Δίλλημα για ενισχυτή: Fender Hot Rod deluxe ή Peavey Classic 30?

harilatron είπε:
Προσωπικά δεν θα έδινα 900+ ευρώ για τον 50άρη. Ο 30 είναι αρκετά δυνατός κατά τη γνώμη μου για κάθε πρόβα live κλπ, και μπορείς να τον βρείς και στο 1/3 της τιμής. (Τον δικό μου 30άρη τον πήρα 300 ευρώ με "αναβαθμισμένο" μεγάφωνο).  
Με ενδιαφέρει αυτή η τιμή. Από που αν επιτρέπεται; Τι μεγάφωνο φοράει ο δικός σου;

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Superfunk είπε:
καλα για τον Peavey ,εν μερη, το καταλαβαινω (ασχετως αν προσωπικα τον 50αρη τον Classic τον θεωρω απο τους καλυτερους ενισχυτες που εχουν βγει ever) το καημενο το pcb τι σου φταιει? ;D ;D
...το καημενο το PCB! ;D

Πρεπει να ληθει ο μισος ενισχυτης για να επισκευασθει!!!

Με ενδιαφέρει αυτή η τιμή. Από που αν επιτρέπεται; Τι μεγάφωνο φοράει ο δικός σου;
Μεταχειρισμενο!? Δες αγγελιες Noiz, Χρυση Ευκαιρια, κτλ

Πρεπει να ληθει ο μισος ενισχυτης για να επισκευασθει!!!
αν ειναι Peavey δεν θα χρειαστει μια και δεν χαλαει... :) (ο PV CLASSIC 50 τον οποιο αγορασα κανουργιο το 1994 δεν εχει παθει ποτε του τιποτα και ας εχει γυρισει την Ελλαδα και τη Κυπρο 10 φορες κατω απο ΤΡΑΓΙΚΕΣ συνθηκες,μια φορα μαλιστα τον ειχα αφησει ΑΝΑΜΕΝΟ για 1 εβδομαδα συνεχεια σε ενα κλαμπ διπλα σε μια..... παραλια σε ενα νησι .. ;D ;D μια και παιζαμε καθε Παρασκευη εκει και ξεχασα να τον κλεισω οταν κατεβηκαμε απο τη σκηνη...)

και παλι για να ανησυχει καποιος αν του...χαλασει το Pcb στον SOLDANO,RIVERA,BOOGIE,BOGNER,MARSHALL κτλ. του και αν ειναι...το ιδιο...reliable με ενα   ptp θα πρεπει να κανει τουλαχιστον 2 παγκοσμιες τουρνε το χρονο... ;D ;D  

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Επειδή αυτό με τα μεγάφωνα με ενδιαφέρει πολύ η διαφορά αν το αλλάξεις στον classic 30 είναι πολύ μεγάλη;Ξέρετε που μπορώ να ακούσω τίποτα samples να ακούσω αν όντως αξίζει τον κόπο;Ψάχνω και δεν βρίσκω.Πάντως και με το bluemarvel εμένα μια χαρά μου ακούγεται πολύ ωραίος αλλά οποιαδήποτε αναβάθμιση είναι πάντα θεμιτή.στο νετ πάντως άλλοι λένε οτι ο ενισχυτής μεταμορφώνεται και άλλοι λένε σιγά το πράμα μικρή διαφορά.

ναι ακουγεται ΠΟΛΥ καλυτερα,βαλτου ενα ωραιο EMINENCE TONKER να κατεβει ο θεος. ;)

pinhead είπε:
Επειδή αυτό με τα μεγάφωνα με ενδιαφέρει πολύ η διαφορά αν το αλλάξεις στον classic 30 είναι πολύ μεγάλη;
Tα μεγαφωνα του ενισχυτη ειναι το αντιστοιχο των ελαστικων στα αυτοκινητα... 

Πως θα ηταν αραγε μια Porsche με τροχους ...ποδηλατου?

Οχι οτι τα μεγαφωνα πρωτης τοποθετησης ειναι χαλια, αλλα πολλες φορες η αλλαγη επιφερει θεαματικα αποτελεσματα.

Τα Eminence Delta Pro που εβαλα στον Twin reverb μου κυριολεκτικα μεταμορφωσαν την "ηχητικη παλετα" του... Τα μπασσα ιδιως ειναι τοσο ζωτανα, που ...τα βλεπεις!!!  :o  ;D

Να σου πω την αλήθεια έχω κάποια λεφτά που θα πάνε σε μουσική.τωρα πετάλια θα ναι ακουστική θα ναι καμιά classic vibe tele για το χαβαλέ ακομά δεν έχω αποφασίσει.Ισως και μεγάφωνο.Το κακό με αυτα είναι οτι ο καθένας λέει βάλε αυτό οχι εκείνο και στα αυτιά τους έχουν δικιο αλλά πουθενα δεν υπάρχει ,έστω και στο ιντερνετ, να ακουσεις κανα sample να δεις αν όντως σου κάνει και σένα.Όποτε πας κάπως στα τυφλά.Αλλά ελαστικά βάζεις σε βροχή και άλλα σε χωμα... :o :o :o ;D ;D

Με το tonker που λες,και το έχω διαβάσει και αλλού,τι ακριβώς κερδίζω.Σε μπάσα,πρίμα,"διαυγεια" αν με πιάνεις πως το εννοώ.Εγώ σκετόμουν κανά τέτοιο.

http://www.thomann.de/gr/celestion_g12h_30_heritage_16_ohm.htm

Με το tonker που λες,και το έχω διαβάσει και αλλού,τι ακριβώς κερδίζω.Σε μπάσα,πρίμα,"διαυγεια" αν με πιάνεις πως το εννοώ.
ναι σε ΟΛΑ αυτα θα κερδισεις,απλα ο ενισχυτης θα παιζει καλυτερα,τα μεγαφωνα παιζουν ΤΕΡΑΣΤΙΟ ρολο στην αποδοση του ενισχυτη και παρα πολλοι middle of the road ενισχυτες ΑΔΙΚΟΥΝΤΑΙ απο τα factory speakers.

αυτο ειναι χειροτερο και απο το στοκ... ;D ;D

Superfunk είπε:
αυτο ειναι χειροτερο και απο το στοκ... ;D ;D
Τοσο χάλια ε;  :'( :'( ;D ;D

Σκεψου οτι γενικά το προτεινουν ως πολύ καλή αλλαγή σε αυτην την κατηγορία ενισχυτών.Πάντως αυτά τα tonker φθηνά είναι και αρχισα να το σκέφτομαι πιο ζεστά....

pinhead είπε:
... αλλά πουθενα δεν υπάρχει ,έστω και στο ιντερνετ, να ακουσεις κανα sample να δεις αν όντως σου κάνει και σένα...
  ...coming soon  ;)

alderbody είπε:
.....Τα μπασσα ιδιως ειναι τοσο ζωτανα, που ...τα βλεπεις!!!  :o  ;D
Ωχ ωχ , ανησυχω για τον alderbody , αρχιζει να βλεπει παραισθησεις!!!!!! ;D ;D ;D ;D

Marillion είπε:
Ωχ ωχ , ανησυχω για τον alderbody , αρχιζει να βλεπει παραισθησεις!!!!!! ;D ;D ;D ;D
i can see music and i can feel color...   :o

;D

Superfunk είπε:
αν ειναι Peavey δεν θα χρειαστει μια και δεν χαλαει... :)

και παλι για να ανησυχει καποιος αν του...χαλασει το Pcb στον SOLDANO,RIVERA,BOOGIE,BOGNER,MARSHALL κτλ. του και αν ειναι...το ιδιο...reliable με ενα   ptp θα πρεπει να κανει τουλαχιστον 2 παγκοσμιες τουρνε το χρονο... ;D ;D  
Αυτο να λεγεται.... συμφωνω απολυτα...

Στην τελικη ο αγοραστης θα εχει το προβλημα? Ο τεχνικος που θα τον επισκευασει! ;D

...coming soon  ;)
Περιμενουμε alderbody! ...το πηρες το μικροφωνο?

Στην τελικη ο αγοραστης θα εχει το προβλημα? Ο τεχνικος που θα τον επισκευασει!
ακριβως παντως σε εναν αλλο PV CL 50 που καηκε ..ολοσχερως ( ο ιδιοκτητης του εχυσε εν ωρα live μια...ποτηρα μπυρα....ναααα με το συμπαθειο μεσα του ;D ;D) η ολοκληρωτικη αλλαγη πλακεττας κοστησε 70 ευρω...(big deal... ;D)

Περιμενουμε alderbody! ...το πηρες το μικροφωνο?

Όντως θα ήταν πολύ βοηθητικό. Αναμένουμε!!!

Superfunk είπε:
μια φορα μαλιστα τον ειχα αφησει ΑΝΑΜΕΝΟ για 1 εβδομαδα συνεχεια σε ενα κλαμπ διπλα σε μια..... παραλια σε ενα νησι .. ;D ;D μια και παιζαμε καθε Παρασκευη εκει και ξεχασα να τον κλεισω οταν κατεβηκαμε απο τη σκηνη...)
άλλο ένα επιχείρημα ενάντια στη χρησιμότητα του standby switch ;D

μπα ,ουτε στο stand by δεν τον ειχα βαλει (δεν το χρησιμοποιω ποτε μεταξυ των διαλλειματων γιατι φθειρει τον ενισχυτη,μονο οταν τον αναβω το χρησιμοποιω & φυσικα οταν ερθει η ωρα να τον κλεισω κλεινω κατευθειαν το οn/off)

broxopios είπε:
Ο δικός μου είναι ένας USA (με ομορφότερη κατά τη γνώμη "πρόσοψη" από τον καινούριο). Φοράει ένα eminence governor (κάπου πρέπει να έχω και το original) και τον βρήκα από αγγελία στο noiz. Παίζει μια χαρά (ήθελε λάμπες).

Αν δεν βιάζεσαι να αγοράσεις ενισχυτή, μπορείς απλά να έχεις το νου σου σε διάφορες αγγελίες και σίγουρα θα βρεις καλύτερη λύση από το να δώσεις 900 ευρώ για τον peavey classic 50.

harilatron είπε:
Ο δικός μου είναι ένας USA (με ομορφότερη κατά τη γνώμη "πρόσοψη" από τον καινούριο). Φοράει ένα eminence governor (κάπου πρέπει να έχω και το original) και τον βρήκα από αγγελία στο noiz. Παίζει μια χαρά (ήθελε λάμπες).

Αν δεν βιάζεσαι να αγοράσεις ενισχυτή, μπορείς απλά να έχεις το νου σου σε διάφορες αγγελίες και σίγουρα θα βρεις καλύτερη λύση από το να δώσεις 900 ευρώ για τον peavey classic 50.
Εχω ακριβώς το ίδιο μηχάνημα (tweed) ,νομίζω 8 ετών περίπου ,τον απέκτησα με τον ίδιο τρόπο ,φοράει το μαμίσιο ηχείο (..tonker σου'ρχομαι )και σκίζει....

Ο classic 50 είναι φανταστικός αλλά πολύ ακριβός για την ώρα...Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα στα αυτιά μου παρά τα 2 12ρια..

. ο 30ης κάνει μιά χαρά τη δουλειά του ...

Σημ:Σήμερα του γνώρισα μία Greco Les Paul 80s και τα λέγανε κανα 2ωρο τα μωρά μου... ;D

Ταιριάξανε αμέσως και δεν σταμάτησαν να παίζουν ούτε λεπτό , σα τα μικρά παιδιά...είναι ένα υπέροχο ζευγάρι πλέον...Τη βλέπω τη Strat να τρώει σκόνη...

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back