ThePilgrim είπε:

Εγώ που δεν έχω εμπειρία με κανένα προϊόν της Apple θα είχα την περιέργεια να σκαλίσω ένα τέτοιο π.χ.
ThePilgrim είπε:
Εγώ που δεν έχω εμπειρία με κανένα προϊόν της Apple θα είχα την περιέργεια να σκαλίσω ένα τέτοιο π.χ.
Διαφωνώ... η Digitech είναι από τις μεγάλες εταιρίες που δεν έχουν καθόλου, μα καθόλου την δυναμική του viral ή του "μοδάτου". Από κει και πέρα είναι ένα προϊόν μη "απαραίτητο" (με την έννοια πως υπάρχουν τόσα άλλα που κάνουν την ίδια δουλειά) αλλά πρωτοποριακό και ένα βήμα προς την κατεύθυνση του programmable rig, όχι με απλά presets αλλά με αλλαγή συθέμελα όλης του της λειτουργίας μέσα σε μια στιγμή, με παράλληλη χρήση των μοντέρνων gadgets (αϊφόνια, αντρόιντια, αϊπάντια και λοιπά αϊσιχτίρια).gdevelek είπε:Η λογική πίσω από αυτό το προϊόν, όπως τη (δια)βλέπω είναι:
1. όσοι έχουν iphone θα βρούν ευκαιρία να το μοστράρουν ΚΑΙ σ' αυτό το χώρο
Περισσότερο viral προϊόν είναι παρά χρηστικό.
Αυτό είναι καλό σενάριο, τι γίνεται όμως αν σου χαλάσει το iPhone ή το καλώδιο? Πολύ μπελά δε βάζουμε στο κεφάλι μας?gdevelek είπε:Η μόνη χρηστικότητα που εγώ βλέπω είναι:
Έχω 5 πετάλια, θέλω 100% σιγουριά πως παίζουν όλα σωστά στη σκηνή, άρα για να αντιμετωπίσω το ενδεχόμενο ένα από αυτά να χαλάσει, παίρνω το μπλιμπλίκι, κι όταν το Χ από τα 5 χαλάσει, το βάζω να το αντικαταστήσει
Το παίρνω δηλαδή ως backup και των 5 πεταλιών μου, αφού έχω φυσικά αγοράσει τα 5 αντίστοιχα μοντέλα.
Αυτό.blue είπε:Πολύ μπελά δε βάζουμε στο κεφάλι μας?
Κάνοντας και πάλι τον δικηγόρο του διαβόλου, με το μπλιμπλίκι αυτό υποκαθιστάς πολλά πετάλια, εφόσον μόνο ένα χαλάσειtheoctapus είπε:Και στην τελική αν θες back up στα πετάλια γιατί να μην πάρεις....πετάλια.
Ναι, αλλά εδώ είμαστε κιθαρίστες. Αν υπήρχαν λαμπάτοι υπολογιστές, τέτοιους θα είχαμε ;Ddegdekis είπε:Γενικά πιστεύω ότι σε 5-6 χρόνια όλα προς τα εκεί θα πάνε, ότι έγινε και με τα κινητά, θα γίνει με τους υπολογιστες κτλπ. καινουριο κοσκινάκι μου δηλαδη, ή για την ακρίβεια...καινούριο touch screenάκι μου....
Λαμπάτες κάρτες ήχου πάντως υπάρχουνblue είπε:Ναι, αλλά εδώ είμαστε κιθαρίστες. Αν υπήρχαν λαμπάτοι υπολογιστές, τέτοιους θα είχαμε ;D
Δεκτόν, αλλά για να κάνω κι εγώ τον δικηγόρο του διαβόλου, έχει ήδη προταθεί η λύση της line6. Και επίσης, αν πάρεις ένα δεύτερο πετάλι θα έχεις ακριβώς τον ήχο του χαλασμένου και όχι έναν στο περίπου. Όχι βέβαια ότι αν έχεις τα πετάλια σου επί 2 είναι και καμιά οικονομική λύση, αλλά γενικά λύσεις υπάρχουν. Προσωπικά iphone επί σκηνής δεν θα έβαζα.gdevelek είπε:Κάνοντας και πάλι τον δικηγόρο του διαβόλου, με το μπλιμπλίκι αυτό υποκαθιστάς πολλά πετάλια, εφόσον μόνο ένα χαλάσει
Άρα "αντέχεις" ένα single failure, όποιο από τα 5 ή ίσως και 10 πετάλια σου χαλάσει
Διαφορετικά θα έπρεπε να κουβαλάς 2*Ν πετάλια, τώρα κουβαλάς Ν+1
Εεε, εντάξει. Δεν είμαστε δα και τόσο φανατικοί γεροντολάγνοι και τεχνοφοβικοί. Το ότι μπορεί να μην θεωρείς και τίποτα σπουδαίο το istomp δεν αποδεικνύει τα προηγούμενα σε καμιά περίπτωση.Ναι, αλλά εδώ είμαστε κιθαρίστες. Αν υπήρχαν λαμπάτοι υπολογιστές, τέτοιους θα είχαμε ;D
Εδώ σ' έχωantonisg είπε:[οφ-τοπικ]
Φανταστείτε να βγάζανε αυτήν την τεχνολογία, σε πιο open πλατφόρμα με δωρεάν sdk με intuitive GUI για την δημιουργία "πεταλιών" από οποιοδήποτε "αδαή"* χρήστη. Χαμός θα γίνονταν... Ακόμα και 'γώ που δεν τα έχω, τα 180€ θα τα έδινα για ένα τέτοιο...
*Σε εισαγωγικά διότι δεν είναι και trivial θέμα η επεξεργασία σήματος.
[/οφ-τοπικ]
Μπράβο ρε Χταπόδι!theoctapus είπε:Εδώ σ' έχω
http://line6.com/tcddk/
Δεν το έχω βρεί πουθενά ρε γαμώτο αλλιώς θα το είχα τσιμπήσει χωρίς δεύτερη σκέψη. And let the burning (εκ του κάψιμο) begin.
Πολύ σωστό σε βρίσκω...αλλά που να το καταλάβουν οι ιθαγενείς...Μιλάμε για ένα μαζικό πιά προϊόν, που οι δικοί μας βαφτίζουνbloody_sunday είπε:αλλά σας πληροφορώ πως σε άλλες χώρες όπως πχ. Αμερική τα iPhone κλπ. θεωρούνται πια εδώ και πολύ καιρό ψωμοτύρι, επομένως μη νομίζετε πως η Digitech και όλες οι άλλες εταιρίες που σκέφτονται όμοια (πχ. η TC με τα Toneprints μέσω iPhone ή τηλεφώνου Android) δεν έχουν κάνει εξοντωτική έρευνα αγοράς.
Ναι αλλά δεν είναι trendy... 8)
Κορυφή είναι σου λέω. Αν το βρεί πουθενά κανείς Ευρώπη ας το σφυρίξει, μην ντραπεί ;D. Στο e-shop τις line6 λένε ότι δεν το στέλνουν Ευρώπη. :-[.antonisg είπε:Μπράβο ρε Χταπόδι!
Πιστεύω θα έχει πολύ ενδιαφέρον.
Μη-λάθος επιχείρημα αλλά όχι απαραίτητα σωστό.blue είπε:το Line6 M5 συμπεριλαμβάνει 100 πετάλια και κάνει 185€.
Κανένα (που να μπορώ να σκεφτώ αυτή τη στιγμή) προϊόν της μουσικής τεχνολογίας δεν λύνει πια κάποιο πρόβλημα. Για την ακρίβεια, ελάχιστα προϊόντα βγαίνουν σήμερα που να το κάνουν πράγματι σε οποιονδήποτε τομέα. Αυτό όμως δεν εφαρμόζεται σε χώρους καλλιτεχνικής έκφρασης όπου η χρηστικότητα δεν είναι πάντα το Α και το Ω, και το εξαρτηματάκι 1 μπορεί να σου κάνει κλικ πολύ περισσότερο από το 2 για χίλιους λόγους μη λογικά εξηγήσιμους. Και θα έλεγα πως είναι αναγκαίο να κοιτάμε τι συμβαίνει σε αγορές πολύ μεγαλύτερες από τη δική μας, και γενικά σε target group στα οποία εμείς δεν ανήκουμε (πχ. ούτε εγώ είμαι γκατζετάκιας, είμαι όμως "βαμμένος" πεταλάκιας).theoctapus είπε:Το ότι μπορεί να υπάρχουν κάποιοι (πολλοί) που γουστάρουν να χαλάνε τα λεφτά τους (ΙΜΗΟ) σε gadget και το ότι υπάρχουν εταιρίες που ικανοποιούν αυτή την ανάγκη τους, δεν σημαίνει ότι τα εν λόγω προϊόντα έχουν κάποια πραγματική χρησιμότητα ούτε ότι λύνουν κάποιο ουσιαστικό "πρόβλημα".
H λογική του "πάρτο και παίξε μαζί του, μπορεί να σου αρέσει" δεν έχει κάτι το δύσκολο ή ακατανότητο, αυτό όμως δεν την κάνει απαραίτητα και περισσότερο ελκυστικήbloody_sunday είπε:Παιδιά είναι πολύ απλά τα πράγματα... το αγοράζεις, πειραματίζεσαι με τα πεταλάκια, βρίσκεις ένα που να σου αρέσει και το χρησιμοποιείς. Αν θες, δοκιμάζεις και τα άλλα, και στο τσακίρ κέφι βάζεις και κανένα άλλο χωρίς να συνεχίσεις να ξοδεύεις χρήματα για κανονικά πεταλάκια, και το σημαντικότερο χωρίς να μπαίνεις καν στη λογική των μενού, των πολλών παραμέτρων και των presets.
Πού το δύσκολο ή ακατανόητο?