• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Επιλογή budget Κεφαλή μπάσου

funky_bassman είπε:
Όταν ρωτάς για ΚΕΦΑΛΗ μπάσου και μετά η επόμενη ερώτηση σου είναι αυτή:Τι να απαντήσω? Ότι σύνδεσα την ΚΕΦΑΛΗ σε ακουστικά?

Κι όταν δεν ξέρεις τι παίζει με τον άλλον από την άλλη μεριά του υπολογιστή ας μην βιάζεσαι να τον κρίνεις...
Ο sorry τώρα το είδα  :o ήθελα να μάθω με τι καμπίνα τον άκουσες και έγραψα (την) αντί για τι ............................

BASSKILLER είπε:
Hartke HA 2500  ;)απο την μικρη μου πειρα 30 χρονια, σε αυτη την κατηγορια τιμης ειναι πολυ καλη επιλογη
Και πιο πολύ σε αυτόν κλείνω από αυτά που άκουσα (youtube) αλλά και από αυτά που διάβασα , από τα μεγαλύτερα τέρατα του μπάσου παίζουν με Hartke . Διάβασα όμως και για αδύναμο ήχο οπότε οι γνώμες διαφέρουν ..........

Πάντως φίλε Apollon, από τα συμφραζόμενα του thread- ηχογράφηση στο σπίτι, οπότε να θεωρήσω σε υπολογιστή- μάλλον μια πολύ καλή κάρτα ήχου θες (με καλούς κονβέρτορες) και ένα preamp, παρά κεφάλι/ καμπίνα.

Πάντως των τριών κεφαλών που έθεσες- όπως είπα- συμφωνώ με τον Κώστα (προσωπικά ότι Eden έχω παίξει μου άρεσε). 

Οι Hartke (που παίζω συχνά - πυκνά στο studio) κακούς δεν τους λες- το αντίθετο μάλιστα- αλλά δεν είναι του απολύτου γούστου μου (μου αρέσουν όμως τα ηχεία τους).

Από εκεί και πέρα καρφώνεις, ακούς και όποιος είναι του γούστου σου... 

Terry RoscoeBeck5 είπε:
??? ??? ??? ::) ::) ::) ;D ;D ;D

Τι είναι πάλι τούτο το... tress  ;D ;D ;D

ΥΓ: Συντάσομαι μετά του audio (Eden)
Κατάλαβα τι λέει ο φίλος (Trace Eliot) έχει γίνει η Ashdown από τι διάβασα η μάρκα ....Και εγώ από τι έχω ακούσει η Eden έχει πολύ καθαρό ήχο.

apollon70 είπε:
Κατάλαβα τι λέει ο φίλος (Trace Eliot) έχει γίνει η Ashdown από τι διάβασα η μάρκα ....

Και εγώ από τι έχω ακούσει η Eden έχει πολύ καθαρό ήχο.
Καθαρό ήχο μπορούν (σχεδόν) να έχουν τα πάντα- εξαρτάται από την χρήση.

Και οι Hartke μια χαρά καθαρό ήχο έχουν... Οι λεπτομέρειες (που ο καθένας μας έχει στο κεφάλι του  :D) κάνουν την διαφορά.

Προσωπικά μου αρέσουν περισσότερο τα μεσαία του Eden από του Hartke  (γεροντό ιδιοτροπίες)  ;D

Το θέμα όμως είναι τι αρέσει σε εσένα...

apollon70 είπε:
Κατάλαβα τι λέει ο φίλος (Trace Eliot) έχει γίνει η Ashdown από τι διάβασα η μάρκα ....

Και εγώ από τι έχω ακούσει η Eden έχει πολύ καθαρό ήχο.
Και η Eden έχει γίνει marshall...Για αυτό άκου πριν πάρεις,καινούριο τουλάχιστον

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Πάντως φίλε Apollon, από τα συμφραζόμενα του thread- ηχογράφηση στο σπίτι, οπότε να θεωρήσω σε υπολογιστή- μάλλον μια πολύ καλή κάρτα ήχου θες (με καλούς κονβέρτορες) και ένα preamp, παρά κεφάλι/ καμπίνα.
Αυτή είναι η απάντηση.&-

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Καθαρό ήχο μπορούν (σχεδόν) να έχουν τα πάντα- εξαρτάται από την χρήση.

Και οι Hartke μια χαρά καθαρό ήχο έχουν... Οι λεπτομέρειες (που ο καθένας μας έχει στο κεφάλι του  :D) κάνουν την διαφορά.

Προσωπικά μου αρέσουν περισσότερο τα μεσαία του Eden από του Hartke   (γεροντό ιδιοτροπίες)  ;D

Το θέμα όμως είναι τι αρέσει σε εσένα...
Πολύ χρήσιμα αυτά που λες απλά πιστεύω ότι μερικοί έχουν πιο καθαρό σήμα από κάποιους άλλους.  

warwickplayer είπε:
Και η Eden έχει γίνει marshall...Για αυτό άκου πριν πάρεις,καινούριο τουλάχιστον
Δεν το ξέρα αυτό από τι φαίνεται η κρίση έχει κάνει πολλά  ::)ηΑυτό πού λες είναι το σωστό πρώτα ακούς και μετά παίρνεις, αλλά δεν υπάρχει πάντα αυτή η επιλογή .

Terry RoscoeBeck5 είπε:

Πάντως των τριών κεφαλών που έθεσες- όπως είπα- συμφωνώ με τον Κώστα (προσωπικά ότι Eden έχω παίξει μου άρεσε).   

Οι Hartke (που παίζω συχνά - πυκνά στο studio) κακούς δεν τους λες- το αντίθετο μάλιστα- αλλά δεν είναι του απολύτου γούστου μου (μου αρέσουν όμως τα ηχεία τους).

Από εκεί και πέρα καρφώνεις, ακούς και όποιος είναι του γούστου σου... 
Έχω αρκετά καλή κάρτα την Mackie onyx blackjack και πιστεύω ότι με μια κεφαλή και θα ακούω από την καμπίνα και θα γράφω από το out d.i  ;)

pericles είπε:
Καλημερα σαν ''παληος'' ντραμμερ εχοντας αμεση σχεση με τους μπασιστες και τα μηχανηματα τους στα χρηματα που διαθετεις μπορει να βρεις εναν καλο μεταχειρισμενο TRESS ELIOT.

Ωραια  μηχανηματα με αρκετα watt και ογκο στον ηχο τους χωρις προβληματα.Απ'οτι ξερω και στο στουντιο ειναι μια χαρα.Οι μπασιστες ξερουν καλυτερα βεβαια ....αλλα και μια γνωμη απο τα συνεταιρακια τους (ντραμμερ) δεν πειραζει.

Επισης κυταξξε για κανενα μεταχειρισμενο FENDER BASSMAN με λυχνιες η ACOUSTA .Και τα δυο ειναι σχεδον ιδια σε αποδοση αλλα με τον Fender να υπερτερει σε αξιοπιστια που αφορα τα υλικα του.Αν πετυχεις καποιον του 1970-1976 θα τον ευχαριστηθεις.Εχω εναν του 1974 που μετα απο ενα φθηνο service (λαμπες -πυκνωτες ) κελαιδαει.Και φυσικα δεν τον αλλαζω με κανεναν απο τους συγχρονους πλην οπως ειπα και πριν tress Eliot .
Τους Trace Eliot τούς έχω σε εκτίμηση από παλιά, όσο αφορά τα ιερά vintage τέρατα που λες θα ήθελα να τα έχω  στην συλλογή μου, αλλά στην περίπτωση μου θα με δυσκόλευαν για αυτό που τα θέλω.

apollon70 είπε:
Έχω αρκετά καλή κάρτα την Mackie onyx blackjack και πιστεύω ότι με μια κεφαλή και θα ακούω από την καμπίνα και θα γράφω από το out d.i  ;)
ΟΚ have it your way- αλλά κατά την ταπεινή μου άποψη είναι λίγο πλεονασμός, αφού ούτως ή άλλως θα ακούς (και) από τα μόνιτορ σου.

Πάντως και με έναν combo που δίνει balanced out κάνεις την ίδια δουλειά, χωρίς να μπλέκεις με κεφάλια και καμπίνες (που και κόστος είναι και κιλά και πιάνουν και πολύ χώρο). 

Terry RoscoeBeck5 είπε:
ΟΚ have it your way- αλλά κατά την ταπεινή μου άποψη είναι λίγο πλεονασμός, αφού ούτως ή άλλως θα ακούς (και) από τα μόνιτορ σου.

Πάντως και με έναν combo που δίνει balanced out κάνεις την ίδια δουλειά, χωρίς να μπλέκεις με κεφάλια και καμπίνες (που και κόστος είναι και κιλά και πιάνουν και πολύ χώρο).   
Έχεις δίκιο σε ότι λες αλλά είναι να φάει κώλυμα ο άνθρωπος !Όσο αφορά ta monitor μπουκώνουν εύκολα με το μπάσο και είναι χάλια άμα πιέζονται ενώ είναι πολύ καλά .

apollon70 είπε:
Έχεις δίκιο σε ότι λες αλλά είναι να φάει κώλυμα ο άνθρωπος !
Α, φίλος έτσι είναι αυτά...  ;D

Τα κωλύματα τα πληρώνουμε (και αν δεν έχουμε σκάσει ένα περίδρομο λεφτά για τέτοια)  :D

Οπότε κατανοώ ότι διακαώς πας για κεφάλι/ καμπίνα (βγάζω έξω λοιπόν τον combo).  ;)

Οπότε επανέρχομαι στο αρχικό: Πάρε το μπάσο σου και όρμα  ;D ;D ;D να ακούς κεφάλια (αλλά και καμπίνες καθώς κάποια θα πρέπει να ματσάρεις στο κεφάλι). 

Το τελικό κομμάτι (power) τότε γιατί το θες αφού θα σου είναι άχρηστο;

Καλύτερα να δώσεις τα χρήματα για έναν καλύτερο preamp με σοβαρό DI. Και χώρο και βάρος και ρεύμα γλιτώνεις και καλύτερη ποιότητα σήματος και ευελιξία έχεις.

Και εντάξει, καλώς ή κακώς, δεν θες pedal preamp με DI.

Υπάρχουν όμως τόσοι άλλοι rack mounted.....

Δικά σου είναι όμως, ότι θες τα κάνεις ....

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Α, φίλος έτσι είναι αυτά...  ;D

Τα κωλύματα τα πληρώνουμε (και αν δεν έχουμε σκάσει ένα περίδρομο λεφτά για τέτοια)  :D

Οπότε κατανοώ ότι διακαώς πας για κεφάλι/ καμπίνα (βγάζω έξω λοιπόν τον combo).  ;)

Οπότε επανέρχομαι στο αρχικό: Πάρε το μπάσο σου και όρμα  ;D ;D ;D να ακούς κεφάλια (αλλά και καμπίνες καθώς κάποια θα πρέπει να ματσάρεις στο κεφάλι). 
Μεγάλη κουβέντα αυτή που είπες Terry RoscoeBeck5 τα πάθει και τα κωλύματα τα έχω πληρώσει ακριβά και όχι μόνο στην μουσική ..........

audiokostas είπε:
Το τελικό κομμάτι (power) τότε γιατί το θες αφού θα σου είναι άχρηστο;

Καλύτερα να δώσεις τα χρήματα για έναν καλύτερο preamp με σοβαρό DI. Και χώρο και βάρος και ρεύμα γλιτώνεις και καλύτερη ποιότητα σήματος και ευελιξία έχεις.

Και εντάξει, καλώς ή κακώς, δεν θες pedal preamp με DI.

Υπάρχουν όμως τόσοι άλλοι rack mounted.....

Δικά σου είναι όμως, ότι θες τα κάνεις ....
Έχεις δίκιο φίλε audiokostas και ελπίζω να μην σε θυμηθώ μετά  ;) και και πω οχχχ ??? δίκιο είχε.Μου αρέσει που κατάλαβες ότι δεν θέλω πετάλια  ;) ! είχα της Tech 21 και δεν μου άρεσε .

gdevelek είπε:
Δεν ισχυρίστηκα πως είπες πως "δεν έχω αρκετά βατ", μιας και 45 χρονών δεν γράφω αόριστες απαντήσεις. Αναφέρθηκα στον ΜΟΝΙΜΟ βραχνά αναρίθμητων μπασιστών, που διαρκώς βλέπουν πως τα βατ δεν τους αρκούν.

Με συγχωρείς που σου πρότεινα κάτι εντός του προϋπολογισμού σου αλλά εκτός του στενού χώρου όπου είσαι, όπως φαίνεται, ορκισμένος να κινηθείς. Δεν θα το ξανακάνω.

Καλή συνέχεια.
Φίλε και πάλη συγνώμη ότι και να πω είναι λίγο  :-[ μόλις τώρα είδα αυτό που έγραψες ''λύνεται οριστικά'' και εγώ διάβασα ''λίγο αόριστα'' ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω.Τελικά είχα πίεση από το πρωί και δεν είχα πάρει χάπι πίεσης και έτσι είχα χωρίς να καταλάβω το γιατί  πονοκέφαλο, θολούρα, νεύρα, τα έχει αυτά η κώλο-πιεση.

Επειδή αυτό το επικό thread είναι πρόκληση  ;) ....να σας πω και εγώ ότι όλο αυτό που περιγράφετε για home entertainment το έχω κάνει πολύ απλά με έναν ταπεινό Fender Bronco 40 (220ευρώ καινούριος) ο οποίος λειτουργεί και σαν κάρτα ήχου καθώς συνδέεται με USB με το laptop για direct recording, έχει γουστόζικες προσομοιώσεις γνωστών κεφαλών, tuner,compressor, ενσωματωμένα εφέ για παιχνίδι και άπειρη παραμετροποίση τόσο των κεφαλών/καμπινών, όσο και των εφέ με software που περιέχεται στην συσκευασία  ;D. Το 10αράκι ηχείο, ως αναμενόμενο, δεν τινάζει το σπίτι στον αέρα αλλά είναι πολύ γλυκό, καθαρό και μπασάρει πέρα από τα αναμενόμενα.

Δεν μπορείτε να πιστέψετε πόσο διασκεδαστικά και εύκολα στην χρήση είναι αυτά τα 220 ευρουλάκια.

Ελπίζω να σας μπέρδεψα... ;)

Vac είπε:
Επειδή αυτό το επικό thread είναι πρόκληση  ;) ....να σας πω και εγώ ότι όλο αυτό που περιγράφετε για home entertainment το έχω κάνει πολύ απλά με έναν ταπεινό Fender Bronco 40 (220ευρώ καινούριος) ο οποίος λειτουργεί και σαν κάρτα ήχου καθώς συνδέεται με USB με το laptop για direct recording, έχει γουστόζικες προσομοιώσεις γνωστών κεφαλών, tuner,compressor, ενσωματωμένα εφέ για παιχνίδι και άπειρη παραμετροποίση τόσο των κεφαλών/καμπινών, όσο και των εφέ με software που περιέχεται στην συσκευασία  ;D. Το 10αράκι ηχείο, ως αναμενόμενο, δεν τινάζει το σπίτι στον αέρα αλλά είναι πολύ γλυκό, καθαρό και μπασάρει πέρα από τα αναμενόμενα.

Δεν μπορείτε να πιστέψετε πόσο διασκεδαστικά και εύκολα στην χρήση είναι αυτά τα 220 ευρουλάκια.

Ελπίζω να σας μπέρδεψα... ;)
Φίλε μου σε ευχαριστώ για την πρόταση που κάνεις και θα το δω σοβαρά, αν και το ερώτημα μου αρχικά είναι πια κεφαλή να πάρω αν και τελικά μπερδεύτηκα λίγο.Τώρα η θα πάρω ότι μου την δώσει έτσι ή θα βγω και θα πάρω σβάρνα τα μαγαζιά για δοκιμές  ;D Είχα combo της Warwick πολύ καλός αλά χωρίς πολλές ρυθμίσεις και χωρίς xlr, καλά για D.I δεν με πολύ-νιάζει γιατί εχει η κάρτα ήχου μου. Λέω να περάσω σε κεφαλή που και ακούς από την καμπίνα αλλά και γράφεις από το xlr d.i . Στο yoytube έχω ακούσει εκπληκτικά αποτελέσματα με αυτήν την μέθοδο !

Trending...

Νέα θέματα

Back