new product Echoes of a Journey - έγραψα CD !

Νέα προϊόντα
Άργησα λίγο γιατι μας κλείσανε το local κατάστημα ΕΛΤΑ και ξενιτεύτηκα για να το πάρω.

Συγχαρητήρια Μίλτο!
Πολύ ωραια δουλειά.

Συνημμένη φωτογραφία: IMG_20260511_085218.jpg

Τέλεια, χαίρομαι που το λες αυτό!
Σκεφτόμουν ότι τείνουμε να φανταζόμαστε τις συνθήκες στούντιο πιο "ιδανικές" ακούγοντας ένα δίσκο. Τα πλάνα από μπάντες να δουλεύουν που βλέπουμε συνήθως στην τηλεόραση είναι από τεράστιες παραγωγές και διάσημους καλλιτέχνες. Οπότε το δικό μου θεωρoύσα ότι θα είναι σχετικά underwhelming και ίσως αντί να διαφημίσει τη δουλειά μας αποτρέψει κόσμο απ το να την ακούσει.
Όπως και να χει, ευχαριστώ που το είδες @fatalv
Καταλαβαίνω τη σκέψη σου αυτή. Καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις.

Αλλά, όντας κι εγώ μέλος μπάντας που δεν παίζουμε cover αλλά γράφουμε δική μας μουσική, οι εικόνες που παραθέτει το βίντεο είναι αφενός πολύ οικίες και αφετέρου πολύ ''αληθινές'', με την έννοια ότι δείχνουν ''ωμά'' και όχι ''φτιασιδωμένα'' μία πραγματικότητα. Βέβαια, αυτό υπάρχει και σε μπάντες που παίζουν cover, δεν είναι αυτοσκοπός.

Αυτή η πραγματικότητα είναι άγνωστη σε αρκετούς ακροατές και δεν το λέω υποτιμητικά, αλλά προβάλλοντας τη σημασία του όλου εγχειρήματος και σε δεύτερη φάση του βίντεο αυτού καθ'εαυτού. Το live interaction σε καταστάσεις σύνθεσης και ηχογράφησης είναι μαγική στιγμή. Και το βίντεο αυτό, το βγάζει πέρα για πέρα.

@fatalv έτσι όπως το θέτεις, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω.

@Shelter πολύ γρήγορα έφτασε το δικό σου συγκριτικά με άλλους που έστειλα στην Ελλάδα!
Καλά τα στρίμινγκ αλλά όπως και να το κάνουμε, άλλη χάρη το να πιάνεις δισκάκι στα χέρια σου, ε;

@fatalv έτσι όπως το θέτεις, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω.

@Shelter πολύ γρήγορα έφτασε το δικό σου συγκριτικά με άλλους που έστειλα στην Ελλάδα!
Καλά τα στρίμινγκ αλλά όπως και να το κάνουμε, άλλη χάρη το να πιάνεις δισκάκι στα χέρια σου, ε;
Αν δεν έχεις το δίσκο σε φυσική μορφή, απλά δεν τον έχεις. Είναι σα να έχεις βιβλίο σε φωτοτυπία η audiobook.

Η ωραία μουσική είναι φυσικά το προαπαιτούμενο. Η εκτέλεση, η ωριμότητα στη συνεργασία και μια διαυγής παραγωγή που να σε βάζει στο δωμάτιο είναι το σιρόπιασμα στον μπακλαβά. Και τελικά υπογράφεις μια "έθνικ" (ας πούμε, μη βαράτε) κυκλοφορία σε στυλ ECM που δεν πουλάει ελληνίλα ή (φύλαξε μας Παναΐαμ) "λεβεντογέννα Κρήτη";
Ωρέ μπράβο!

chevy-rhoades.gif

Φωνή μπάρμπα από το βάθος του καφενείου: ΔΕ ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΕΓΩ; ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΕΓΩ. ΤΟ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΨΗΛΑ ΑΥΤΟΣ
- Eντάξει κυρ-Γιάννη
- ΤΑ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΕΓΩ

Φωνή μπάρμπα από το βάθος του καφενείου: ΔΕ ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΕΓΩ; ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΕΓΩ. ΤΟ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΨΗΛΑ ΑΥΤΟΣ
- Eντάξει κυρ-Γιάννη
- ΤΑ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΕΓΩ
ΤΑ ΧΕΣ ΠΕΙ ΕΣΥ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ 🤠

Σ' ευχαριστώ για τα καλά λόγια - ειδικά εκεί με το σιρόπιασμα του μπακλαβά με συγκίνησες και σκέφτομαι απ το πρωί να πεταχτώ μέχρι το τούρκικο σουπερμάρκετ της γειτονιάς για να χτυπήσω μερικά σιροπιαστά.

Και μιας και επανερχόμαστε στο θρεντ τούτο, θέλω να ευχαριστήσω όσους άκουσαν και όσους ψώνισαν. Όποιος δεν έχει παραλάβει ήδη ας μου στείλει μήνυμα να ξανα-ταχυδρομίσω γιατί κάποια δυστυχώς CDs χάθηκαν. Τα εκατό τεμάχια που έβγαλα έχουν σχεδόν εξαντληθεί, οπότε καλό είναι να ξέρω αν τυχόν κάποιος δεν έλαβε ώστε να τους κρατήσω ένα απ τα τελευταία.

Παράλληλα, βρίσκομαι σε φάση submission σε reviewers και playlist curators για την οποία ίσως αξίζει ένα νέο θρεντ που θα μοιραστούμε τις εμπειρίες μας. Για την ώρα, οι μόνοι που ασχολήθηκαν και έγραψαν οι αναφέρθηκαν στο δίσκο μου είναι:
Το Ελληνικό melodylane gr
To Καταλανικό podcast Demésenllà
To Βρετανικό Slow Music Movement

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back