Digital Drumpad

johnthemetal

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Καλησπερα λοιπον τωρα τελευταια οποτε κανουμε με το συγκροτημα καμια προβα καθομαι στα ντραμς και βαραω λιγο και εχει αρχισει να μ αρεσει πολυ..οποτε σκεφτηκα να παρω ενα σετ στην αρχη αλλα υπαρχοθν 2 προβληματα...πρωτον μενω σε πολυκατοικια αρα τα κανονικα ντραμς τα ξεχναμε και 2ον δεν υπαρχει χωρος οποτε ξεχναμε και τα ηλεκτρονικα...χαζευοντας λοιπον σε ενα εντυπο που μου ηρθε απο το μιουζικστορ επεσα πανω σε αυτο   http://www.musicstore.com/en_EN/EUR/Drums/Digital-Drums/Fame-DD-306-Digital-Drum-with-7-Pads/art-DRU0009517-000

ποια η γνωμη σας...δεν ψαχνω τρελη ποιοτητα στον ηχο..ειναι και οικονομικο κιολας...οποτε ακουω γνωμες

johnthemetal είπε:
Καλησπερα λοιπον τωρα τελευταια οποτε κανουμε με το συγκροτημα καμια προβα καθομαι στα ντραμς και βαραω λιγο και εχει αρχισει να μ αρεσει πολυ..οποτε σκεφτηκα να παρω ενα σετ στην αρχη αλλα υπαρχοθν 2 προβληματα...πρωτον μενω σε πολυκατοικια αρα τα κανονικα ντραμς τα ξεχναμε και 2ον δεν υπαρχει χωρος οποτε ξεχναμε και τα ηλεκτρονικα...χαζευοντας λοιπον σε ενα εντυπο που μου ηρθε απο το μιουζικστορ επεσα πανω σε αυτο   http://www.musicstore.com/en_EN/EUR/Drums/Digital-Drums/Fame-DD-306-Digital-Drum-with-7-Pads/art-DRU0009517-000

ποια η γνωμη σας...δεν ψαχνω τρελη ποιοτητα στον ηχο..ειναι και οικονομικο κιολας...οποτε ακουω γνωμες
Απαντησες ηδη μονος σου φιλε μου. Οχι τρελη ποιοτητα,οικονομικο,μικρο για τον χωρο σου...υπαρχε ικαι ενα αντιστοιχο της Yamaha..δεν θυμαμαι τιμη...

http://www.yamaha.com/drums/drumpads.html?CTID=5040589

Μια χαρα σε βρισκω λοιπον  :D

ευτυχως γιατι εγω περιμενα ν ακουσω τπτ χειροτερο :Ρ...Εχω κοιταξει επισης για βαση αλλα δεν μπορω να βρω..στο μιουζικστορ νομιζω το χει στηριγμενο πανω σε σταντ απο snare αλλα πως θα ειμαι σιγουρος οτι αυτο που θα παρω θα τεριαζει και θα ειναι οκ??

τιγκα η αγορα απο τετοιες βασεις...το παιρνεις μαζι σου και οποια σου κατσει καλυτερα...τσουπ..και καλοριζικη.

GALLERY_DRU0009517-000_4_images390.jpg

χωρις παρεξηγηση αλλο αυτο το σετ μου θυμιζει τα ματια που εχω στην κουζινα μου!:P οκ ας σοβαρευτω..πιστευω δεν αξιζει να το παρεις γιατι δεν θα μαθεις σωστα ετσι οπως ειναι κατανεμημενα τα πιατινια ασε που υπαρχει και το πεταλι.το κλειδι στα τυμπανα ειναι να συνδυαζεις χερι με ποδι και ειναι και ακριβο γιαυτα που προσφερει..αν εκανε ξερω γω 50 ε να το παιρνες ετσι για τη φαση.Θα σου προτεινα να κρατησεις τα λεφτα σου και να πηγαινεις να παιζεις σε studio γιατι θα μαθεις σωστα ετσι.(θα σου προτεινα ηλεκτρονικα αλλα λες δεν εχεις χωρο οποτε ακυρο).

μα απ οτι βλεπεισ εχει και πεταλι ενα για τη μποτα και ενα για το χατ. νταξει πιο πολυ για τη φαση το θελω και να μαθω να κραταω κανα ρυθμο..ετσι κι αλλιως δεν υπαρχει ουτε τοσος πολυς χρονος για στουντιο μονο με τη μπαντα οποτε παμε

Όλο αυτο που περιγράφεις,είναι παγίδα.

Λές οτι κάθεσαι στα ντράμς και σου αρέσει,αυτό όμως που σκέφθεσαι να πάρεις είναι μια τελείως ψεύτικη κατάσταση που καμία σχέση δεν έχει με την αίσθηση των ακουστικών ντράμς.Οπότε πιτσιρίκο θα πέσεις στην παγίδα να θεωρήσεις οτι αυτό είναι ντράμς και να απογοητευθείς.Το μόνο που πλησιάζει λίγο την αίσθηση των ακουστικών είναι τα ηλεκτρονικά τα οποία κακώς απορρίπτεις λόγω έλλειψης χώρου,διότι απαιτούν μόλις ένα τετραγωνικό μέτρο.Το πολύ πολύ να πείς στον κιθαρίστα να πάει δύο βήματα πιο πίσω.Λέω τώρα...

συμφωνω με melodic drummer και επιπλεον τα πεταλια που λες οτι εχει ειναι ψευτικα.αν μαθεις σε αυτα πολυ καλα μολις πας να παιξεις στα ακουστικα δεν θα μπορεις να παιξεις ουτε το 1/100 απο αυτα που ξερεις.στο λεω γιατι το χω παθει κι εγω.Προσωπικα εχω ηλεκτρονικα και στην αρχη ειχα ανεβασει το trigger πολυ ψηλα με αποτελεσμα να δινω λιγη δυναμη και ο ηχος να ναι καθαρος και σωστος απο τη μποτα.Ετσι ενω στα ηλεκτρονικα επαιζα ανετα 165 bpm πχ μολις πηγα στα ακουστικα με καλες δυναμικες επαιζα 140 και κουραζομουν πολυ ευκολα οποτε μειωσα πολυ το trigger.Εσυ βεβαια θα εχεις μεγαλυτερο προβλημα αφου το σετ που θες να παρεις ουτε αληθινο πεταλι εχει και τα τυμπανα ειναι πολυ μαζεμενα,δεν θα μαθεις ετσι(τσαμπα λεφτα).Η μονη λυση αν δεν μπορεις να παρεις ηλεκτρονικα ειναι το studio(να σε ενημερωσω οτι τα ηλεκτρονικα πιανουν μηδαμινο χωρο, δεν ειναι οτι καλυτερο απο δυναμικες αλλα τουλαχιστον με υπομονη θα μαθεις πολυ καλα).Σκεψου το

Melodic drummer είπε:
  Όλο αυτο που περιγράφεις,είναι παγίδα.

Λές οτι κάθεσαι στα ντράμς και σου αρέσει,αυτό όμως που σκέφθεσαι να πάρεις είναι μια τελείως ψεύτικη κατάσταση που καμία σχέση δεν έχει με την αίσθηση των ακουστικών ντράμς.
+1

δεν έχει την αίσθηση όχι μόνο των ακουστικών αλλά των ντραμς γενικώς. Με απλά λόγια: αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΑΜΣ.

άμα εσένα σου κάνει, εμάς μας περισσεύει.

τωρα που το λετε αυτο βλεπω κατι ηλεκτρονικα ντραμς σε βιντεο που ειναι μικρα...ισως θα το κοιταξω περισσοτερο προς αυτα...ειναι ευκολη ομως η μεταφορα τους? στησιμο ξεστισημο κλπ κλπ?

Εξαρτάται. Κατά γενική ομολογία ναι είναι πιο εύκολα στη μεταφορά από τα ακουστικά.

Γιατί σε προβληματίζει τόσο όμως η μεταφορά;

με απασχολει γιατι θελω να τα χω χειμωνα σπιτι και καλοκαιρια στο εξοχικο..αλλα αυτο μια φορα ειναι...το θεμα ειναι στο εξοχικο το καλοκαιρι οτι θελω να τα βγαζω εξω να παιζω στο κτημα να μην ενοχλω τα γεροντια μεσα οποτε αυτο  με ανησυχει αν θα ειναι ευκολο το μεσα εξω χωρις την καταπονηση ολου του συστηματος

Η μεταφορά είναι αρκετά εύκολη, ειδικά αν έχεις πάρει θήκες γίνεται παιχνίδι. Αν όχι απλά πρόσεχε πως θα τα βάλεις στο αμάξι και είσαι κομπλέ. Σίγουρα ευκολότερη από τα ακουστικά.

Τώρα για το μέσα-έξω, και αυτό δεν είναι τρελά δύσκολο, 2 άτομα σηκώνουν το rack πολύ εύκολα (ίσως και ένα, αλλά με τον "όγκο" που έχει δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι επιτυχής η μεταφορά  :P ).

Μην κολλάς πάντως σε θέματα όπως η μεταφορά  ;)

Όταν ήμουν στην ηλικία σου,είχα ένα γνωστό καμιά 10ετία μεγαλύτερο που είχε ξεκινήσει κιθάρα.Κάθε φορά λοιπόν που βρισκόμαστε μου έλεγε για τις προόδους του,μέχρι που σταμάτησε να μιλά για το θέμα.Μπήκα λοιπόν στον πειρασμό και τον ρώτησα.Μου απαντά περίλυπος οτι τα παράτησε.Βρε γιατί? του λέω εγώ.Ε να μου λέει,όπως έπαιζα στο χωριό και έβαζα παραμόρφωση τρομάζαν οι κατσίκες και τα πρόβατα και σήκωναν το κεφάλι ψηλά,με συνέπεια να μη βοσκάνε!Με πήραν λοιπόν στο κυνήγι οι τσοπαναραίοι και σταμάτησα να παίζω.

Οπότε και η εξοχή έχει τους περιορισμούς της...πιτσιρίκο και τους γονείς δεν τους αποκαλούμε γέρους,δεν είναι μαγκιά αυτό!

Τώρα σε ότι αφορά τον προβληματισμό σου,να μην αγχώνεσαι καθόλου η μεταφορά των ηλεκτρονικών ντράμς είναι piece of cake.Μάλιστα δε, μεταφέρονται χωρίς να λύσεις τίποτα απλά διπλώνονται, όπως ακριβώς τα έχεις στημένα.

μαλιστα τοτε ισως να κατευθυνυθω προς αυτα...επισης οταν ειπα γεροντια δεν ενοουσα γονεις αλλα παπουδες-γιαγιαδες...αλλα δεν υπαρχει προβλημα εφοσον ειμαι εξω...δλδ με τα ηλεκτρικα και μεσα να με με τα ακουστικα παλι προβλημα δεν θα υπαρχει :)

Μπράβο λεβεντιά!Το παίρνω πίσω για τα γερόντια.

Πρέπει όμως να υπολογίσεις και το κόστος ενος ηχείου,καθώς επίσης και την προμήθεια ελαστικών καλυμάτων για τις μπαγκέτες ώστε να μπορείς  να παίζεις μέσα και σε ώρες κοινής ησυχίας φορώντας τα ακουστικά σου.

Κοιτα οσο γι το ηχειο θα παιζουν ειτε μεσα απο τον 15βατο μαρσαλ ειτε απο τον 50ρι λαμπατο ρανταλλ....αυτα τα ελαστικα καλυμματα υπαρχουν στο ντραμ στορ? η μηπως να τα παραγγειλω απο το thomann μαζι με τα ντραμς?....λεω να παρω κατι πολυ απλο κ φτηνο οπως αυτο:

http://www.thomann.de/gr/millenium_hd100_starter_edrum_bundle.htm

ειδα και καποια βιντεακια και μου φανηκε μικρο σε μεγεθος αρα πιανει λιγο χωρο και γενικως αρκετα καλο απ οσο μπορω να κρινω εγω βεβαια :)

Σε διαστάσεις δε θα δεις τρελές διαφορές (εκτός και αν πάρεις κανένα roland-τέρας  ;D )

Τώρα για την επιλογή του σετ, με λίγα λεφτά παραπάνω παίρνεις αρκετά καλύτερο σετ πχ http://www.dv247.com/drums-and-percussion/alesis-dm6-starter-pack--68736 (όχι οτι φτάνει τα yamaha ή τα roland, αλλά από το milenium το θεωρώ καλύτερο)

Έψαξα μπας και βρω το dm5 με surge πιάτα που πήρα στην ίδια περίπου τιμή πριν κανένα 6μηνο αλλά δεν το βρίσκω  :( Και ήταν καλό deal. Πάντως όποιο ηλεκτρονικό κιτ και να πάρεις θα είναι καλύτερο από το drumpad που πρότεινες στην αρχή. Τσέκαρε και άλλα τόπικ που θα βρείς εδώ γύρω.

φίλε εμένα η άποψη μου είναι πως η πρώτη λύση δεν πρόκειται να σε βοηθήσει, ούτε καν για το κέφι σου. Αν προχωρήσεις σε αγορά ηλεκτρονικών drums χωρίς να θέλω να σε μπερδέψω παραπάνω πιστεύω πως αν έχεις την οικονομική δυνατότητα μέσα σε 1-2 μήνες να συγκεντρώσεις άλλα 200-300 ευρώ επιπλέον(μακάρι και παραπάνω  :)  ) κανε υπομονή και αγόρασε κατι ακριβότερο για απλά θα είναι πολύ καλύτερο κι έχω την εντύπωση πως δεν θα το μετανοιωσεις. Αν δεν μπορείς να μαζεψεις τοσα χρήματα τοτε οτι ηλεκτρονικά και να παρεις ειναι μια καλή αρχη για να παιζεις.

Πιτσι πιτσι...αναπτυχθηκε το θεμα και οι αποψεις...

για το Αlesis...ειμαι υπερ κι εγω ..και θα το βρεις και σε αγγελιες..google it.

Ειναι πολυ καλη επενδυση για το αρχικο σταδιο.Και αναπτυσσεις και την αρχικη σου ιδεα οταν πρωτοποσταρες το θεμα σου.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back