλήκτρα μου άνετα και έναν ενισχυτη΄εξόδου.Υπάρχει όμως τέτοιος ενισχυτής?

Επίσης και τα διάφορα ακουστικά, ακόμη και στην ίδια έξοδο, δεν βγάζουν την ίδια ένταση. Πχ το να λες ότι επειδή είναι χαμηλά τα ipod θα είναι και τα κ55 απλά δεν ισχύει. Τα έχω και η διαφορά στην ένταση, απλά βάζοντας το ένα στη θέση του άλλου είναι τεράστια!

Όσο για το ableton και αν και κατά πόσο χρησιμοποιήται σε σχέση με ποιο; είναι σχεδόν μονοπόλιο στην ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ αγορά. Και αυτό με το Έλληνα dj ποιον έχεις στο νου σου; Αυτούς που απλά βάζουν το media player και αλλάζει τραγούδι;

Αν θες πάρε το λαπτοπ πήγαινε σε μαγαζί που δίνει τα akg σύνδεσέ τα και άκου. Γιατί να χρησιμοποιείς τις ψείρες για djing είναι αδιανόητο. Έπειτα αγοράζεις και μια κάρτα με τουλάχιστον 2 εξόδους και δίχως άλλες πολλές πολλές απαιτήσεις και είσαι άρχοντας. Μια απλή soundblaster για laptop θα σου κάνει. Λύσεις σαν την ultralite απλά για djing είναι πεταμένα λ7, που δεν θα τα χρξησιμοποιήσεις (εκτός και αν πας και στη δημιουργία κοματιών)

edessaios είπε:
(...) και στην άλλη (μάυρου χρώματος) την ρυθμίζω ως side speakers και βάζω εκεί τα ακουστικά.
Εκεί είναι το πρόβλημα καταρχήν: τα ακουστικά δεν είναι side speaker: πρέπει να ρυθμίσεις την έξοδο να είναι "headphones"

ναι όμως αν κάνω τέτοια ρύθμιση δεν ξέρω πως να τα κάνω μετά ώστε να ακούγεται το cue από αυτά

Όοσ για το djing πραγματικά δεν έχω πετύχει κάποιον να παίζει με ableton ,εκτός από videos στο νετ με pryda και ταλοιπά.

Στο θέμα μας τώρα πως θα κάνω μια τέτοια ρύθμιση?

boukas είπε:
Επίσης και τα διάφορα ακουστικά, ακόμη και στην ίδια έξοδο, δεν βγάζουν την ίδια ένταση. Πχ το να λες ότι επειδή είναι χαμηλά τα ipod θα είναι και τα κ55 απλά δεν ισχύει. Τα έχω και η διαφορά στην ένταση, απλά βάζοντας το ένα στη θέση του άλλου είναι τεράστια!
Σε αυτό παίζει ρόλο (και) η αντίσταση (Ohms) των ακουστικών: όσο μεγαλύτερη αντίσταση, τόσο χαμηλότερη η ένταση.

Το ιδανικό είναι η αντίσταση των ακουστικών να είναι κοντά στην αντίσταση της εξόδου των ακουστικών που τα συνδέετε.

edessaios είπε:
ναι όμως αν κάνω τέτοια ρύθμιση δεν ξέρω πως να τα κάνω μετά ώστε να ακούγεται το cue από αυτά
Δεν σε κατάλαβα: το αν θα είναι speaker ή headphones η έξοδος δεν σχετίζεται με το τι θα ακούς από αυτή (αν και πολλά συμβαίνουν γύρω μας...).

Στο θέμα μας τώρα πως θα κάνω μια τέτοια ρύθμιση?
Πως έκανες τη ρύθμιση για "side speaker";

ναι αυτό ακριβώς ισχύει και γιαυτό μην λέμε ότι δεν ακούγεται κάτι, άρα είναι χαμηλά η έξοδος.

Μια ανέξοδη λύση είναι να πάει με το λαπτοπ και να ακούσει διάφορα κλειστού (για διαφόρους λόγους) τύπου ακουστικά για αρχή. Τα akg που πρότεινα κάνουν γύρω στα 30-40 αν θυμάμαι καλά και θα είναι μια μεγάλη αναβάθμιση, σε σχέση με αυτά των ipod. Χώρια και η "μούρη" που θα βγαίνει προς τα όξω με κάτι γομάρια γύρω από τα αυτιά! ;D

Έπειτα μπορεί να πάρει και μια κάρτα γύρω στα 70 το πολύ euro, που να έχει απλά 2 εξόδους. Στη μια θα στέλνει το σήμα σαν κύρια έξοδο και στην άλλη το cue για να το ακούει από τα ακουστικά. Συνολικά με  max 100 euro κάνει σοβαρή κίνηση εφόσον ασχολήται με το djing.

Τώρα για το αμπλετον δεν το συνεχίζω. Δεν είμαι διατεθιμένος να διαβάσω καμιά ακόμη κατάριψη παγκοσμίων σταθερών σε αυτό το φορουμ ;D

Φίλε dj νομίζω το παιδεύεις τσάμπα με τις ρυθμίσεις και το side chain-speakers-headphones.

Οι onboard κάρτες δεν έχουν ενίσχυση.Επίσης και οι καλύτερες κάρτες που είναι σε pci μορφή δύσκολο να έχουν.Ή πάρε μια καρτούλα με πανελάκι εξωτερικο για να έχεις έλεγχο έντασης απο κεί ή πάρε ένα μηχανάκι σαν αυτό.(με επιφύλαξη για την εξωτερική πάλι)

http://www.thomann.de/gr/behringer_miniamp_amp_800.htm

Αν κατάλαβα καλά αυτό είναι το πρόβλημα σου.Ο λόγος της μικρής εντάσεως είναι πολύ πιθανό να οφείλεται στην αντίσταση του gerasimou.

Έντιτ:Ακόμα μια λύση για αγορά μηχανακίου είναι να πάρεις μια κονσολίτσα που θα οφελειθείς και τις συνδέσεις της.Θα βάλεις και μικρόφωνα-κιθάρες κτλ. και εκεί έχει σίγουρα και ενίσχυση.Αυτό κάνω και γώ και το χω δοκιμασμένο.

σε κάρτα ήχου τι ποτείνετε,γιατί βαρέθηκα με τις εξόδους και τις παπαριές,και ούτε το ableton δεν μπορώ να ρθμίσω με αυτές τις κάρτες.Από πρόγραμμα δουλέυω το atomix virtualdj5.

Κοίτα πραγματικά μια οποιαδήποτε που να βγάζει 2 ή και 3 εξόδους θα σου κάνει, εφόσον μιλάμε για σκέτο djing. Απλά θα πρέπει στο πρόγραμμα να του θέσεις ποια θα είναι η κύρια και ποιά η cue έξοδος.

Άποψή μου είναι να πάρεις το κορυφαίο για απλών απαιτήσεων djing tractor. Εμένα με έχει κατενθουσιάσει και σις επιλογές είναι τόσο βατό, που με το που θα το βάλεις απλά λες ότι η έξοδος τάδε είναι η κύρια, η δείνα είναι η cue, αν έχεις άλλες τα στέλνεις για άλλα κουλά και μετά ξεκινάς!

Βέβαια και το virtualdj τα κάνει όλα αυτά, οπότε αν το έχεις μάθει καλά, κράτα το.

Τώρα για συγκεκριμένες κάρτες, τί να πω; Θα κάνεις δουλειά και με μια σχετικά απλή soundblaster των 50 euro, όπως θα κάνεις και τέλεια με την κάρτα της native instruments στα 200+. Απλά για απλές καταστάσεις, τράβα και σε μια απλή κάρτα.

Το μόνο που μου έρχεται είναι να υποστηρίζει asio drivers.

Trending...

Νέα θέματα

Back