Επισκευή ινδικού σιταρ

zoaki

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Εχω ενα σιταρ απο προσφατο ταξιδι στην Ινδια αλλα κατα τη διαρκεια του ταξιδιου μου εσπασε ενα απο τα δυο ελεφαντινα "sticks" στα οποια στηριζονται οι χορδες chikari (τι λεω κι εγω τωρα..) Στις φωτο εχω ανεβασει το "stick" που δεν εχει σπασει με τη μια χορδη chikari οπως πρεπει να ειναι, και μετα το σπασμενο "stick" πανω στο σιταρ και το κομματακι που αποκολληθηκε. Eχει κανεις καμια ιδεα που θα μπορουσα να το επισκευάσω ή πως θα μπορουσα να το κανω μονη μου;

Ειναι φτιαγμενο απο ελεφαντοδοντο και δεν ξερω αν χρησιμοποιησω κολλα αν θα αντεξει την πιεση και τι ειδους κολλα πρεπει να ειναι. Απο την αλλη για να βγαλω τελειως το σπασμενο μερος και να το αντικαταστησω, δεν ξερω ουτε πως να το βγαλω χωρις να καταστρεψω το οργανο, ουτε που θα μπορουσα να βρω αλλα στικακια..

PB290116.JPG

PB290118.JPG

PB290120.JPG

audiokostas είπε:
Σου κάνουν;
Ειναι φτιαγμενο απο ελεφαντοδοντο
Όχι βέβαια ρε φίλος...αυτό που ποστάρεις είναι από καμήλα ενώ του παιδιού από ελεφαντόδοντο...Ξέρεις τι επιρροή έχει αυτό στον ήχο?!!!! ;D ;D

Πέρα από τη πλάκα, ρώτα ένα κατασκευαστή παραδοσιακών οργάνων για το τι κόλλα θα χρησιμοποιήσεις. Εκείνοι χρησιμοποιούν τέτοια υλικά...αν και νομίζω ότι με μία logo, θα είσαι ΟΚ.

αχ βρε φίλε,πόσο θα ήθελα ένα σιτάρ.Είσαι πολύ τυχερός που το έχεις...

Εκπληκτικό όργανο με φοβερό ήχο....

καλε, κοπελα ειμαι! αλλαγη φυλου;  ??? :P

(αυτο εξηγει και την αγνοια για τα τεχνικα!  ;D )

ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις! ανταλλακτικα μπορω να βρω μεσω ιντερνετ ή και απο το δασκαλο μου στην Ινδια, αλλα αναρωτιομουν αν υπαρχει εδω κανενα καταστημα που να εχουν τετοια, στο μοναστηρακι ξερω γω... ωστε να μπορω να δω επιτοπου μεγεθος, διαμετρο κλπ. επισης δεν ξερω κανεναν κατασκευαστη παραδοσιακων οργανων, αν εχετε κανεναν υποψη με υποχρεωνετε!

θα κοιταξω και το site, ευχαριστω πολυ!

scorpion72 είπε:
Εκπληκτικό όργανο με φοβερό ήχο....
και πολύ δύσκολο και στο κούρδισμα και στη συντήρηση.... ;)

το κουρδισμα δεν ειναι τοσο δυσκολο αλλα η συντηρηση οπως βλεπεις...  ;)

marathon είπε:
και πολύ δύσκολο και στο κούρδισμα και στη συντήρηση.... ;)
Έχεις ένα να σου κοσμεί τον τόιχο..αντί να το παίζεις!!

καλε, κοπελα ειμαι! αλλαγη φυλου;  ??? :P
Όλοι Φίλος είναι εδώ μέσα. Μην ανησυχείς. Κάποτε είχαμε και τα man.... ;)

Nordius είπε:
Έχεις ένα να σου κοσμεί τον τόιχο..αντί να το παίζεις!!
Το γιατί, το περιγράφω παραπάνω...άσε που έχω πιά midi κιθάρα που δεν είχα το 1981 που το αγόρασα!

zoaki είπε:
το κουρδισμα δεν ειναι τοσο δυσκολο αλλα η συντηρηση οπως βλεπεις...  ;)
Το βιβλίο μου του Ravi Shankar άλλα λέει...άσε που δεν ήμουν τόσο ευλαβής όσο έπρεπε... ;)

marathon είπε:
Το βιβλίο μου του Ravi Shankar άλλα λέει...άσε που δεν ήμουν τόσο ευλαβής όσο έπρεπε... ;)
;D ;D...αν θυμάμαι καλά κάποτε αναφέρθηκες σε νηστεία και προσευχή 40 ημερών για να κουρδίσεις....ή ...κάνω λάθος;

Το sitar δεν είναι απλά ένα μουσικό όργανο αλλά και ένα θρησκευτικό όργανο. Όποιος έχει δεί τον Ravi live...μπορεί να παρατηρήσει ότι όλοι οι μουσικοί της μπάντας, δίνουν σε εκείνον τα όργανα για να τα κουρδίσει και υποκλίνονται για να τα παραλλάβουν...

zoaki είπε:
καλε, κοπελα ειμαι! αλλαγη φυλου;  ??? :P

(αυτο εξηγει και την αγνοια για τα τεχνικα!  ;D )

ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις! ανταλλακτικα μπορω να βρω μεσω ιντερνετ ή και απο το δασκαλο μου στην Ινδια, αλλα αναρωτιομουν αν υπαρχει εδω κανενα καταστημα που να εχουν τετοια, στο μοναστηρακι ξερω γω... ωστε να μπορω να δω επιτοπου μεγεθος, διαμετρο κλπ. επισης δεν ξερω κανεναν κατασκευαστη παραδοσιακων οργανων, αν εχετε κανεναν υποψη με υποχρεωνετε!

θα κοιταξω και το site, ευχαριστω πολυ!
Συγνώμη, αλλά δεν κοίταξα nickname...

Περίεργο μια γυναίκα να ενδιαφέρεται για το σιτάρ.

Τάμα πρέπει να κάνεις για να το κουρδίσεις σωστά...

Μπράβο πάντως...

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back