Δείξε το pedalboard σου, 2019

Το mxr badass ειναι μονιμα ανοικτο σαν clean boost. 

Το Sl drive μονο του, σε low gain setting, μου διδει crunchy ηχο marshall. Μαζι με το mxr distortion+ μου διδει vintage distortion ηχο. Μαζι με το dod carcosa μου διδει μοντερνο distortion ηχο. Ολοι με βαση ηχο marshall και εντονο clipping.

Το wampler μονο του το εχω ρυθμισμενο για high gain vintage ηχο, με soft clipping. Ενεργοποιω το dist+ οταν θελω να παιξω σολο, καθως του ανεβαζει επιπεδο gain και το κανει πιο πλουσιο σε αρμονικες. Κανει πολλα παραπανω.

Το mxr dist+ το χρησιμοποιω μονο του, παντα με την ιδια ρυθμιση, εαν θελω να παιξω σολο σε low gain ηχο.

Το dod carcosa μονο του το χρησιμοποιω ως κλασικο fuzz (με το after στα 3/4). Ή το χρησιμοποιω, με το after στην μεση, για πιο μοντερνο ηχο distortion.

Αυτοι ειναι οι πιο βασικοι συνδυασμοι μου. Εχω πολυ ευρυ ρεπερτοριο και δεν θελω να εχω εναν βασικο ηχο. Θελω να ακουγομαι με συγκεκριμενο τροπο, αναλογα το κομματι. Επισης, δεν θελω να σκυβω την ωρα του λαιβ για να αλλαζω ηχους. Το κανω μονο για να αλλαξω το donner απο tremolo σε chorus, και να αλλαξω το carcosa απο dist σε fuzz.
Χαμός... Εγώ το πολύ να πάιξω με δυο drive. Και λέω το πολύ, διότι εξαρτάται από το αν θα παίξω με κάτι περισσότερο από "βαρυ overdive" ή όχι... Για βαρύ OD και αυξομειώσεις με το volume, μου αρκεί και ένα Barber Compact Direct Drive που είναι σουπερ μαρσαλοπέταλο, κόβει σαν ξύλο στο νερό και καθαρίζει γλυκά σαν σφουγγάρι. :classic_unsure:
Ετσι, για το πάρτυ μεθαύριο, της φίλης του ντράμερ μας, που θα παίξουμε από blues μέχρι RocknRoll Queen και από Black Keys μέχρι Highway to Hell και τέτχοια, ακόμη δεν έχω αποφασίσει αν θα πάρω και το Rat μαζί ως δεύτερο gain stage - πιο βαρύ, ή μόνο ένα drive, το Hardwire CM-2 αντί για το Barber CDD... χε χε
Αν πάρω πάντως ένα drive μόνο, τότε στην κενή θέση που θα μείνει θα προσθέσω το αγαπημένο μου ταραντινικό τρέμολο Mad Professor, που πάντα κάνει τα κορίτσια να ριγούν ? και πάει με όλα και νοστιμιζει το φαγητό. ?

Σε αυτή τη φάση είμαι τώρα, του αναποφάσιστου

image.png

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Να πω και την αμαρτία μου, δεν διακρίνω σημαντική ηχητική διαφορά ανάμεσα στο OD-3 και στο Pantheon... στο feeling ίσως όταν παίζεις , μάλλον θα έχουν, όχι;

Η αληθεια ειναι οτι μονο με pantheon και με carcosa, πετυχαινω ο,τι ηχο θελω. Αλλα θα παθει η μεση μου με τοσο tweaking που θα χρειαστει. Πιο πολυ θα ειμαι ξαπλα παρα ορθιος.

Σχετικα με το od3 και το pantheon, το τελευταιο εχει την τρελη ικανοτητα να παιρνει οποια ηχητικη μορφη θελει, μεσα σε μεγαλη γκαμα drive ηχων. Με τις παραπανω ρυθμισεις το μεταμφιεσα σε od3. Δεν εχει καμια σχεση με το od3, ο βασικος του χαρακτηρας. Αρκει να τα συγκρινεις με ολα τα knobs στο 12.

Γεια χαρά και από εμένα.

Η σειρά έχει ως εξής:

Wah, octave, compressor, overdrive, chorus, phaser, tremolo, delay, reverb και loop.

Φτωχό πλην τίμιο... :classic_smile:

Προβολή συνημμένου 19705

Επιτέλους... Το πρώτο pedalboard του thread με Wah! ?

Πέραν της πλάκας πολύ ωραία τα pedalboards όλων όσων ποσταραν.

Πρόβα mode και live mode. Χαλί γιοκ. 37663481_1957367604315266_4058733619294765056_n.jpg

21765357_1634520043266692_9158268020033137110_n.jpg

H Line6 δουλεύει σε stomp mode (σαν να έχω 8 πετάλια στη διάθεσή μου ανά patch). Χωρίς simulations, χωρίς preamps. Chorus, Flanger, Phaser, EQ (που δουλεύει σαν boost), volume pedal, slap echo, delay ( σε τέταρτα), delay (σε όγδοα παρεστιγμένα), plate reverb, tremolo, leslie, whammy/pitch, particle/shimmer reverb, octave (up) είναι τα εφφέ που είναι assigned σε 4 patches (κυρίως σε 2). Η καθολικότητα του tap tempo και η δυνατότητα ανάθεσης χρονικής διαίρεσης σε κάθε εφφέ χωριστά μου έχει λύσει τα χέρια.

Τα stomps, εκτός από το Wah (του οποίου λίγο χαμήλωσα το τερμάτισμα μηχανικά) είναι handmade (didit) από τα χέρια (α)συμφορου-μίτη (@alderbody) και είναι ένα sparkle drive (tubescreamer με 3 διαφορετικά clipping modes +κάτι άλλα + ένα εξαιρετικό "blend" pot που μιξάρει το καθαρό σήμα μέσα στον ήχο) για ψιλοdrive, ένα OMG (ocd) αλλά πιο Rat(y) πιο ballsy και πιο fuzzy όταν ανεβαίνει το gain. Στη live φωτό υπάρχει επίσης κι ένα- ή μάλλον- ΤΟ treble booster + ένας compressor  (dan armstrong modded) των οποίων τη θέση έχουν πάρει ένας digitech main squeeze και ένα SixtyNein Fuzz (το κόκκινο) βασισμένο στο 69 του Fulltone. Ποτέ χαλάκι στα live (πάντα λίγο ημικύκλιο) και πάντα τριγωνικά μεταξύ τους (drive, dist και fuzz) για να μπορώ να πατάω ταυτόχρονα συνδυασμούς των δύο.

Το χρησιμοποιώ όταν παίζω με διπλοπηνιακές. Μπροστά από το wah ανάλογα τη κιθάρα και το κατάλληλο booster. 

1) Throbak strange master

2) Zendrive

3) Boss DS-1.

Les Paul pedalboard.JPG

Μη ξηγιεσαι έτσι φιλωΟΥς κοτζαμ Chi Wah κοτσαρα στο pb μου μόλις στο τρίτο ποστ  :classic_biggrin:

Αααα δεν τα ξέρω εγώ αυτά τα μπουτίκ ρε παιδιά.... :classic_biggrin:

Δεν διάβασα την περιγραφή οπότε μου διέφυγε... ?

Ας ποστάρω και εγώ το δικό μου, αν και είναι πολύ λιτό. Υπάρχουν και άλλα πετάλια, αλλά τον τελευταίο μήνα αυτά έχω κουμπωμένα στο pedalboard.

πεδαλ.jpg

Εδώ και το δικό μου με μόνη αλλαγή το stardust αντί του boss sd-1.

Το σήμα της κιθάρας πάει retrovibe (η μόνη πολυτέλεια που έχω επιτρέψει στον εαυτό μου) -> Hendrix fuzzface -> jam crybaby -> ctc blackface stardust -> boss tr-2 -> boss dd-7. Όλα τροφοδοτούνται με daisy chain από τροφοδοτικό boss

Αν θα έπρεπε να εκφράσω ένα παράπονο είναι το πόσο κακή διάταξη έχω κάνει πάνω στο board και ίσως το wah θα έπρεπε να είναι εκτός board, αλλά δυστυχώς η φύση των πεταλιών είναι τέτοια που μάλλον δεν γίνεται αλλιώς. Μάλλον χρειάζομαι κι ένα buffer μετά το fuzz αλλά δεν δίνω πολύ σημασία. Κατά τα άλλα είμαι καλυμμένος.

54EAE7F8-471D-4616-B92A-E94B15C06CDD.jpeg

Λοιπον η σειρα εχει ως εξης

Front:κιθαρα-korg tuner-mooer yellow comp-cry baby 535q-fuzz vs audio-ac booster clone-ibanez tubescreamer-wampler black 65

Λουπα:mxr univibe,boss dd20-chorus rat pedals,boss flanger-digitech polara

Ενα πεταλι που βλεπετε καθετα κολλημενο ειναι ματι απλο που εχω φτιαξει για να μην περνανε τα καλωδια μεσα απο τη πεταλιερα κ πιανουν χωρο.

Tο black 65 ειναι ενα εκπληκτικο πεταλι,που το εχω για να δινω φεντεριαρικη χροια στον ενισχυτη...το vs audio fuzz εθναι πολυ ευελικτο πεταλι,που παιζεις απο χεντριξ μεχρι στονερ...το ac booster clone ειναι πολυ πιστος κλωνος που τον εχω για μεσαιο overdrive...αποκαλυψη ειναι το tape chorus της rat pedals που δινει μια εκπληκτικη χροια πολυ πιανιστικη! 

IMG_20190119_163837.jpg

Personal settings. Το mini pedalboard -με ένα low/high gain drive- για το party της Μυριέλ είναι έτοιμο. Aπό το αρχαίο Korg -> Funky Monkey -> ΤC Shaker (always ON) -> Barber Direct Drive (always ON) -> Freeze (για εισαγωγές και κλεισίματα κομματιών) -> Εl Cap (always ON) με favorite switch.

image.png
image.png

Personal settings. Το mini pedalboard -με ένα low/high gain drive- για το party της Μυριέλ είναι έτοιμο. 

ΤC Shaker (always ON)
???

Θα χρειαστειτε και τιποτα αντιισταμινικά (διμενυδρινάτη).

???

Θα χρειαστειτε και τιποτα αντιισταμινικά (διμενυδρινάτη).
Δεν είναι το "κανονικό" shaker (το μεγάλο), αλλά ένα toneprint που έχω παραμετροποιήσει με τον Τoneprint editor.
Γλυκαίνει τα ακόρντα (κυρίως αυτά με τις ανοικτές χορδές και τα αρπέτζιο) ενώ και στις σόλο νότες δίνει ένα πολύυυυ διακριτικό phase/pitch, που σχεδόν δεν ακούγεται, αλλά δίνει "χαρακτήρα" σε ό,τι παίξει το όργανο, ειδικά όταν ανέβω ψηλά για ακορντάκι ή αρπεζιάκι.
α) πρώτο Shaker sample: τα knobs στο 9

(Πρώτα παίζω τη φράση με την κιθάρα καθαρή και μετά με το εφέ)

Ακούγεται σαν chorus, αλλά την ίδια στιγμή, μπορώ να σολάρω με τον ίδιο ήχο χωρίς την ανεπιθύμητα chrousίλα που την απεχθάνομαι.
(το τρίτο nob, με το ramp time το έχω καταργήσει)
Αν θέλω να γίνει και λίγο πιο "leslie" απλά ανεβάζω λίγο τa knobs στο 11-12.

β) Shaker 2 sample: όλα τα knobs στο 0
Αυτό είναι το Always ON μου και πιο χαρακτηριστικό για το 90% του ήχου μου. ΣΥνεργάζεται επίσης μια χαρά μετά το Funky Monkey autowah, όπου ο ελάχιστα chorus χαρακτηρας του TC μετά το wah, προσομοιάζει με vibe

Πείτε γνώμες...

Προβολή συνημμένου Shaker 2.mp3

Προβολή συνημμένου Shaker sample.mp3

Γράψε απάντηση...

Παρόμοια θέματα

Trending...

Νέα θέματα

Back