• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Engl Fireball 100 vs Evh 5150III vs Marshall Jvm205H

alexandro είπε:
Ψηφίζω Marshall!Άρη κανένα τεστακι με Diezel να περιμένουμε στο μέλλον?
Ναι ... Με ποιον θέλετε να κοντραρστει ; vh4 vs ? ψηφιστε και θα το ετοιμασω

aris 17561 είπε:
Ναι ... Με ποιον θέλετε να κοντραρστει ; vh4 vs ? ψηφιστε και θα το ετοιμασω
Diezel vh4  vs Evh 5150III vs Marshall Jvm205H

alexandro είπε:
Diezel vh4  vs Evh 5150III vs Marshall Jvm205H

Ε δηλαδη ο σολντανο στην απέξω ; Κρίμα ... Αν εχει κανένας τον dual rectifier και μπορεί να τον φέρει τότε θα κάνουμε το ultimate hi gain test μιλάμε ...

Diezel vs Mesa vs evh vs Marshall vs engl

Εεε πιστεύω δεν εχει μείνει τίποτε άλλο ... Άντε άντε οποίος θέλει ας συμμετάσχει ... Δηλαδη να κανονισουμε μια μέρα μια συνάντηση σαν πάρτυ και να κάτσουμε όλοι μαζί να κάνουμε την ηχογράφηση ... Ουαου ...

aris 17561 είπε:
Diezel vs Mesa vs evh vs Marshall vs engl
Diezel vs Mesa vs evh vs Marshall vs engl vs Line 6 spider  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Tώρα εγώ να κάνω μία χαζή ερώτηση, στα σοβαρά? Ο evh είναι ο ενισχυτής του Van Halen. Ok. Ποιός είναι ο κατασκευαστής όμως? Η Fender? Εχει κάνει δική του εταιρία ο μάστορας? Τι παίζει?

degdekis είπε:
Diezel vs Mesa vs evh vs Marshall vs engl vs Line 6 spider  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Tώρα εγώ να κάνω μία χαζή ερώτηση, στα σοβαρά? Ο evh είναι ο ενισχυτής του Van Halen. Ok. Ποιός είναι ο κατασκευαστής όμως? Η Fender? Εχει κάνει δική του εταιρία ο μάστορας? Τι παίζει?
Ο βάν αλεν είναι ενα brand name που πουλάει . Η πιβι πάντα έφτιαχνε ενίσχυτες σε συνεργασία μαζί του . .οταν κάποια στιγμή δεν του έκανε τα κέφια η πιβι τότε ο μάγκας πήρε το όνομα του καθώς και το brand name του και έφυγε . Επαιζε με slo για ενα διάστημα αλλα ενώ του άρεσε πολυ το voicing του slo , ένιωθε ότι ο συγκεκριμένος ενίσχυτης δεν είχε τόσο attack όσο χρειαζόταν . Τότε τον προσέγγισε η φεντερ και του είπε ότι θα σου φτιάξω slo με περισσότερο attack . Ομως επειδη το ονομα σου πουλάει μάγκα μου , αντί να σου βγάλουμε signature προϊόντα , θα σου φτιάξουμε μια εταιρεία που θα ονομάζεται evh και θα εχει μεχρι και το χαρτί τουαλέτας σου ... Ετσι κι έγινε ... Εφτιαξαν μια εταιρεία το όνομα του. Η φεντερ βρίσκεται απο πίσω αλλα τυπικά είναι μια ανεξάρτητη εταιρεία όπως η Jackson ,  charvel κτλ κτλ ... Τώρα αν ο βάν αλεν εχει μπει στην εταιρεία ως μέτοχος η όχι δεν το ξέρω ...

Εγω έτσι την ξέρω την ιστορία ... Τώρα με μικρές παραλλαγές , αυτό είναι το σύνθημα ... Πάντως πιο ψαγμενος μουσικός απο τον βαν αλεν δεν υπάρχει . Σε αυτό είμαι σίγουρος ...

αρη στην επομενη δοκιμη(οποια και αν ειναι) δοκιμασε τον jvm στο πορτοκαλι (πιστευω οτι εχει αρκετο gain και εκει) αλλα οποσδηποτε ανεβασε λιγο μπασο, πολυ μεσαια και κοψε πολλα πριμα...

Ψήφισα τον JVM, μου θύμισε το καλό Old School Thrash ήχο για κάποιο λόγο  :P . Αρκετά ωραίος και ο EVH αλλά ο Engl... δεν μου άρεσε και τόσο...

Αμφιροπος ο αγώνας . Στο προηγούμενο τεστ είχαν έρθει ισοπαλία ... Αυτόν τον ενγκλ ούτε ενας ; Δηλαδη μου κάνει εντύπωση . Αφού στο θρεντ συμμετέχει και π gathulis που είναι και ο κάτοχος παει να πει ότι ούτε ο ίδιος δεν τον ψήφισε ... Τώρα φτάιει ο ενίσχυτης στο Επόμενο λαιβ να του κάψει όλες τις λάμπες ;

axaxaxaxaxaxa τι να κανω ρε φιλαρακι αφου ακουγεται χαλια εδω,απο κοντα που τους πaιξαμε μαρεσε πιο πολυ απ ολους κ λιγοτερο απο ολους μαρεσε ο evh.ειναι δυσκολο το sound engineering,προσωπικα εμένα με ξεπερνά 8)

Αχ αυτός ο JVM,τι αγάπη μεγάλη...  ;D ;D ;D ;D

*Ευτυχής κάτοχος όπως θα φαντάζεστε...!

theStratWithin είπε:
Σουπερ σφιχτος και καφρικος ο Μαρσαλλ! Σα να σου βγαζει τη γλωσσα εξω!

Πολυ ισορροπημενος ο Peavey. Ο Engl μου ακουγοταν σα λασπη.
Συμφωνω 100%

Στο συγκεκριμενο, πιο ισορροπημενος απο ολους ακουγεται ο EVh. Τα λιγοτερα μεσαια τα εχει ο Marshall, ο οποιος κοβει και περισσοτερο στη μιξη γιατι ειναι ο πιο "ξυστος" απο ολους, αλλα  δεν εχει "σωμα" ο ηχος του.

Ο Engl εχει τα πιο πολλα χαμηλομεσαια απο ολους και στο συγκεκριμενο δεν "ξυνει" καθολου. Ισως φταιει η τοποθετηση του μικροφωνου που ευνοει τους αλλους δυο, ισως εδωσες περισσοτερα μεσαια απο οσα επρεπε στον engl (μηπως εχεις πατημενο το mid boost και κλειστο το bright?) με αποτελεσμα να γινεται λιγοτερο bright ο ηχος και να μην "κοβει" τοσο. Εαν παιξεις lead με τον ηχο του engl οπως ειναι στημενος σε αυτο το βιντεο, θα εχει την πιο fat νοτα σε σχεση με τους αλλους δυο.

Αλλα το θεμα οπως εχουμε ξαναπει σε μια συγκριση ενισχυτων, δεν ειναι το eq. Αυτο με ενα απλο πεταλακι ερχεται. Το θεμα ειναι ποσο πλουσιος σε αρμονικες ειναι ενας ενισχυτης, ποσο fat μπορει να γινει, ποσο "σκαστος" ειναι, τα καθαρα του κλπ.

Παντως, γενικως, μου αρεσε το video γιατι δειχνει τον "χαρακτηρα" και τη φιλοσοφια του καθε ενισχυτη στους high gain ηχους.

Η ψήφος μου πήγε στον Marshall αν και μου άρεσε εξίσου και ο EVH.  :)

Μπράβο σου για την όλη προσπάθεια Άρη!  :)

-sfaxtis- είπε:
κατι σε crunch θα ακουσουμε?  ;D :P
βασικα εγω με τα crunch δεν το χω... αν καποιος θελει , ας στειλει π.μ. να ερθει απο το σπιτι μου να παιξει και να κανουμε βιντεο με κραντς και καθαρα

aris 17561 είπε:
βασικα εγω με τα crunch δεν το χω... αν καποιος θελει , ας στειλει π.μ. να ερθει απο το σπιτι μου να παιξει και να κανουμε βιντεο με κραντς και καθαρα
Γ@μω την επαρχια μου!

aris 17561 είπε:
Χαιρετω ολους  ,

Αλλο ενα συγκριτικο μεταξυ ενισχυτων που κοστιζουν περιπου τα ιδια... 100 πανω , 100 κατω... Ακουστε ηχαρες που βγαζουν και οι 3 και αφου καταληξετε στο τελος θα σας αποκαλυψω και κατι... 8) 8)

δεν ειπες τι θα αποκαλυψεις  ;D

Παρόμοια θέματα

Trending...

Νέα θέματα

Back