Ελεύθερο Λογισμικό. Ποια είναι η γνώμη σας;

compare-exchange-128-error-windows-8.1-100066623-large.png

Η έκδοση Windows 8.1 διορθώνει αρκετά από τα πιο χτυπητά προβλήματα του Windows 8, αλλά δεν είναι για όλους εφικτό να απολαύσουν τα νέα πλούσια χαρακτηριστικά. Οι ιδιοκτήτες κάποιων παλαιότερων υπολογιστών, είδαν τους εαυτούς τους να περιορίζονται στην έκδοση Windows 8, παγιδευμένοι από μια μικρή αλλαγή στις απαιτήσεις υλικού του Windows 8.1. Και πέρα από τον παράγοντα του εκνευρισμού που προκαλεί, το ζήτημα αυτό θα μπορούσε να έχει δυσοίωνες επιπλοκές όσον αφορά την υποστήριξη για τους χρήστες που επηρεάζονται, καθώς η Microsoft έχει ειδοποιήσει τους χρήστες Windows 8 πως θα χρειαστεί να αναβαθμίσουν σε Windows 8.1 ως το 2015 για να συνεχίσουν να λαμβάνουν κρίσιμες ενημερώσεις συστήματος.

«Έχω απογοητευτεί, γιατί δεν βλέπω τον λόγο να δημιουργήσει η Microsoft μια σημειακή έκδοση ενημέρωσης του λειτουργικού - ή, ακόμα καλύτερα, ένα service pack - με σημαντικές αλλαγές στις απαιτήσεις συστήματος, οι οποίες θα άφηναν τον υπολογιστή μου 'εγκαταλειμμένο' στο Windows 8», λέει ο Chip Sudderth, ένας αναγνώστης του PCWorld που επηρεάζεται από το ζήτημα.

Ατομικές αλλαγές

Αυτό το ζήτημα είναι η ξαφνική ανάγκη της έκδοσης Windows 8.1 για υποστήριξη του CMPXCHG16b στην έκδοση 64-bit. Το CMPXCHG16b επιτρέπει atomic memory exchanges (ΣΜ: αμετάφραστος πρωτότυπος τεχνικός όρος, δεν ξέρω τι σημαίνει). Ενώ οι σύγχρονοι 64-bit επεξεργαστές υποστηρίζουν το CMPXCHG16b, κάποιο παλαιότερο υλικό δεν το υποστηρίζει - αλλά η απαίτηση αυτή δεν ήταν κάτι απαραίτητο για την 64-bit έκδοση του Windows 8. Η προσπάθεια αναβάθμισης σε Windows 8.1 για προσφάτως μη συμβατό υλικό, καταλήγει σε ένα μήνυμα ότι «Ο επεξεργαστής δεν υποστηρίζει το CompareExchange 128.»

«Είναι απλά εκπληκτικό το πως η Microsoft επιλέγει να αφήσει ξεκρέμαστους κάποιους από τους χρήστες της μόνο και μόνο λόγω αυτών των απαιτήσεων σχετικά με τη CPU»

ΕΛΕΟΣ!

Κανιμώθριος είπε:
Τεχνικά θεωρώ ότι οι πάροχοι μπορούν να εφαρμόσουν traffic shaping,για να περιορίσουν το file sharing.

Απλά πιστεύω ότι ξέρουν και οι ίδιοι πως κάτι τέτοιο δεν τους συμφέρει.

Χωρίς file sharing,δεν ξέρω τι νόημα θα είχαν οι 24άρες και οι VDSL..
Slightly off-topic: Στη Βρετανια εχει αρχισει να γινεται υπο καποια μορφη αυτο που περιγραφεις. O δικος μου παροχος πχ εχει πλεον μπλοκαρει μερικα απο τα μεγαλυτερα torrent websites (βλεπε επισυναψη).

Βεβαια το ποσο αποτελεσματικο ειναι αυτο ειναι...debatable ας πουμε μιας και

α) οπως ειπες ξεπηδανε συνεχεια τετοια site

β) υπαρχουν direct proxies για τα διαφορα μεγαλα site μεσα στα top-10 google search results

γ) ειναι πολυ ευκολο για εναν εμπειρο χρηστη να παρακαμψει το συγκεκριμενο block

Σε περιπτωση γνωστου μου, το πανεπιστημιο του (USA) μπλοκαρε ολη την κινηση στα default TCP/UDP ports που χρησιμοποιουν οι περισσοτεροι p2p clients μετα απο προστιμο που τους επιβληθηκε.

blocked.jpg

theoctapus είπε:
Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί ένα bullet proof σύστημα. Είναι τόσο απλό.
Και όμως, έχω την εντύπωση (δεν είμαι ακόμα απόλυτα σίγουρος)...ότι η Adobe έχει βρεί τη λύση…Δείτε λίγο πώς λειτουργεί το DPS σύστημά της (τρόπος σχεδιασμού, τρόπος χρέωσης…) γιατί -νομίζω- ότι έτσι είναι το μέλλον

trolley είπε:
Κανένα desktop λειτουργικό δεν πρόκειται στο μέλλον να έχει τους ρυθμούς και τα ποσοστά ανάπτυξης στα οποία αναφέρεσαι, για ένα βασικό λόγο : η αγορά είναι κορεσμένη. Δεν είμαστε στην αυγή της πληροφορικής, όπου ένα λειτουργικό (όσο κακό/δύσχρηστο) και αν ήταν, μοιραία θα έτρεχε στο 99% των συσκευών που υποστηρίζει. Δες π.χ. το Mac OS X, το οποίο είναι όντως περισσότερο εύχρηστο κλπ κλπ από τα Windows... αυτό λοιπόν γιατί δεν παίρνει το 20-30% των χρηστών;
H διαφορα ειναι οτι το mac δεν ειναι λειτουργικο μονο...ειναι πακετο...λειτουργικο και hardware σε ενα.Αυτο σημαινει σημαινει οτι για να τρεξεις το osx θα πρεπει να παρεις και τον υπολογιστη απο αυτους και το συγκεκριμενο γεγονος και μονο αποθαρρυνει τους περισσοτερους.Βεβαια πλεον αυτο ειναι σχετικα απλο να γινει γιαυτο ολο και περισσοτεροι αγοραζουν hardware κομματι κομματι για να στησουν pc που θα τρεχει osx απροβληματιστα(και θα τους ερθει απειρως φθηνοτερα απο ενα mac pro).Και ειναι λογικο να το κανουν γιατι με το osx εχουν προσβαση σε εξαιρετικα apps industry standard και μη, χωρις παιδικες ασθενεις με drivers σταθεροτητες και τα σχετικα.Εγω δεν ξερω κανεναν που να στηνει τουμπανο pc για να βαλει linux.Πληρωνεις τοσα λεφτα για το hardware θες να εχεις και αντιστοιχο λειτουργικο οχι "ε καλα μη παραπονιεσαι και αν δεν δουλευει κατι,ειναι τζαμπα".

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
marathon είπε:
Και όμως, έχω την εντύπωση (δεν είμαι ακόμα απόλυτα σίγουρος)...ότι η Adobe έχει βρεί τη λύση…Δείτε λίγο πώς λειτουργεί το DPS σύστημά της (τρόπος σχεδιασμού, τρόπος χρέωσης…) γιατί -νομίζω- ότι έτσι είναι το μέλλον
Προφανώς δεν μπορώ να αποκλείσω ότι μπορεί να φτιαχτεί σύστημα που να δυσκολέψει τόσο πολύ τους crackers ωστε να μην αξίζει τον κόπο. Το συγκεκριμένο σύστημα δεν το γνωρίζω.

επισης το να εχεις το μεγαλυτερο μερος της αγορας δεν σε κανει αυτοματα και καλυτερο ξερεις

παραδειγμα... ο Internet ExploDer  ;D

κοιτα την εικονα και θα καταλαβεις...

και btw για να συνεχισω σε αυτο που λεει ο Trolley...

και το Android ειναι απο κατω linux αλλα και το iOS...

δηλαδη ηδη δεν μπορεις να πεις οτι δεν εχει μπει για τα καλα στη καθημερινη ζωη....

και για να προσθεσω ... και στην επαγγελματικη ειχει μπει

απλα το μοντελο εμπορικης εκμεταλευσης ειναι πισω απο το Support

δηλαδη ενας ερασιτεχνης ειναι μονος του να δει τι συμβαινει αν κατι δεν παει καλα...

ενας επαγγελματιας ομως εχει Support απο την ιδια την εταιρια (eg RedHat) αφου τους πληρωνει καποιο ποσο το μηνα και εχει και το Business version του Distro

μαζι με ενα καλα συνεργαζομενο Stack εφαρμογων και τεχνολογιων...

7pOwI.jpg

theoctapus είπε:
Προφανώς δεν μπορώ να αποκλείσω ότι μπορεί να φτιαχτεί σύστημα που να δυσκολέψει τόσο πολύ τους crackers ωστε να μην αξίζει τον κόπο. Το συγκεκριμένο σύστημα δεν το γνωρίζω.
Δεν θα το έλεγα συστημα αλλά αλλαγή νοοτροπίας περισσότερο. Αξιζει, εάν είναι και η δουλειά σου να ρίξεις μια ματιά στο οικονομικό μοντέλο που ετοιμάζουν.

mamonu είπε:
επισης το να εχεις το μεγαλυτερο μερος της αγορας δεν σε κανει αυτοματα και καλυτερο ξερεις

παραδειγμα... ο Internet ExploDer  ;D

κοιτα την εικονα και θα καταλαβεις...

και btw για να συνεχισω σε αυτο που λεει ο Trolley...

και το Android ειναι απο κατω linux αλλα και το iOS...

δηλαδη ηδη δεν μπορεις να πεις οτι δεν εχει μπει για τα καλα στη καθημερινη ζωη....

και για να προσθεσω ... και στην επαγγελματικη ειχει μπει

απλα το μοντελο εμπορικης εκμεταλευσης ειναι πισω απο το Support

δηλαδη ενας ερασιτεχνης ειναι μονος του να δει τι συμβαινει αν κατι δεν παει καλα...

ενας επαγγελματιας ομως εχει Support απο την ιδια την εταιρια (eg RedHat) αφου τους πληρωνει καποιο ποσο το μηνα και εχει και το Business version του Distro

μαζι με ενα καλα συνεργαζομενο Stack εφαρμογων και τεχνολογιων...
Nαι δεν σε κανει καλυτερο παντα... αλλα στην συγκεκριμενη περιπτωση ομως απλα ειναι καλυτερα και τα  windows και το osx.Το linux παντα τα παει καλα οταν υπαρχουν πολυ συγκεκριμενες δουλειες με πολυ συγκεκριμενο hardware(γιαυτο αλλωστε χρησιμοποιειται και σε supercomputers) αλλα το desktop δεν ειναι ετσι....το να παιρνεις παραδειγμα το τι γινεται στα τηλεφωνα δεν νομιζω οτι ειναι ενδεικτικο...εξαλλου ποιες ειναι οι φοβερες εργασιες που κανεις απο το τηλεφωνο σου?

Oσο για το IOS... ΔΕΝ ειναι linux.Eιναι mobile εκδοση του Osx-το οποιο βασιστηκε στο Darwin και στο Nextstep το οποιο με την σειρα του βασιστηκε στο FreeBsd και στο Νetbsd.

Μου αρεσει με το πως προσπερνάτε το συγκεκριμένο ποστ εδώ:

http://www.noiz.gr/index.php?topic=202523.msg790305#msg790305

Μιας και αναφέρατε το hardware δηλαδή...

Δεν έχετε να δώσετε μια απάντηση στην "MICRO$OFT";

Η έχετε πάει ήδη να αγοράσετε το καινούργιο σας PC;   ;D

Sir Muttley είπε:

Δεν έχετε να δώσετε μια απάντηση στην "MICRO$OFT"

Eσυ μεγαλε ακομα δεν μας ειπες τι κανεις με το Arch Linux που λες οτι εχεις.....οταν σε ρωταμε συγκεκριμενα και χρησιμα πραγματα την κανεις γαργαρα...κανεις κατι χρησιμο η απλα αλλαζεις συνεχως window managers ,scripts για το conky και προσπαθεις να φτιαξεις το ποιο διαστημικο desktop  για να το μοιραστεις με τους απανταχου linux θιασωτες και να χαιρεστε? κανεις κατι χρησιμο?

Dreamdancer είπε:
Eσυ μεγαλε ακομα δεν μας ειπες τι κανεις με το Arch Linux που λες οτι εχεις.....οταν σε ρωταμε συγκεκριμενα και χρησιμα πραγματα την κανεις γαργαρα...
Να ξέρεις φίλε οτι τα CrunchBang που έχεις στο παλιό PC σου, εγώ και άλλοι εθελοντές μεταφραστές στα μετέφρασαν για να τρέχεις τώρα εσύ.

Sir Muttley είπε:
Να ξέρεις φίλε οτι τα CrunchBang που έχεις στο παλιό PC σου, εγώ και άλλοι εθελοντές μεταφραστές στα μετέφρασαν για να τρέχεις τώρα εσύ.
Ρε γιατι δεν απαντας σε αυτο που σε ρωταω....τι δουλεια κανεις με το Arch Linux?Hχογραφεις μουσικη? κανεις video editing?δουλευεις γραφιστικα προγραμματα? μηπως  web design η αρχιτεκτονικα? η απλα κανεις τις δουλειες που θα εκανες και με ενα απλο tablet...σερφαρισματακι,κανα youtube, καμια κοινωνικη δικτυωση κτλ κτλ γιατι φοβασαι να απαντησεις..θελω να δω τις φοβερες δυνατοτητες του Arch....

Οχι τιποτα αλλο γιατι οπως ειπες εγω ειμαι ο...τεμπελης ο εγκλωβισμενος στο GUI...εσυ που εισαι ο κομπουτερας ο φοβερος που χρειαζεσαι μονο ενα terminal γιατι το χρησιμοποιεις? εισαι developer και γραφεις η διορθωνεις κωδικα και τον τεσταρεις? πες μας μη μας κρατας σε αγωνια..... ;D

Το ότι δεν υπάρχει bullet proof σύστημα είναι αυτονόητο, αλλά δεν λέει πολλά πράγματα, και κινητήρας εσωτερικής καύσης με απόδοση 100% δεν μπορεί να υπάρξει αλλά αυτό δεν εμποδίζει τους κατασκευαστές να φτιάχνουν ολοένα και πιο αποδοτικούς κινητήρες. Δεν κατεβάζει κανείς κάτω τα χέρια επειδή δεν μπορεί να πετύχει το απόλυτο. Στο θέμα του λογισμικού είναι γνωστό πως αν χρησιμοποιούσαν USB dongles (ή άλλο hardware lock) τα πράγματα θα δυσκόλευαν πολύ για τους φίλους του σπασμένου λογισμικού. Αλλά έχουν άλλη προσέγγιση στο θέμα.

Sir Muttley είπε:

Μιας και αναφέρατε το hardware δηλαδή...

Δεν έχετε να δώσετε μια απάντηση στην "MICRO$OFT";

Μάτλευ, ηρέμησε. Μέχρι τώρα (από τη συζήτηση) προκύπτει ότι είσαι νεοφώτιστος (για να μην πω "ημιμαθής"). Από όλους έχεις πάρει εμπεριστατωμένες απαντήσεις, δεν υπάρχει περιθώριο για σαρκασμό. Και - επιτέλους - απάντα στην ερώτηση που σου κάνει ο Dreamdancer, τι ΚΑΝΕΙΣ με το Linux σου, καθώς ένα πράγμα είναι βέβαιο, ότι δεν κάνεις μουσική με δαύτο.

gdevelek είπε:
Το ότι δεν υπάρχει bullet proof σύστημα είναι αυτονόητο, αλλά δεν λέει πολλά πράγματα, και κινητήρας εσωτερικής καύσης με απόδοση 100% δεν μπορεί να υπάρξει αλλά αυτό δεν εμποδίζει τους κατασκευαστές να φτιάχνουν ολοένα και πιο αποδοτικούς κινητήρες. Δεν κατεβάζει κανείς κάτω τα χέρια επειδή δεν μπορεί να πετύχει το απόλυτο. Στο θέμα του λογισμικού είναι γνωστό πως αν χρησιμοποιούσαν USB dongles (ή άλλο hardware lock) τα πράγματα θα δυσκόλευαν πολύ για τους φίλους του σπασμένου λογισμικού. Αλλά έχουν άλλη προσέγγιση στο θέμα.
Είναι θέμα κόστους και χρηστικότητας. Αν απαιτείς USB dongles απαιτείς κι απ' τον χρήστη να έχει κατειλημμένη μια θύρα. Επίσης τα USB dongles σπάνε όπως όλα τα πιθανά συστήματα. Προφανώς όμως αυτό δεν σημαίνει ότι οι εταιρίες θα σηκώσουν τα χέρια ψηλά. Είναι ένα παιχνίδι, οι εταιρίες ξέρουν ότι δεν μπορούν να αποτρέψουν πλήρως το σπάσιμο των εφαρμογών τους κι απλά παλεύουν να κάνουν την ζωή των αντίπαλων προγραμματιστών πιο δύσκολη.

gdevelek είπε:
Στο θέμα του λογισμικού είναι γνωστό πως αν χρησιμοποιούσαν USB dongles (ή άλλο hardware lock) τα πράγματα θα δυσκόλευαν πολύ για τους φίλους του σπασμένου λογισμικού.
Ως γνωστόν, ακόμα και τα USB dongles έχουν παρακαμφθεί εώς ένα σημείο. Επομένως δεν είναι θέμα προσέγγισης των εταιριών. Εξάλλου ο κλέφτης θα βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά από κάθε αντικλεπτικό. Κι αυτό δεν ισχύει μόνο στο software, αλλά γενικά.

theoctapus είπε:
Είναι ένα παιχνίδι, οι εταιρίες ξέρουν ότι δεν μπορούν να αποτρέψουν πλήρως το σπάσιμο των εφαρμογών τους κι απλά παλεύουν να κάνουν την ζωή των αντίπαλων προγραμματιστών πιο δύσκολη.
Δεν ξέρω πόσο παλεύουν.... Η δικιά μου γνώμη είναι "όχι και πολύ"... Δεν ασχολούμαι επί τούτου με το θέμα αλλά δεν έχω ακούσει/διαβάσει να έχει γίνει δυσκολότερο το σπάσιμο τα τελευταία χρόνια...

Ως γνωστόν, ακόμα και τα USB dongles έχουν παρακαμφθεί εώς ένα σημείο. Επομένως δεν είναι θέμα προσέγγισης των εταιριών. Εξάλλου ο κλέφτης θα βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά από κάθε αντικλεπτικό. Κι αυτό δεν ισχύει μόνο στο software, αλλά γενικά.
Κάνεις λάθος βέβαια, ο κλέφτης ΠΑΝΤΑ, ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ, βρίσκεται στο κυνήγι. Πρώτα ο κατασκευαστής σκαρφίζεται ένα νέο κόλπο κλειδώματος, και ΜΕΤΑ ο κλέφτης το ψάχνει και το παλεύει να το σπάσει. Και αν η δυσκολία ξεπεράσει ένα κατώφλι, η εικόνα θα αλλάξει άρδην.... Είμαι πεπεισμένος πως αν η MS έβαζε dongle σε office/windows, ο μπελας για να το ξεπεράσουν αυτό οι πειρατές/χρήστες θα ήταν τέτοιος που θα έπεφτε δραματικά η πειρατία, μόνο που θα έπεφτε και η ευκολία για όλους τους υπόλοιπους σύννομους χρήστες, οπότε η εταιρία κρίνει πως δεν τη συμφέρει

Πάντως, αν δε κάνω λάθος, όταν έσπασαν το Cubase SX3 βγήκαν και είπαν ότι "δεν αξίζει το κόπο" (λόγω του dongle).

gdevelek είπε:
Είμαι πεπεισμένος πως αν η MS έβαζε dongle σε office/windows, ο μπελας για να το ξεπεράσουν αυτό οι πειρατές/χρήστες θα ήταν τέτοιος που θα έπεφτε δραματικά η πειρατία, μόνο που θα έπεφτε και η ευκολία για όλους τους υπόλοιπους σύννομους χρήστες, οπότε η εταιρία κρίνει πως δεν τη συμφέρει
Δεν μπορείς να απαιτείς απ' τους χρήστες να έχουν μόνιμα συνδεδεμένο ένα σκατουλάκι για να δουλέψει το pc και στην ουσία να αχρηστεύεις μια θύρα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back