Κεφαλή μπάσου. Αναζήτηση.

audiokostas είπε:
Ξέρετε τίποτα για τον Line 6 HD-400 ;

Θα εκτιμούσα απάντηση μόνο εάν τον έχετε ακούσει ή έχετε ακούσει για αυτόν και όχι τι πιστεύετε για την μάρκα.

Αν και μου φαίνεται ότι μάλλον θα περάσω αύριο από τον Νάκα να τον ακούσω.
Εχω δοκιμασει τα μικροτερα κομπο και προσωπικα μου αρεσαν περισσοτερο τα 2 πιο "καθαρα" amp models τους το "clean" και το "RnB". Τα υπολοιπα μου φανηκαν λιγο υπερβολικα (οχι τοσο ως προς το βαθμο του overdrive, οσο για το γεγονος το παρακαναν τονιζοντας τα χαρακτηριστικα καθε ενισχυτη εχοντας ενα αφυσικα χρωματισμενο αποτελεσμα). Με τα εφε δεν πολυασχοληθηκα, μου φανηκαν "good enough" για το υπνοδωματιο αλλα δεν ακουσα κατι το εξαιρετικο.

Αν τον ακουσεις  πες και δω εντυπωσεις.

Τον Line6 τελικά δεν τον άκουσα.  :-\

Μου φάνηκε μεγάλος βαρύς και ................ Line 6. Προκατάληψη ξεπροκατάληψη με τα κολλήματά μου δεν παίζω.  8)

Πήγα λοιπόν και πήρα τον Eden Nemesis NA-320 (που προτιμήθηκε από τον ομόσταυλο και πιο δυνατό RS400).

Έβγαλα το ενισχυτικό κομμάτι (το οποίο το φτιάχνω pro/small practice amp για το σπίτι) από τον Peavey combo που είχα και τον χρησιμοποίησα με το 15άρι Scorpion του ως καμπίνα μόνο.

Δεν είναι το καλύτερο που μπορεί να γίνει ως καμπίνα, συνυπολογιζομένου του γεγονότος ότι η ανάρτηση του Scorpion πνέει τα λοίσθια (και θα εκτιμούσα προτάσεις για αλλαγή μεγαφώνου) αλλά μου έδωσε μία πρώτη αίσθηση τι μπορεί να κάνει ο amp.

Και τελικά μπορεί να κάνει πολλά  ;D

Το τριήμερο ο συνδιασμός δοκιμάστηκε με τρία μπάσα (Ενα με 2 passive humbuckers και flat χορδες, ένα Fender PJ passive και ένα με 2 active EMGs).

Απόλυτα ευχαριστημένος. Και δεν είναι εύκολο. Και αυτό γιατί κυνηγάω έναν ήχο που δεν θα είναι μοντέρνος (hi fi) αλλά vintage χωρίς την αγριαδες, μουνταμάρες και mushy συμπεριφορές και άλλες ελλείψεις ακρίβειας.

Ειδικά το μπάσο με τους EMG είναι δύσκολο να το φέρω στα γούστα μου. Με τον Εden και με λίγο tweaking στα κουμπιά (χωρίς το pad των -12db) ήρθε κι έκατσε πολύ καλά.

Ένα πολύ καλό compression που δεν θολώνει, το καταπληκτικό enhance που δεν δίνει άχρηστες subsonic χαμηλές αλλά πλουτίζει τον ήχο (αμα δεν το παρακάνεις), άμεσα responsive eq (κάθε κλικ - ναι είναι stepped  ;D - μετράει) και με phones για εξάσκηση χωρίς να ξυπνάνε οι γείτονες. Το semi parametric αλλού το χρειάστηκα, αλλού μου ήταν άχρηστο. Δεν είναι ακριβώς αθόρυβο (μην το παίρνετε σοβαρά αυτό, είμαι υστερικός σε αυτά) αλλά τίποτα που να ενοχλεί σε καταστάσεις (πάυσης της) πρόβας.

Δεν ξέρω αν θα ναι ικανό για μικρά live αλλά ειδικά με 4ωμη καμπίνα νομίζω ότι θα το κάνει άνετα.

Ι will keep you posted.

Πέρα από τα καλορίζικα και να ζήσουμε περιμένω τις μεγαφωνικές σας προτάσεις.

15άρι, καλό θα ταν αλαφρύ να είναι (neoδήμιος), 4ωμο ιδανικά, οικονομικό απαραίτητα.

audiokostas είπε:
Πέρα από τα καλορίζικα και να ζήσουμε περιμένω τις μεγαφωνικές σας προτάσεις.

15άρι, καλό θα ταν αλαφρύ να είναι (neoδήμιος), 4ωμο ιδανικά, οικονομικό απαραίτητα.
Καλοπαιχτος,Μαεστρο! :)

Εγω το αλαφρυ,δεν το προτεινω στην ηλικια μας....

Μην ξεχνας οτι "περναμε" τη "δευτερη εφηβεια" μας!

Χρειαζομαστε γυμναστικη και φυσικη κατασταση!

Παρε ενα Eliminator! ;D

eliminator_front.jpg

yann είπε:
Καλοπαιχτος,Μαεστρο! :)

Χρειαζομαστε γυμναστικη και φυσικη κατασταση!

Παρε ενα Eliminator! ;D
Μερσί Μάστορα.

Που τα θυμήθηκες ρε παππούλη;

Έχεις παίξει με αυτά; Τρομερή ατάκα αλλά λίγο στεγνά αν θυμάμαι καλά (it's been a long time).

Πάντα είχα την εντύπωση ότι ήταν κατασκευή κόρνας (horn) εν είδη Klipsch La Scala αλλά από ότι βλέπω (βρήκα το καταπληκτικό, για σεμινάριο <A HREF="http://go2.wordpress.com/?id=725X1342&site=chateauxtech.wordpress.com&url=http%3A%2F%2Fchateauxtech.files.wordpress.com%2F2008%2F09%2Feliminator-series-eds.pdf">manual</A> ) είναι ιδιότυπη κατασκευή. Μαζί με τον Peavey σου (και τα δύο μαζί πάνε στα 100 κιλα) θα είναι τόσο portable όσο και ο Παρθενώνας.

Αλλά με ένα χερούλι από πάνω κουβαλιώνται εύκολα πιστεύω.

Παιδιά περιμένω ακόμα προτάσεις μεγαφώνων.

Αν βοηθάει, η καμπίνα είναι ported γύρω στα 50 λίτρα....

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
audiokostas είπε:
Παιδιά περιμένω ακόμα προτάσεις μεγαφώνων.

Αν βοηθάει, η καμπίνα είναι ported γύρω στα 50 λίτρα....
Συγγνωμη αλλα σκοπευεις να βαλεις ενα μεγαφωνο το οποιο ακουστηκε καλα σε καποιον ή ελπιζεις να εχει λαβει υπ οψιν του τα χαρακτηριστικα της καμπινας σου?

Δεν θα ηταν πιο φρονιμο να ψαξεις βασει της καμπινας που ηδη εχεις το σωστο μεγαφωνο?

Να αλλάξω το basket μόνο (ο μαγνήτης ξεβιδώνει !! προς τιμήν της καταπληκτικής Peavey) από το Scorpion είναι μία σίγουρη λύση.

Είναι σίγουρο όμως ότι η τεχνολογία των μεγαφώνων έχει προχωρήσει και τα S-15825 δεν ήταν η πεμπτουσία των μπασιστικών ακουσμάτων.

Έχεις κάποιο δίκιο για τις Thiele & Small παραμέτρους των μεγαφώνων (γνωρίζω τις υπάρχουσες) αλλά δεν χρειάζεται και τόσο μεγάλο fine tuning όταν το μεγάφωνο χοντρικά ανταποκρίνεται στα λίτρα και από τη στιγμή που δεν ρυθμίζεται κατά μήκος η εκτόνωση (reflex).

Βέβαια κάθε πρόταση θα την μετρήσω με το Winisd για να δω απόκριση και πιθανό roll-off αλλά στις εντάσεις που θα παίζει δεν πιστεύω θα τίθεται ζήτημα αν χοντρικά ταιριάζει το ηχείο.

Ακουστικές εμπειρίες ζητάω να ακούσω αν υπάρχουν.

Σε ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον.

Tι θα έλεγες για τα Eminence Basslite? Και 4Ω και Νεο και όχι ακριβά. Δεν τα έχω δοκιμάσει ούτε τα έχω ακούσει αλλά φίλος μπασίστας είπε καλά λόγια....

myster_maze είπε:
Tι θα έλεγες για τα Eminence Basslite? Και 4Ω και Νεο και όχι ακριβά. Δεν τα έχω δοκιμάσει ούτε τα έχω ακούσει αλλά φίλος μπασίστας είπε καλά λόγια....
ΑΚΡΙΒΩΣ αυτά σκεφτόμουνα (και σκέφτομαι  ;D ).

Απλώς ήθελα να ακούσω γνώμες.

Τhanks maze  ;)

audiokostas είπε:
Έχεις παίξει με αυτά; Τρομερή ατάκα αλλά λίγο στεγνά αν θυμάμαι καλά (it's been a long time).
Ηταν το μπασσοκουτο μου για κανενα χρονο...(αλλα χωρις κορνες!)

Φορουσε το δικο του γουφερ (ΕV) και "το πηγαιναμε" παντα 2...

Ασε που ειναι το πιο πανκ ηχειο που εχω δει ποτε! 8)

Με τον Μκ4 επαιζε απιστευτα,εχανε "λιγο" στις ψηλες βεβαια.

Αλλα αφου και οι "τσιμπητες" βγαινουν τοσο γλυκα απο κει μεσα,

τι να τα κανω τα χ-τρα πριμα?

Λες τελικα να φτιαξω ενα?...

Για "σταθερο",οχι λακουβαλατο... ;D

Ασε με τωρα,γιατι δεν εχω τιποτα να σου προτεινω,

και ειμαι οφτοπης... :(

Που να το φτιάξεις μωρε;

Να κοιμάσαι μέσα του ;

Κάπου το είχα δει, στο manual ήταν, κάπου αλλού ήταν, που έλεγε ότι είναι ιδανικό ηχείο για acid rock.  :P

audiokostas είπε:
Που να το φτιάξεις μωρε;

Να κοιμάσαι μέσα του ;

Κάπου το είχα δει, στο manual ήταν, κάπου αλλού ήταν, που έλεγε ότι είναι ιδανικό ηχείο για acid rock.  :P
-A,...η ειμαστε d.i.y-δες η δεν ειμαστε! 8)

-Αμα χωραει το futon μου! :)

-Γι'αυτο οι acidrock-αδες εχουν μεινει ολοι φυτα..

Τρωγανε πολυ acid και "την ακουγανε" θρη γουεϊ στερεο με τα Eliminator! ;D

Υγ.: Τωρα πρεπει να μεταφρασω τις ιντσες σε mm...

ποτε δεν μπορεσε ο εγκεφαλος μου να χειριστει καλα αυτη τη μοναδα!

Αφου με τα mm ειναι πιο απλα τα πραγματα...

Τι τα θελουμε τα κλασματα?

Αμερικανιες....

Δηλαδή τώρα σοβαρά το σκέφτεσαι;

Δε πας καλά...

yann είπε:
Υγ.: Τωρα πρεπει να μεταφρασω τις ιντσες σε mm...
Καλά στο περίπου. Δεν είναι και θέμα μικρομετρικής ακρίβειας.

Τι τα θελουμε τα κλασματα?

Αμερικανιες....
Αμερικλανιές  :P

Είναι Βρεττανικό το ζήτημα

Θα τα πούμε αυριο από κοντά  ;)

Yann, στηρίζω! Το χαμηλό και ο όγκος από αυτή την καμπίνα θα είναι κορυφαία! Θέλει προσοχή όμως στην επιλογή μεγαφώνου.

1 inch = 2.54 cm

Δεν τα διάβασα όλα τα posts, δεν ξέρω δηλαδή αν αποφάσισες... Εγώ θα σου πρότεινα να κάνεις αυτό που έκανα κι εγώ:

Μπορείς να πάρεις μία από τις 2 αυτές κεφαλές (ανάλογα τα Watt που θες):

http://www.logothetismusic.gr/profet-3-2.html

http://www.logothetismusic.gr/profet-5-1.html (Εγώ αυτήν πήρα)

και αυτό το θαύμα:

http://www.logothetismusic.gr/microbass-ii.html

Έτσι με 627 ευρώ έχεις κεφαλή 300 Watt με τον ήχο της EBS ή με 706 ευρώ έχεις 500 Watt με τον ήχο της EBS.

Σύγκρινέ τα με τα αντίστοιχα:

http://www.logothetismusic.gr/hd-350.html (350 Watt)

http://www.logothetismusic.gr/fafner.html (600 Watt)

Βέβαια πάντα με το σκεπτικό ότι σου αρέσει ο ήχος της EBS.

Επίσης μπορώ να σου πω ότι και η κεφαλή της Warwick από μόνη της έχει πολύ καλό ήχο και ότι το Microbass κάνει και για ένα σωρό άλλα πράγματα.

Μόλις τώρα είδα ότι τελικά αποφάσισες!! Οπότε άκυρο το τελευταίο post μου!!  :P

Καλορίζικος!  :)

myster_maze είπε:
Yann, στηρίζω! Το χαμηλό και ο όγκος από αυτή την καμπίνα θα είναι κορυφαία! Θέλει προσοχή όμως στην επιλογή μεγαφώνου.1 inch = 2.54 cm
Oooρε και με τεχνικη υποστηριξη! :D

-Ειναι οντως ετσι.Συν οτι κλωτσαει γερα!Αυτο με το δικο του μεγαφωνο,που οπως λεει η EV ειναι ειδικου τυπου...να το "βγαζουν" ακομη αραγε?

-Οκ η μια ιντσα...χμμμ.....παμε τωρα....5...και 11 δεκατα εκτα!

(..μου το βρισκεις αυτο,και συνεχιζουμε για ολα τα κομματια,'νταξει? :) )

;D ;D ;D

Πάμε... 5 11/16" = 14.45 εκ. ;D

Aν σου μετατρέψω όλες τις διαστάσεις σε εκατοστά, θα φτιάξεις άλλη μία για μένα?! ;D

Έλα, θα σου βρω και μεγάφωνο! EVM - 15B!

Με υπομονή και τύχη θα βρεθεί και πιο φτηνό, ίσως και από Ευρώπη. Γιατί με τόσα κιλά από Αμερική, τα ταχυδρομικά θα είναι μάματα.  :P

Χρόνια τώρα, δεν διάβασα ούτε άκουσα πουθενά την εξής άποψη: Κεφάλι μπάσου ή κιθάρας = προενίσχυση/ρυθμιστικά + τελικός ενισχυτής => ένα σετάκι από ξεχωριστή προενίσχυση + έναν ξεχωριστό τελικό ενισχυτή. Ο τελικός ενισχυτής που είναι ενσωματωμένος στο κεφάλι ΔΕΝ διαφέρει σε τίποτα από έναν οποιοδήποτε άλλον ενισχυτή, αντίστοιχης τεχνολογίας ή γούστου που μπορούμε να βρούμε σαν stand alone ενισχυτή PA, ή και ως hi-fi. Δηλαδή, δεν υπάρχει ΕΙΔΙΚΟ τελικό στάδιο ενίσχυσης ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ για κιθάρα ή για μπάσσο ή για ότι άλλο. Υπάρχει μόνο ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ προενίσχυση για κιθάρα ή για μπάσσο και αυτό βεβαίως για την είσοδο, ρύθμιση και προετοιμασία του σήματος (ανάλογα με τις ανάγκες της κατηγορίας του οργάνου) για το τελικό στάδιο ενίσχυσης. Συνεπώς, ακόμη και ένα πεντάλι προενίσχυσης να χρησιμοποιήσουμε απευθείας σε έναν τελικό PA και οδηγήσουμε μία καμπίνα, το αποτέλεσμα (αναλόγως των επιλογών μας) δεν διαφέρει σε ΤΙΠΟΤΑ από την φιλοσοφία και την τοπολογία ενός κιθαριστικού ή ενός μπασσιστικού κεφαλιού. Βέβαια, το να παίρνεις ένα έτοιμο και ολοκληρωμένο κεφάλι, σου δίνει την δυνατότητα του να έχεις ένα compact σύστημα. Η άλλη λύση όμως σου λύνει κυριολεκτικά τα χέρια, σε θέματα ευελιξίας και στησίματος του προσωπικού σου set up και έχεις την δυνατότητα να πειραματίζεσαι επ' άπειρον. Σε ένα τέτοιο "σπαστό" σύστημα, είναι 100% σίγουρο, ότι μπορείς να διαλέξεις είτε καλύτερο τελικό, είτε καλύτερη προενίσχυση ως ξεχωριστά κομμάτια, από αυτά που θα βρείς εντός του οποιουδήποτε κεφαλιού. Για όσους δε, αναζητούν ακριβές και γουστόζικες λύσεις άνω των 1000 ευρώ, είναι ακόμη περισσότερο σίγουρο, ότι σε αυτήν την κατηγορία τιμών μπορούν να πετύχουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα σε ένα "σπαστό" σύστημα από ένα compact κεφάλι.

Παραδείγμα πιθανού ενισχυτή (κεφάλι) μπάσου ή κιθάρας ή ότι άλλου γουστάρετε :

http://www.avalondesign.com/vt737sp.html

http://labgruppen.com/products/fp_plus_series/c/fp_4000/

Φυσικά υπερβάλω, με τα συγκεκριμένα κομμάτια, αλλά αυτή είναι η ουσία. Προσθέστε στην προενίσχυση ως insert και το αγαπημένο σας εφφέ, eq, compressor, ή ότι άλλο αγαπάτε και είστε ετοιμοι...για κιθάρα, μπάσσο, μπουζούκι, κλαρίνο, πλήκτρα, μαντολίνο...

A refined Class TD® output stage is optimized for effortless reproduction of extreme low frequency content, μας λέει το εγχειρίδιο του τελικού της Lab Gruppen. Πιστεύετε ότι δεν κάνει για το μπάσσο σας?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
audiobox είπε:
Χρόνια τώρα, δεν διάβασα ούτε άκουσα πουθενά την εξής άποψη...................
Δεν ξερω που διαβαζεις και τι, αλλα εγω εχω δει αρκετο κοσμο που χρησιμοποιει ξεχωριστο pre-power setup. Κι εγω κατι αντιστοιχο κανω εχοντας την προενισχυση στο pedalboard μου.

Γράψε απάντηση...

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back