new product Echoes of a Journey - έγραψα CD !

Νέα προϊόντα

WrTsXxx

Miltos
Πόντοι
98
Καλημέρα στην παρέα!
Έγραψα CD και ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας. Ίσως κάποιοι με θυμάστε από το συγκρότημα snooze loop ή απ τις διασκευές των Χριστουγεννιάτικων κομματιών που έχω ανεβάσει. Τα τελευταία χρόνια ζω στην Αγγλία και μαθαίνω Κρητικό λαούτο. Το 2024 έστησα μια παράσταση contemporary dance & laouto με δικές μου συνθέσεις και πολύ αυτοσχεδιασμό σε αλληλεπίδραση με το χορό. Αυτή τη μουσική τελικά ηχογραφήσαμε ζωντανά σ ένα στούντιο με άλλους δύο μουσικούς, τον περασμένο Σεπτέμβρη, και πλέον είναι διαθέσιμη για να την ακούσετε στο bandcamp μου ή σε streaming platforms.

bandcamp_CD_template_EOAJ_whiteBG.jpg

Μέσα στην τρέλα των καιρών, αποφάσισα να βγάλω και 100 αριθμημένα CD, για τους υπερβολικά μερακλήδες. :geek:

Για τους φίλους των τεχνικών λεπτομερειών, σύντομα θα ανεβάσω και ένα σύντομο βίντεο απ το στούντιο, για να πάρετε μια καλύτερη γεύση του πως στήθηκε η ηχογράφηση.

Τέλος, αν και υπάρχουν στο bandcamp, παραθέτω κι εδώ τα credits του δίσκου:

Cretan Laouto: Miltos Boumis
Percussion: Demi Garcia Sàbat
Double Bass: Holly Reinhardt

Recording Engineer: Greg Dowling, Elsden Music Studio
Assistant Engineer: Ollie Ervin
Mixing: Pantelis Nikiforos
Mastering: Chris Parmenidis, Unity Mastering
Photography: Zeynep Yorgancilar Marnikovic
Artwork & Design: Paschalis Zervas

Αγαπητέ παλαιέ συνφορουμίτη, Μιλτο.
Είχα καιρό να σε ακούσω.

δεν ξέρω αν μπορώ να περιγράψω το πόσο άρτιο δισκογράφημα ειναι το άλμπουμ που συνέθεσες, ηχογράφησες και παρουσίασες στην κοινότητα αυτή. Του έκανα μια πρώτη ακρόαση, φυσικά με ακουστικά.

Παραγωγή ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΑ, πεντακάθαρη και με σεβασμό σε κάθε όργανο. Συνθέσεις πανέμορφες, καθόλου φλύαρες, σε κρατούν εκεί με ενδιαφέρον και εικόνες αναρίθμητες. Μπορώ ΜΟΝΟ να φανταστώ το πώς έστησες το όλο εγχείρημα με τον χορό και γενικότερα την όλη φάση.

Προφανώς, και θα ήθελα να δω βίντεο από τις ηχογραφήσεις σας και το στήσιμο όλο, και φυσικά αν η παράσταση βιντεοσκοπήθηκε θα ήταν ευχής έργο να βλέπαμε κάποιο υλικό, φυσικά με τη συγκατάθεσή σου.

Μου έφερες στο μυαλό έναν πιο "φρέσκο" Κώστα Θεοδωρου (Dine Doneff), υπό την έννοια ότι στα αυτιά μου προσεγγίζεις μονοπάτια όπως έκανε και κάνει και αυτός.

{Δεν σε συγκρίνω, ούτε έχω σκοπό να μπω σε συζητήσεις τέτοιες. Τον ανέφερα μόνο επειδή τον αγαπώ πολύ ως μουσικό και άνθρωπο και επειδή μου τον θύμισες}.

Ωραίες ιδέες ενορχήστρωσης και εξαιρετική διαλογή της χρήσης εφέ (όπως το reverse στο The Moment), υπηρετώντας πιστά το όλο ύφος. Φοβερή δουλειά, πραγματικά άξια.

Μακάρι να μπορούσα να σας δω από κοντά και να συνομιλήσουμε.
Εύγε! Ειλικρινά εύγε!

ΥΓ:
- το τελικό crescento του Daily Grind είναι μαγικό
- στο Until they Break, η major αλλαγή του θέματος είναι συγκλονιστικά όμορφη.

Σ' ευχαριστώ που το άκουσες και χαίρομαι πολύ με τα καλά σου λόγια! Και μόνο που αναφέρεις τον τεράστιο Κώστα Θεοδωρου (Dine Doneff) είναι τιμή για μένα.

Υπάρχουν διάφορα βιντεάκια απ το στούντιο αλλά και παλιότερα απ την παράσταση που θέλουν συμμάζεμα. Θα ποστάρω κι εδώ σίγουρα αν τελικά βγει κάτι, ελπίζω σύντομα.

Μπράβο Μίλτο, καλοτάξιδο! Θα το ακούσω λιαν συντόμως και θα επανέλθω!

Ευχαριστώ πολύ, με την ησυχία σου. Αλλά μην αργήσεις πολύ @odis13 , περιμένω τα σχόλιά σου!

Εξαιρετική δουλειά Μίλτο, και πάλι μπράβο. Η αλληλεπίδραση στα όργανα και το αυτοσχεδιαστικό στοιχείο φαίνονται ακόμα και σε κομμάτια με πιο παραδοσιακές φόρμες όπως το Lizard (στο δεύτερο μισό του τουλάχιστον) που είναι μάλλον και το αγαπημένο μου απο το δίσκο μαζί με το Daily Grind. 'Eχω γενικά μια αδυναμία στην μοντέρνα ακουστική μουσική με παραδοσιακά πατήματα (έχω και ένα φίλο που όλο λέμε να δουλέψουμε ενα project σε τέτοιο ύφος και ακόμα είμαστε στα λόγια) και μου έκατσε ταμάμ ο δίσκος, θα παιχτεί αρκετά.

Kαι φοβερή δουλειά στην παραγωγή όπως είπε και ο fatalv.

Aναμένουμε τα βίντεο απο το studio!

@odis13 σ' ευχαριστώ που το άκουσες - μ αρέσει που ξεχώρισες κι εσύ κάποιες αγαπημένες σου στιγμές.

Η 'αλληλεπίδραση' ήταν απ τα βασικότερα στοιχεία που ήθελα να μεταφέρω απ την παράσταση του χορού στο άλμπουμ. Ήταν και ο βασικότερος λόγος που αποφασίσαμε να το ηχογραφήσουμε παίζοντας ζωντανά όλοι μαζί. Αυτό μπορεί να ανέβασε τη δυσκολία αλλά νομίζω ότι το αποτέλεσμα που προέκυψε δε θα μπορούσε να έχει με άλλο τρόπο. Τα δύο κομμάτια που ξεχώρισες (Lizard, Daily Grind) τυχαίνει να είναι αυτά που ξεκινάνε τα κρουστά και οι υπόλοιποι 'ψάχνουμε χώρο για να μπούμε' χτίζοντας σταδιακά τα θέματα. Το hypnotic pattern [πως το λεν στα ελληνικά; :geek: ] που παίζει στην αρχή του Daily Grind προέρχεται απ το φλαμένκο (seguiriya) και το βρίσκω πολύ ιδίαιτερη προσθήκη απ την πλευρά του ντράμερ.

Γνωρίζω ότι έχεις ασχοληθεί πολύ με ακουστικά όργανα, κιθάρες, κοντραμπάσο κλπ οπότε κατέχεις περί ήχου & τεχνικών και η άποψή σου είναι πολλή σημαντική για μένα. Να το κάνετε οπωσδήποτε το πρότζεκτ με το φίλο σου που ανέφερες, θα το περιμένω!

Με κολακευεις! Αν με το καλο δρομολογηθεί το project θα σε αναμένω για guest εμφάνιση!

Αρτιότατη παραγωγή, εξαιρετικά ενδιαφέρον υλικό!

Μένεις Ελλάδα ή εξωτερικό;

Eξαιρετική δουλειά, εξαιρετική παραγωγή, συγκλονιστικό αποτέλεσμα.
Συγχαρητήρια!

Σας ευχαριστώ @kpeyos και @cos_dr που το ακούσατε κι εσείς.

Ζω εξωτερικό, στο Λονδίνο. Εδώ ηχογραφήσαμε, αλλά η μίξη έγινε στην Αθήνα, απ τον Παντελή Νικηφόρο.

Χαίρομαι που όσοι σχολιάσατε εγκρίνετε για την παραγωγή. Είναι σπουδαίο όταν το λένε άνθρωποι σε φόρουμ μουσικής τεχνολογίας και είναι και η επιβεβαίωση του ότι η επένδυση που έκανα στα τεχνικά (στούντιο ηχογράφησης, μίξη, μάστερνινγκ) έπιασαν τόπο και αντικειμενικά βοήθησαν το ηχητικό αποτέλεσμα.

Ρε Μίλτοwrtwbxrwrtcxsxs να ξέρεις, το άκουσα, μου έπεσε το σαγόνι, το έχω στο καλάθι του bandcamp και οσονούπω...

Νταξει. Μπράβο.

Γειά σου Σπύρο, παικταρά!
Χαίρομαι πολύ που το άκουσες, ευχαριστώ!

Δεν το λεω για σενα, αλλά τυχαινει μεθαύριο 1/5 να είναι bandcamp Friday 😉

Όπως υποσχέθηκα, εδώ βίντεο απ την ηχογράφηση.

Δεν αποφάσιζα να το δημοσιεύσω διότι φοβάμαι μήπως χαλάσει κάτι απ τη 'μαγεία' της ακρόασης του δίσκου. Είναι κάπως πρόχειρο, μιας και δεν υπήρχε άνθρωπος να ασχοληθεί με τη λήψη του βίντεο την ώρα της ηχογράφησης. Απλά ακουμπήσαμε μια κάμερα σε μια γωνία και την αφήσαμε να γράφει.
Θα παρατηρήσετε ότι το στούντιο που γράψαμε είναι σχετικά μικρό, αν και γράφουν πολλούς τζαζ δίσκους εκεί τρία-τέσσερα άτομα ταυτόχρονα.

Όπως υποσχέθηκα, εδώ βίντεο απ την ηχογράφηση.

Δεν αποφάσιζα να το δημοσιεύσω διότι φοβάμαι μήπως χαλάσει κάτι απ τη 'μαγεία' της ακρόασης του δίσκου. Είναι κάπως πρόχειρο, μιας και δεν υπήρχε άνθρωπος να ασχοληθεί με τη λήψη του βίντεο την ώρα της ηχογράφησης. Απλά ακουμπήσαμε μια κάμερα σε μια γωνία και την αφήσαμε να γράφει.
Θα παρατηρήσετε ότι το στούντιο που γράψαμε είναι σχετικά μικρό, αν και γράφουν πολλούς τζαζ δίσκους εκεί τρία-τέσσερα άτομα ταυτόχρονα.

Νταξ...
Έχω ήδη τοποθετηθεί, ας μην γίνομαι κουραστικός.

Ποια μαγεία να χαθεί, Μίλτο;
ίσα ίσα που συνέβαλε στη μαγεία όλη.
Δεν περίμενα να δω λεπτομέρειες από την ηχογράφηση αναλυτικά.
Ρισπέκτ..

ίσα ίσα που συνέβαλε στη μαγεία όλη.

Τέλεια, χαίρομαι που το λες αυτό!
Σκεφτόμουν ότι τείνουμε να φανταζόμαστε τις συνθήκες στούντιο πιο "ιδανικές" ακούγοντας ένα δίσκο. Τα πλάνα από μπάντες να δουλεύουν που βλέπουμε συνήθως στην τηλεόραση είναι από τεράστιες παραγωγές και διάσημους καλλιτέχνες. Οπότε το δικό μου θεωρoύσα ότι θα είναι σχετικά underwhelming και ίσως αντί να διαφημίσει τη δουλειά μας αποτρέψει κόσμο απ το να την ακούσει.
Όπως και να χει, ευχαριστώ που το είδες @fatalv

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back