- Πόντοι
- 16
![compare-exchange-128-error-windows-8.1-100066623-large.png](http://core0.staticworld.net/images/article/2013/10/compare-exchange-128-error-windows-8.1-100066623-large.png)
Η έκδοση Windows 8.1 διορθώνει αρκετά από τα πιο χτυπητά προβλήματα του Windows 8, αλλά δεν είναι για όλους εφικτό να απολαύσουν τα νέα πλούσια χαρακτηριστικά. Οι ιδιοκτήτες κάποιων παλαιότερων υπολογιστών, είδαν τους εαυτούς τους να περιορίζονται στην έκδοση Windows 8, παγιδευμένοι από μια μικρή αλλαγή στις απαιτήσεις υλικού του Windows 8.1. Και πέρα από τον παράγοντα του εκνευρισμού που προκαλεί, το ζήτημα αυτό θα μπορούσε να έχει δυσοίωνες επιπλοκές όσον αφορά την υποστήριξη για τους χρήστες που επηρεάζονται, καθώς η Microsoft έχει ειδοποιήσει τους χρήστες Windows 8 πως θα χρειαστεί να αναβαθμίσουν σε Windows 8.1 ως το 2015 για να συνεχίσουν να λαμβάνουν κρίσιμες ενημερώσεις συστήματος.
«Έχω απογοητευτεί, γιατί δεν βλέπω τον λόγο να δημιουργήσει η Microsoft μια σημειακή έκδοση ενημέρωσης του λειτουργικού - ή, ακόμα καλύτερα, ένα service pack - με σημαντικές αλλαγές στις απαιτήσεις συστήματος, οι οποίες θα άφηναν τον υπολογιστή μου 'εγκαταλειμμένο' στο Windows 8», λέει ο Chip Sudderth, ένας αναγνώστης του PCWorld που επηρεάζεται από το ζήτημα.
Ατομικές αλλαγές
Αυτό το ζήτημα είναι η ξαφνική ανάγκη της έκδοσης Windows 8.1 για υποστήριξη του CMPXCHG16b στην έκδοση 64-bit. Το CMPXCHG16b επιτρέπει atomic memory exchanges (ΣΜ: αμετάφραστος πρωτότυπος τεχνικός όρος, δεν ξέρω τι σημαίνει). Ενώ οι σύγχρονοι 64-bit επεξεργαστές υποστηρίζουν το CMPXCHG16b, κάποιο παλαιότερο υλικό δεν το υποστηρίζει - αλλά η απαίτηση αυτή δεν ήταν κάτι απαραίτητο για την 64-bit έκδοση του Windows 8. Η προσπάθεια αναβάθμισης σε Windows 8.1 για προσφάτως μη συμβατό υλικό, καταλήγει σε ένα μήνυμα ότι «Ο επεξεργαστής δεν υποστηρίζει το CompareExchange 128.»
«Είναι απλά εκπληκτικό το πως η Microsoft επιλέγει να αφήσει ξεκρέμαστους κάποιους από τους χρήστες της μόνο και μόνο λόγω αυτών των απαιτήσεων σχετικά με τη CPU»
ΕΛΕΟΣ!