Δείξτε μας την γωνιά σας.

Το "σπίτι" μου στο Βέλγιο, στην ουσία είναι ένα μακρύ δωμάτιο - living room, τραπεζαρία, και υπνοδωμάτιο μαζί (οι παρακάτω φωτός είναι τραβηγμένες από τη μεριά που βρίσκεται το... κρεβάτι), eδώ τα αποκαλούν "studio".  Το νοίκι για κάτι τέτοιο φτάνει στις καλές περιπτώσεις, τα 7 κατοστάρικα το μήνα.
Το μέρος που παίζω μουσική βρίσκεται (φυσικά!) μες τη μέση - όταν έχω επισκέψεις, η καρέκλα που είναι απέναντι από τον ενισχυτή φεύγει από εκεί βεβαίως, για να ανοίξει ο χώρος και να καθίσουμε στο τραπέζι κοντά στο παράθυρο.
Το επιπλάκι συρταριέρα ΙΚΕΑ δίπλα στον ενισχυτή είναι αποκλειστικά γεμάτο από κιθαριστικά είδη - καλώδια, πετάλια, χορδές στοκ, ζώνες, you name it. Πίσω από την κιθάρα, στον τοίχο κρέμονται τα ακουστικά μου, αφού δεν γίνεται να παίξω ποτέ μουσική χωρίς αυτά όταν είμαι σπίτι.
Εχω ακόμη δυο κιθάρες - στις θήκες τους, πίσω από το ποδήλατο, ένα δεύτερο pedaltrain Junior στην ντουλάπα (στελεχώνεται αναλόγως το gig), μια μπάλα του μπασκετ και έναν Laney εκεί που παλιά βρισκόταν το τζάκι του διαμερίσματος.
Ακούγεται χαοτικό, αλλά είναι οργανωμένο (ξέρω που θα βρω τι) αν και σπαρτιάτικο.
Συνήθως ηχογραφώ με ένα Trio και ένα Jamman XT ενώ αν χρειάζεται να περάσω κιθάρες, δανείζομαι laptop, κάρτες ήχου κλπ, από τον φίλο μου τον Serge και μετακομίζω στο τραπέζι που είναι πιο ευρύχωρα. Για πιο σοβαρές ηχογραφήσεις, υπάρχει το στούντιο (προβάδικο) που νοικιάζουμε με το μήνα. 

1.jpg

3.jpg

Ιδου και οι δικες μου.

Σε γενικες γραμμες ξημεροβραδιαζομαι στο γραφειο μου μπροστα απο τον υπολογιστη. Δουλεια, παιχνιδι, μουσικη, ταινιες, σοσιαλ μυδια κλπ. Το μονο για το οποιο δεν χρησιμοποιειται ειναι για μουσικη παραγωγη (σοκ και δεος) μιας και δεν ασχολουμαι ιδιαιτερα πλεον με το σπορ οποτε δεν εχω καν στημενες καρτες ηχου κλπ. Μονο ενα ταπεινο ζευγαρακι Wharfedale Diamonds για ακροαση μουσικης. Διπλα στο γραφειο υπαρχει η γωνια οπου ζουν καμερες, φακοι, λοιπο gear και φωτογραφικα βιβλια, με ενα ραφι παραχωρημενο και στο ταπεινο μου ηχοσυστημα.

Η μουσικη γωνια βρισκεται στην απεναντι πλευρα του δωματιου, και το configuration της ενιοτε αλλαζει, αναλογα με τα ενδιαφεροντα της εποχης. Αυτο τον καιρο δεν παιζω πολυ μουσικη και ο λιγος χρονος που καταφερνω και αφιερωνω πηγαινει στην μελετη κλασσικης, με την οποια ειχα να ασχοληθω απο τα σχολικα μου χρονια. Αναλογιο, υποποδιο σκαμπο και η κιθαρα στον καναπε σε ετοιμοτητα. Ενιοτε της κανει παρεα και καμια ακουστικη για casual γρατσουνισμα. Στη γωνια πισω εχουν στοιβαχθει ενισχυτες πεταλια, ηλεκτρικες κιθαρες και το κοντραμπασο μου, μιας και αυτες τις μερες βλεπουν μονο περιστασιακη χρηση...

DSC07586.jpg

DSC07584.jpg

Έπειτα απο μία επική μάχη με το χρόνο για να προλάβω το διαγωνισμό της Adam... ?

Προβολή συνημμένου 19355
Στάθη, το επόμενό μου setup στην γωνία μου θα είναι έτσι περιπου και θα έχει το maschine και το komplete για controllers και software.

Είναι στα σχέδια :-)

Στάθη, το επόμενό μου setup στην γωνία μου θα είναι έτσι περιπου και θα έχει το maschine και το komplete για controllers και software.

Είναι στα σχέδια :-)
Αντε με το καλο! Το κακο με το maschine ειναι οτι δεν εχει χωρο για το γκαϊφε ? . Τα εβαλα αρχικα στα προχειρα στο τραπεζι και ειδα τελικα οτι ειναι βολικο, τα ηχεια μονο να βολεψω και μετα θα ειναι αρκετα ανετο.

Αντε με το καλο! Το κακο με το maschine ειναι οτι δεν εχει χωρο για το γκαϊφε ? . Τα εβαλα αρχικα στα προχειρα στο τραπεζι και ειδα τελικα οτι ειναι βολικο, τα ηχεια μονο να βολεψω και μετα θα ειναι αρκετα ανετο.
και δεν βάζω πλάγια μια θήκη?

Μέχρι και στα πανηγύρια πουλάνε τέτοιες θήκες για καφέ, σαν αυτές που έβαζα παλιά στο παράθυρο στο αμάξι, τις εποχές που κυκλοφορούσα με κάτι χρέπια χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ

Δεν είναι καινούρια, αλλά λίγα έχουν αλλάξει! Οι κιθάρες βέβαια μπαίνουν στην άκρη για να χωράμε κι εγώ και οι μαθητές ή μουσικοί που τριγυρνούν στον χώρο! 

Στο υπνοδωμάτιο πάντα υπάρχουν άλλες 2-3 κιθάρες (για παν ενδεχόμενο :classic_biggrin: ) 

και φυσικά άλλο αγαπημένο στέκι στο σπίτι, παραμένει το σαλόνι με τον καναπέ που βυθίζεσαι μέσα και παίζεις την οποιαδήποτε κιθάρα unpluged, κάνοντας πως βλέπεις τηλεόραση!!!

Makis Ablianitis at  home studio 6 (3).JPG

και φυσικά άλλο αγαπημένο στέκι στο σπίτι, παραμένει το σαλόνι με τον καναπέ που βυθίζεσαι μέσα και παίζεις την οποιαδήποτε κιθάρα unpluged, κάνοντας πως βλέπεις τηλεόραση!!!

Με τις κιθαρες που εχεις, και εγω μονο unplugged θα γουσταρα να παιζω... :classic_biggrin:

Κανονικά υπάρχει ένα λάπτοπ στημένο στο γραφειάκι αλλά όχι πάντα. Μερικές φορές πεταλιέρες, λούπερ κτλ στο πάτωμα, αλλά γενικώς προσπαθώ να αποφεύγω αυτό που γινόταν στο παλιό μου σπίτι :classic_tongue: . Συνήθως παίζω στο σαλόνι εδώ που τα λέμε..

PANO_20180627_154153.jpg

14207611_10209574919426549_39664015116566581_o.jpg

Ρε παιδιά, συγνώμη κιόλας..., αλλά πόσοι από εσάς που ανεβάσατε όλες αυτές τις υπέροχες φωτός από τις γωνιές σας είστε παντρεμένοι...;?    Από απλή περιέργεια η ερώτηση, μήπως κάτι δεν κάνω σωστά εγώ; ??      Ταμτάμ εσύ μην απαντάς, είσαι ο ορισμός του εργένη......

Γιατί γελάς βρε Νίκο;  όταν φέρνω την κιθάρα στο κουζινοτραπεζοσαλόνι μας, πάντα μα πάντα ακούω την πόντια να λέει..."πάλι θα μας πρήξεις με την αεόλιαν και την ντόριαν...; μού'λειψε μια άτοναλ ή έστω μια τζαζέ κλίμακα..."

Ε, όχι, θα απαντήσω, δεδομένου ότι οι αντιδράσεις ποικίλλουν! Έχω πολλούς φίλους μουσικούς -και στην Ελλάδα και εδώ, που είναι παντρεμένοι. Εξαρτάται από τις/τους συντρόφους τους. Άλλες/άλλοι είναι μουσικοί και αυτοί, οπότε όσο να 'ναι υπάρχει μια σύμπνοια (πρόσφατα σε οικογενειακό πάρτι ενός μπασίστα (μαμά, πεθερικά, παιδιά 8-10 ετών, κλπ) τζαμάραμε και ήταν φυσικά ωραίο. Λεπτομέρεια: Η γυναίκα του παίζει πιάνο και φλάουτο και εκείνος μπάσο, τσέλο (και πρόσφατα και φλάουτο).
Άλλο παράδειγμα: ντράμερ και κιθαρίστας, παντρεμένοι, με παιδάκια 7-9 χρονών, ο ντράμερ έχει ένα σετ στο σαλόνι (για να παίζει ο πιτσιρικάς του λέει), λίγο σαν επιπλο, λίγο για... διαπαιδαγώγηση - δεδομένου ότι τα παιδιά, η γυναίκα του, οι αδελφές της κλπ, πάντα ερχόντουσαν στα live μας. O κιθαρίστας είναι λίγο πιο ζορισμένος (πέφτει παντόφλα στο σπίτι, να πηγαίνει να παίρνει τη μικρή από το σχολείο, κανονισμένα ταξίδια στα πεθερικά που τον κάνουν να χάνει πρόβες κλπ). Ε, σας πληροφορώ ότι οι γυναίκες τους, και των δυο, όχι απλά είχαν παρασκηνιακό λόγο στο συγκρότημα, αλλά τους υπέβαλλαν, ποιαν τραγουδίστρια θα κρατούσαμε και ποια όχι... 
Εννοείται ότι έφυγα από το γκρουπ μετά από αυτό.

Προσωπικά, καμία από όσες μοιράστηκαν/μοιράζονται το κρεβάτι μου δεν φαίνεται να δίνει διάρα ή να συμμερίζεται το ότι π.χ. έχω πρόβες τα Σαββατοκύριακα και πρέπει να φύγω το μεσημέρι (την πιο ωραία ώρα της σιέστας και του χουζουριού με κάποιον αν είσαι ερωτευμένος), για να επιστρέψω μέσα στη από τη βροχή στις 8-9 το βράδυ, ή να πάω να συναντηθούμε κάπου μετά την πρόβα μου. Νομίζω (με εξαίρεση τα live όπου μοστράρουν ενίοτε με περηφάνεια), ότι οι  περισσότερες σύντροφοι αρέσκονται να φαίνεται στον κύκλο τους ότι αυτός ο μυστήριος με τη θήκη στην πλάτη που μπήκε στη brasserie, είναι γκόμενός τους...

Εγω ποτε μου δεν ειχα ΚΑΝΕΝΑ προβλημα.

Βεβαια ειμαι και ΠΟΛΥ ωραιος αντρας και φυσικα την εχω και 25,5 ΙΝΤΣΕΣ (την σκαλα της telecaster)

:classic_biggrin:

Εξω απο την πλακα,αν  σας δημιουργουν προβλήματα, για τη μουσικη, οι συζυγοι σας πολυ απλα να τις αλλαξετε,ΔΕΝ κανουν για εσας.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
  Ρε παιδιά, συγνώμη κιόλας..., αλλά πόσοι από εσάς που ανεβάσατε όλες αυτές τις υπέροχες φωτός από τις γωνιές σας είστε παντρεμένοι...;?    Από απλή περιέργεια η ερώτηση, μήπως κάτι δεν κάνω σωστά εγώ; ??      Ταμτάμ εσύ μην απαντάς, είσαι ο ορισμός του εργένη......

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το πετύχει κάποιος αυτό πιστεύω. 

1. Να το παίξεις ο μικρός που θέλει τα παιχνίδια του σε ένα χώρο. Κάποιες σχέσεις είναι μαμάς - παιδιού και του γίνονται τα χατίρια.

2. Το αντίθετο απο το 1, όταν έχεις το πάνω χέρι και το σπίτι κινείται βάσει των "προδιαγραφών" σου. 

3. Να γίνεις πολύ ενοχλητικός ώστε να χαρεί όταν της προτείνεις (ή σωστότερα να σου προτείνει) να βάλεις μια κλειστή πόρτα μεταξύ σας. 

4. Σαν σοβαρά, ενήλικα άτομα που σέβονται τις ανάγκες και την ελευθερία έκφρασης του άλλου στο κοινό σπίτι, να καταλήξετε στο συμπέρασμα πως χρειάζεται η γωνιά σου σαν μουσικός.

Νομίζω πως όλοι κάπως έτσι φτάσαμε στο αποτέλεσμα με ή χωρίς αυτογνωσία.

Για το 4 δεν βάζω στοίχημα πάντως για τους περισσότερους μας. :classic_biggrin:

Εγω παντως δοξα τω Θεω, μολις βλεπαμε ποιο μπασακι που δεν εχω ενα, θα μου κανει δωρο για τις γιορτες.

Ο καλύτερος είναι ένας φίλος οργανίστας, που η γυναίκα του είναι κλασική πιανίστρια. Έχουν ένα πιάνο τουλάχιστον σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού ;)

Μύρισε βαρβατίλα και ανδρίλα εδώ μέσα.....?  ?  Εντάξει πέρα από την πλάκα, δεν είναι εύκολο ρε παιδιά να έχεις μια τέτοια γωνιά μέσα στο σπίτι σου εάν είσαι παντρεμένος με άσχετο με την μουσική έτερον ήμισυ...  Κατά τ΄άλλα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις που όμως είναι σταγόνα στον ωκεανό! 

Εμεις εχουμε καταληξει σε συμβιβασμο. Μου εχει παρει δωρο τις μισες κιθαρες και ενισχυτες. Υπο τον ορο, βεβαια, να μην παιζω οταν ειναι σπιτι...

Γιατί γελάς βρε Νίκο;  όταν φέρνω την κιθάρα στο κουζινοτραπεζοσαλόνι μας, πάντα μα πάντα ακούω την πόντια να λέει..."πάλι θα μας πρήξεις με την αεόλιαν και την ντόριαν...; μού'λειψε μια άτοναλ ή έστω μια τζαζέ κλίμακα..."
παλι βρισιες βλεπω....

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back