- Πόντοι
- 4,208
Η Speedex αυτή τη στιγμή είναι η μακράν χειρότερη μεταφορική εταιρία και φυσικά η φθηνότερη
Σπύρο μου διαφωνώ.
Μακράν χειρότερη θεωρώ την ACS.
είναι πανέυκολο .....
Αχιλλέα μου έχω δουλέψει και έρθει σε επαφή με δεκάδες ERP (το SAP το δούλευα πριν 20 χρόνια), μέσω της δουλειάς μου.
Φυσικά κανείς δεν χρησιμοποιεί ένα σύστημα οργάνωσης αποθήκευσης και διανομής όπως το παίρνει.
Όλα καστομάρονται στις ανάγκες της εταιρίας-πελάτη από τους προγραμματιστές που το στήνουν.
Κανείς δεν είπε ότι δεν γίνεται να υπάρξει αντιστοιχία κωδικών.
Όμως, εξαρτάται από πάρα πολλές παραμέτρους το τι θα γίνει και με ποιον τρόπο.
Με σχετικά μικρή μεταβλητότητα κωδικών εισαγωγής, η αντιστοίχιση είναι πιο εύκολη.
Αν όμως κάθε εισαγωγή έχει άλλους κωδικούς, φαντάζεσαι ότι το κόστος είναι μεγάλο, και είναι ασύμφορο να προχωρήσει μια εταιρία σε άμεση αντιστοίχιση που να είναι εμφανής στα κομμάτια του ERP στα οποία έχει πρόσβαση το customer service.
Σκέψου ότι συμφωνούσα καρτέλες με πελάτες (σε εταιρία logistics δούλευα), και δεν έβγαζα άκρη, γιατί γινόταν της π%%$νας στις εισαγωγές και αποστολές με τους κωδικούς.
Πχ. ένας πελάτης μας ήταν η κατάψυξη του Σκλαβενίτη.
Ερχόταν λοιπόν κιβώτιο με φαγκρί που είχε μονάδα μέτρησης το κιλό, άλλο κιβώτιο με φαγκρί (ολόιδια μεταξύ τους) που είχε μονάδα μέτρησης τα τεμάχια.
Φτιάξαμε λοιπόν έναν κωδικό για το καθένα στο δικό μας ERP για αντιστοίχιση.
Έλα όμως που κάθε φορά αυτά τα δύο είδη ερχόταν με άλλο κωδικό Σκλαβενίτη (γιατί άλλαζε και ο κωδικός του δικού του προμηθευτή).
Και δεν ξέραμε στο τέλος τι είχαμε κάνει εισαγωγή και τι είχαμε κάνει αποστολή στα σούπερ μάρκετ (γιατί από την στιγμή που κάναμε αποθήκευση και όχι απλή μεταφόρτωση, είμασταν υποχρεωμένοι να τους εισάγουμε και στο δικό μας σύστημα και οι αποστολή γινόταν φυσικά με βάση τον δικό μας κωδικό καθώς έπρεπε να βγει από το δικό μας σύστημα).
Σκέψου τώρα κάτι ανάλογο με μερικά εκατομμύρια πελάτες που έχει μια εταιρία ταχυμεταφορών.
Τελευταία επεξεργασία από moderator: