- Πόντοι
- 18
Η αλήθεια είναι και εγώ με αυτή την "λογική" κατέληξα στο roland...αλλά δεν είναι και πολύ σοβαρό κριτήριο το τι λέει ο καθένας ή αν τύχει κάτι σε 1 στους 2098537. Για αυτό καλύτερα λίγο στατιστικά και μέχρι εκει
ο.κ. κατάλαβα.stratigos είπε:Παντα επαιζα αρμονιο απο μικρος. Ποτε πιανο. Περσυ πηρα ενα πιανο που μου το εδωσε γνωστος αλλα το εχω στο εξοχικο και δεν εχω παιξει ιδιαιτερα για να δω αν με κουραζει (θελει και κουρδισμα, ενα πολωνικο τοιχου ειναι αλλα μου διαφευγει η μαρκα). Οποτε πιανιστας δεν ειμαι, θελω κατι για να παιζω ναι μεν πιανο vst και να εχω καλυτερο sensitivity αλλα και να μην με κουραζει διοτι με το ιδιο keyboard θα παιζω και leads, synths, βιολια κλπ.
Οπότε, ειδικά εσύ και γι'αυτό που θες, μπορείς να κάνεις την δουλειά σου και με ένα μη βαρυκεντρισμένο.... και για αυτο κοιταω τα ημι-βαρυκτρισμενα.
Εκ πρώτης όψεως, με απλά κριτήρια και για έναν entry level χρήστη, ανοίκει.Οσον αφορα αυτο που λες περι 1000 ευρω με βαρυκεντρισμενα, το fatar vmk88 δεν ανοικει σε αυτη την κατηγορια?
Διότι αυτοί που το λένε δεν έχουν σχέση με κλαβιέ πιάνου (ή κοροϊδεύουν) και κατ'επέκταση δεν έχουν δοκιμάσει καλό - σημερινό βαρυκεντρισμένο.Γιατι λενε πως εχει πολυ καλο clavie με βαρια πληκτρα αλλα εχει πολυ πιο κατω απο 1000 ευρω.
Εντελώς προσωπική μου γνώμη.Άσχετα από τον κατασκευαστή και τα μοντέλα του, πρώτη είναι η Ιαπωνία, πολύ μετά η Ιταλία και τέλος με πολύ μεγάλη διαφορά η Κίνα. Επαναλαμβάνω, εντελώς προσωπική μου γνώμη.Ποιες χωρες να εχω υπ'οψην?
Τώρα το είδα αυτό !!!stratigos είπε:Kαι πανω σε αυτο που λες, να προσπαθησω να παιξω με μικρο clavie, με τετοιο επαιζα τοσο καιρο (yamaha psr 2000 με απλα πληκτρα) και μια χαρα ημουν απλα τωρα θελω παραπανω ευαισθησια. Η οκταβες δεν με απασχολουν οταν ειναι πανω απο 5 ειμαι οκ και να σου πω την αληθεια και στο psr που επαιζα πιανο, σπανια χρησιμοποιουσα την πρωτη οκταβα και την τελευταια. Ισως μονο καποιες νοτες απο το τελος της πρωτης και την αρχη της τελευταιας και με εχει βαλει σε σκεψη μηπως και με ενα 49αρι ειμαι οκ, που βρισκω και μεγαλυτερη ποικιλια και ειναι και πιο φθηνα. Βεβαια δεν μπορω να παρω το ρισκο και για αυτο λεω 61 να ειμαι σιγουρος.
Όχι, σε καμία περίπτωση. Είναι κάτι μεταξύ και στο περίπου.Υπ'όψη ότι υπάρχουν δύο ειδών ημι-βαρυκεντρισμένα. Αυτά που "φοράνε" πλήκτρα τύπου synth και αυτά που "φοράνε" πλήκτρα τύπου πιάνου, οπτικά. Αν τα δεις από την μπροστινή πλευρά, θα καταλάβεις την διαφορά των δύο. Επίσης διαφέρει και το μάκρος (βάθος) των πλήκτρων, όχι όμως σε όλα αλλά στα περισσότερα. Το πλήκτρο του πιάνου σε βάθος είναι πιό βαθύ (μακρύ) απ'ότι των synth.stratigos είπε:Και το ημι-βαρυκεντρισμενο που ζηταω εγω το κατατασεις στα βαρυκεντριοσμενα?
Ακριβώς, αρκεί να σου κάνει.Σωστο και αυτο, οτι εχω δηλαδη ως σημειο αναφορας το psr οποτε μπορει οποιο αλλο και να δω (καλο - κακο) να μου φανει σουπερ...
Σαφώς, αυτό μπορεί να το συναντήσεις σε όλες τις κατηγορίες (ημι..., βαρυ..., κλπ).Εξαρτάται από τον κατασκευαστή και τι εννοεί ο κατασκευαστής με τον όρο βαρυ-ημι... κατά την δική του άποψη.stratigos είπε:Α! Οποτε μπορει ενα πληκτρο να ειναι ημι-βαρυκεντρισμενο αλλα στην οψη να μην ειναι σαν πιανου (πχ να μην ειναι σαν του axiom)?
θυμηθηκα και την μαρκα. Ειναι της Legnica.stratigos είπε:Περσυ πηρα ενα πιανο που μου το εδωσε γνωστος αλλα το εχω στο εξοχικο και δεν εχω παιξει ιδιαιτερα για να δω αν με κουραζει (θελει και κουρδισμα, ενα πολωνικο τοιχου ειναι αλλα μου διαφευγει η μαρκα).
Παράδειγμα:stratigos είπε:Αν ισχυει το παραπανω οπως το εγραψα και καταλαβα καλα, δωσε και αν δεν σου ειναι κοπος ενα παραδειγμα..
Και δεν το ειχα προσεξει. Ειχα την εντυπωση οτι ειναι σαν πιανου στην οψη.WildchildGR είπε:Και του cme έτσι είναι.
Ωπα... εδώ στάσου γιατί πήρες φόρα, να σε προλάβω ;Dstratigos είπε:Οντως, για πληκτρα απλου synth φαινονται. Και αντε εγω να καταλαβω τι ευαισθησια εχει οτι παω να δοκιμασω, αφου τα περισσοτερα στα μαγαζια φανταζομαι θα τα δω χωρις ηχο αρα δεν θα μπορω να ακουσω την δυναμικη των πληκτρων τους (αν το λεω σωστα).