Βλέπω αυγάτισε το πράγμα...
Καταρχήν να πω ότι μου άρεσε ως συνήθως το σχόλιο του kostri.
trolley είπε:
@sfaku
Συμφωνώ μαζί σου ότι η κακή μουσική είναι περισσότερο ανυπόφορη από τον κακό κινηματογράφο, αλλά μην αυταπατάσαι ότι αυτή είναι η προσωπική μας θέση, όχι κάποιο παγκοσμίως αναγνωρισμένο αξίωμα. Είναι δεδομένο ότι έχουμε αυξημένες "ηχητικές" ευαισθησίες, ως μέλη του noiz.gr
Συμφωνώ απολύτως ότι δεν είμαστε ο ΜΟ. Αυτό ακριβώς εννοώ όταν λέω ότι μέσα από τη νοοτροπία του τύπου "μουσική= (κατά κύριο λόγο) σόου" έχει αλλοτριωθεί
η μέινστριμ (ή η λαϊκή αν θες) αντίληψη για το τι είναι μουσική. Οι πιο "ψαγμένοι" ούτως ή άλλως διαμορφώνουν συνήθως ιδία γνώμη, επηρεάζονται λιγότερο από τα ΜΜΕ και γενικά τους αφορά λιγότερο η όποια παρατήρηση. Το θέμα είναι τι γίνεται με τους άψαχτους-ανεκπαίδευτους.
Εν ολίγοις δεν προβληματίζομαι με αυτούς που βάζουν τον πήχη ψηλά αλλά με αυτούς που τον βάζουν χαμηλά, γιατί όσο χαμηλώνει αυτός ο πήχης τόσο μπορεί να συνδεθεί αυτή η πτώση του με την αντίστοιχη του πολιτισμικού επιπέδου.
Ακριβως,αλλωστε τυπικοτερος εκπροσωπος των "αριστερων διανοουμενων αφενταδων της πχοιοτητος" απο τον....Νοτη δεν υπαρχει νομιζω...
Είσαι λίγο υπερβολικός. Ο Μαυρουδής δεν είναι Γκαϊφύλλιας ούτε Μπακαλάκος. Καταρχήν είναι ένας πολύ καλός, γνωστός και εκτός Ελλάδας, σολίστας κλασικής κιθάρας. Ο Χατζιδάκις του εμπιστεύτηκε στίχους του για μελοποίηση, οπότε κάτι θα λέει και σαν μουσουργός. Τα 2-3 γνωστά τραγούδια του τα ακούν ακόμη και πιτσιρικάδες. Διευκρινίζω: εκτιμώ τον Μαυρουδή, χωρίς να είμαι ένθερμος οπαδός του, αλλά δεν του αρνούμαι την αξία που του αναλογεί κιόλας, επειδή δεν είναι φίρμα.
Κοίτα, δεν έχω πρόβλημα με τις χορτόπιτες. Ειλικρινά, προτιμώ να δω 2 θειές να μαγειρεύουν παρά τα διάφορα "ψυχαγωγικά" με τα ρεπορτάζ από τις πίστες. Αλλά όταν έχεις την ευκαιρία να προβάλλεις την εικόνα σου σε όλο τον κόσμο δεν δείχνεις τη γριά από τη Θεσσαλία να τσιρίζει με το μαντήλι στο κεφάλι.
Αν δεν έχεις πρόβλημα, τότε γιατί να μη χρηματοδοτούνται τα σχετικά ντοκιμαντέρ από το ΕΣΠΑ; Χάθηκε ο κόσμος που απορροφήθηκε και ένα κονδύλι (από αυτά που παγίως λιμνάζουν, αφού είμαστε διαχρονικά πρωταθλητές και στη χαμηλή απορρόφηση);
Ούτως ή άλλως η ΕΡΤ δεν κάνει αυτά τα ντοκιμαντέρ ειδικά για να παιχτούν στο δορυφορικό της. Επιλέγει για το δορυφορικό της από το "στοκ" εκπομπών της. Για το αν μπορούσε να κάνει καλύτερη επιλογή από τα εξ ιδίων της, δεν έχω άποψη, διότι δεν ξέρω τι θέλει να βλέπει η ομογένεια, ούσα το βασικό κοινό στο δορυφορικό κανάλι.