Hello κι από μένα!
Προτείνω να προσγειωθούμε στα ελληνικά δεδομένα...
Όταν λέει κάποιος "είμαι dj" δεν είναι απόλυτα σαφής. Και δεν υποτιμώ σε καμιά περίπτωση τους bedroom dj's, αλλά "έξω" τα πράγματα είναι αλλιώς.
Αλήθεια πόσοι djs που παίζουν σε κάποιο μαγαζί παίζουν αποκλειστικά βινύλιο? Πόσα μαγαζιά έχουν πικάπ? Αν το μαγαζί διαθέτει πικάπ, είσαι τυχερός. Αλλά και πάλι, πόσα κομμάτια μπορείς να παίξεις από βινύλιο? Πάντα φυσικά μιλάω για τη μέση κατάσταση που επικρατεί... Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν εξαιρέσεις!
Και στο κάτω κάτω, μπορεί ο "'Ελληνας dj" να επιβιώσει παίζοντας μόνο βινύλιο? Φυσικά και όχι, εκτός φυσικά αν είναι φίρμα και παίρνει 5.000 το gig
Επίσης σε ΠΟΣΑ μαγαζιά πια παίζεται μουσική που αξίζει να παίξει σε βινύλιο?
Η ερώτηση είναι τελείως θεωρητική...
Software οπώς virtual dj κλπ, μπορεί να εξυπηρετούν κάποια μαγαζιά, αλλά δε νομίζω πως μπορείς να υποστηρίξεις ένα σοβαρό set μόνο με τέτοιου είδους εφαρμογές. Εκτός αν κάποιος θέλει απλά να διαλέγει κομάτια και τα παίζει fade in fade out... Άλλη ιστορία αυτή. Μην πει κανείς όμως πως μπορείς να μιξάρεις μουσική με το virtual dj...
Όσο για traktor και serato και "ψηφιακούς θορύβους"... απλά δεν υπάρχουν.
Κι εγώ το γουστάρω το βινύλιο, είναι πολύ καλό για να κάνεις το χαβαλέ σου. Αλλά αν θέλεις να ασχοληθείς πιο σοβάρά με το djing, ξέχασέ το. Τουλάχιστον μέχρι να γίνεις όνομα...