- Πόντοι
- 38
(τα bold δικά μου)harilatron είπε:Από την άλλη, ένα καθαρό, (ιδιαίτερα αν κοπανήσεις λίγο τις χορδές επειδή -ας πούμε- έτσι "ζητάει" αυτό που θέλεις να παίξεις) πιο εύκολα θα ακουστεί ενοχλητικό σε ένα clipping μιας solid state συσκευής περιλαμβανομένων και των σταδίων εισόδου των διάφορων ψηφιακών κυκλωμάτων. Εκεί "η λάμπα" θα κάνει το μόνο πράγμα που κάνει σωστά. Θα ψαλιδίσει "με χάρη"![]()
Όχι απαραίτητα... έχω ακούσει αρκετούς λαμπάτους ενισχυτές hi fi (ή μάλλον hi end) που σχεδόν με είχαν κάνει να ξεχάσω το όνομά μου. Μια λάμπα νομίζω ότι είναι κυρίως υπεύθυνη για την μοναδική της ηχητική σφραγίδα, με αρμονικές εξαιρετικά ευχάριστες στο ανθρώπινο αυτί, και για τις αποκρίσεις της.
To γεγονός ότι ψαλιδίζει - παραμορφώνει τόσο όμορφα το θεωρώ παραπροϊόν, και για του λόγου το αληθές όταν πρωτοφτιάχτηκαν λαμπάτοι ενισχυτές (όχι λόγω μόδας ή επιλογής αλλά λόγω αναγκαιότητας) η παραμόρφωση δεν ήταν καν στο πρόγραμμα... μέχρι τη στιγμή που μερικοί τους τερμάτισαν για να μπορέσουν να ακουστούν επί του πλήθους, κι εκεί άρχισε το γλέντι! ;D