Engl Fireball 60 vs Evh 5150 III

aris 17561

Μέλος
Πόντοι
38

Eφτιαξα συτο το βιντεο μετα απο μυνηματα που ειχα στο youtube απο συμφορουμιτες που με ξερουν αλλα και απο youtubers που βλεπαν στο δωματιο μου και τους 2 ενισχυτες... Οποτε νατο... Ακουστε και πειτε την αποψη σας !!!!!

Ψηφίζω τον ασπρουλιάρη, μου αρέσει περισσότερο ο όγκος και τα μεσαία στον ήχο του :)

EVH ακούγεται πολύ πιο ωραίος !!

ο fireball κατά την γνώμη μου ακούγεται σαν ένα ταπεινό metal zone (χωρίς παρεξηγήσεις,γούστα είναι αυτά)..

iced earth rules !!

Αρουλη εγω θα ψηφισω fireball ;)

Δωσε πραμα στο λαο σου λεμεεεεεεεεεε!!!!!!!!!!!!!!!!

να τονισω κι εγω με τη σειρα μου οτι ο 5153 εχει και φοβερο crunch καναλι που προσωπικα μου θυμιζει πολυ το σολντανο που εχω και το θεωρω πολυ ανωτερο του lead...

schafferbfg είπε:
ο fireball κατά την γνώμη μου ακούγεται σαν ένα ταπεινό metal zone (χωρίς
ωχ τωρα εδωσες τροφη για αρνητικα σχολια στον αντι-engl τυπο του φορουμ. Δηλαδη ο συγκεκριμενος οταν μιλαει για engl κανει σαν τη ελενη λουκα !!!!Για τον blakie λεω  ;D

να τονισω κι εγω με τη σειρα μου οτι ο 5153 εχει και φοβερο crunch καναλι που προσωπικα μου θυμιζει πολυ το σολντανο που εχω και το θεωρω πολυ ανωτερο του lead...
κομπλεξαρα , το τεστ του καναλιου 2 ( και οχι crunch , καθως δεν υπαρχει σε κανενα μανιουαλ αυτος ο χαρακτηρισμος για το 2ο καναλι ) θα ακολουθησει εντος των επομενων ημερων... ααα και δεν σε παιρνω τηλεφωνο αλλη φορα γιατι δεν το σηκωνες πριν...

Γκομενικα !!!!!!

Α... και κατι ακομα.. Το συγκεκριμενο βιντεο να ανεβασα για να μου πειτε πως σας φενεται το καινουριο τριποδακι του iphone... Πως σας φενεται ? τελειο ?  ;D ;D

εμένα πάλι ίδιοι μου φαίνονται ;D

εντάξει, ο fireball στο βιντεο εχει λιγότερα μεσαία... αλλά έχει και ένα κουμπί που ανεβάζει τα μεσαία

μόνο αυτός που παίζει καταλαβαίνει ακριβώς τις διαφορές των ενισχυτών, και σε άλλα επίπεδα εκτός απο αυτό του equalizer. (Δυανμικές, σαστειν πχ)

IraklisZS είπε:
εμένα πάλι ίδιοι μου φαίνονται ;D

εντάξει, ο fireball στο βιντεο εχει λιγότερα μεσαία... αλλά έχει και ένα κουμπί που ανεβάζει τα μεσαία

μόνο αυτός που παίζει καταλαβαίνει ακριβώς τις διαφορές των ενισχυτών, και σε άλλα επίπεδα εκτός απο αυτό του equalizer. (Δυανμικές, σαστειν πχ)

Ο 60αρης δεν έχει το κουμπί που δίνει μεσαία . Γενικά το συμπέρασμα είναι ότι η καμπίνα και τα μεγάφωνα παίζουν τεράστιο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα . Για να μην μπω και το μικρόφωνο . Προσωπικά θεωρώ τον fireball πολύ καλό ενισχυτη με πολύ πολυ καλά καθαρά και βρώμικα . Το πρόβλημα είναι η έλλειψη μεσαίων που ο περισσότερος κόσμος του προσαπτει Ενώ είναι κάτι που τόσο εύκολα λύνεται με ένα eq στην λουπα . Κάποια στιγμή θα φτιάξω ένα τέτοιο βίντεο . Επίσης όταν γραφείς εξίσου πολυ εύκολα μπορείς να κανείς ένα πόστ eq και να τον φέρεις εκεί που θες . Ο 5150 είναι εξίσου ένας πολυ πλήρης και versatile ενίσχυσης και εκεί είναι που υπερτερεί  θεωρω . Κόβει και πολυ καλά σε μίξη και λάθη . Οπότε να το αποτέλεσμα .σημειωτεων ότι και οι δυο παίζουν πολυ καλύτερα από ότι στο βίντεο όμως εγώ δεν ξέρω να ηχογράφω . Δηλαδή το μπέρδεμα μου είναι πόσο δυνατά πρέπει να βάζω το βολιουμ της κάρτας ήχου στη είσοδο του μικροφώνου και πόσο δυνατα τον ενίσχυτη . Γιατί έχω παρατηρήσει ότι άμα παίζω με τον ενίσχυση πολυ δυνατα τότε πρέπει να χαμηλώνω το μικρόφωνο . Ο ήχος τότε όμως δεν είναι και τόσο γεμάτος όσο θα έπρεπε .

Τι εννοείς δεν έχει κουμπί που δίνει μεσαία? Δεν εχει bass middle treble οπως οι περισσότεροι ενισχυτές?

IraklisZS είπε:
Τι εννοείς δεν έχει κουμπί που δίνει μεσαία? Δεν εχει bass middle treble οπως οι περισσότεροι ενισχυτές?
Αυτά τα έχει, το extra κουμπί "mid boost" εννοεί.

Nai Ηρακλή αυτό που λέει ο metal mike νόμιζα ότι λες

. Στο συγκεκριμένο βίντεο ο fireball παίζει με τα μεσαία στο τέρμα .

μα τόσο λίγα μεσαία? Αν δεν βελτιώνεται ρίχνοντας πριμα και μπάσα, και κρατώντας στο τέρμα τα μεσαία, μάλλον χρειάζεται όντως eq pedal.

aris 17561 είπε:
Στο συγκεκριμένο βίντεο ο fireball παίζει με τα μεσαία στο τέρμα .
Δεν λέω ότι δεν τα ΄χεις βάλει τέρμα, αλλά αυτό που λές μου ακούγεται πολύ περίεργο. Επειδή έχω παίξει με τον συγκεκριμένο ενισχυτή (και έχω engl) κάτι τέτοιο δεν μου έχει τύχει ποτέ. Σκέψου το διαφορετικά, είναι ποτέ δυνατόν μια εταιρία σαν την engl να μην παρέχει ένα τόσο σημαντικό χαρακτηριστικό όπως επαρκές διαθέσιμο εύρος ενίσχυσης στο eq section; Κανονικά με τα μεσαία στο τέρμα θα έπρεπε να ακούγεται σαν, σαν,...., δεν ξέρω, δεν το έχω κάνει ποτέ  ;D

Μήπως έχει πρόβλημα ο ενισχυτής;

octapus γιατί λές "ενισχυσης"? δεν εχει παθητικό equalizer ο ενισχυτης? πληροφοριακά ρωτάω!

πάντως έχω την εντύπωση πως τα passive eq λειτουργουν κόβοντας, οπότε λογικά θα παιρνει κανείς πιο πολλά μεσαία αν κοψει λίγο μπάσα και πριμα, δώσει λίγο ακόμα volume και κρατησει τα μεσαία ψηλα

IraklisZS είπε:
octapus γιατί λές "ενισχυσης"? δεν εχει παθητικό equalizer ο ενισχυτης? πληροφοριακά ρωτάω!
Ναι μωρέ, whatever.  ;D Ενίσχυση, κόψιμο  ;D

Το πιάνεις το νόημα.

πάντως έχω την εντύπωση πως τα passive eq λειτουργουν κόβοντας, οπότε λογικά θα παιρνει κανείς πιο πολλά μεσαία αν κοψει λίγο μπάσα και πριμα, δώσει λίγο ακόμα volume και κρατησει τα μεσαία ψηλα
Δεν παίρνεις πιο πολλά μεσαία, απλά γίνονται πιο διακριτά. Αφήνεις χώρο που λένε.

IraklisZS είπε:
Tα passive eq (όπως και τα active) μπορούν να κόψουν ή να προσθέσουν. Εσύ κατά πάσα πιθανότητα μιλάς για eq που οι δυο ή τρεις μπάντες του είναι interactive και αλληλεπιδρούν, όπως πχ. σε Bad Cat και Vox. Εκεί ο κάθε διακόπτης δεν προσθέτει ή αφαιρεί αποκλειστικά στη δικιά του ορισμένη περιοχή αλλά επεκτείνεται και σε παραπλήσιες, τις οποίες ταυτόχρονα επηρεάζει και κάποιος άλλος. Αλλά αυτό δε νομίζω πως έχει σχέση με το αν είναι passive ή active, μιας και ένα interactive eq μπορεί να ανήκει και στις δυο κατηγορίες (αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος).

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
IraklisZS είπε:
μα τόσο λίγα μεσαία? Αν δεν βελτιώνεται ρίχνοντας πριμα και μπάσα, και κρατώντας στο τέρμα τα μεσαία, μάλλον χρειάζεται όντως eq pedal.
Koita ηρακλη η χαρα που σου δινει αυτος ο ενισχυτης ειναι τ;α τρομερα μπασα του... αν του τα κοψεις τοτε χανεις πολυ απο τον χαρακτηρα του... Σιγουρα ενα eq μπορει να κανει την δουλεια... Ενα πεταλακι ειναι δεν χαλασε και ο κοσμος...

Δεν λέω ότι δεν τα ΄χεις βάλει τέρμα, αλλά αυτό που λές μου ακούγεται πολύ περίεργο. Επειδή έχω παίξει με τον συγκεκριμένο ενισχυτή (και έχω engl) κάτι τέτοιο δεν μου έχει τύχει ποτέ. Σκέψου το διαφορετικά, είναι ποτέ δυνατόν μια εταιρία σαν την engl να μην παρέχει ένα τόσο σημαντικό χαρακτηριστικό όπως επαρκές διαθέσιμο εύρος ενίσχυσης στο eq section; Κανονικά με τα μεσαία στο τέρμα θα έπρεπε να ακούγεται σαν, σαν,...., δεν ξέρω, δεν το έχω κάνει ποτέ  ;D

Μήπως έχει πρόβλημα ο ενισχυτής;
οχι δεν εχει προβλημα ο ενισχυτης... Απλα ετσι ακουγεται... Ειναι μπασοπριμος ενισχυτης... και γενικα στα φορουμ του πλανητη συζητιεται το θεμα αυτο... Η ενγκλ γιαυτο στον 100αρι εβαλε και το mid boost που καλυτερευει καπως τα πραγματα...

στο παρακατω βιντεο ειναι ο ιδιος ενισχυτης με ενα ποστ eq . Σημειωτεων οτι ειναι ο δευτερος fireball60 Που εχω... Στο παρελθον το ειχα πλαι , το πουλησα , εκλεγα 1 μηνα και τον ξαναπηρα...

O engl vgazei aliteia pou den vgainei sto evh!

Ta mpasa tou evh einai kapws xalara kai o ixos mpoukwmenos ligo...

o engl einai pitsa mpala kai karate!!!!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back