Επιλογη midi keyboard.

stratigos είπε:
Mια χαρα τα ειπες και τα καταλαβα καλα.
Πολύ ωραία.

Με τα παραπανω λοιπον που λες εχω να πω το εξης:

''Πιασε το αυγο και κουρευτο'' ;D
Άμα δεν ξέρεις. Θέλει ψάξιμο, ειδικά από σένα και με τα χεράκια σου. Ο καθένας ανάλογα τις εμπειρίες του θα σου λέει τα δικά του μεταξύ αυτών και εγώ  ;DΕξαρτάται ο καθένας μας τι έχει παίξει, πως και με τι μηχανήματα.

Αντε να βρω εγω τωρα ακρη που γιναν πιο περιπλοκα τα πραγματα...
Άμα ψάξεις μαθαίνεις. Όχι άγχος, ηρεμία. Θα δεις ότι στο τέλος τα πράγματα είναι απλά ή πιό απλά.

Υπαρχει αυτο το ''internal keyboard sensitivity range'' στα χαρακτηριστικα του καθε keyboard?
No no no no no. Ωχ, σε μπέρδεψα.  ???Αυτό το είπα ως παράδειγμα για να σου εξηγήσω. Αυτό είναι κάτι που δεν θα το δεις ούτε θα το διαβάσεις σε κανένα "απλό" όργανο. Σπάνια, πολύ σπάνια, σε ακριβά μοντέλα.

Όμως, είναι κάτι που θα το ακούσεις, όσο φθηνό κι αν είναι το όποιο κλαβιέ. Δηλαδή την ανταπόκριση που θα έχει σε εύρος δυναμικής ο ήχος σε σχέση με την δυναμική των χεριών σου.

Οχι, δεν με μπερδεψες καθολου. Απλα ρωτησα αν το γραφουν σε τιποτα χαρακτηριστικα κλπ, ειτε με αυτο τον ορο ειτε με καποιον αλλο που απλα να δειχνει αυτο το πραγμα.

Στο θεμα μας λοιπον. Μπορει ετσι ενα πληκτρο που ειναι βαρυκεντρισμενο να ειναι πιο ''ξερο'' και να μην εχει τοσο ευρος δυναμικης οσο ενα αλλο με απλα πληκτρα. Αρα πρεπει οχι απλα να ακουμπησω το κλαβιε αυτου που θα παω να δοκιμασω αλλα να το ακουσω κιολας. Θα προσπαθησω λοιπον και βλεπουμε.

Πχ για το oxygen βλεπω να λενε στα χαρακτηριστικα:

''4 καμπύλες δυναμικής και 3 προκαθορισμένες ρυθμίσεις ευαισθησίας δυναμικής''

Αυτο δεν εχει να κανει με τα πληκτρα? Δεν μας λεει κατι?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
stratigos είπε:
Απλα ρωτησα αν το γραφουν σε τιποτα χαρακτηριστικα κλπ, ειτε με αυτο τον ορο ειτε με καποιον αλλο που απλα να δειχνει αυτο το πραγμα.
Όχι. Αυτό στο οποίο εγώ αναφέρθηκα είναι κάτι εντελώς κλειστό - εσωτερικό - εργοστασιακό, δεν αφορά τον χρήστη.Σου εξήγησα ότι αυτός είναι δικός μου όρος και τον χρησιμοποίησα απλά και μόνο για το συγκεκριμένο παράδειγμα.

Τώρα που κατάλαβες το παράδειγμα, ξέχασέ το  ;)

Υπάρχουν άλλοι παράμετροι που κάνουν περίπου το ίδιο πράγμα και εκεί μπορεί να επέμβει ο χρήστης. Αν χρειαστεί αυτό το λέμε αργότερα όταν θα έχεις στα χέρια σου το όποιο keyboard και αν έχει τέτοια δυνατότητα.

Μπορει ετσι ενα πληκτρο που ειναι βαρυκεντρισμενο να ειναι πιο ''ξερο'' και να μην εχει τοσο ευρος δυναμικης οσο ενα αλλο με απλα πληκτρα. Αρα πρεπει οχι απλα να ακουμπησω το κλαβιε αυτου που θα παω να δοκιμασω αλλα να το ακουσω κιολας. Θα προσπαθησω λοιπον και βλεπουμε.
Πολύ σωστά.

Οκ, το βγαζω απο το μυαλο μου προσωρινα.. ;D

Και τετοια δυνατοτητα να μην εχει, δεν μπορω να ρυθμισω απο το daw μου το velocity curve? Με το psr το ειχα κανει σε καποια vst που θελαν περισσοτερο ευαισθησια.

stratigos είπε:
Οκ, το βγαζω απο το μυαλο μου προσωρινα.. ;D
Τελείως.

Και τετοια δυνατοτητα να μην εχει, δεν μπορω να ρυθμισω απο το daw μου το velocity curve? Με το psr το ειχα κανει σε καποια vst που θελαν περισσοτερο ευαισθησια.
Άλλο το velocity curve του ήχου (εξωτερικός ή εσωτερικός) κι άλλο το κατ'ιδίαν sensitivity του κλαβιέ. Δεν πρόκειται για απλή παράμετρο.
Πήγαινε δοκίμασε και πάρε αυτό που καλύπτει εσένα.

Nαι, αυτο θα κανω. Και παλι σε ευχαριστω και συγνωμη αν σε κουρασα.

Ανεφερα το παραπανω με το velocity curve του daw μιας και το ειχα κανει και ηθελε μετα πιο δυνατα το πληκτρο ωστε να ακουστει ο ηχος με την τελευταια δυναμικη (αν το λεω σωστα) και αυτο ηταν που ηθελα να πετυχω.

Με βαση τους κανονες του φορουμ, μπορουμε να αναφερουμε καταστηματα? Απλα το ρωταω γιατι εχω βρει keyboard σε 2-3 καταστηματα και θα ηθελα να μαθω ποιο εχει καλη φημη και ποιο οχι.

Γενικά, φήμες υπάρχουν διάφορες για ακριβό - φθηνό - φθηνότερο - μεγάλο - μικρό - εγγύηση - υποστήριξη - κλπ κλπ κλπ.

Σημασία έχει όταν χρειαστείς κάτι να κατέχουν το αντικείμενο έτσι ώστε να σου δώσουν άμεση λύση στο πρόβλημα ή απάντηση στο ερώτημά σου και να μην σε παραπέμψουν αλλού.

Από κει και πέρα εσύ αποφασίζεις.

Οκ.

Τελικα πηρα το Novation Impulse 61, που το ειδα και στα δαχτυλα και μαρεσε και δεν με κουρασε. Βεβαια δεν ειχα τη δυνατοτητα να το δω με ηχο αλλα οκ, δεν πειραζει. Σιγουρα πιο ευαισθητο απο το psr που ειχα θα ειναι.

Βεβαια στο μαγαζι που το πηρα μου ειπαν οτι η novation δινει 1 χρονο εγγυηση, αλλα εχω την εντυπωση πως πια, δεν ισχυει τιποτα λιγοτερο απο 2 χρονια. Σωστα?

Να ειστε καλα για ολες τις βοηθειες.

καλοπαιχτο φιλε να μας πεις εντυπωσεις σαν midi controller τι λεει.

Eιχε μεσα και δωρο το vst Bass Station (μια καρτα δηλαδη με το serial number και οδηγιες να το κατεβασω απο το site της novation και πως να το κανω εγκατασταση και ενεργοποιηση με τον κωδικο).

Waterfall-K είπε:
Ποσο το πηρες τελικα και απο που?
Το πηρα στα 325 ευρω απο Toney's keyboards που το ειχε ετοιμοπαραδοτο.

καλοπαιχτο φιλε να μας πεις εντυπωσεις σαν midi controller τι λεει.
Να εισαι καλα. Ναι, θα ενημερωσω. Λιγο το επαιξα πριν και ειδα μεγαλη διαφορα απο το psr. Εχει πολυ λεπτομερεια στο πατημα.

Eστειλα μυνημα στην novation για να ρωτησω για το αν οντως εχουν μονο ενα χρονο εγγυηση οπως μου ειπαν στο καταστημα που το πηρα ή παραπανω και μου απαντησαν το εξης:

The warranty is for one year on Novation products in Europe. The only exception I know of is Thomann in Germany.

Please make sure you register your product on our website to validate your warranty.

Δεν ειναι περιεργο ρε παιδια, να δινουν μονο ενα χρονο?

Ξαναγραφω τωρα που το εχω δει πιο πολυ το keyboard. Λοιπον, το clavie του με εχει βολεψει μια χαρα. Ηρθε και το πιανο της Alicia Keys σημερα (απο την Native Instruments) και μια χαρα το θεμα velocity που λεγαμε. Με το fl studio βρηκα πως να συγχρονιζω τα faders, knobs κλπ για τους διαφορους αυτοματισμους και ολα πανε ρολοι. Αυτο που ηθελα να κανω, πλεον το κανω. Χωρις να μπλεκω τοσο με mouse κλπ. Ψαχνω τωρα να δω τι γινεται με το transpose γιατι στο psr που ειχα ειχε να κανει transpose ανα ημιτονιο ενω αυτο εχει μονο ανα οκταβα (εως 3 πανω - κατω) και με ξενερωνει καπως. Βεβαια μπορεις να αλλαζεις αυτο στο καθε vst γενικα αλλα καλυτερα θα ηταν να το εκανε απο μονο του.

Γενικα ειμαι πολυ ευχαριστημενος παιδια και ευχαριστω για τις συμβουλες σας.

Παρόλο που είναι παλιό το θέμα, σε περίπτωση που κάποιος το διαβάζει τώρα να σημειώσω ότι το fatar vmk 88 είναι διαφορετικό απ' το fatar vmk 188. Το πρώτο ειναι ημιβαρυκεντρισμένο. Είναι απ' τα λίγα 88αρια ημιβαρυκετρισμένα, και αν δεν είχες αγοράσει ήδη το novation  θα ήταν ιδανικό για σένα πιστεύω. Ελαφρύ πλήκτρο αλλά πάρα πολύ καλό για να παίξεις ακόμα και πιανιστικά μέρη. Κρίμα που βλέπω ότι το αποσύρουν απ' την αγορά.. εγώ το είχα πάρει όταν το είχε ο θωμάς ακόμα..νομίζω 289.. με πολλά knobs,faders κτλ

Trending...

Νέα θέματα

Back