Δε μου φαίνεται και πολύ πλήρης η ανάλυσή σου... Δηλαδή εξισώνεις 1000+ άτομα που έχουν περάσει από τη βουλή τις τελευταίες δεκαετίες και τους ονομάζεις αυθαίρετα όλους κλέφτες και καθάρματα; Ούτε ΕΝΑΣ δεν ήταν λίγο καλύτερος; Ενώ η δική σου πολιτική αντιπρόταση είναι αφού αγανακτούμε να... μην ψηφίσουμε; Δε νομίζω ότι είναι λύση αυτή.beeros05 είπε:παιδια...το εχετε γ...σει το θεμα με τις κυβερνησεις...τη μια το ΠΑΣΟΚ την αλλη η ΝΔ το ΚΚΕ ο το ΛΑΟΣ και δε συμμαζευεται...
τα πράματα είναι απλά...όσοι ήταν στη Βουλή από το 80 και μετα ΑΠΟ ΟΠΟΙΑ παραταξη και ναταν είναι να τους στησεις στο τοιχο για σκότωμα...στο σκοπευτηριο καισαριανης κιολας
μας κοροϊδεύουν χρονια...ας το σταματησουμε εδω το thread, στη τελικη αφου αγανακτησατε τοσο γιατι ψηφίζετε...? μην πατε να ψηφισετε γιατι απλα θα ψηφισετε τον επομενο κλεφτη κιας φαει και λιγοτερα και παλι κλεφτης θα ειναι...
Δε το γυρνάμε στα μουσικά μας λεω εγω?
Παρεμπιπτόντως, μπορεί σε προσωπικό επίπεδο να κατακρίνω εξίσου οποιονδήποτε τρώει λεφτά, είτε τρώει 100€ είτε 100 εκατομύρια, πλην όμως το να ψηφίσεις κάποιον που θεωρείς ότι θα φάει τα μισά και θα κάνει 10 σωστά πράγματα έχει πολύ σαφείς διαφορές στη ζωή των ανθρώπων σε σχέση με κάποιον που θα φάει τα διπλά και δε θα κάνει τίποτα.
Επίσης μιας και ανέφερες το θέμα των μεταναστών (δεν κατάλαβα πού είδες οποιονδήποτε να καταφέρεται εναντίον τους, εγώ δεν είδα τίποτα τέτοιο, σίγουρα δε δεν είδα κάποιον να λέει "οι αλβανοί είναι κακοί" όπως αναφέρεις), λάβε υπ'όψιν σου ότι η τωρινή κυβέρνηση μόλις έδωσε το πράσινο φως για να παίρνουν ιθαγένεια παιδιά μεταναστών που έχουν γεννηθεί εδώ, κάτι το οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση απέφευγε συστηματικά και για το οποίο τους κατέκρινε και τώρα. Τους πασόκους ΔΕΝ τους ψηφίζω, ξαναλέω, αλλά αυτό είναι ένα βήμα μπροστά και κάτι κοινωνικά δίκαιο. Και είναι μια διαφορετική πολιτική σε σχέση με τη ΝΔ. Μην αράζουμε στον καναπέ μας και πετάμε εύκολες ατάκες "όλοι τα ίδια είναι", "όλοι είναι για σκότωμα" κλπ, γιατί προφανώς σε γενικές γραμμές ΠΑΣΟΚ-ΝΔ έχουν κοινές καταβολές σε αρκετά θέματα, αυτό όμως δε σημαίνει ότι σε κάθε θέμα έχουν ίδια πολιτική - ούτε και εξίσου ικανά στελέχη. Πίστεψέ με, τα παιδιά αυτά που περιγράφει ο νόμος ΔΕΝ θα σου πουν ούτε "το ίδιο θα ήταν να είναι πάνω η ΝΔ", ούτε "καλά κάνεις και δεν ψηφίζεις". Ο καθένας κρίνει, επιλέγει, ψηφίζει. Και αυτό απλώς ως παράδειγμα για μια διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, για να μην επεκταθώ προφανώς στα υπόλοιπα κόμματα. Γιατί μη μου πεις ότι για τους μετανάστες συμπολίτες μας είναι το ίδιο να πάρει 20% ο ΣΥΡΙΖΑ και 3% το ΛΑΟΣ με το να πάρει 5% ο ΣΥΡΙΖΑ και 15% το ΛΑΟΣ.
Από τον καναπέ μας τα λέμε όλα εύκολα, αλλά όταν ψηφίζουμε υποτίθεται δεν ψηφίζουμε μόνο για εμάς, ψηφίζουμε για όλους τους κατοίκους αυτής της χώρας. Αν λοιπόν θες δικαιώματα για τους μετανάστες τότε όταν ΔΕΝ πας να ψηφίσεις οι μετανάστες χάνουν τη δύναμη που θα έδινε στα αιτήματά τους η ψήφος σου. Είναι κρίμα να βρίσκουμε δικαιολογίες για να μην κάνουμε το καθήκον μας ως πολίτες. Στο κάτω κάτω αν θέλουμε να κατακρίνουμε την πολιτική κατάσταση οφείλουμε κι εμείς να έχουμε κάνει όσα πρέπει.