Α γεια σου!Superfunk είπε:Στις 3 αυτες tele που εχω φτιαξει μονος μου ειχα βαλει καποια στιγμη τους ΙΔΙΟΥΣ μαγνητες (τωρα εχουν αλλους) ....ε....ΔΕΝ ακουγονταν το ιδιο και ας ειχαν το ιδιο σετ απ,τις ιδιες γεφυρες και τα ιδια ηλεκτρικα....και ας ηταν.....οι δυο...ακριανες...και απο τα ΙΔΙΑ ακριβως κΣυλα...
Συγνωμη τι? μετα το...σοβαρου σε εχασα.....τα πετας και αποτομα.S9F είπε:Dreamdancer μεταξύ σοβαρού και αστείου,πόσο κοστίζει η κιθάρα που δεν μπορείς να αγοράσεις;
Έλα ρε, νέο παιδί και βαριέσαι να ψάξεις.johnkoutsou είπε:και άντε τώρα να βρεις τι είπε ο συμφορουμίτης Πνοή και Νύξη.. Γι αυτό χρειάζεται παράθεση στην παράθεση LK.
Νομίζω ότι είστε όλοι off topic. Νοβοπάν είναι το Ξίλο του video, όχι MDF...
Δυστυχώς ή ευτυχώς ο ήχος είναι κάτι τόσο πολυδιάστατο, που δύσκολα πιστεύω μπορεί να αναλωθεί σε πειράματα και τεστ της μιας νύχτας ή να αναλυθεί απλά από ένα frequency analyzer. Μετρήθηκε το attack? H διαστολή (swell), ο όγκος, η χροιά(timbre) το sustain ή τα φάλτσα(οvertones)? Eγώ πάντως άκουσα διαφορές. Αύριο μπορεί να μην ακούσω, παίζει κι αυτό. Πάντως άλλο 'δεν υπάρχει διαφορά' κι άλλο 'είναι τόσο μικρή που δεν με ενοχλεί/πειράζει/ενδιαφέρει.
Mην πιστεύετε αυτούς που λένε ότι το ξείλο κάνει διαφορά, αλλά ούτε κι όσους λένε ότι δεν επηρρεάζει καθόλου τον ηλεκτρικό ήχο. Η αλήθεια ίσως βρίσκεται κάπου στη μέση. Το ευτύχημα με τα ηλεκτρικά όργανα είναι ότι μπορείς να πάρεις ένα νεροχύτη, ένα παντζούρι ή ένα λαμπατέρ, να το κάνεις κιθάρα και να βγάλεις από αυτό, ήχο και κατ' επέκταση, μουσική. Που είναι και το ζητούμενο...![]()
Προβοκάτσια , ίσα-ίσα για να πεις ότι το παλαιόν (και ευλογημένον) σύστημα παράθεσης, έχει κενά.georgekz750 είπε:Νατες κσι οι σεξουαλικες προεκτασεις του θεματος των κσυλων...
Εχετε να μας πειτε κατι για κσυλα κυριε? ;D ;D ;DLK είπε:Ξέρω έναν δράμμερ ... στο Fashion week στο Μιλάνο...και τον παίρνει. ;D
Κράτησε με το ένα χέρι , αλλά χαλαρά,... έφερε το αυτί του κοντά στην πάνω βάση της, και με την άλλη την χτύπησε.
... αφού ήθελε τη μια από το ένα και την άλλη από το άλλο.
Μην με ρωτάς εμένα τέτοια.georgekz750 είπε:Εχετε να μας πειτε κατι για κσυλα κυριε? ;D ;D ;D
Μάλλον κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις.Λοιπόν, όπως σου ξαναέγραψα, εώς ότου κάνω το πείραμα σε ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ συνθήκες, δηλαδή με κιθάρα και ενισχυτή, επιφυλλάσομαι.Dreamdancer είπε:Μικρο καλαθι κραταω ετσι και αλλιως (καθως δεν ισχυριζομαι οτι ειμαι αυτος που ακουει διαφορα)δεν ξερω ομως να θυμαισαι καποιο ποστ σου σελιδες πριν που ελεγες οτι μπορει να καταλαβαινες αν η μια ειναι πχ mahogany και η αλλη Alder αλλα τουλ θα καταλαβαινες την αλλαγη.....ολο αυτο λοιπον ειναι η απαντηση μου σε σενα....ακουγοντας το βιντεακι καταλαβαινεις εστω την αλλαγη?
δε με το ελεγες ρε παιδι....εχω καμμια 10αρια σετ σπιτι....(παντα αλλαζω τα brass σε steel γιατι ΔΕΝ μου αρεσουν τα brass ηχητικα... ;D ;D)..αλλά την μεγάλη αλλαγή την εισέπραξα όταν έβαλα ενα brass compensated angled Stewart-McDonald set στη γέφυρα
Μήπως κάποια από τις δυο εχει ρόζους κάτω από το χρώμα….Superfunk είπε:Βρε Dreamdancer...οταν αμφισβητεις καποιον....καλο ειναι να ξερεις και ΠΟΙΟΝ αμφισβητεις....προσωπικα αν μου ελεγε ο ΕΖ οτι ΑΚΟΥΕΙ τις διαφορες στα κΣυλα...τοτε το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ πραγμα που θα ΤΟΛΜΟΥΣΑ να κανω θα ηταν να αμφισβητησω οτι ΟΝΤΩΣ τις ακουει......
Και ο ΕΖ και ο Πνοη και Νυξη και....εγω...(και πολλοι αλλοι) σου ειπαμε καποιες ΒΑΣΙΚΕΣ παρατηρησεις που εκ...ΠΕΙΡΑΣ και προσωπικων πειραματων...εχουμε κανει και που ΚΑΝΟΥΝ καποιες ΔΙΑΦΟΡΕΣ στον ηχο....και εσυ εκει...στο...βιντεο του παππαρα με το eq & το Logic... ;D
Αντε να κανω μια τελευταια προσπαθεια.Στις 3 αυτες tele που εχω φτιαξει μονος μου
![]()
ειχα βαλει καποια στιγμη τους ΙΔΙΟΥΣ μαγνητες (τωρα εχουν αλλους) ....ε....ΔΕΝ ακουγονταν το ιδιο και ας ειχαν το ιδιο σετ απ,τις ιδιες γεφυρες και τα ιδια ηλεκτρικα....και ας ηταν.....οι δυο...ακριανες...και απο τα ΙΔΙΑ ακριβως κΣυλα...
;D ;D ;DΜήπως κάποια από τις δυο εχει ρόζους κάτω από το χρώμα….
Αν θέλετε η σύγκριση να περιέχει και...nocasterίτσα, ψήνομαι.Superfunk είπε:πλακα ,πλακα πρεπει να τη φερεις να τη ξαναδοκιμασουμε και να τη συγκρινουμε με την ..δεξια
![]()
που φοραει τους ιδιους ακριβως μαγνητες (SD Antiquity set)....αλλα εχει...qs μπρατσο και rw fretboard.
Χμμμ ,“Fat U 1inch” το σημειώνω αυτό. ;DSuperfunk είπε:;D ;D ;D
oχι αλλα εχουν διαφορετικο ΒΑΡΟΣ σωματος (οχι πολυ αλλα υπαρχει διαφορα) και διαφορετικο ΠΑΧΟΣ μπρατσου ενω η μια εχει και ενα ..εξωφρενικα ακαμπτο quarter sawn μπρατσο super fat 1" U....ενω η αλλη ενα flat sawn soft v,ασε που η μια ειναι poly ενω η αλλη nitro & αναπνεουν τα κΣυλα καλυτερα.... ;D
Γενικά , σε πολλά πράγματα όλα τα πράγματα , εσφαλμένα από μερίδα ανθρώπων, ο ψυχολογικός παράγοντας παραβλέπεται ή μεταφράζεται ως κάτι το υποκειμενικό (μίας και δεν μπορεί – ακόμα- να μετρηθεί) και συνεπώς λογίζεται ως δευτερεύοντας ή ως μη αξιολογίσιμος.cigaret13 είπε:νομίζω είναι και ψυχολογικό...