- Πόντοι
- 98
Υπαρχει καποιος που να παιζει καποιο οργανο και να εχει absolute pitch? Θα ηθελα να 'ξερα αν μπορει να ακουσει μια νοτα και να την βρει αμεσα στο οργανο του. Μου φαινεται παρα πολυ ωφελιμη αυτη η ικανοτητα. Για παραδειγμα τζαμαροντας μαζι με ενα τραγουδι ή με αλλους μουσικους. Ή για τους ποιο εμπειρους να "σκεφτουν" μια μελωδια στο κεφαλι τους και να την μεταφερουν πιστα στο οργανο τους.
Αυτο τον καιρο εξασκουμαι στο να εσωτερικευσω την μι (λογω του οτι ειμαι κιθαριστας) ετσι ωστε να μπορω να βρω ολες τις αλλες νοτες καθως εχω relative pitch οπως ολοι.
Επισης να ρωτησω οσοι εχουν την ικανοτητα αυτη αν μπορουν να βρουν και την σωστη οκταβα.
Πραγματικα με μαγευει η προοπτικη να βρισκω οποιαδηποτε νοτα αμεσα στο οργανο μου.
Αυτο τον καιρο εξασκουμαι στο να εσωτερικευσω την μι (λογω του οτι ειμαι κιθαριστας) ετσι ωστε να μπορω να βρω ολες τις αλλες νοτες καθως εχω relative pitch οπως ολοι.
Επισης να ρωτησω οσοι εχουν την ικανοτητα αυτη αν μπορουν να βρουν και την σωστη οκταβα.
Πραγματικα με μαγευει η προοπτικη να βρισκω οποιαδηποτε νοτα αμεσα στο οργανο μου.