• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Ενισχυτές - Πεταλομηχανές

Και πάλι βέβαια όσο αποφεύγεις το preamp section με τα time based fx, τόσο καλύτερα. Γενικά για τα time based fx ο κανόνας είναι: post production > fx loop > μπροστά από τον ενισχυτή.
Βέβαια υπάρχουν και πολλοί ενισχυτές (και ακριβοί, και μπουτίκ) που έχουν ΜΑΠΑ fx loop, ενω ο φτηνότατος Hot Rod Deluxe έχει μια χαρά fx loop

Και απο την σκυλοποπ ποτε δε θα περιμενες κατι τετοιο, ε; :ROFLMAO:
Κοίτα.
Τη δουλειά τους,όποια και αν είναι και ανεξάρτητα αν δεν την ακούω, τη σέβομαι.
Αυτό με χαλάει, η "αγωνία " τους για αποστασιοποίηση από το ίδιο τους το έργο, εξάροντας ταυτόχρονα κατι εντελώς διαφορετικό...απαξιώνοντας επί της ουσίας....τη δική τους δουλειά.
Διότι όπως και να το κάνουμε....το μπλουζάκι, είναι "statement ".
Ο ένας με iron maiden, ο άλλος με Metallica.
Τεσπα... είμαι οφ τοπικ.

Καταλαβαινω τι λες.

Αλλα εδω που τα λεμε, και αυτα τα γκρουπ, σκυλοποπ εχουν καταντησει :ROFLMAO:

ΟΚ, εξελιξαν τον ηχο τους τη δεκαετια του 80, βαρια βαρια μεχρι αρχες 90, και απο εκει και περα σκυλοποπ :ROFLMAO: Κανα τσιφτετελι, κανας καρσιλαμας :ROFLMAO: Τα ιδια και τα ιδια.

Ισως δηλαδη να μην ειναι και τοσο παραταιρο.

Δεν ήθελα να ασχοληθώ, αλλά μου δίνεις πάσα.
Τόσο ο Φοίβος, όσο και άλλοι....π.χ. Γκίνος (τον είδα πρόσφατα σε συνέντευξη με μπλούζα Metallica).
Μου φάνηκε αστείο.
Όχι γιατί δεν συνάδει με τη δουλειά τους.
Όχι γιατί δεν συνάδει με την ηλικία τους.
Όχι γιατί δεν συνάδει με το 2024.
Αλλά για όλα αυτά μαζί.
Εγώ, αν έτρωγα ψωμί από την δισκογραφία, θα έβγαινα με μπλουζακι Πέγκυ Ζηνα και Γιώργος Αλκαίος.
Προφανώς με ό,τι μπλούζα θέλουν θα βγουν, απλά διατύπωνω , αφορμής δοθείσης, τις δικές μου "αισθητικές αντιρρήσεις ".

Εγώ νομίζω ότι πρόκειται για μια ισχυρή δήλωση, όπου μας λενε ότι παρότι γράφουν ποπ και λαϊκά, κατά βάθος έχουν διαφορετικά γούστα. Είναι statement.

Κάποιοι άλλοι θέλουν απλά να αποτίσουν φόρο τιμής σε κάποια συγκροτήματα/μουσικους.

Θα μου έκανε εντύπωση εάν φορούσαν φανέλα με κάποιον καλλιτέχνη που συνεργάζονται και θέλουν να προωθήσουν. Δε συνηθίζεται κατι τέτοιο.

Εγώ νομίζω ότι πρόκειται για μια ισχυρή δήλωση, όπου μας λενε ότι παρότι γράφουν ποπ και λαϊκά, κατά βάθος έχουν διαφορετικά γούστα. Είναι statement.
Και εγώ αυτό πιστεύω.
Και αντί να κάνουν το σταυρό τους, που έφαγαν ψωμί με τις βλακείες που γράψαν (ορίστε το είπα)....το τρίβουν και στη μούρη....του κοινού τους

Πεταλομηχανη είναι ο ενισχυτής που δεν προβληματίζει τον κιθαρίστα που θέλει να βάλει πετάλια μπροστά. Δεν είναι όλοι οι ενισχυτές ικανές πεταλομηχανες. Κάποιοι είναι μπασατοι και scooped και δεν τους αρέσουν πχ τα fuzz, κάποιοι άλλοι είναι πολύ πριματοι ή με έντονα ψηλομεσαια και δεν τα πάνε καλά πχ μοντέρνα distortion. Οι περισσότεροι έχουν κουσούρια και προσπαθούμε να βάλουμε πετάλια που ταιριάζουν και μαγνήτες που βοηθούν να δέσει το γλυκό.
Και είναι και κάποιοι άλλοι ενισχυτές με τόσο ουδέτερο eq και ωραίο φυσικό compression, όπου τους βάζεις ο,τι πετάλι θέλεις (και ο,τι κιθάρα θέλεις) και παίζεις ότι είδος μουσικής θέλεις. Αυτοί ονομάζονται πεταλομηχανες.

Κάποιοι άλλοι θέλουν απλά να αποτίσουν φόρο τιμής σε κάποια συγκροτήματα/μουσικούς

Για να βάλουμε το θέμα Φοίβος σε ακόμα πιο σωστή διάσταση, ο άνθρωπος δεν πήγε στην ΕΡΤ φορώντας μπλουζάκι number of the beast. Φορούσε σακάκι και από κάτω μπλουζάκι που έλεγε Nicko McBrain σε γραμματοσειρά Maiden.

Προφανώς ήταν tribute στον ντράμερ των Maiden που λίγες μέρες πριν είπε ότι βγαίνει στην σύνταξη.

Ο ιδιος ο Φοίβος είναι ντράμερ, και αν κρίνω από το Sonor - Paiste που ποσταρε μια φορά στο Facebook, καταλαβαινει κάνεις ότι άνετα ο Nicko είναι από τους αγαπημένους του ντραμερ 😁

Πεταλομηχανη είναι ο ενισχυτής που δεν προβληματίζει τον κιθαρίστα που θέλει να βάλει πετάλια μπροστά. Δεν είναι όλοι οι ενισχυτές ικανές πεταλομηχανες. Κάποιοι είναι μπασατοι και scooped και δεν τους αρέσουν πχ τα fuzz, κάποιοι άλλοι είναι πολύ πριματοι ή με έντονα ψηλομεσαια και δεν τα πάνε καλά πχ μοντέρνα distortion. Οι περισσότεροι έχουν κουσούρια και προσπαθούμε να βάλουμε πετάλια που ταιριάζουν και μαγνήτες που βοηθούν να δέσει το γλυκό.
Και είναι και κάποιοι άλλοι ενισχυτές με τόσο ουδέτερο eq και ωραίο φυσικό compression, όπου τους βάζεις ο,τι πετάλι θέλεις (και ο,τι κιθάρα θέλεις) και παίζεις ότι είδος μουσικής θέλεις. Αυτοί ονομάζονται πεταλομηχανες.
Ακριβώς. Time based FX & Modulation μπορούν να πάρουν όλοι οι ενισχυτές στο καθαρό τους κανάλι. Στα drives είναι το πρόβλημα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back