Τι Les Paul να πάρει κανείς;

Τι Les Paul να πάρει κανείς;

• Σύνολο ψηφοφόρων
    25
Ε, αφού μπούκαραν οι αρχές και τους μάζεψαν τα... εξωτικά κσύλα, τι να έκαναν και αυτοί οι έρημοι, να τις έβγαζαν με maple; ?

Φαντάζεσαι LP που να γράφει Gibson με maple μπράτσο; Θα το έκλειναν το μαγαζί...
Πολλές sg έχουν maple μπράτσο (πχ η δικιά μου). Δεν το βλέπω αρνητικά.

Πολλές sg έχουν maple μπράτσο (πχ η δικιά μου). Δεν το βλέπω αρνητικά.
Βρε ούτε εγώ - που είμαι και fan του maple- αλλά σε Gibson LP; Θα γινόταν... επανάσταση ? 

ΥΓ: Μου έδωσες ιδέα για poll ? ?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Με maple μπράτσο έχουν βγει αρκετές, ειδικά late '70s, και με maple ταστιέρα είχαν βγεί κατα καιρούς μερικά limited μοντέλα. Πολύ... λάθος, αλλά να πω την αμαρτία μου I wouldn't kick that out of bed. 

uzTSRpFpUcifiijquRpWRY-1200-80.jpg

Με maple μπράτσο έχουν βγει αρκετές, ειδικά late '70s, και με maple ταστιέρα είχαν βγεί κατα καιρούς μερικά limited μοντέλα. Πολύ... λάθος, αλλά να πω την αμαρτία μου I wouldn't kick that out of bed. 

To natural με το maple είναι ωραιότατο...

ΥΓ: Παίζει να βλέπω κάτι τέτοιο για πρώτη φορά ?

To natural με το maple είναι ωραιότατο...

ΥΓ: Παίζει να βλέπω κάτι τέτοιο για πρώτη φορά ?
Mε maple fretboard έβγαιναν κάποιες custom LP και η L6-S.

Μάλιστα μια τέτοια έπαιζε πριν κάποιες μέρες στις αγγελίες εδώ.

Mε maple fretboard έβγαιναν κάποιες custom και η L6-S.

Φίλος με πάσα ειλικρίνεια θα σου πω ότι ακόμα και αν μου την έβαζες κάτω από τη μύτη, δεν θα την έβλεπα. Ο εγκέφαλος θα βρισκόταν σε άρνηση να καταγράψει αυτή την εικόνα/πληροφορία.

Έχει αρχειοθετημένο: Gibson Les Paul/ ebony - άντε rosewood fretboard, τέλος! ?

Πάντως αυτή που ανέβασε ο @odis13 είναι ωραιότατη - έξω από τα standards, αλλά ωραιότατη.   

Mε maple fretboard έβγαιναν κάποιες custom LP και η L6-S.

Και οι Marauder/S1 απο τα '80s αν τις θυμαται κανενας βγαίνανε (και) με maple ταστιέρα - περίεργα όργανα με bolt on μανίκι και Bill Lawrence μαγνήτες. Είχα παίξει κανα δυο φορές με μια Marauder ενος γνωστού μου, καθόλου άσχημη. Και τις έβρισκες για πενταροδεκάρες μέχρι προσφάτως. 

zwoxlwkfcwpixhkflp78.jpg

Και οι Marauder/S1 απο τα '80s αν τις θυμαται κανενας βγαίνανε (και) με maple ταστιέρα - περίεργα όργανα με bolt on μανίκι και Bill Lawrence μαγνήτες. Είχα παίξει κανα δυο φορές με μια Marauder ενος γνωστού μου, καθόλου άσχημη. Και τις έβρισκες για πενταροδεκάρες μέχρι προσφάτως. 

Έχουν βγει τόσες κιθάρες....που να τις δούμε όλες. 

Έχουν βγει τόσες κιθάρες....που να τις δούμε όλες. 
Τη συγκεκριμένη καλύτερα που δεν είχαμε δει τόσο καιρό... ?

Τι... ομορφιά είναι τούτη; ?

Καλά ειδικά στην περίπτωση της Gibson έχουν βγάλει κατα καιρούς κάτι φυντάνια που κυκλοφόρησαν για 2 βδομάδες που να θυμάσαι κάθε μια. Εγω δηλαδή τη συγκεκριμένη τη θυμάμαι μόνο και μόνο γιατί είχε ενας γνωστός μου όπως έιπα και μου είχε κάνει εντύπωση (εν μέρει λόγω και του maple), δεν είχα ξαναδεί τέτοια Gibson

Τη συγκεκριμένη καλύτερα που δεν είχαμε δει τόσο καιρό... ?

Τι... ομορφιά είναι τούτη; ?

Aν δεν είχε το απαράδεκτο headstock της V κάτι γινόταν...

Aν δεν είχε το απαράδεκτο headstock της V κάτι γινόταν...
Η όλη σύλληψη με παραπέμπει σε αυτές τις με μεγάλη... περιφέρεια Peavy που αρέσουν στον Μάραθον ?

L6 εχω δει 5-6 κατα καιρούς. Μarauder μόνο 1.

Η όλη σύλληψη με παραπέμπει σε αυτές τις με μεγάλη... περιφέρεια Peavy που αρέσουν στον Μάραθον ?
Τις T-60 λες? 'Αλλες άγκυρες εκεί, αλλά έχουν εκπληκτικό ήχο (και το πιο περίεργο tone control ever). 

Τις T-60 λες? 'Αλλες άγκυρες εκεί, αλλά έχουν εκπληκτικό ήχο (και το πιο περίεργο tone control ever). 
Ναι κάποιες Τ... Είχε και Τ 40; Πάντως ήταν όπως το είπες... άγκυρες ?

Ναι κάποιες Τ... Είχε και Τ 40; Πάντως ήταν όπως το είπες... άγκυρες ?
Υπήρχαν διάφορες - οι πρώτες ήταν η T-60,  η original κιθάρα της σειράς, και T-40 που ήταν το αντίστοιχο μπάσο. Μετά βγήκαν μια σειρά απο φτηνότερα μοντέλα με πιο απλα ηλεκτρικά και διάφορες διατάξεις μαγνητών. Τις προάλλες νομίζω πήρε το μάτι μου μια T-15 στις αγγελίες.

https://stringjoy.com/peavey-t-series/

Και για να επανέλθουμε, πάρτε μια 1960 Melody Maker 3/4 (!) με αλλαγμένο μαγνήτη. Now THAT is a couch guitar.
gibmm-01.jpg

https://jakewildwood.blogspot.com/2020/08/1960-gibson-melody-maker-34-electric.html

Εγώ ψήφισα Gibson LP TV Yellow Special μόνο και μόνο για τους 2 μαγνήτες και το χρώμα.

[SIZE=14.3px]Η Melody Maker ήταν και είναι μια entry level μαθητική κιθάρα που πάντα κάτι θα σου λείπει. [/SIZE]

Πάρε ότι θέλεις αλλά πρόσεξε να ΜΗΝ είναι Gibson Murphy Lab... 

https://www.thegearpage.net/board/index.php?threads/murphy-lab-guitars-are-still-flaking.2598097/&utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=trending_threads

Bump στο thread γιατι έπεσα πάνω στο παρακάτω βίντεο του Guitarist Magazine όπου με αφορμή την πρόσφατη δημοπρασία κιθαρων του Rory Gallagher (που είχαμε και σε διπλανο thread) ο Barrie Cadogan δοκιμάζει μερικές Junior και Melody Maker απο τη συλλογή. 1963 Gibson Melody Maker DC με 2 μαγνήτες, 1959 Les Paul Junior DC, 1958 Les Paul Junior και 1960 Melody Maker με αλλαγμένο HB μαγνήτη. 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back