• Καλώς ήρθατε στο νέο forum! Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]. Διαβάστε και το σχετικό thread.

DI κ line, instrument κ line inputs (Ηχολήπτες βοήθεια)

Αυτό όντως είναι μεγάλο πρόβλημα.

Από τα παραπάνω, βγαίνει το συμπέρασμα, ότι ο μόνος τρόπος για να συνδέσεις κιθάρα/μπάσο σε line in κάρτας, είναι ένα preamp (το οποίο μπορεί να είναι πεταλιέρα, modeler, amp in a box, κλπ).

Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση.
Ως εναλλακτική είπαμε μπορείς να συνδέσεις καρφί σε instrument in.

Ως εναλλακτική είπαμε μπορείς να συνδέσεις καρφί σε instrument in.

Ναι βρε, μιλάω μόνο για τις line εισόδους.

Ούτε το di είναι λύση.

Να ρωτήσω τώρα που σας βρήκα μαζεμένους, ένα reamp box αν το βάλουμε αντίστροφα δεν θα κάνει την δουλειά?

Το reamp box δεν μετατρέπει line σήμα σε instrument?

Αν το βάλουμε αντίστροφα δεν θα δουλέψει?

• Like
Reactions: σκούφοΣ
Ναι βρε, μιλάω μόνο για τις line εισόδους.

Ούτε το di είναι λύση.

Να ρωτήσω τώρα που σας βρήκα μαζεμένους, ένα reamp box αν το βάλουμε αντίστροφα δεν θα κάνει την δουλειά?

Το reamp box δεν μετατρέπει line σήμα σε instrument?

Αν το βάλουμε αντίστροφα δεν θα δουλέψει?
Νομίζω υπάρχουν κάποια καλά di boxes  που τα κάνουν όλα . Κ di δηλαδή instrument ----->mic

Κ reamp δηλαδή  line----->instrument

Κ αντίστροφα το τελευταίο δηλαδή αυτό που ψάχνεις

Τώρα ποια είναι αυτά συγκεκριμένα κ πόσο έχουνε.... 

• Like
Reactions: fusiongtr
Το line in έχουν μια σταθερή ένταση και χρειάζονται κάτι άλλο πριν να την ρυθμίσει.

Σίγουρα με κάτι απο αυτά κάνεις δουλειά.

https://www.radialeng.com/reamp

Αλλά γιατί. Καλύτερα να πάρεις με τα λεφτά μια άλλη κάρτα αν δεν έχει instrument. 

@Yannis Methenitis 

Δε μπορώ να συγκρατηθω άλλο...?

Απευθύνεσαι στον Φιούζιο , οποτε καλό είναι να θυμάσαι πως

1) όχι λαμπατος ενισχυτής

2) όχι τελεκαστερ

3) για κανένα λόγο δε συνδέουμε instrument σε instrument in 

Νομίζω το θέλει για το αθόρυβο, της  balanced φύσης του line in κ το αχρωματιστο από preamps της καρτας

Last edited by a moderator:
  • Haha
Νομίζω το θέλει για το αθόρυβο, της  balanced φύσης του line in κ το αχρωματιστο από preamps της καρτας

Θα προτιμούσα να μην στηρίζομαι στους preamps της κάρτας (ούτε καν τους mic preamps, γι' αυτό θα ήθελα κάρτα με ξεχωριστές line εισόδους και όχι με bundled mic-line-instrument εισόδους που επιλέγεις την χρήση).

Τους preamps της κάρτας, τους χρησιμοποίησα και θα τους χρησιμοποιήσω, αλλά δεν θέλω να τους παντρευτώ.

Επίσης θα ήθελα να έχω περισσότερες εισόδους για κιθάρα/μπάσο, σε περίπτωση που τύχει κανένα jam στο σπίτι.

• Like
Reactions: σκούφοΣ
Νομίζω τα είπαμε μερικά ποστ πιο πρίν 

Φτιαξ'τα με το ινστραμεντ ιν μέχρι ν'αυγατωσει το φιρφιρικι κ τότε πες στον τζαζκοκερ να σου προτείνει ένα αξιοπρεπές πρηαμπ στα τρία χιλιάρικα 

Πάντως για κάποιον περίεργο κ ασαφή λόγο σε νιωθω?. Να ανησυχώ?

Πάντως για κάποιον περίεργο κ ασαφή λόγο σε νιωθω?. Να ανησυχώ?

Μπα, νομίζω ότι είναι λογικό.

Κάποτε είχαν έρθει από το σπίτι που έμενα τότε, ο gvour και ο Τέρρυ.

Η κάρτα μου είχε 2 εισόδους mic/guitar και 2 εισόδους line.

Έφτιαξα τα παιδιά στις 2 instrument εισόδους με vsts, και εγώ με την gt-8 έπαιζα στην line είσοδο.

Σούπερ εμπειρία.

Κ μιας κ έχουμε βύσμα τον op, ποιοον/ποιους mic preamp θα ήθελες να έχεις να τον συνδέεις στο line in ? 

Μη μου πεις πανάκριβους.

Απ'ότι έχω καταλάβει δε σε ενδιαφέρει να κοιτάξεις προς neve , warm audio κ τέτοιους...ηχοληπτικους?

• Haha
Κ μιας κ έχουμε βύσμα τον op, ποιοον/ποιους mic preamp θα ήθελες να έχεις να τον συνδέεις στο line in ? 

Μη μου πεις πανάκριβους.

Απ'ότι έχω καταλάβει δε σε ενδιαφέρει να κοιτάξεις προς neve , warm audio κ τέτοιους...ηχοληπτικους?

Θα προτιμούσα πολυεφφέ ή modeler, και όχι αμιγώς preamp.

Για περισσότερες επιλογές.

Στην πιο πάνω κατάσταση με τα παιδιά που παίζαμε, εγώ είχα φτιάξει στην gt-8 έναν ήχο χαμοντίζοντα, είχα πετάξει και κάτι ωραίες λούπες στην σειρά από addictive στο cubase, και ήμασταν κανονική μπάντα.

Κιθάρα, μπάσο, πλήκτρα, τύμπανα.

Οπότε οι επιλογές έχουν σημασία για μένα.

Τώρα να σου πω axe-fx?

Να σου πω helix?

Kemper πάντως όχι.

Επίσης με ενδιαφέρει πολύ να κρατάω και το dry σήμα ταυτόχρονα.

Θα προτιμούσα πολυεφφέ ή modeler, και όχι αμιγώς preamp.

Για περισσότερες επιλογές.

Στην πιο πάνω κατάσταση με τα παιδιά που παίζαμε, εγώ είχα φτιάξει στην gt-8 έναν ήχο χαμοντίζοντα, είχα πετάξει και κάτι ωραίες λούπες στην σειρά από addictive στο cubase, και ήμασταν κανονική μπάντα.

Κιθάρα, μπάσο, πλήκτρα, τύμπανα.

Οπότε οι επιλογές έχουν σημασία για μένα.

Τώρα να σου πω axe-fx?

Να σου πω helix?

Kemper πάντως όχι.
Ωχ το παρεξήγησα...

Επειδή είπες πως δε θες να παντρευτείς τους πρηαμπ της κάρτας υπέθεσα πως "λιγουρευεσαι" κ mic pre's (όχι για αμιγώς κιθαριστικους λόγους φυσικά)

Έπεσα έξω λοιπόν ..

Αλλά κουβέντα για modellers σε θρεντ που άνοιξα εγώ δεν τη αφήνω να πάει χαμένη ?

Ειδικά από τη στιγμή που το θέμα αναλύθηκε κ.... Λύθηκε 

Οπότε συνεχίζω....

Το Κεμπερ το περίμενα πως όχι. Δε σ'ενδθαφερει η πιστότητα του μοντέλου. Σ'ενδιαφερουν οι επιλογές φαντάζομαι κ η ελευθερία στο να κάνεις παπάδες στο signal chain 

Εγώ από εκεί που ήθελα το fm9, τώρα με τον άλλον κ το καινούργιο κουτάβι του , δε το θέλω απλά. Το ΘΕΛΩ ...

Έχω κ κάνα δυο άλλες επιλογές οικονομικές όπως amplifire κ το καινούργιο το amperium live . Αλλά εγώ το θέλω για εντελώς άλλη προσέγγιση 

Το Κεμπερ το περίμενα πως όχι. Δε σ'ενδθαφερει η πιστότητα του μοντέλου. Σ'ενδιαφερουν οι επιλογές φαντάζομαι κ η ελευθερία στο να κάνεις παπάδες στο signal chain

Βγες απ' το μυαλό μου ΤΩΡΑ. :classic_tongue:

Για εμένα κ τους τρόπους που θέλω να το χρησιμοποιησω κ το fm3 φτάνει κ περισσεύει.

Αλλά είναι σαν τις line εισόδους στην κάρτα ήχου. Το ότι δεν τις χρειάζομαι τώρα δε σημαίνει πως δε θα τις χρειαστω στο μελλον?

Για εμένα κ τους τρόπους που θέλω να το χρησιμοποιησω κ το fm3 φτάνει κ περισσεύει.

Αλλά είναι σαν τις line εισόδους στην κάρτα ήχου. Το ότι δεν τις χρειάζομαι τώρα δε σημαίνει πως δε θα τις χρειαστω στο μελλον?

Σκέψου ότι ο @Freedom πούλησε axe-fx 3, και κράτησε το fm-9

Σκέψου ότι ο @Freedom πούλησε axe-fx 3, και κράτησε το fm-9
Το fm-9 ειναι πανισχυρο. 

Εδω τα συνθοκλιπς που μας εφτιαξε, που το signal chain ηταν οσο πιο πολυπλοκο παει, κ το cpu usage δεν ιδρωνε.

Οποτε το αξεφεξ 3 ευκολα φανταζει overkill

Φανταζομαι χαλαρα καλυπτει κ εσενα (το fm9). Ποσο μαλλον εμενα που το θελω για πιο παραδοσιακα signal chain. 

Αν κ αυτη η αγορα δεν ειναι του τωρα, το σκεφτομαι το ατιμο.

Βεβαια αυτο που περιμενω πως κ πως ειναι ν'αγοραστει η νεα καρτα, να στηθει ο υπολογιστης κ να δω επιτελους αυτο το μαραφετι το namm. Πρεπει να ειναι πολυ μεγαλη δυνατη λυση για home production παραγωγες με "περπατημενους" κλασσικους amp στυλ ηχους

Έχω χάσει επεισόδια?

Τι είναι αυτό?
Πρωτα απ'ολα ειναι NAM κ οχι NAMM

Neural amp Modeller

Software modeller ή μαλλον profiler ανοιχτου κωδικα που οσο παει ο καιρος.. πλουτιζει σε specs, features κ UI.

Φυσικα free κ εχει δημιουργησει πανικο

Σκεψου μια πρωιμη μορφη του Κεμπερ σε φρη σοφτγουερ εκδοση

Στην παρουσα φαση δεν εχει εφε

Πρεπει ν'ανοιξεις vst host κ να το βαλεις στην αλυσιδα μαζι με εφε αν θες

Ολα αλλαζουν ομως πολυ γρηγορα

Ηδη σε τοσο λιγο καιρο για τον amp ηχο κ μονο πολλοι το προτιμουν στις παραγωγες τους απο γνωστες σουιτες vst amp sims

Υπαρχει site (μου διαφευγει ποιο) που κατεβαζεις ολα τα amp profiles free. Αν δε θες να φτιαξεις τα δικα σου. Κ οποιος φτιαχνει αν θελει μοιραζεται.

Αυτη τη στιγμη η κοινοτητα βλεποντας τις προοπτικες του δουλευει κ μοιραζεται πολυ  

Trending...

Νέα θέματα