Ένα κείμενο του Νότη Μαυρουδή για τη Eurovision

Status
Not open for further replies.
Δεν διαφωνώ με την-όντως τετριμμένη πια- κριτική για την Eurovision, ούτε υποβαθμίζω τον ρόλο της στο πλαίσιο της λαηφ στάηλ επιδημίας, αλλά το κείμενο του Μαυρουδή δεν με κάλυψε. Αυτό που με ενοχλεί σε τέτοια κείμενα που προέρχονται από ηλικιωμένους ανθρώπους της τέχνης είναι πως, πολύ συχνά, απουσιάζει η σημερινή πραγματικότητα της μουσικής.

Είναι σα να μη συμβαίνει τίποτα, ανάμεσα στην μουσική των διαφημιστών και τις "φρόνιμες" επανεκτελέσεις του Χατζηδάκι με κιθάρα, άρπα και τσάι. Θα περίμενα από έναν τόσο σεβαστό μουσικό να αγωνιά για την νέα έκφραση, να στηρίζει εκεί την ελπίδα του και να εκκινεί από ΄κεί η οργή του.

Θυμάμαι μια συνέντευξη του Κ. Βήτα, στην οποία έλεγε πως ο Χατζηδάκις ήταν άριστος γνώστης των νέων τεχνολογιών στην μουσική και προβληματιζόταν συνεχώς για το πώς θα τις εντάξει στην μουσική του. Παρόμοια περίπτωση ήταν και ο Λοΐζος. Ένα σημερινό παράδειγμα είναι ο Θ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος, κατά δήλωσή του, ακούει πολύ καινούργια μουσική, πράγμα που φαίνεται νομίζω στα τραγούδια του.

Συμπέρασμα: Ας χαρίσει κάποιος στον κύριο Νότη, ένα λούπερ και τον δίσκο της May Roosevelt. Τα κείμενά του, ως εκ θαύματος, θα φρεσκαριστούν.  ;D

Αρχικά συμφωνώ με τον Superfunk...

Ήθελα επίσης να πω πως η Eurovision όσο και να θέλει ένας ποιοτικός "Μαυρουδής" και κάθε καλλιτέχνης της κλάσης του, παραμένει ένα θέαμα που περιμένουν να δουν πολλοί "μη ποιοτικοί" άνθρωποι και το περιμένουν πως και πως...

Απλά κάτι έπρεπε να πει και αυτός σε μία τέτοια φάση  ;D

trolley είπε:
@neeq

Ο Superfunk έχει δίκηο όσον αφορά τη λογιστική αποτίμηση της ζημιάς που έχουμε υποστεί ως πολίτες από τους "έντεχνους" σε σχέση με τις συμμετοχές στη Ευρωβύζιον. Το οποίο σημαίνει - με τη σειρά του - ότι και ο manosx έχει δίκηο, καίτοι τα λένε λίγο ακατέργαστα, ως είθισται.
Δεν επιθυμω να συμπραξω περαιτερω στο τρολλαρισμα σας αγαπητοι, το οποίο, επιτρεψτε μου να σημειώσω πως είναι εξίσου παππουδίστικο με το κείμενο του αγαπημενου μου πια φίλου και συντροφου Νότεως.

manosx είπε:
ΑΣ ΚΛΕΙΣΕΙ λοιπόν το μπ**@##$@λο και ΑΣ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΑΝΕΥ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΣ όλοι οι κηφήνες από εκεί μέσα. Το Τσου-Λου και η eurovision θα βρούνε στέγη. Για κάτι... κουλτουριάριδες πάλι, που που τους χάνεις και που τους βρίσκεις όλο στη... Μπίλιω και στον... γλεντοθεατρίνο είναι να τρωγοπίνουν ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ... για αυτούς δεν παίρνω όρκο αν θα βρουν  ;)
(α) Αν μερικοί όντως απολαμβάνουν την απόλυτη τρασίλα, πλύσιμο εγκεφάλου, οικτρή επίφαση "ψυχαγωγίας" και γενικό κάψιμο που προσφέρουν απλόχερα τα ιδιωτικά κανάλια, αυτό δεν σημαίνει πως υποχρεωτικά πρέπει κι όλοι οι άλλοι να κάνουν το ίδιο, με κάποιον να τους αποκλείει με το έτσι θέλω όλες τις εναλλακτικές λύσεις της τηλεόρασης.

(β) Δεν είναι όλοι κηφήνες.

(γ) Γιατί να απολυθούν άνευ αποζημιώσεως?

(δ) Τα λεφτά σου, εκτός από τις μαύρες τρύπες των τσεπών ημετέρων, τροφοδοτούν και προγράμματα που δεν θα φτιάχνονταν ποτέ πέρα από αυτά που υπαγορεύει η μόδα των καιρών (μαγειροσόου, ταλεντοσόου, ριαλιτοσόου, βυζοκ#$λοντιρινταχτοπρωινάδικα κλπ).

(ε) Ακόμη και στην περίπτωση των τηλεοπτικών προγραμμάτων του "γλεντοθεατρίνου" ή αυτών του (δ), πριν ο οποιοσδήποτε αναμάρτητος ρίξει τον λίθο του πρέπει να του υπενθυμιστεί πως για μερικούς συνανθρώπους μας αποτελούν σχεδόν - ή και κυριολεκτικά - την μοναδική συντροφιά που έχουν.

trolley είπε:
Από αυτή την άποψη (η οποία είναι ακριβής) δεν στέλνουμε καθόλου "σαβούρα" εδώ και πολλά χρόνια και αρκεί να δει κανείς μία διοργάνωση για να διαπιστώσει ότι η ελληνική συμμετοχή είναι συνήθως πάνω από το μέσο όρο.

Υπήρξαν μία-δύο ατυχείς εξαιρέσεις βέβαια (της Βίσση και του ΣαίηΔεΠάσσγουορδ), αλλά σε γενικές γραμμές η ελληνική παρουσία ήταν αξιοπρεπέστατη από όλες τις απόψεις.
Είσαι προβοκάτορας έναρξης μεγάλης πυράς ή μου φάνηκε;  >:(

+1 trolley.

Όσον αφορά το Independence Day, κάποια πράγματα δεν σηκώνουν ανάλυση και ούτε έγινε ποτέ εξαρχής προσπάθεια να σηκώσουν. Είναι όμως τόσο απολαυστικά όταν κλείνεις τον εγκέφαλο.

Εκτός αν δεχτούμε ως απαραίτητη την ύπαρξη ενός άγρυπνου all seeing eye που θα σταματάει στην γέννησή της κάθε προσπάθεια αποβλάκωσης των ηλίθιων πολλών, σύμφωνα με τις πολιτιστικές/πολιτικές/whatever προδιαγραφές των έξυπνων λίγων. Το τελευταίο και για την Eurovision.

Πίσω στην πραγματικότητα, είναι το λιγότερο άκομψο να διατίθενται κεφάλαια για κάτι τετριμμένο όπως η Eurovision, στην Ελλάδα του 2012.

neeq είπε:
Δεν επιθυμω να συμπραξω περαιτερω στο τρολλαρισμα σας αγαπητοι, το οποίο, επιτρεψτε μου να σημειώσω πως είναι εξίσου παππουδίστικο με το κείμενο του αγαπημενου μου πια φίλου και συντροφου Νότεως.
Δεν ξηγιέσαι όμορφα.

Εσύ (και μερικοί άλλοι) σταματήστε να λέτε "τρολάρισμα" κάθε άποψη με την οποία διαφωνείτε. Pείτε την όπως θέλετε, αλλά μη την ξαναπείς τρολάρισμα διότι θα σε παραπέμψω σε ανοικτή επιστολή συντρόφου για το πως χαρακτηρίστηκε "τρολάρισμα" το σύνολο των απόψεών του από εξίσου ανοικτόμυαλους όπως εσύ.

Αν η Διεύθυνση θεωρούσε ότι τρολάρουμε, θα μας το έλεγε. Εσύ τι ρόλο παίζεις;

@Nestoras

Γιατί το λες αυτό; Συμμετέχει ο Ρακιντζής ή ο Καρβέλας στο noiz;

Πίσω στην πραγματικότητα, είναι το λιγότερο άκομψο να διατίθενται κεφάλαια για κάτι τετριμμένο όπως η Eurovision, στην Ελλάδα του 2012.
η Eurovision & η "μπαλλα" ειναι νομιζω τα ΜΟΝΑΔΙΚΑ προγραμματα που δεν βαζουν την ΕΡΤ μεσα ,μια και τα βλεπει ΟΛΟΣ ο κοσμος και τα εσοδα απο τη ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ,και οχι απο την τσεπη μας,τα καλυπτουν ΠΛΗΡΩΣ αλλα και φερνουν ΚΕΡΔΗ ,ναι αυτη την ΑΘΛΙΑ λεξη που κανει ολους τους ψευτοαριστερους...ψευτοδιανοητες να αλλαλαζουν ως πιθηκοι εις την ζουγκλα....

οποτε το χρηματικο βαρος της Eurovision δεν νομιζω να υφισταται καν....τωρα το..Κυριακη στο Χωριο και τα κιτς γλεντια με τον καθε πικραμενο του Παπαδοπουλου ισως θα πρεπει να δουμε ΠΟΣΑ κοστιζουν....  

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
trolley είπε:
@Nestoras

Γιατί το λες αυτό; Συμμετέχει ο Ρακιντζής ή ο Καρβέλας στο noiz;
euro_rak_01w.jpg

Judge Terry, φασόλια είχες φάει;

Ούτε το κόβω για Fender....  ;)

Πέρα από κάθε πλάκα, ζηλεύω. Πολύ θα ήθελα...

Τα καμαρίνια και τα πάρτυ before & after θα ταν σαν πενταήμερη στη Ρόδο.....

Και πάνω κάτω με ίδιες ηλικίες  ;D

bloody_sunday είπε:
(α) Αν μερικοί όντως απολαμβάνουν την απόλυτη τρασίλα, πλύσιμο εγκεφάλου, οικτρή επίφαση "ψυχαγωγίας" και γενικό κάψιμο που προσφέρουν απλόχερα τα ιδιωτικά κανάλια, αυτό δεν σημαίνει πως υποχρεωτικά πρέπει κι όλοι οι άλλοι να κάνουν το ίδιο, με κάποιον να τους αποκλείει με το έτσι θέλω όλες τις εναλλακτικές λύσεις της τηλεόρασης.

Αν θέλουν πχιότητα  ;D να βάλουν το χέρι ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ και να πάνε ένα θέατρο, ή να νοικιάσουν ένα DVD. Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει ΕΓΩ να τους πληρώνω τα γούστα

(β) Δεν είναι όλοι κηφήνες.

Από τη στιγμή που η ΕΡΤ έχει 7.000 υπαλλήλους  :o και ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ οι εκπομπές του... γλεντοθεατρίνου και του συναφιού του γίνονται με... εξωτερικά συνεργεία  :o :o :o, ε τότε η λέξη κηφήνες προσβάλει τους κηφήνες  ;D

(γ) Γιατί να απολυθούν άνευ αποζημιώσεως?

Γιατί αρκετά λεφτά μας έφαγαν από την τσέπη τόσα χρόνια. Κανονικά πρέπει να τους κατασχέσουμε και τις περιουσίες.

(δ) Τα λεφτά σου, εκτός από τις μαύρες τρύπες των τσεπών ημετέρων, τροφοδοτούν και προγράμματα που δεν θα φτιάχνονταν ποτέ πέρα από αυτά που υπαγορεύει η μόδα των καιρών (μαγειροσόου, ταλεντοσόου, ριαλιτοσόου, βυζοκ#$λοντιρινταχτοπρωινάδικα κλπ).

Άσε ρε φίλε με τις... Μπίλιες  ;D και τα αριστερίστικα "καταγγελτικά" ρεπορτάζ του κ**&^λου... κάτι κλάσεις ανώτερη η eurovision  ;D ;D ;D

(ε) Ακόμη και στην περίπτωση των τηλεοπτικών προγραμμάτων του "γλεντοθεατρίνου" ή αυτών του (δ), πριν ο οποιοσδήποτε αναμάρτητος ρίξει τον λίθο του πρέπει να του υπενθυμιστεί πως για μερικούς συνανθρώπους μας αποτελούν σχεδόν - ή και κυριολεκτικά - την μοναδική συντροφιά που έχουν.

Αν έχει κοινό ο γλεντοθεατρίνος ας πάει σε κάνα ιδιωτικό κανάλι και να πάψει με τόσο θράσος να τρώει τα λεφτά του κοσμάκη
Red is mine, all mine  ;D 8)

Superfunk είπε:
η Eurovision & η "μπαλλα" ειναι νομιζω τα ΜΟΝΑΔΙΚΑ προγραμματα που δεν βαζουν την ΕΡΤ μεσα ,μια και τα βλεπει ΟΛΟΣ ο κοσμος και τα εσοδα απο τη ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ,και οχι απο την τσεπη μας,τα καλυπτουν ΠΛΗΡΩΣ αλλα και φερνουν ΚΕΡΔΗ ,ναι αυτη την ΑΘΛΙΑ λεξη που κανει ολους τους ψευτοαριστερους...ψευτοδιανοητες να αλλαλαζουν ως πιθηκοι εις την ζουγκλα....
Δεδομένου ότι ζούμε σε χώρα της Αφρικής, αδυνατώ να πιστέψω οτι το ταμείο θα βγεί με θετικό πρόσημο μετά το πέρας του τσίρκου. Κάπου θα έχουν φυτέψει μια μαύρη τρύπα, δεν μπορεί.

Edit: Μήπως να βάλουμε ευρωπαίο επίτροπο για την Eurovision; :)

Αν θέλουν πχιότητα  να βάλουν το χέρι ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ και να πάνε ένα θέατρο, ή να νοικιάσουν ένα DVD. Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει ΕΓΩ να τους πληρώνω τα γούστα
Μπορεί να μην έχουν τίποτα στην τσέπη, να μην υπάρχει θέατρο να πάνε, να μην τους αρέσει, να μην επιθυμούν να δουν κάτι σε dvd, να αναζητούν μια καλλιέργεια που αυτό δεν τους προσφέρει κλπ. Κι αν δεν το κατάλαβες, μιλάμε αποκλειστικά για την τηλεόραση ως δημόσιο αγαθό κι όχι για το φραπογαλέ "κόφτε-το-λαιμό-σας-και-κάντε-κάτι-άλλο". Επίσης, ανάμεσα σε αυτά που πληρώνεις εσύ είναι και το καθεστώς πρόνοιας για τους συνανθρώπους σου. Δεν ζεις απομονωμένος εγωιστικά από το κοινωνικό σου σύνολο.

Από τη στιγμή που η ΕΡΤ έχει 7.000 υπαλλήλους και ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ οι εκπομπές του... γλεντοθεατρίνου και του συναφιού του γίνονται με... εξωτερικά συνεργεία, ε τότε η λέξη κηφήνες προσβάλει τους κηφήνες
Δεν είναι όλοι τους κηφήνες.

Γιατί αρκετά λεφτά μας έφαγαν από την τσέπη τόσα χρόνια. Κανονικά πρέπει να τους κατασχέσουμε και τις περιουσίες.
Εγώ λέω να τους κρεμάσουμε στην πλατεία Συντάγματος με τα έντερα έξω, αφού φυσικά τους κόψουμε τα κεφάλια και τα καρφώσουμε σε παλούκια στην Ακρόπολη.
Τα υπόλοιπα πέφτουν κάτω από το επίπεδο σχολιασμού. Γενικά δεν υπερασπίζομαι την ΕΡΤ, ούτε το τσίρκο της Γιουροβίζιον, ούτε το γνωστό σε όλους χαραμοφαγάδικο, αλλά απ'την πολύ φόρα οδεύει επικίνδυνα το θρεντ σε γενικό ναυάγιο, όσο κι αν μερικοί κρατούν μάταια ένα... κουβά.

Κατάλαβες φίλε μου  ;D Τους έπιασε ο πόνος για τα λεφτά του λαού  ;D "ΑΧ κακοί άνθρωποι, που τρώτε τα λεφτά του κόσμου!" Και η πλάκα είναι ότι η eurovision τα βγάζει τα λεφτά της, μιλάμε για νούμερα τηλεθέασης, όχι μ*@#*$ιες  ;D ;D ;D

Η εκπομπή όμως του γλεντοθεατρίνου  ;D που είναι... 65.000 τη βδομάδα  :o :o :o αυτή δε μας ενοχλεί  ;D Αυτή δεν την καταγγέλουμε ότι τρώει τα λεφτάκια.

Γιατί άραγε;

Ιδού η απάντηση:

Άντε, χαριεντιστείτε μεταξύ σας, για το πόσο σπουδαίοι είσαστε, να παίρνει και ο γλεντοθεατρίνος τα 16 χιλιαρικάκια βδομαδιάτικο κολλαριστά και παντελονάτα, και να βγαίνετε μετά να το παίζετε τιμητές των χρημάτων του λαού. Σα δε ντρεπόσαστε λέω εγώ.  

bloody_sunday είπε:
Αυτό είναι εξαιρετικά άστοχο, εντελώς ακατάλληλο, πολύ άσχημο που γράφεται σε τέτοιο προσωπικό επίπεδο, και πρέπει να αφαιρεθεί.
Άρα, συμφωνείς ότι τρολάρουμε (ή ότι τρολάρω);

Αν όχι, τότε μάλλον πρέπει πρώτα να αφαιρεθεί το άστοχο και προσωπικό-επιθετικό σχόλιο του neeq.

trolley είπε:
Δεν ξηγιέσαι όμορφα.

Εσύ (και μερικοί άλλοι) σταματήστε να λέτε "τρολάρισμα" κάθε άποψη με την οποία διαφωνείτε. Pείτε την όπως θέλετε, αλλά μη την ξαναπείς τρολάρισμα διότι θα σε παραπέμψω σε ανοικτή επιστολή συντρόφου για το πως χαρακτηρίστηκε "τρολάρισμα" το σύνολο των απόψεών του από εξίσου ανοικτόμυαλους όπως εσύ.

Αν η Διεύθυνση θεωρούσε ότι τρολάρουμε, θα μας το έλεγε. Εσύ τι ρόλο παίζεις;
Δεν ξηγιεμαι ομορφα...

Ας δουμε μια περιληψη των τελευταιων ποστ.

Συζητάμε περι ενος κειμενου του Μαυρουδή για την Eurovision...

Πρωτο μη-τρολλαρισμα "Οταν το διαβασα μου ηρθε να χεσω"  (εχεις δικιο, προκειται για boost διαλογου)

Συνεχίζεται η συζητηση...

Πεταγεται η ασχετη κοτσανα πως οι "εντεχνοι τρωνε λεφτα του κρατους".

Ρωταω τι σημαίνει αυτό...

Σημαινει ότι στο σπιτι του κρεμασμενου δε μιλάνε για σχοινι...μου απαντανε...

Δηλαδή, ή εγώ ή ο κύριος Νότης, εχουμε φάει λεφτα σε συναυλιες και επιχορηγήσεις, αρα να το βουλώνουμε...

Συμπληρώνεις κι εσυ, ότι καλα στα λενε...

Ποια μου λένε καλα? Μια συκοφαντια -το πλεον χειριστο ρητορικό τρικ- αβασιμη, που προηρθε απο μια χαζή γενικευση  (δεν παιζει τσιφτετελι => εντεχνος φιλος του Νταλάρα και του Σπανουδάκη).

Σόρυ αν ξεμπροστιασα το τρολλαρισμα σας λοιπον. Ισως δεν ειχατε συνηθίσει, μιας και οι περισσότεροι δεν μπαινουν καν στον κόπο να απαντήσουν σε τοσο χαμηλό επιπεδο.

Συνεχιστε τώρα τις συμφωνιες σας οι δημοκρατικές δυνάμεις.

@Trolley: Όχι, δεν κατάλαβα πού και αν τρολάρεις, ούτε από πού προήλθε τέτοιο σχόλιο.

Σωστά τα βρίσκω όλα όσα γράφεις. Για την ώρα προσπαθώ να γράψω μερικά στοιχειώδη και προφανή, σε πείσμα του άλλου που διατυμπάνιζε πως... χαιρόταν όταν τα πυρηνικά εργοστασιάκια έσκαγαν στη μούρη των Γιαπωνέζων (δείγμα αντίληψης?) και να εκφράσω την απορία μου για την επιθετική χρήση του β' πληθυντικού ("σα δε ντρεπόσαστε", "χαριεντιστείτε", "πόσο σπουδαίοι είστε" κλπ) σαν απόπειρα ένταξής μου σε κάποια ομάδα (ποια??!? για όνομα...)

bloody_sunday είπε:
@Trolley: Όχι, δεν κατάλαβα πού και αν τρολάρεις, ούτε από πού προήλθε τέτοιο σχόλιο.
Ε, αυτό λέω και εγώ, ότι δεν τρολάρω.

Ας απαντήσει αυτός που το έγραψε (και ήδη απάντησε με ακόμη περισσότερα).

Αγαπητέ μου Bloody αν θέλεις ένα δείγμα αντίληψης κοίτα στον καθρέφτη και εξήγησε στον εαυτό σου το γιατί εξέλαβες τις λέξεις "σα δε ντρεπόσαστε", "χαριεντιστείτε", "πόσο σπουδαίοι είστε" σαν κάτι που αφορά εσένα και όχι τους πρωταγωνιστές του βίντεο.

Από ότι βλέπω πάντως έχεις προηγούμενα μαζί μου, συνεπώς δεν μπορώ παρά να προσπαθήσω από εδώ και πέρα να σε αγνοώ επιδεικτικά.

bloody_sunday είπε:
Δεν είναι όλοι τους κηφήνες.
Το θέμα δεν είναι αν είναι κηφήνες και σε τι ποσοστό. Το ερώτημα είναι κατά πόσο ο θεσμός, υπηρεσία, πες το όπως θες, που ονομάζεται ΕΡΤ προσφέρει τόσο στο κοινωνικό σύνολο όσο να δικαιολογείται το κόστος συντήρησής της. Και όντως μπορεί να χαρακτηριστεί ποιοτική τηλεόραση (ότι και να σημαίνει αυτό) ;

Και το BBC δείχνει Eurovision

(και έχουν να κερδίσουν από τους Bucks Fizz και δώθε)

Και το France 3

(καλά, αυτοί έχουν πετάξει πετσέτα)

Και το ARD

(vorsprung durch musik)

Και...

Και..

Είστε για ένα πολύγλωσσο γράμμα διαμαρτυρίας σε όλους;

Θα πάθουν ζημιά οι Ευρωλιγούρηδες.

Νοιτς γκέγκεν Γιουγοβίτσιον.......... πσσσσσ........προβλέπω κόλαση στα μήντια

Status
Not open for further replies.

Trending...