Πως είναι το πεπόνι...; καμία σχέση!Αυτός ο τραχανάς που λέτε, τι είναι; Είναι βρώσιμος;
Χαμουτζήδες!!!!!
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Πως είναι το πεπόνι...; καμία σχέση!Αυτός ο τραχανάς που λέτε, τι είναι; Είναι βρώσιμος;
Αυτός ο τραχανάς που λέτε, τι είναι; Είναι βρώσιμος;
Πως είναι το πεπόνι...; καμία σχέση!
Χαμουτζήδες!!!!!
Άντε ρε τραχανά.... που θα μας πεις ότι αυτός είναι ο τραχανάς...!Να σου πω Χάρη μου.
Άμα ασούμε κάνει κρύο, πολύ κρύο, φτιάνεις έναν τραχανά, πετάς μέσα δύο (2) κιλά φέτα, και .... αν πιείς τρία (3) κιλά κρασί, δεν σου φτάνουν.
Θέλει από πέντε (5) κιλά και πάνω.
Αυτός είναι ο τραχανάς.
Τώρα το χόντρυνες...?Μην μου λες εμένα "χαμουτζήδες" ασούμε, γιατί αν διάβασες καλά, ο κυρ dim, το τρώει με προσούτο ασούμε.
Άντε ρε τραχανά.... που θα μας πεις ότι αυτός είναι ο τραχανάς...!
Αρχαιότατη και Ελληνικότατη σούπα που μεγάλωσε γενιές και γενιές!
Όταν σας λέω εγώ χαμουτζήδες......Φίλως άμα θέλεις ασούμε να τον φας σούπα, με γειά σου με χαρά σου.
Εγώ είμαι αιρετικός, δεν τρώω σούπες, οπότε τον τρώω χωρίς πολλά ζουμιά.
Αλλά άμα εσύ ασούμε τον τρως χωρίς φέτα και κρασί, έχεις θέμα.
Μεγάλο θέμα.
Τώρα το χόντρυνες...?
Όταν σας λέω εγώ χαμουτζήδες......
1. Ο τραχανάς φίλτατε είναι σούπα,
2. άντε να ρίξεις μέσα μερικά κομματάκια από κοτοπουλίσιο μπούτι,
3. λίιιιγο τυράκι ή
4. στην χειρότερη κάνα κύβο (κνορ)..
Ναι σωστά ξέχασα ότι ζεις πάνω ψηλά στην Πίνδο με το μποστάνι σου, τα δικά σου ζώα και πτηνά (κότες..), οπότε τρως και πίνεις ότι σου δίνουν αυτά (αυγά, γάλα, κρέας) και η φύση...Δεν τρώω χημικά
Ναι σωστά ξέχασα ότι ζεις πάνω ψηλά στην Πίνδο με το μποστάνι σου, τα δικά σου ζώα και πτηνά (κότες..), οπότε τρως και πίνεις ότι σου δίνουν αυτά (αυγά, γάλα, κρέας) και η φύση...
για κει είσαι μου φαίνεται....?????Και όμως κοντά έπεσες (κι ας μην είναι στην Πίνδο).
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι οτιδήποτε σοκάρει τον οργανισμο, δεν πρέπει να έχει διάρκεια.
Ρωτήστε ειδικους, μη ρισκάρετε.
Και δεν ακούω κανέναν άλλον, ούτε γιατρό, ούτε γυμναστές. Είναι όλοι άσχετοι και ημιμαθείς.
Τελικά, ολα τα παραπάνω, βοηθάνε στο να βελτιωθεί η υγεία μας, μακροχρόνια? Αυτό
Μετά από δυο μήνες μπορούσα να μην σκεφτώ το φαγητό για 48 ώρες χωρίς κανένα πρόβλημα.
Εννοω ότι ακούω μονο διατροφολογους. Δεν αυτοαναιρουμαι. Μόνο εξειδικευμένοι στη διατροφη θεωρούνται "ειδικοί", κατ' εμέ,, είτε ειναι διατροφολόγοι, είτε ιατροί με ειδικότητα κάτι αναλογο.
Τραχανά ξυνό χοντρό ή μέτριο, βρασμένο με λίγο γάλα στο νερό, σερβιρισμένο καυτό, με μερικές σταγόνες βούτυρο από πάνω και κομματάκια φέτα.Άμα ασούμε κάνει κρύο, πολύ κρύο, φτιάνεις έναν τραχανά, πετάς μέσα δύο (2) κιλά φέτα, και .... αν πιείς τρία (3) κιλά κρασί, δεν σου φτάνουν.
Θέλει από πέντε (5) κιλά και πάνω.
Αυτός είναι ο τραχανάς
Τραχανά ξυνό χοντρό βρασμένο με γάλα, σερβιρισμενο με μερικές σταγόνες βούτυρο από πάνω και κομματάκια φέτα.