- Πόντοι
- 38
Kαμια σχεση με χαλαρα μπασα... Ρε man που τον ακουσες εσυ και το λες αυτο ?orionkirk είπε:Ta mpasa tou evh einai kapws xalara
Υπερβολικα σφιχτος ενισχυτης. Καμια σχεση με χαλαρα μπασα...
Kαμια σχεση με χαλαρα μπασα... Ρε man που τον ακουσες εσυ και το λες αυτο ?orionkirk είπε:Ta mpasa tou evh einai kapws xalara
;D ;D ;D ;D ;Dorionkirk είπε:o engl einai pitsa mpala kai karate!!!!
Kαλα ολο αυτο το αμφισβητω που λες καθως αν παιξουν και οι δυο οι ενισχυτες ταυτοχρονα τον fireball θα τον ψαχνουμε να τον ακουσουμε και δεν θα τον ακουμε... Ο evh δεν εχει καμια σχεση με χαλαρα μπασα και ισα ισα που σε καποιες στιγμες αν δεν προσεξεις την ενταση των μεσσαιων τενεκιεδιαζει απο το πολυ σφιξιμο. Ισως ο πιο σφιχτος ενισχυτης που εχω ακουσει ποτε... Μην το ξαναπεις αυτο , δεν υφισταται ουτε για αστειο...orionkirk είπε:koita ton exw akousei s'enan filo mou kai eixa tin idia apopsi me aytin pou sximatisa edw ksanakougontas ton...
egw exw mia engl e530 proenisxysi me teliko peavey clasic 60w kai skotwnei!!Ktinos!!
genika oi engl exoun poly sfixta mpasa kai polla gazia kai an ixografiseis 4 kanalia 2 left 2 right tote to apotelesma den sygrinetai me ton evh epeidi exw akousei kai ixografisi...
Εγώ όπως και οι περισσότεροι από ότι βλέπω προτιμώ τον ήχο του EVH.
Βρε orionkirk καλά όλα αυτα που γράφεις (το "Ο ΕNGL είναι πιτσα, μπάλα και καράτε" απλά θεικό) αλλά γράφε σε ελληνικά να μπορουμε να σε διαβάσουμε ξεκουραστα.
Γενικά άρη πιστεύω οτι ο 5150 ΙΙΙ είναι ίσως ο ενισχυτής που σου ταιριάζει περισσότερο απο όλους τους υπόλοιπους και η καλύτερη αγορά που έχεις κάνει. Οχι πολλά βατ, μικρό μέγεθος, 3 κανάλια, καλό καθαρό , παίζει πολύ καλά σε χαμηλές εντάσεις και εχείς και την αρκετά καλλή καμπίνα του μαζι. Ολα αυτά που αναζητούσες δηλαδη στα χιλιάδες thread που ανοιγες παλιοτερα στο θεμα αναζήτηση ενισχυτή.
Γεματος με τοσο ελλειψη μεσαιων δεν γινεται... Στριγγυλος και στενος σαν ηχος οκ...έχουν γκάζια και είναι γεμάτος ο ήχος τους.![]()
Mα δεν ειπε κανεις οτι δεν γουσταρουμε engl... Κι εγω engl εχω... Ομως οπως και να το κανουμε απεναντι στον evh δεν μπορει να σταθει...orionkirk είπε:Θα διαφωνήσω, είναι πολλά θέματα που παίζουν στον ήχο και αν κάποιος ξέρει να μιξάρει ρυθμικά τότε με ENGL γενικά μπορεί να βγάλει ήχο κτήνος!Επίσης επειδή έχω δει αρκετά live και από μέσα αλλά και απ'έξω σαν θεατής σε μεγάλα συγκροτήματα θα τολμούσα να πω οτι οι πιο πολλοί έχουν ENGL επάνω..πάρε για παράδειγμα Symphony X που έπαιξαν στην Αθήνα τον Οκτώβρη...είχα την τιμή να παίξω support εκεί και να δω από κοντά όλο το στήσιμο κλπ μίλησα με τον Romeo και ENGL και πάλι ENGL!
Γι'αυτό σου λέω παίζει μεγάλο ρόλο τι ηχοληψία κάνεις και πως το βγάζεις προς τα έξω το θέμα..
Οι ENGL σκοτώνουν και έχουν χαρακτήρα στον ήχο τους..είναι κάτι ανάμεσα σε Mesa και Marsh αλλά όχι τα τζιτζίκι...
Anyway ψηφίζω με διαφορά ENGL!![]()
Αν και ο ήχος των hammerfall δεν είναι σημείο αναφοράς πάραυτα για την ιστορία το γυρίσανε και παίζουν με marshall jvm . Και δηλώνουν και οι δυο κιθαριστες ότι δεν υπάρχει γυρισμος. Μην νομίζεις ότι δεν μου αρέσει ο engl μου . Ίσα ίσα .orionkirk είπε:Δεν είπα σε καμία περίπτωση οτι ο ENGL είναι ίδιος με MARSH αλλά ότι είναι κάτι ενδιάμεσο σε MESA και MARSH..αλλά με πολύ δικό του χαρακτήρα.
Ο Blackmore που λες σίγουρα Marshalizei και είναι γαμώ τα κεφάλια!
Πάντως στα δικά μου αφτιά οι ENGL είναι οι πιο δυνατοί! Φοβερός ήχος!
Πάρε για παράδειγμα τα ρυθμικά των Hammerfall που άσχετα αν γουστάρουμε ή όχι τη μουσική τους από θέμα ήχου τα σπάνε!!Αυτοί γράφουν με MESA και ENGL.
Όπως ξαναείπα είναι καθαρά θέμα γούστου και τουλάχιστον στα δικά μου αφτιά ENGL και τίποτε άλλο!(εκτός απο DIESEL)
zebric είπε:δεν ξερω για τον fireball 60...η αληθεια ειναι οτι δεν ηταν σε καμια περιπτωση οσο πετυχημενος ηταν ο powerball( που ειμαι και κατοχος) ειναι πολυ ευκολο να παρεις σκατα ηχο με τους engl...ενα παραδειγμα ειναι το εξης...gain πανω απο 4 master volume χαμηλα και channel volume ψηλα...o powerball τουλαχιστον δεν απευθηνεται σε πρωταριδες...αμα ξερεις τι κανεις και βαλεις και καλες λαμπες πανω εχεις κατι στο top 10 παγκοσμιως...φυσικα στο top 10 ειναι και ο 5150...φοβεροι ενισχυτες και οι δυο με το δικο τους κοινο...ισως μπορω να πω οτι εισαι υποχρεωμενος να εχεις και τους δυο...